α) Σε καιρούς κρίσης είναι υποχρεωτικό να στεγαστούν όλες οι δημοσιες υπηρεσίες στα κτήρια που ανήκουν στο Δημόσιο και όχι να πληρώνονται τα υπέρογκα ποσά ενοικίασης στους ημέτερους. Είναι ο πιο έυκολος και άμεσος τρόπος να αξιοποιηθεί η Δημόσια Περιουσία.
β) Σύμφωνα με το ανωτέρω σκεπτικό δεν προτέινω την δημιουργία "πάρκου". Άλλωστε η ιδέα του "πάρκου" β1) Αντιτίθεται στην ομοιόμορφη χωροτακτική κατανομή των υπηρεσιών στο λεκανοπέδιο και οι χρήστες των υπηρεσιών αυτων θα αναγκάζονται να διανύουν μεγάλες αποστάσεις προκειμένου να εξυπηρετηθούν. β2) επόμενος συλλογισμός είναι ότι δεν ευνοείται η ισόρροπη ανάπτυξη των περιοχών - Δήμων του Λεκανοπεδιού αλλά αντιθέτως δημιουργούνται περιοχές δυο ταχυτήτων.
γ) Και βέβαια η στέγαση των Δημοσίων υπηρεσιών σε κτίρια του Δημοσίου που βρίσκονται σε υποβαθμισμένες περιοχές (κυρίως στο κέντρο της Αθήνας) θα συντελούσε θετικά στην ανάπτυξή τους. Είναι καιρός να αναλογιστούμε πως ήταν παλιαιότερα το κέντρο όταν υπήρχαν αρκετές υπηρεσίες (λ.χ. πολεοδομία) και πως κατάντησε σήμερα μετά την μετακίνησή τους. Γιατι να υποκρινόμαστε και να μιλούμε για διαβουλέυσεις και τέτοια ωραία πράγματα όταν το ιστορικό κέντρο της Αθήνας, από τα αρχαιότερα και συμβολικότερα του Κόσμου, τείνει να γίνει το πιο υποβαθμισμένο στην Ευρώπη??
με εκτίμηση
α) Σε καιρούς κρίσης είναι υποχρεωτικό να στεγαστούν όλες οι δημοσιες υπηρεσίες στα κτήρια που ανήκουν στο Δημόσιο και όχι να πληρώνονται τα υπέρογκα ποσά ενοικίασης στους ημέτερους. Είναι ο πιο έυκολος και άμεσος τρόπος να αξιοποιηθεί η Δημόσια Περιουσία. β) Σύμφωνα με το ανωτέρω σκεπτικό δεν προτέινω την δημιουργία "πάρκου". Άλλωστε η ιδέα του "πάρκου" β1) Αντιτίθεται στην ομοιόμορφη χωροτακτική κατανομή των υπηρεσιών στο λεκανοπέδιο και οι χρήστες των υπηρεσιών αυτων θα αναγκάζονται να διανύουν μεγάλες αποστάσεις προκειμένου να εξυπηρετηθούν. β2) επόμενος συλλογισμός είναι ότι δεν ευνοείται η ισόρροπη ανάπτυξη των περιοχών - Δήμων του Λεκανοπεδιού αλλά αντιθέτως δημιουργούνται περιοχές δυο ταχυτήτων. γ) Και βέβαια η στέγαση των Δημοσίων υπηρεσιών σε κτίρια του Δημοσίου που βρίσκονται σε υποβαθμισμένες περιοχές (κυρίως στο κέντρο της Αθήνας) θα συντελούσε θετικά στην ανάπτυξή τους. Είναι καιρός να αναλογιστούμε πως ήταν παλιαιότερα το κέντρο όταν υπήρχαν αρκετές υπηρεσίες (λ.χ. πολεοδομία) και πως κατάντησε σήμερα μετά την μετακίνησή τους. Γιατι να υποκρινόμαστε και να μιλούμε για διαβουλέυσεις και τέτοια ωραία πράγματα όταν το ιστορικό κέντρο της Αθήνας, από τα αρχαιότερα και συμβολικότερα του Κόσμου, τείνει να γίνει το πιο υποβαθμισμένο στην Ευρώπη?? με εκτίμηση