Ουσιαστικά ένας δημόσιος υπάλληλος μόνο στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, έχει μεγαλύτερη δυνατότητα να φοιτήσει, σε σχέση με άλλα πανεπιστήμια. Παρά του ότι δεν απαιτείται παρακολούθηση μαθημάτων σε εργάσιμες ημέρες και ώρες η παρακολούθηση συμβουλευτικών συναντήσεων, Σάββατο ή Κυριακή και η συμμετοχή στις εξετάσεις είναι υποχρεωτική. Υπάρχει δε απαίτηση για παράδοση εργασιών(3ή 4) το έτος.Είναι αναγκαίο να αυξηθούν οι μέρες και μάλιστα όταν ο τόπος εργασίας και του πανεπιστημίου δεν είναι στο ίδιο μέρος οι 10 ημέρες σαφέστατα δεν επαρκούν. Είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα στην φοίτηση έως και αδύνατη.
Συμφωνώ και στα ακόλουθα σχόλια:΄΄Είναι σκόπιμο να υπάρξει περιορισμός των αδειών αυτών όχι μόνο ποσοτικός, αλλά και ποιοτικός.
Συγκεκριμένα, να χορηγείται άδεια μόνον εφ’όσον πρόκειται γιά φοίτηση/σπουδή/ μαθητεία σε σχολεία και ιδρύματα που χορηγούν τίτλο σπουδών ανωτέρας κατηγορίας απο εκείνον που απαιτείται στην κατηγορία που έχει καταταγεί ο υπάλληλος δηλ. π.χ ΤΕΙ/ΑΕΙ γιά ΔΕ, ΑΕΙ για ΤΕ, μεταπτυχιακό/ διδακτορικό γιά ΠΕ.
Δηλαδή, δεν θα δίδεται άδεια εξετάσεων γιά φοίτηση προς απόκτηση π.χ δεύτερου πτυχίου ΤΕΙ/ΑΕΙ.
Ενδεχομένως, οι άδειες εξετάσεων πρέπει να περιορισθούν περισσότερο, με την εισαγωγή του όρου της συναφείας με το γνωστικό/επιχειρησιακό αντικείμενο της Υπηρεσίας του υπαλλήλου.π.χ φοίτηση σε Γεωργικό Πανεπιστήμιο υπαλλήλου ΔΕ του Υπουργείου Εσωτερικών η σε μεταπτυχιακό αρχαιολογίας υπαλλήλου ΠΕ του Υπουργείου Εθνικής Αμυνας δεν θα δίδει δικαίωμα αδείας εξετάσεων΄΄.
Ουσιαστικά ένας δημόσιος υπάλληλος μόνο στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, έχει μεγαλύτερη δυνατότητα να φοιτήσει, σε σχέση με άλλα πανεπιστήμια. Παρά του ότι δεν απαιτείται παρακολούθηση μαθημάτων σε εργάσιμες ημέρες και ώρες η παρακολούθηση συμβουλευτικών συναντήσεων, Σάββατο ή Κυριακή και η συμμετοχή στις εξετάσεις είναι υποχρεωτική. Υπάρχει δε απαίτηση για παράδοση εργασιών(3ή 4) το έτος.Είναι αναγκαίο να αυξηθούν οι μέρες και μάλιστα όταν ο τόπος εργασίας και του πανεπιστημίου δεν είναι στο ίδιο μέρος οι 10 ημέρες σαφέστατα δεν επαρκούν. Είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα στην φοίτηση έως και αδύνατη. Συμφωνώ και στα ακόλουθα σχόλια:΄΄Είναι σκόπιμο να υπάρξει περιορισμός των αδειών αυτών όχι μόνο ποσοτικός, αλλά και ποιοτικός. Συγκεκριμένα, να χορηγείται άδεια μόνον εφ’όσον πρόκειται γιά φοίτηση/σπουδή/ μαθητεία σε σχολεία και ιδρύματα που χορηγούν τίτλο σπουδών ανωτέρας κατηγορίας απο εκείνον που απαιτείται στην κατηγορία που έχει καταταγεί ο υπάλληλος δηλ. π.χ ΤΕΙ/ΑΕΙ γιά ΔΕ, ΑΕΙ για ΤΕ, μεταπτυχιακό/ διδακτορικό γιά ΠΕ. Δηλαδή, δεν θα δίδεται άδεια εξετάσεων γιά φοίτηση προς απόκτηση π.χ δεύτερου πτυχίου ΤΕΙ/ΑΕΙ. Ενδεχομένως, οι άδειες εξετάσεων πρέπει να περιορισθούν περισσότερο, με την εισαγωγή του όρου της συναφείας με το γνωστικό/επιχειρησιακό αντικείμενο της Υπηρεσίας του υπαλλήλου.π.χ φοίτηση σε Γεωργικό Πανεπιστήμιο υπαλλήλου ΔΕ του Υπουργείου Εσωτερικών η σε μεταπτυχιακό αρχαιολογίας υπαλλήλου ΠΕ του Υπουργείου Εθνικής Αμυνας δεν θα δίδει δικαίωμα αδείας εξετάσεων΄΄.