Λόγω δουλειάς βρέθηκα στο παρελθόν σε θέση παραλαβής πτυχίων. Διαπίστωσα ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πτυχίων θα μπορούσε εύκολα να αντιγραφεί . Δεν είναι τυχαίο ότι πολλές φορές έχουν ανακαλυφθεί πλαστά πτυχία σε διαγωνισμούς του Δημοσίου. Η λύση που προτείνω σε αυτό το πρόβλημα είναι η εξής. Όλοι οι τίτλοι (απολυτήρια σχολείων, πτυχία και μεταπτυχιακά ΑΕΙ & ΤΕΙ, κλπ) να έχουν έναν μοναδικό αριθμό (αριθμό μητρώου) που θα παίρνουν όταν καταχωρούνται σε μια κεντρική βάση δεδομένων από τους εκδότες τίτλων που μπορεί να είναι κάθε φορά: σχολεία , ΑΕΙ , ΤΕΙ, φορείς πιστοποίησης ξένων γλωσσών και πληροφορικής κλπ.
Η καταχώριση θα περιέχει τα πλήρη στοιχεία του πτυχίου.
Για τους τίτλους που είναι ήδη σε κυκλοφορία θα μπορούσε να ξεκινήσει η διαδικασία καταχώρισης ή από τους εκδότες ή σε συνεργασία με τους εκδότες έτσι ώστε να ελεγχθεί η γνησιότητά τους. Με τη διαδικασία αυτή θα έχουμε και γνήσιους τίτλους και θα γλυτώσουμε πολλές εργατοώρες πολιτών και υπηρεσιών για τον έλεγχο της γνησιότητας (ακριβές αντίγραφα). Προτείνω επίσης όλα τα στοιχεία των τίτλων να είναι δημοσιευμένα στο διαδίκτυο .
Η υλοποίηση αυτής της δράσης θα μπορούσε να γίνει μέσα από το πρόγραμμα ΔΙΑΥΓΕΙΑ (http://diavgeia.gov.gr/)
Λόγω δουλειάς βρέθηκα στο παρελθόν σε θέση παραλαβής πτυχίων. Διαπίστωσα ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πτυχίων θα μπορούσε εύκολα να αντιγραφεί . Δεν είναι τυχαίο ότι πολλές φορές έχουν ανακαλυφθεί πλαστά πτυχία σε διαγωνισμούς του Δημοσίου. Η λύση που προτείνω σε αυτό το πρόβλημα είναι η εξής. Όλοι οι τίτλοι (απολυτήρια σχολείων, πτυχία και μεταπτυχιακά ΑΕΙ & ΤΕΙ, κλπ) να έχουν έναν μοναδικό αριθμό (αριθμό μητρώου) που θα παίρνουν όταν καταχωρούνται σε μια κεντρική βάση δεδομένων από τους εκδότες τίτλων που μπορεί να είναι κάθε φορά: σχολεία , ΑΕΙ , ΤΕΙ, φορείς πιστοποίησης ξένων γλωσσών και πληροφορικής κλπ. Η καταχώριση θα περιέχει τα πλήρη στοιχεία του πτυχίου. Για τους τίτλους που είναι ήδη σε κυκλοφορία θα μπορούσε να ξεκινήσει η διαδικασία καταχώρισης ή από τους εκδότες ή σε συνεργασία με τους εκδότες έτσι ώστε να ελεγχθεί η γνησιότητά τους. Με τη διαδικασία αυτή θα έχουμε και γνήσιους τίτλους και θα γλυτώσουμε πολλές εργατοώρες πολιτών και υπηρεσιών για τον έλεγχο της γνησιότητας (ακριβές αντίγραφα). Προτείνω επίσης όλα τα στοιχεία των τίτλων να είναι δημοσιευμένα στο διαδίκτυο . Η υλοποίηση αυτής της δράσης θα μπορούσε να γίνει μέσα από το πρόγραμμα ΔΙΑΥΓΕΙΑ (http://diavgeia.gov.gr/)