Η ποσόστωση στην αξιολόγηση δεν είναι απλώς ένα σωστό μέτρο αλλά μία άκρως επίκαιρη τεχνική αφού αποτελεί εργαλείο εισαγωγής οξυμένου ανταγωνισμού ανάλογη προς τα ζόρια τα οποία τραβάει μία επιχείρηση, ο “δημόσιος” τομέας κτλ και γενικώς προς τα ζόρια του καπιταλιστικού συστήματος. Η βαθμολογία όσο περισσότερο συρρικνώνονται οι θέσεις εργασίας, προφανώς, χάνει τον ποιοτικό της χαρακτήρα και περιορίζεται απλώς σε έναν ποσοτικό ρόλο διαχωρισμού και απομάκρυνσης εργαζομένων. Στη συγκεκριμένη δηλ. περίπτωση, σε συνδυσμό και με την αντίστοιχη διαβάθμιση μορίων της αξιολόγησης της ΥΑ διαθεσιμότητας-κινητικότητας (2 μόρια για βαθμολογίες από 0-8 όταν 10 μόρια αντιστοιχούν σε βαθμολογίες από 9,81-10.00), θα αποτελεί εργαλείο απομάκρυνσης, όχι των “άχρηστων” (-δεν ενδιαφέρει αυτό-), αλλά των αχρείαστων ως απόρροια της τεράστιας αύξησης του πλεονάζοντος προσωπικού του καπιταλιστικού συστήματος.
Στην ουσία πρόκειται για άλλο ένα μέτρο στο γενικότερο αντιδραστικό πλαίσιο της ιδιωτικοποίησης του Δημοσίου, αποτελώντας μία προέκταση αυτού που τόσο αφελώς έχει παπαγαλίσει ασυνείδητα ο μικροαστός ως ένα από τα 'πλεονεκτήματα' του καπιταλιστικού συστήματος: η “ (προεξοφλημένη) αναγνώριση της διαφοροποίησης των ανθρώπων/ ανωτερότητας ομάδων εργαζομένων”. Ας φάει τώρα μια ποσόστωση να ισιώσει!
Μπράβο κ.Υπουργέ, ελπίζω να βρεθούν και άλλο τρόποι να 'ξεβραστούν' στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενοι αλλά και να υποδουλωθεί ο εργαζόμενος στον ακραίο ανταγωνισμό της ιδιωτικής οικονομίας σε μια προσπάθεια ανάκαμψης του συστήματος, μπας και σωθούμε και εμείς οι βολεμένοι!
Η ποσόστωση στην αξιολόγηση δεν είναι απλώς ένα σωστό μέτρο αλλά μία άκρως επίκαιρη τεχνική αφού αποτελεί εργαλείο εισαγωγής οξυμένου ανταγωνισμού ανάλογη προς τα ζόρια τα οποία τραβάει μία επιχείρηση, ο “δημόσιος” τομέας κτλ και γενικώς προς τα ζόρια του καπιταλιστικού συστήματος. Η βαθμολογία όσο περισσότερο συρρικνώνονται οι θέσεις εργασίας, προφανώς, χάνει τον ποιοτικό της χαρακτήρα και περιορίζεται απλώς σε έναν ποσοτικό ρόλο διαχωρισμού και απομάκρυνσης εργαζομένων. Στη συγκεκριμένη δηλ. περίπτωση, σε συνδυσμό και με την αντίστοιχη διαβάθμιση μορίων της αξιολόγησης της ΥΑ διαθεσιμότητας-κινητικότητας (2 μόρια για βαθμολογίες από 0-8 όταν 10 μόρια αντιστοιχούν σε βαθμολογίες από 9,81-10.00), θα αποτελεί εργαλείο απομάκρυνσης, όχι των “άχρηστων” (-δεν ενδιαφέρει αυτό-), αλλά των αχρείαστων ως απόρροια της τεράστιας αύξησης του πλεονάζοντος προσωπικού του καπιταλιστικού συστήματος. Στην ουσία πρόκειται για άλλο ένα μέτρο στο γενικότερο αντιδραστικό πλαίσιο της ιδιωτικοποίησης του Δημοσίου, αποτελώντας μία προέκταση αυτού που τόσο αφελώς έχει παπαγαλίσει ασυνείδητα ο μικροαστός ως ένα από τα 'πλεονεκτήματα' του καπιταλιστικού συστήματος: η “ (προεξοφλημένη) αναγνώριση της διαφοροποίησης των ανθρώπων/ ανωτερότητας ομάδων εργαζομένων”. Ας φάει τώρα μια ποσόστωση να ισιώσει! Μπράβο κ.Υπουργέ, ελπίζω να βρεθούν και άλλο τρόποι να 'ξεβραστούν' στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενοι αλλά και να υποδουλωθεί ο εργαζόμενος στον ακραίο ανταγωνισμό της ιδιωτικής οικονομίας σε μια προσπάθεια ανάκαμψης του συστήματος, μπας και σωθούμε και εμείς οι βολεμένοι!