Το μόνο που έχει να προσφέρει αυτό το σύστημα ''αξιολόγησης'' είναι να κάνει όσους Δ.Υ. έχουν απομείνει και με αυτοθυσία παράγουν έργο, να βάλλουν ο ένας εναντίον του άλλου, προκειμένου να μη μπουν στο 15% της κακής βαθμολογίας, αλλά και στο 25% της ανώτερης. Προσπαθείτε με το ''διαίρει και βασίλευε '' , χωρίς ΚΑΜΙΑ αξιοκρατική μέριμνα να βάλετε στο ίδιο τσουβάλι καλούς υπαλλήλους με κακούς. Ο κίνδυνος που ελλοχεύει ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ. Ο κακός (πλην όμως κομματικοποιημένος ή ο έχων γνωστό ) θα πάρει καλή βαθμολογία, ο καλός (πλην όμως μή ασχομούμενος παρά μόνο με τη δουλειά του ) υπάλληλος, θα βρεθεί προ εκπλήξεως.
Δεν υπάρχει πουθενά σύστημα αξιολόγησης όπου ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ πρέπει κάποιος να πάρει βαθμολογία από 1-6, αυτό ειναι άδικο και καταχρηστικό, για να μην πούμε αντιδεοντολογικό. Η ευθύνη των Προϊσταμένων των υπαλλήλων που βάζανε καλούς βαθμούς , υπάρχει , ας γίνει εκεί μία βελτίωση. Αλλά το να πηγαίνουμε στο άλλο άκρο χωρίς να υπάρχει διασφάλιση το υπαλλήλου για το αξιοκρατικό του όλου θέματος , θα καταλήξουμε σαν αρένα στο Κολοσσαίο.
Επιβάλλεται ένα σύγχρονο, αξιοκρατικό και έντιμο σύστημα αξιολόγησης, μακριά από σκοπιμότητες , εξυπηρετήσεις, κομματικές γραμμές και προσωπικές γνωριμίες.Για παράδειγμα ποιός διασφαλίζει ότι Δημόσιος υπάλληλος Υπουργείου, αποσπασμένος σε γραφείο Υπουργού δεν θα πάρει αναγκαστικά υψηλό βαθμό;
Εξυπακούεται πως το Δημόσιο ΔΕΝ θα γίνει καλύτερο με αυτού του τύπου υποκριτικά κείμενα και προτάσεις ,που το μόνο που κάνουν είναι να απαξιώνουν τη Δημόσια Διοίκηση και να προωθούν απροκάλυπτα τους ημέτερους.
Αποσύρετε πάραυτα το εν λόγω άρθρο.
Το μόνο που έχει να προσφέρει αυτό το σύστημα ''αξιολόγησης'' είναι να κάνει όσους Δ.Υ. έχουν απομείνει και με αυτοθυσία παράγουν έργο, να βάλλουν ο ένας εναντίον του άλλου, προκειμένου να μη μπουν στο 15% της κακής βαθμολογίας, αλλά και στο 25% της ανώτερης. Προσπαθείτε με το ''διαίρει και βασίλευε '' , χωρίς ΚΑΜΙΑ αξιοκρατική μέριμνα να βάλετε στο ίδιο τσουβάλι καλούς υπαλλήλους με κακούς. Ο κίνδυνος που ελλοχεύει ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ. Ο κακός (πλην όμως κομματικοποιημένος ή ο έχων γνωστό ) θα πάρει καλή βαθμολογία, ο καλός (πλην όμως μή ασχομούμενος παρά μόνο με τη δουλειά του ) υπάλληλος, θα βρεθεί προ εκπλήξεως. Δεν υπάρχει πουθενά σύστημα αξιολόγησης όπου ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ πρέπει κάποιος να πάρει βαθμολογία από 1-6, αυτό ειναι άδικο και καταχρηστικό, για να μην πούμε αντιδεοντολογικό. Η ευθύνη των Προϊσταμένων των υπαλλήλων που βάζανε καλούς βαθμούς , υπάρχει , ας γίνει εκεί μία βελτίωση. Αλλά το να πηγαίνουμε στο άλλο άκρο χωρίς να υπάρχει διασφάλιση το υπαλλήλου για το αξιοκρατικό του όλου θέματος , θα καταλήξουμε σαν αρένα στο Κολοσσαίο. Επιβάλλεται ένα σύγχρονο, αξιοκρατικό και έντιμο σύστημα αξιολόγησης, μακριά από σκοπιμότητες , εξυπηρετήσεις, κομματικές γραμμές και προσωπικές γνωριμίες.Για παράδειγμα ποιός διασφαλίζει ότι Δημόσιος υπάλληλος Υπουργείου, αποσπασμένος σε γραφείο Υπουργού δεν θα πάρει αναγκαστικά υψηλό βαθμό; Εξυπακούεται πως το Δημόσιο ΔΕΝ θα γίνει καλύτερο με αυτού του τύπου υποκριτικά κείμενα και προτάσεις ,που το μόνο που κάνουν είναι να απαξιώνουν τη Δημόσια Διοίκηση και να προωθούν απροκάλυπτα τους ημέτερους. Αποσύρετε πάραυτα το εν λόγω άρθρο.