Αναφορικά με τον στόχο 1
Θα πρέπει να προσδιορίσετε ποσοτικά τον στόχο με συγκεκριμένους δείκτες:
Πόσες υπηρεσίες θα δυσλειτουργήσουν,
ποια η ωφέλεια για τους πολίτες (σε κόστος και χρόνο),
Πόσες διαδικασίες θα καταργηθούν.
Αναφορικά με τον στόχο 6 – Αυθεντικοποίηση των πολιτών.
Η διατήρηση των διαφορετικών κωδικών αυθεντικοποίησης (ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, ΑΔΤ κλπ) με παράλληλη διασύνδεση μεταξύ τους δεν είναι ενδεδειγμένη λύση.
Προτείνεται η απόδοση ενός μοναδικού αριθμού κατά την γέννηση ή την απόδοση της ιδιότητας του Πολίτη του Ελληνικού Κράτους σε ένα φυσικό πρόσωπο. Ακολούθως η πληροφορία θα παρέχεται στα τρίτα συστήματα προκειμένου αυτά να το αξιοποιούν για τις επιμέρους διαδικασίες (φορολογία, κοινωνική ασφάλιση, αστυνομία κλπ).
Παράλληλα το data file του κάθε πολίτη θα τηρείται σε ένα σύστημα και θα ενημερώνεται σε ένα σημείο και με διασυνδέσεις θα ενημερώνει τα τρίτα συστήματα.
Αναφορικά με τον στόχο 7- Συμμετοχική δημοκρατία
Ένα από τα προβλήματα είναι ότι το παραγόμενο κοινοβουλευτικό έργο (νομοθεσία) δεν γίνεται κατανοητό από τους πολίτες. Εκτός από την απλοποίηση προτείνω την υιοθέτηση μίας λογικής hypertext ή automation policy (πχ http://www.oracle.com/us/products/applications/oracle-policy-automation/overview/index.html) προκειμένου τα νομοσχέδια να μπορούν να διασυνδέονται και αξιοποιούνται πληροφοριακά.
Αναφορικά με τον στόχο 1 Θα πρέπει να προσδιορίσετε ποσοτικά τον στόχο με συγκεκριμένους δείκτες: Πόσες υπηρεσίες θα δυσλειτουργήσουν, ποια η ωφέλεια για τους πολίτες (σε κόστος και χρόνο), Πόσες διαδικασίες θα καταργηθούν. Αναφορικά με τον στόχο 6 – Αυθεντικοποίηση των πολιτών. Η διατήρηση των διαφορετικών κωδικών αυθεντικοποίησης (ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, ΑΔΤ κλπ) με παράλληλη διασύνδεση μεταξύ τους δεν είναι ενδεδειγμένη λύση. Προτείνεται η απόδοση ενός μοναδικού αριθμού κατά την γέννηση ή την απόδοση της ιδιότητας του Πολίτη του Ελληνικού Κράτους σε ένα φυσικό πρόσωπο. Ακολούθως η πληροφορία θα παρέχεται στα τρίτα συστήματα προκειμένου αυτά να το αξιοποιούν για τις επιμέρους διαδικασίες (φορολογία, κοινωνική ασφάλιση, αστυνομία κλπ). Παράλληλα το data file του κάθε πολίτη θα τηρείται σε ένα σύστημα και θα ενημερώνεται σε ένα σημείο και με διασυνδέσεις θα ενημερώνει τα τρίτα συστήματα. Αναφορικά με τον στόχο 7- Συμμετοχική δημοκρατία Ένα από τα προβλήματα είναι ότι το παραγόμενο κοινοβουλευτικό έργο (νομοθεσία) δεν γίνεται κατανοητό από τους πολίτες. Εκτός από την απλοποίηση προτείνω την υιοθέτηση μίας λογικής hypertext ή automation policy (πχ http://www.oracle.com/us/products/applications/oracle-policy-automation/overview/index.html) προκειμένου τα νομοσχέδια να μπορούν να διασυνδέονται και αξιοποιούνται πληροφοριακά.