Καλησπέρα σας,
Στα πλαίσια της εν λόγω Διαβούλευσης θα θέλαμε να παρατηρήσουμε τα παρακάτω για το Παράτημα Ι:
• Σημείο [ΚΥ.58], σελ. 16. Αναφέρεται ότι «κάθε ΔΔΤ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ είναι προσβάσιμος από IE (έκδοση 6) και Mozilla Firefox (έκδοση 1.5)». Προτείνουμε την τροποποίηση του εν λόγω σημείου ως εξής: «Κάθε ΔΔΤ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ είναι προσβάσιμος από IE (έκδοση 7 ή νεότερη) και Mozilla Firefox …».
• Σημείο [ΚΠ.32], σελ 16. Προτείνουμε να γίνει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ η εν λόγω προδιαγραφή, και να τροποποιηθεί ως εξής: «Το περιεχόμενο κάθε Διαδικτυακού Τόπου «ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ» αναπτύσσεται με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι προσβάσιμο από εναλλακτικές συσκευές όπως PDAs και κινητά τηλεφωνά. Σε ότι αφορά δε τα κινητά τηλέφωνα, το περιεχόμενο «ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ» μπορεί κατ’ ελάχιστο να διατίθεται για συσκευές Apple iPhone, Android & Windows Phone.».
• Σημείο [ΚΜ.6], σελ. 18. Αναφέρεται ότι «Οι Φορείς της Δημόσιας Διοίκησης ΜΕΛΕΤΑΤΑΙ ΝΑ παρέχουν ενημέρωση στους χρήστες του διαδικτυακού του τόπου μέσω newsletters και RSS». Προτείνουμε την αλλαγή του όρου «ΜΕΛΕΤΑΤΑΙ ΝΑ» σε «ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ ΝΑ», δεδομένου ότι η εν λόγω λειτουργικότητα παρέχεται ήδη σήμερα από πληθώρα λύσεων.
• Σημείο [ΚΜ.7], σελ. 20. Προτείνουμε την τροποποίηση των δις αναφερόμενων όρων «ΜΕΛΕΤΑΤΑΙ ΝΑ» σε «ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ ΝΑ», δεδομένου ότι οι περισσότερες πλατφόρμες παρέχουν αυτή την δυνατότητα σήμερα.
• Σημείο [ΚΠ.46], σελ. 25. Προτείνεται η αναδιατύπωση του σημείου ως εξής: «Οι πολικές ασφαλείας ενός ΔΔΤ «ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ» αποτελούν μέρος ενός συνολικότερου πλάνου διαχείρισης της ασφάλειας του Φορέα».
• Επιπρόσθετα, προτείνουμε να τεθεί ως υποχρεωτική (δηλαδή με την διατύπωση του όρου «ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ») η διασφάλιση τόσο με τεχνικά αλλά όσο και με οργανωτικά μέσα (μπορεί να εμπίπτει στις αρμοδιότητες του Υπεύθυνου Περιεχομένου και Υπηρεσιών και η αρμοδιότητα διαχείρισης του «αρχείου περιεχομένου» (Record management)), για την εφαρμογή πολιτικών διαχείρισης του κύκλου ζωής της πληροφορίας των ΔΔΤ.
• Προτείνεται ακόμη το σύστημα διαχείρισης περιεχόμενου των ΔΔΤ να «ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ» διαθέτει μηχανισμό διαχείρισης του κύκλου ζωής της πληροφορίας (Records Management) με δυνατότητα εφαρμογής προκαθορισμένων πολιτικών διαχείρισης.
• Τέλος, στην ενότητα 6 προτείνεται η εισαγωγή των παρακάτω σημείων:
a. [ΚΥ.xx]: Η μηχανή αναζήτησης «ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ» παρέχει στον χρήστη την δυνατότητα ελεύθερης πλοήγησης και βελτιστοποίησης των αποτελεσμάτων της αναζήτησης, βάσει των ιδιοτήτων και μεταδεδομένων του περιεχομένου.
b. [ΚΠ.xx]: H μηχανή αναζήτησης «ΜΕΛΕΤΑΤΑΙ ΝΑ» παρέχει δυνατότητα ενσωμάτωσης αποτελεσμάτων αναζήτησης από τρίτες μηχανές αναζήτησης (π.χ. Google, Bing, ή άλλους διαδικτυακούς τόπους), σύμφωνα με το OpenSearch 1.0.
Καλησπέρα σας, Στα πλαίσια της εν λόγω Διαβούλευσης θα θέλαμε να παρατηρήσουμε τα παρακάτω για το Παράτημα Ι: • Σημείο [ΚΥ.58], σελ. 16. Αναφέρεται ότι «κάθε ΔΔΤ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ είναι προσβάσιμος από IE (έκδοση 6) και Mozilla Firefox (έκδοση 1.5)». Προτείνουμε την τροποποίηση του εν λόγω σημείου ως εξής: «Κάθε ΔΔΤ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ είναι προσβάσιμος από IE (έκδοση 7 ή νεότερη) και Mozilla Firefox …». • Σημείο [ΚΠ.32], σελ 16. Προτείνουμε να γίνει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ η εν λόγω προδιαγραφή, και να τροποποιηθεί ως εξής: «Το περιεχόμενο κάθε Διαδικτυακού Τόπου «ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ» αναπτύσσεται με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι προσβάσιμο από εναλλακτικές συσκευές όπως PDAs και κινητά τηλεφωνά. Σε ότι αφορά δε τα κινητά τηλέφωνα, το περιεχόμενο «ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ» μπορεί κατ’ ελάχιστο να διατίθεται για συσκευές Apple iPhone, Android & Windows Phone.». • Σημείο [ΚΜ.6], σελ. 18. Αναφέρεται ότι «Οι Φορείς της Δημόσιας Διοίκησης ΜΕΛΕΤΑΤΑΙ ΝΑ παρέχουν ενημέρωση στους χρήστες του διαδικτυακού του τόπου μέσω newsletters και RSS». Προτείνουμε την αλλαγή του όρου «ΜΕΛΕΤΑΤΑΙ ΝΑ» σε «ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ ΝΑ», δεδομένου ότι η εν λόγω λειτουργικότητα παρέχεται ήδη σήμερα από πληθώρα λύσεων. • Σημείο [ΚΜ.7], σελ. 20. Προτείνουμε την τροποποίηση των δις αναφερόμενων όρων «ΜΕΛΕΤΑΤΑΙ ΝΑ» σε «ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ ΝΑ», δεδομένου ότι οι περισσότερες πλατφόρμες παρέχουν αυτή την δυνατότητα σήμερα. • Σημείο [ΚΠ.46], σελ. 25. Προτείνεται η αναδιατύπωση του σημείου ως εξής: «Οι πολικές ασφαλείας ενός ΔΔΤ «ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ» αποτελούν μέρος ενός συνολικότερου πλάνου διαχείρισης της ασφάλειας του Φορέα». • Επιπρόσθετα, προτείνουμε να τεθεί ως υποχρεωτική (δηλαδή με την διατύπωση του όρου «ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ») η διασφάλιση τόσο με τεχνικά αλλά όσο και με οργανωτικά μέσα (μπορεί να εμπίπτει στις αρμοδιότητες του Υπεύθυνου Περιεχομένου και Υπηρεσιών και η αρμοδιότητα διαχείρισης του «αρχείου περιεχομένου» (Record management)), για την εφαρμογή πολιτικών διαχείρισης του κύκλου ζωής της πληροφορίας των ΔΔΤ. • Προτείνεται ακόμη το σύστημα διαχείρισης περιεχόμενου των ΔΔΤ να «ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ» διαθέτει μηχανισμό διαχείρισης του κύκλου ζωής της πληροφορίας (Records Management) με δυνατότητα εφαρμογής προκαθορισμένων πολιτικών διαχείρισης. • Τέλος, στην ενότητα 6 προτείνεται η εισαγωγή των παρακάτω σημείων: a. [ΚΥ.xx]: Η μηχανή αναζήτησης «ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ» παρέχει στον χρήστη την δυνατότητα ελεύθερης πλοήγησης και βελτιστοποίησης των αποτελεσμάτων της αναζήτησης, βάσει των ιδιοτήτων και μεταδεδομένων του περιεχομένου. b. [ΚΠ.xx]: H μηχανή αναζήτησης «ΜΕΛΕΤΑΤΑΙ ΝΑ» παρέχει δυνατότητα ενσωμάτωσης αποτελεσμάτων αναζήτησης από τρίτες μηχανές αναζήτησης (π.χ. Google, Bing, ή άλλους διαδικτυακούς τόπους), σύμφωνα με το OpenSearch 1.0.