1. Με την επιφύλαξη ειδικότερων ρυθμίσεων του νόμου αυτού, από την έναρξη της ισχύος του:
α) Λήγει αυτοδικαίως και αζημίως για το Ελληνικό Δημόσιο, η θητεία του Προέδρου, των μελών των οργάνων διοίκησης και του προσωπικού με θητεία των φορέων που καταργούνται, συγχωνεύονται ή λύονται και τίθενται σε εκκαθάριση.
β) Παύουν, αυτοδικαίως:
αα). οι αποσπάσεις του πάσης φύσεως προσωπικού άλλων υπηρεσιών και φορέων, το οποίο έχει αποσπαστεί και υπηρετεί στους καταργούμενους ή συγχωνευόμενους ή υπό καθεστώς εκκαθάρισης φορείς. Το ανωτέρω προσωπικό επανέρχεται στην υπηρεσία ή στο φορέα της οργανικής του θέσης. Για το σκοπό αυτό, εκδίδεται σχετική διαπιστωτική πράξη του αρμοδίου για την απόσπαση οργάνου,
ββ). οι αποσπάσεις του πάσης φύσεως προσωπικού των φορέων που καταργούνται, συγχωνεύονται ή λύονται και τίθενται σε εκκαθάριση, το οποίο έχει αποσπαστεί και υπηρετεί σε άλλες υπηρεσίες και φορείς. Το ανωτέρω προσωπικό υπάγεται στις αντίστοιχες, κατά περίπτωση, ρυθμίσεις για το προσωπικό των φορέων που καταργούνται, συγχωνεύονται ή λύονται και τίθενται σε εκκαθάριση που προβλέπουν οι διατάξεις του παρόντος νόμου.
γ) Το προσωπικό με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου των φορέων που καταργούνται, συγχωνεύονται ή λύονται και τίθενται σε εκκαθάριση, καθώς και οι απασχολούμενοι σε αυτά με σύμβαση έργου, αποτελούν εφεξής προσωπικό ή απασχολούμενους, αντίστοιχα, των υπηρεσιών ή φορέων που ασκούν εφεξής τις σχετικές αρμοδιότητες, όπου και εξακολουθούν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους έως την καταληκτική ημερομηνία των συμβάσεών τους.
δ) Η σχέση έμμισθης εντολής των δικηγόρων που έχουν προσληφθεί και υπηρετούν στα νομικά πρόσωπα που καταργούνται με τις διατάξεις των άρθρων 1 έως και 5, καθώς και με τις διατάξεις των περιπτώσεων α’ έως και δ’ της παραγράφου 10 του άρθρου 10 του παρόντος νόμου, λύεται αυτοδικαίως. Για τη λύση εκδίδεται σχετική διαπιστωτική πράξη από τον Υπουργό που εποπτεύει τον φορέα που καταργείται.
Οι δικηγόροι αυτοί υποχρεούνται μέσα σε δύο μήνες από τη δημοσίευση του παρόντος νόμου να υποβάλουν στον Υπουργό που εποπτεύει τις υπηρεσίες και τους φορείς υποδοχής:
αα) Αναλυτική κατάσταση των εκκρεμών και των περατωμένων δικαστικών υποθέσεων που χειρίστηκαν. Στην πιο πάνω κατάσταση για τις εκκρεμείς υποθέσεις γίνεται λεπτομερής μνεία του διαδικαστικού σταδίου στο οποίο βρίσκεται η υπόθεση και η ημερομηνία της επόμενης διαδικαστικής πράξης.
ββ) Πλήρεις φακέλους των ανωτέρω εκκρεμών και περατωμένων υποθέσεων με ακριβή αντίγραφα των δικογράφων, εισηγητικών εκθέσεων, δικαστικών αποφάσεων και των σχετικών εγγράφων.
Αν τα πιο πάνω στοιχεία δεν παρασχεθούν εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας ή δεν είναι πλήρη, ο δικηγόρος ευθύνεται για οποιαδήποτε ζημία τυχόν προκύψει για το Δημόσιο από την καθυστέρηση.
3. Το προσωπικό που μεταφέρεται σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος:
α) κατατάσσεται σε μισθολογικά κλιμάκια της οικείας κατηγορίας ή εκπαιδευτικής βαθμίδας, ανάλογα με τα τυπικά του προσόντα και το συνολικό χρόνο υπηρεσίας και λαμβάνει τις αποδοχές της υπηρεσίας υποδοχής, ενώ τυχόν πρόσθετες αποδοχές ή απολαβές και ειδικά επιδόματα οποιασδήποτε ονομασίας καταργούνται,
β) υπάγεται ως προς την κύρια και επικουρική ασφάλισή του στον φορέα που υπάγεται το προσωπικό της υπηρεσίας υποδοχής.
4. Με την επιφύλαξη ειδικότερων ρυθμίσεων του παρόντος, το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου έως τη δημοσίευση των πράξεων μεταφοράς και ανάληψης υπηρεσίας του προσωπικού, σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου αυτού, θεωρείται για κάθε συνέπεια ως χρόνος πραγματικής υπηρεσίας του προσωπικού αυτού στην υπηρεσία υποδοχής που καταβάλλει και τις αντίστοιχες αποδοχές του για το διάστημα αυτό.
5. Ο συνολικός χρόνος υπηρεσίας του μεταφερόμενου προσωπικού, που έχει διανυθεί στο φορέα προέλευσης καθώς και ο χρόνος που αναγνωρίσθηκε ως χρόνος υπηρεσίας, θεωρείται χρόνος πραγματικής υπηρεσίας για τα θέματα βαθμολογικής και μισθολογικής εξέλιξης και για κάθε άλλη συνέπεια.
6. α) Με την επιφύλαξη ειδικότερων ρυθμίσεων του παρόντος, το προσωπικό με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου των νομικών προσώπων που καταργούνται με τις διατάξεις των άρθρων 2 και 3 του νόμου αυτού μεταφέρεται σε ν.π.ι.δ. του δημόσιου τομέα, όπως αυτός προσδιορίζεται στο άρθρο 14 του ν. 2190/1994, όπως ισχύει, και παρέχει τις υπηρεσίες του, με την ίδια σχέση εργασίας, στον ίδιο ή σε όμορους νομούς, ανάλογα με τις υπηρεσιακές ανάγκες, όπως αυτές προκύπτουν από σχετικά αιτήματα των φορέων.
Η μεταφορά του προσωπικού πραγματοποιείται με κοινή απόφαση του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Οικονομικών και του κατά περίπτωση Υπουργού που εποπτεύει τους φορείς προέλευσης και υποδοχής, η οποία δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
β) Με απόφαση του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, η οποία εκδίδεται το αργότερο έως 31.12.2012, ρυθμίζονται θέματα μεταφοράς του ως άνω προσωπικού και ιδίως θέματα συλλογής αιτημάτων φορέων ως προς τις υπηρεσιακές τους ανάγκες σε προσωπικό, υποβολής δικαιολογητικών του υπό μεταφορά προσωπικού, κριτηρίων επιλογής φορέα και καθορισμού της προτεραιότητας του μεταφερόμενου προσωπικού κατά τη διάθεσή του στους φορείς υποδοχείς, συγκρότησης επιτροπής στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για την επιλογή και διάθεση του προσωπικού στους φορείς υποδοχής, όπως και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια. Ως κριτήρια για τον καθορισμό της σειράς προτεραιότητας του μεταφερόμενου προσωπικού, λαμβάνονται υπόψη, ιδίως, η επαγγελματική εμπειρία, η εξειδίκευση και τα τυπικά προσόντα, είτε συναφή με τις δραστηριότητες του φορέα, είτε απαραίτητα για τη λειτουργία και την υποστήριξη του, η οικογενειακή κατάσταση και η υπαγωγή στις ειδικές κατηγορίες προστατευόμενων προσώπων που αναφέρονται στο ν. 2643/1998, όπως ισχύει κάθε φορά.
7. Με την επιφύλαξη ειδικότερων ρυθμίσεων του παρόντος, υφιστάμενες μισθώσεις ακινήτων των φορέων που καταργούνται, συγχωνεύονται ή λύονται και τίθενται σε εκκαθάριση, λύονται το αργότερο τρεις μήνες από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου αυτού κατόπιν σχετικής καταγγελίας της μίσθωσης από τον οικείο Υπουργό. Με κοινή απόφαση του Υπουργού Οικονομικών και του κατά περίπτωση αρμόδιου Υπουργού μπορεί να παρατείνεται η μίσθωση έως έναν ακόμη μήνα και για μία μόνο φορά, με την προϋπόθεση ότι συντρέχει σοβαρός λόγος που μνημονεύεται στην απόφαση αυτή. Με όμοια απόφαση ρυθμίζεται και κάθε άλλη λεπτομέρεια σχετικά με τη λύση των μισθώσεων.
8. Με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών και του Υπουργού που εποπτεύει τις εταιρείες που λύονται και τίθενται σε εκκαθάριση, ρυθμίζεται κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια σχετικά με τη διαδικασία εκκαθάρισης των εταιρειών που με τις διατάξεις του παρόντος νόμου έχουν υπαχθεί στις σχετικές διαδικασίες.
9. Όπου στις διατάξεις του παρόντος προβλέπεται η σύνταξη έκθεσης απογραφής της κινητής και ακίνητης περιουσίας των φορέων που καταργούνται, συγχωνεύονται ή λύονται και τίθενται σε εκκαθάριση, η σχετική διαδικασία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί εντός τριών μηνών από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου, ενώ απόσπασμα της εγκεκριμένης από τους, κατά περίπτωση, αρμόδιους υπουργούς έκθεσης απογραφής, το οποίο περιγράφει τα αποκτώμενα κατά κυριότητα ακίνητα, καθώς και τα λοιπά εμπράγματα δικαιώματα επί ακινήτων, με την περίληψη που προβλέπεται από τις διατάξεις του άρθρου 9 του β.δ. 533/1963 (147 Α΄) καταχωρίζεται, ατελώς, στα οικεία βιβλία μεταγραφών του αρμόδιου υποθηκοφυλακείου. Ομοίως, ατελώς, πραγματοποιούνται οι απαιτούμενες κτηματολογικές εγγραφές.
10. α) Οι Οργανισμοί – Κανονισμοί ν.π.δ.δ., καθώς και οι Κανονισμοί Λειτουργίας ν.π.ι.δ., η έκδοση των οποίων προβλέπεται στις διατάξεις του παρόντος, πρέπει να υπηρετούν αρχές, οι οποίες διασφαλίζουν την πλέον αποδοτική, αποτελεσματική και οικονομική λειτουργία των φορέων. Ως παράλληλος γνώμονας χρησιμοποιείται η εκτίμηση, κατ΄ αντικειμενικό τρόπο, των αναγκών σε προσωπικό κάθε φορέα με ανακαθορισμό του αριθμού των οργανικών θέσεων τους στο αναγκαίο για την ορθολογική οργάνωσή τους μέγεθος.
Στο ίδιο πλαίσιο, συνεκτιμάται η ανάγκη της συγχώνευσης, στο μέτρο του δυνατού, ομοειδών κλάδων και ειδικοτήτων, κυρίως προς αποφυγή της ύπαρξης κλάδων και ειδικοτήτων με μικρό αριθμό οργανικών θέσεων.
β) Μέχρι την έκδοση των Οργανισμών και Κανονισμών Λειτουργίας που προβλέπονται στο νόμο αυτό και για όσα θέματα δεν ρυθμίζονται διαφορετικά σε αυτόν, εφαρμόζονται ανάλογα οι ισχύουσες κατά την έναρξη της ισχύος του διατάξεις, που αναφέρονται στην οργάνωση, λειτουργία και το προσωπικό φορέων που καταργούνται, συγχωνεύονται ή λύονται και τίθενται σε εκκαθάριση. Ειδικότερα ζητήματα που ανακύπτουν και δεν καλύπτονται από τις διατάξεις αυτές, ρυθμίζονται με αποφάσεις της διοίκησης των φορέων υποδοχής.
11. Όπου σε νόμο, διάταγμα ή υπουργική απόφαση γίνεται αναφορά στους φορείς που καταργούνται, συγχωνεύονται ή λύονται και τίθενται σε εκκαθάριση, νοείται, από την έναρξη της ισχύος του παρόντος, η υπηρεσία ή ο φορέας που συνιστάται αντιστοίχως ή στον οποίο περιέρχονται οι αρμοδιότητές τους.
12. Τα λογότυπα και τα σήματα που κατά την έναρξη ισχύος του παρόντος έχουν κατοχυρώσει νομικά πρόσωπα, στα οποία αναφέρονται οι διατάξεις του, χρησιμοποιούνται από τους φορείς υποδοχής.
Σχόλια στο άρθρο 15
Με τα άρθρα 1-5 και 10 του σχεδίου νόμου προβλέπεται η συνέχιση των εκκρεμών δικών των καταργουμένων νομικών προσώπων από το Υπουργείο ή την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, στα οποία μεταφέρονται οι οικείες αρμοδιότητες, χωρίς να επέρχεται βίαιη διακοπή της δίκης και χωρίς να απαιτείται οποιαδήποτε διατύπωση για τη συνέχισή τους.
Η ρύθμιση αυτή συνεπάγεται, όπως είναι προφανές, το χειρισμό των υποθέσεων αυτών από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους.
Με αυτό το δεδομένο και, λαμβάνοντας υπόψη, αφενός μεν τις συνθήκες υπό τις οποίες λειτουργεί σήμερα το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους και, συγκεκριμένα: α)τις σημαντικότατες ελλείψεις σε λειτουργούς και διοικητικό προσωπικό, εξ αιτίας των οποίων σε πολλές υπηρεσιακές μονάδες του ΝΣΚ στην περιφέρεια υπηρετεί ένας μόνο λειτουργός , β) τη συνεχή, κατά την πρόσφατη διετία, αύξηση των αρμοδιοτήτων του ΝΣΚ χωρίς αντίστοιχη πρόβλεψη για αύξηση του προσωπικού του και γ) τη συμμετοχή των λειτουργών του ΝΣΚ σε εκατοντάδες επιτροπές και συμβούλια ανά την επικράτεια, οι οποίες άπτονται ολόκληρου του φάσματος του δικαίου, αφετέρου δε ότι με την προτεινόμενη ρύθμιση το ΝΣΚ καλείται να αναλάβει άγνωστο αριθμό εκκρεμών δικών στην Αθήνα και στην περιφέρεια, χωρίς τον απαιτούμενο χρόνο ελέγχου, παραλαβής και προετοιμασίας των υποθέσεων αυτών, εκτιμάται ότι πρέπει να αναζητηθεί εναλλακτική λύση.
Προτείνεται:
α) Να προβλεφθεί περίοδος έξι, τουλάχιστον, μηνών από την έναρξη ισχύος του νόμου, κατά την οποία οι δικηγόροι της περ. δ της παραγράφου 1 του άρθρου 15 έχουν εκ του νόμου σχέση εντολής με το Δημόσιο για τον χειρισμό των εκκρεμών κατά την έναρξη ισχύος του νόμου υποθέσεων, οι οποίες περιλαμβάνονται στην αναλυτική κατάσταση της υποπερίπτωσης αα και εκτελούν την εντολή υπό την εποπτεία της αρμόδιας κατά περίπτωση υπηρεσιακής μονάδας του ΝΣΚ. Για την αμοιβή τους εφαρμόζονται οι διατάξεις του άρθρου 24 του ν. 3086/2002 (Α΄324).
β) Να προβλεφθεί αύξηση των οργανικών θέσεων του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.
Κύριοι,
Τόσο η πρόβλεψη του άρθρου 15 παρ 5 αλλά και οι αντίστοιχες προβλέψεις στους νόμους ν.3895/2010 (άρθρο 6 παρ.5 (Α’206/8-12-2010)) μεταφορά προσωπικού από ΔΕΠΟΣ Α.Ε.,ΑΓΡΟΓΗ Α.Ε.,ΕΛΚΕΔΕ Α.Ε. κ.α. και ν.3920/3-3-2011 περί «Εξυγίανσης,αναδιάρθρωσης & ανάπτυξης των αστικών συγκοινωνιών» θεωρώ ότι είναι λογική και δίκαιη.
Δεν θα πρέπει όμως να λησμονηθεί η παντελώς άνιση μεταχείριση έναντι των περίπου 140 εργαζομένων οι οποιοι και μετετάγησαν από την ΕΡΓΑ ΟΣΕ Α.Ε. βάση του νόμου 3891/2010 (άρθρο 16). Οι εργαζόμενοι αυτοί, απώλεσαν την, αναγνωρισμένη από την ΕΡΓΑ ΟΣΕ Α.Ε.,σοβαρή προϋπηρεσία τους, η οποία ήταν ουσιώδες κριτήριο πρόσληψης σύμφωνα με τις αναγγελίες-προκηρύξεις πρόσληψης προσωπικού της εταιρείας. Προυπηρεσία σε ιδιαίτερο αντικείμενο και σε έναν ολοένα εξελισόμενο χώρο όπως είναι η κατασκευαστική βιομηχανία.
Θεωρώ λοιπόν εύλογο ότι αποτελεί στοιχειώδη υποχρέωση της Πολιτείας να αναδιατυπωθεί ο νόμος 3891/2010, ή έστω να περιληφθεί διορθωτική παράγραφος-διάταξη στο παρόν Ν/Σ, στα πλαίσια της ισονομίας και ισοπολιτείας, όπως προβλέπει το Σύνταγμα.
Είναι σημειώνω, πρωτοφανής η αδικία που υπέστησαν όλοι οι μεταταχθέντες εργαζόμενοι της ΕΡΓΑ ΟΣΕ ΑΕ (μηχανικοί διαφόρων ειδικοτήτων, γεωλόγοι, οικονομολόγοι, διοικητικοί), των οποίων η αναγνωρισμένη προϋπηρεσία (που αποτελούσε και βασική προϋπόθεση της πρόσληψής τους) χάθηκε κάπου στους κόλπους του αχανούς ελληνικού δημοσίου. Τοιουτοτρόπως, βρέθηκαν ικανά στελέχη με συνολική σημαντική προυπηρεσία 18 και 22 ετών, να είναι τοποθετημένα στις νέες θέσεις τους μόνο με την 10 χρονη ή 12χρονη προυπηρεσία της ΕΡΓΑ ΟΣΕ. Οποία αδικία?
Τώρα, έστω και αργοπορημένα, παρέχεται η ευκαιρία στον νομοθέτη να άρει επί τέλους την άνιση μεταχείριση που επεφύλαξε ο νόμος 3891-2010. Οφείλει να το πράξει!
Για την αποκατάσταση της ισονομίας, της ισότητας μεταξύ των πολιτών και της δικαιοσύνης.
Στο άρθρο 15 παρ 1(β) προβλέπεται ότι:
β) Παύουν, αυτοδικαίως:
ββ). οι αποσπάσεις του πάσης φύσεως προσωπικού των φορέων που καταργούνται, συγχωνεύονται ή λύονται και τίθενται σε εκκαθάριση, το οποίο έχει αποσπαστεί και υπηρετεί σε άλλες υπηρεσίες και φορείς. Το ανωτέρω προσωπικό υπάγεται στις αντίστοιχες, κατά περίπτωση, ρυθμίσεις για το προσωπικό των φορέων που καταργούνται, συγχωνεύονται ή λύονται και τίθενται σε εκκαθάριση που προβλέπουν οι διατάξεις του παρόντος νόμου.
Οι Ειδικές Υπηρεσίες του ν 3614/2007 που διαχειρίζονται τα Επιχειρησιακά Προγράμματα του ΕΣΠΑ, θίγονται ιδιαίτερα από την πρόβλεψη αυτή του Νομοθέτη και αυτό γιατί έχουν προσωπικό ΜΟΝΟΝ με απόσπαση από τον Δημόσιο και ευρύτερο Δημόσιο Τομέα, με βάση το άρθρο 18 παρ 1 του Ν 3614/2007.
Στην ιδιαίτερα κρίσιμη για τα ΕΠ του ΕΣΠΑ περίοδο που διανύουμε, η αυτοδίκαιη παύση αποσπάσεων στελεχών Διαχειριστικών Αρχών δημιουργεί σημαντική δυσλειτουργία στις υπηρεσίες αυτές.
Προτείνω να εξαιρεθούν οι Ειδικές Υπηρεσίες του Ν 3614/2007 και το όποιο προσωπικό που υπηρετεί σε αυτές με απόσπαση από φορείς που συγχωνεύονται κατά τη δημοσίευση του Νόμου (όταν αυτός ψηφιστεί) να συνεχίσει να υπηρετεί στις υπηρεσίες του ν 3614 μέχρι την για οποιοδήποτε λόγο άρση της απόσπασής του.
Παρατηρήσεις επί του νομοσχεδίου:
1) Στην παράγραφο 7 αναφέρεται ότι «υφιστάμενες μισθώσεις ακινήτων των φορέων που καταργούνται, συγχωνεύονται ή λύονται και τίθενται σε εκκαθάριση». Δηλαδή όλες οι εξωτερικές δομές αποασυλοποίησης (ξενώνες, διαμερίσματα), που στη ουσία «στήθηκαν» με προγράμματα και χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που υπηρετούν των απώτερο σκοπό των Μονάδων Κοινωνικής Φροντίδας (που είναι η κοινωνική αποκατάσταση και η κοινωνική ένταξη), και που οι περισσότερες από αυτές τις δομές φιλοξενούνται σε ακίνητα που μισθώνονται, θα κλείσουν; Αυτό είναι το όραμα για τις παροχή των υπηρεσιών πρόνοιας; Να στοιβάζουμε τους ανθρώπους με αναπηρία και ιδιαίτερα τα παιδιά με αναπηρία ξανά σε άσυλα; Νομίζω ότι πρέπει ρητά στο νόμο να εξαιρεθούν οι μισθώσεις των Μονάδων Κοινωνικής Φροντίδας.
2)Στην παρ. 10 αναφέρεται ότι «Οι Οργανισμοί – Κανονισμοί ν.π.δ.δ. πρέπει να υπηρετούν αρχές, οι οποίες διασφαλίζουν την πλέον αποδοτική, αποτελεσματική και οικονομική λειτουργία των φορέων. Ως παράλληλος γνώμονας χρησιμοποιείται η εκτίμηση, κατ’ αντικειμενικό τρόπο, των αναγκών σε προσωπικό». Αν και κανείς δεν διαφωνεί με τα ανωτέρω, όμως ειδικά για τις Μονάδες Κοινωνικής Φροντίδας οι διατυπώσεις αυτές, κατά την άποψη μου, είναι πολύ γενικές σε βαθμό που η εν λόγω διάταξη πάσχει αοριστίας. Ποια είναι τα κριτήρια της πλέον αποδοτική, αποτελεσματική και οικονομική λειτουργίας των Μονάδων Κοινωνικής Φροντίδας; Και θα πρέπει να λάβει υπόψη κανείς ότι η λειτουργία των ΜΚΦ δεσμεύεται από την όλη δυσλειτουργία του κράτους. Δηλαδή χωρίς οργάνωση σε όλα τα επίπεδα του κράτους, δεν μπορεί να περιμένει κανείς απόδοση και αποτέλεσμα σε ΜΚΦ που είναι ο τελευταίος κρίκος της διοικητικής ιεραρχίας.
Επίσης δεν είναι πάντα εφικτό το παραγόμενο προϊόν στις ΜΚΦ να προσδιοριστεί ή να αξιολογηθεί όπως σε μια εμπορική επιχείρηση. Αξιολογείται στην βάση κυρίως του κοινωνικού οφέλους και της κοινωνικής χρησιμότητας, και όχι μόνο «ξερά» με βάση το κόστος. Η πρόνοια από «ξερή» οικονομική άποψη έχει μόνο κόστος. Το μόνο σύστημα πρόνοιας που δεν έχει κανένα οικονομικό κόστος είναι ο «Καιάδας».
Ποια είναι τα αντικειμενικά κριτήρια για την εκτίμηση των αναγκών σε προσωπικό; Που ειδικά για τις Μονάδες Κοινωνικής Φροντίδας από την άποψη του προσωπικού βρίσκονται σε οριακό σημείο.
Ποια είναι τα κριτήρια για την ορθολογική οργάνωσή τους μέγεθος, και κατά συνέπεια τα κριτήρια για την ανακατανομή των οργανικών θέσεων;
Με τους αποσπασμένους δημόσιους υπαλλήλους από ΝΠΔΔ οι οποίοι αποσπάσθηκαν λόγω συνυπηρέτησης με ένστολο τι θα γίνει; θα ακυρώσετε τις αποσπάσεις; θα αναγκάσετε τις οικογένειες να περάσουν έναν νέο Γολγοθά μέχρι να εγκριθούν από την αρχή οι αποσπάσεις; ποιο το όφελος να ταλαιπωρηθεί ο κόσμος;
Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ:
ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΟΙ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ-ΔΙΟΡΙΣΤΕΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΕΠ!
ΟΣΟΙ ΜΠΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΜΕ ΕΝΑ ΤΗΛΕΦΩΝΟ, ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΜΑΖΕΨΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ!
ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ!
ΑΛΛΙΩΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΤΥΧΙΑ, ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΚΑΙ Η/Υ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ ΝΑ ΔΙΟΡΙΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!
Στις μέρες μας που η εγκληματικότητα είναι σε έξαρση και δεν υπάρχει η δυνατότητα προσλήψεων θα μπορούσαμε να ενισχύσουμε την Ελληνική Αστυνομία μεταφέροντας αστυνομικούς από τη Δημοτική Αστυνομία.
Οι Δημοτικοί Αστυνομικοί είναι εκπαιδευμένοι με τα μαθήματα της Σχολής Αστυφυλάκων από τις σχολές της ΕΛ.ΑΣ. και είναι Ειδικοί Ανακριτικοί Υπάλληλοι με υποχρέωση σύλληψης.
Πολλοί Δημοτικοί Αστυνομικοί πέραν των αρμοδιοτήτων τους έχουν ήδη στο ενεργητικό τους συλλήψεις παραβατικών ατόμων.
Θα μπορούσαν να πάρουν μια επιπρόσθετη εκπαίδευση στην ορθή χρήση του οπλισμού, να ενταχθούν στην Ελληνική Αστυνομία με το βαθμό του αστυφύλακα και να ταχθούν στη μάχη για την ασφάλεια των πολιτών.
Ο θεσμός της Δημοτικής Αστυνομίας στη χώρα μας δεν έχει αποδώσει όπως σε άλλες χώρες με αποτέλεσμα να υπάρχουν μερικές χιλιάδες αστυνομικών ανενεργοί σε αυτή την υπηρεσία.
Να απολυθούν οι υπάλληλοι-ελεγκτές του Υπουργείου Ανάπτυξης που εξακολουθούν να ζητούν απροκάλυπτα χρήματα- λάδωμα για να κάνουν απλά τη δουλειά τους. Ντροπή σας! Κάνετε και απεργίες, τρομάρα σας…
Αν υπάρχει καλή διάθεση για όλα βρίσκονται λύσεις. Μιλάμε όλοι για όλα χωρίς να γνωρίζουμε τα πραγματικά στοιχεία κάθε υπηρεσίας. Ομως η διαπίστωση είναι μία. Πρέπει να γινουν κάποιες διορθώσεις.Μη χαλάμε τον κόσμο. Μπορεί να είναι πολύ καλλίτερη η νέα πραγματικότητα, διότι δεν υπάρχει χειρότερο από την την απραξία. Το μεγάλο πρόβλημα είναι να μήν τα βάλουμε ο ένας με τον άλλο . Δεν είμαστε αντίπαλοι. Είμαστε όλοι περαστικοί από την ζωή και στο πέρασμα αυτό δεν μετράνε μόνο τα πτυχία και οι ξένες γλώσσες αγαπητέ κ. Σολδάτε. Αλλωστε έχει διαπιστωθεί ότι ο σεβασμός και η εντιμότητα απέναντι στη ζωή δεν είναι ΠΕ μόνο. Η πρόταση η οποία δημοσιεύεται σήμερα φαίνεται καλή.
ΝΟΜΙΖΑ ΟΤΙ ΘΑ ΔΩ ΟΛΟΥΣ ??? ΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΜΕΛΩΝ ΔΣ ΚΑΙ ΜΙΣΘΟΙ ΣΤΟ ΥΔΡΟΚΕΦΑΛΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΦΑΛΗΡΙΣΕ !!!!
ΚΡΙΜΑ !!!!! ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΕΚΠΛΗΞΗ ΕΙΔΑ ΟΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟ ΑΡΙΘΜΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΑΜΜΕΣΑ ΝΑ ΕΙΧΑΝ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 2 1/2 ΧΡΟΝΙΑ ΗΔΗ ΠΡΙΝ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΚΟΒΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΦ ΑΠΑΞ Σ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΑΝ ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΖΩΗ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΙΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΤΟΥΣ……….
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΙΛΑ…..ΒΗΜΑΤΑΚΙΑ ΟΤΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΛΜΑΤΑ !!!!!
ΤΟΛΜΗΣΤΕ…ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ
ΑΛΛΟΙΩΣ ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΚΡΙΜΑ
Για την ιστορία (και για όσους δεν γνωρίζουν περί ΚΕΤΕΑΘ, βλ άρθρο 7)
Το ΚΕΤΕΑΘ έχει αξιολογηθεί από εξωτερικούς αξιολογητές και αρίστευσε
Το ΚΕΤΕΑΘ για κάθε 1 ευρώ κρατικής χρηματοδότησης απέδιδε 3,5 ευρώ από ανταγωνιστικά ερευνητικά προγράμματα
Το ΚΕΤΕΑΘ είχε σε όλα τα χρόνια της λειτουργίας του, (ιδρύθηκε μόλις το 2006) ΑΜΙΣΘΟΥΣ διευθυντές και συνεργάτες (συνεργαζόμενα μέλη ΔΕΠ από το Πανεπιστημιο Θεσσαλίας), ελάχιστο μόνιμο προσωπικό (μάλιστα κάποιοι ερευνητές του ήλθαν από κέντρα του εξωτερικού), και πολύ προσωπικό που πληρωνόταν από τα προγράμματα – άρα δεν επιβάρυνε τον ‘κρατικό’ προϋπολογισμό με τον τρόπο που έχουμε συνηθίσει να ακούμε
Το ΚΕΤΕΑΘ έχει ξεκάθαρους στόχους και υλοποίησε σημαντικές δράσεις άρρηκτα δεμένες με την ανάπτυξη της περιφέρειας της Θεσσαλίας και γενικά της νότιας Ευρώπης
[Όλα αυτά η ελληνική κοινωνία δεν πρόλαβε να τα μάθει – η κυβέρνηση όμως οφείλει να τα γνωρίζει και να τα αναγνωρίζει.]
Το ΚΕΤΕΑΘ δεν υπήρξε ποτέ προβληματικός φορέας για αυτό και η συγχώνευσή του σε ένα, καθόλα αξιόλογο, ερευνητικό κέντρο μεγάλης πόλης (200 χιλιόμετρα μακριά), για προφανώς λογιστικούς λόγους, θα πρέπει να μας προβληματίζει όλους.
Είναι μια αντιαναπτυξιακή απόφαση να κλείνεις ένα κέντρο που έχει τρομερές επιτυχίες με τα ευρωπαϊκά προγράμματα, κοστίζει ελάχιστα στον κρατικό προϋπολογισμό και συγκρατεί νέους επιστήμονες στην Θεσσαλία, όταν η Ευρωπαϊκή Ένωση πρόκειται να δώσει τα περισσότερα χρήματα για την έρευνα που έχουν ποτέ δοθεί!!!
Διαβεβαιώνω τους ‘προλαλήσαντες’ σχολιαστές ότι δεν έχω καμμιά διάθεση να τους κοροϊδέψω, όμως, η έκφραση ‘τιμωρητικής’ διάθεσης (κάποιων που προφανώς νιώθουν ‘αδικημένοι’) δεν μπορεί να αφορά το ΚΕΤΕΑΘ τουλάχιστον, (βλ.άρθρο 7) το οποίο «συγχωνεύεται» στο ΕΚΕΤΑ
(ίσως και να αφορά άλλους «φορείς του δημοσίου» όπως και τα πανεπιστημιακά ινστιτούτα ή ινστιτούτα άλλων υπουργείων που απουσιάζουν, προς το παρόν, από τέτοιες «αναδιαρθρώσεις»- δεν μπορώ να γνωρίζω).
Δυστυχώς η εντύπωση που μου δίνεται είναι ότι η κυβέρνηση προσπαθεί απλώς να ικανοποιήσει την ‘τρόικα’ με πολύ λάθος τρόπο.
Η κυβέρνηση οφείλει να ανακοινώσει την εξοικονόμηση που προβλέπει ανά φορέα και όχι συνολικά να δίνει ένα αόριστο νούμερο. Δηλαδή ας μας πει τι κοστίζει στην κοινωνία ένας καταργούμενος ή υπό συγχώνευση φορέας [κόστος = κρατικός ΠΥ – (έσοδα φορέα + προστιθέμενη αξία)] και ποιο θα είναι το βραχυπρόθεσμο και το μακροπρόθεσμο όφελος με την συγχώνευση ή την κατάργηση.
Επί των γενικών διατάξεων – πρέπει να προστεθεί η πρόβλεψη ότι ο φορέας υποδοχής υποχρεούται να υιοθετήσει τις δράσεις και διαδικασίες που η προηγηθείσα εξωτερική αξιολόγηση του υπό συγχώνευση φορέα ανέδειξαν ως πρότυπες/άριστες/καινοτόμες.
Αλλιώς μηδενίζονται οι σωστές προσπάθειες και αναδεικνύεται (ξανά) η γνωστή Ελληνική πρακτική του «ράβε-ξήλωνε».
τα δημόσια ΚΤΕΟ γιατί δεν τα κλείνετε: εφόσον έχετε δώσει τον τεχνικό έλεγχο στα ΙΚΤΕΟ γιατί τα έχετε & λειτουργούν χωρίς πιστοποίηση καιχωρίς μηχανογράφηση;
Όσοι χωρίς πτυχία και αξιοκρατική πρόσληψη ΑΣΕΠ έχετε μπει στο δημόσιο, τώρα φοβάστε και τρέμετε! Τα βάζετε με τα άτομα εκείνα που σπούδασαν χρόνια στα πανεπιστήμια ενώ παράλληλα εργάζονταν για να πάρουν πτυχία, μεταπτυχιακά, διδακτορικά, γνώσεις ξένων γλωσσών και πλήθος άλλων τυπικών προσόντων για να μπορούν μια μέρα να βρουν δουλειά με 100% αξιοκατικά και διαφανή κριτήρια! Αφήστε επιτέλους τα άτομα μέσω ΑΣΕΠ να προσφέρουν και στον δημόσιο τομέα! Εξαιρέστε τους από εφεδρείες, διαθεσιμότητες, ανεργία! Κοιτάξτε να καθαρίσετε το δημόσιο από άτομα με απολυτήριο δημοτικού τα οποία κάθονται όλη μέρα, δεν θέλουν να δουλέψουν καθόλου (εφόσον μια ζωή έμαθαν να κάθονται), δεν ξέρουν ξένες γλώσσες και ενώ παίρνουν επίδομα Η/Υ τον χρησιμοποιούν για να παίζουν pacman και λοιπά παιχνιδάκια! ΔΙΩΞΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ, ΣΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΙΚΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΑΝ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ!
Συμφωνώ με την προλαλίσασα (Γιανούλη) Πολλοί οργανισμοί βασίστηκαν στην πολλή δουλειά των κατωτέρων υπαλλήλων (ΥΕ ΔΕ)και τώρα μας πετούν έξω!
Στο διαδύκτιο τρέχει το » επειδή δεν μπορεί το κράτος να στείλει στο σπίτι, μερικούς ανίκανους, περικόπτει από εμάς τους ικανούς»
Αγαπητοί μου, υπάρχουν χιλιάδες προσλήψεις εργαζομένων οι οποίοι επικαλούνται την πρόσληψή τους μέσω ΑΣΕΠ αλλά σας διαβεβαιώνω ότι το 2003 ταλαιπωρήθηκαν από όλοι την Ελλάδα χιλιάδες ΠΕ με πολλά προσόντα και χιλιάδες άτομα με ειδικές ανάγκες, αλλά ω!!! του θαύματος οι προσλήψεις έγιναν για τα παιδιά των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.Είμαστε Ν.Π.Ι.Δ. Πήραμε 130 άτομα καί ούτε ένα από τους συμμετέχοντες . Τα είχαμε όλα έτοιμα.Επιτροπή αξιολόγησης,Ενας κλητήρας, δύο ΔΕ γραμματείς υπό την καθοδήγηση του Νομικού Συμβούλου.
Επομένως οι προσλήψεις έχουν γίνει και με άλλους τρόπους.Δεν ακυρώνω όσους πράγματι μπήκαν μέσω ΑΣΕΠ. Λειτούργησε και σωστά .Οχι όμως μόνο σωστα. Στην δική μου υπηρεσία το ΑΣΕΠ λειτούργησε μη σωστά.Μέλος του τότε ΑΣΕΠ λειτούργησε κομματικά και μόνο. Καί όχι τίποτε άλλο δε μου φεύγει η εικόνα μιας εγκύου κοπέλας μέσα στις λάσπες η οποία ευελπιστούσε να πάρει μία θέση γιατί είχε πολλά μόρια…….
Ολες οι υπηρεσίες στα Υπουργεία,με αυστηρά κριτίρια επιλογής προσωπικού.
Σαφώς και πρέπει να υπάρχει μέριμνα για την τύχη του προσωπικού οι οποίοι υπηρετούσαν στα καταργηθέντα ή υπό συγχώνευση νομικά πρόσωπα και οργανισμούς. Και σίγουρα οι κατώτεροι σε προσόντα (οι μη έχοντες πτυχία Π.Ε. ) , άνθρωποι και αυτοί, με οικογένειες παιδιά και υποχρεώσεις, βάσει της αρχής της Ισονομίας δεν θα πρέπει να πεταχτούν στον Καιάδα.
Είναι αυτονόητο λοιπόν, ότι όταν θίγονται κεκτημένα δικαιώματα τρίτων που είχαν κτηθεί θεμιτώς, παραβιάζεται με τον πιο απροκάλυπτο τρόπο η αρχή της ισονομίας και ίσων ευκαιριών για όλους . Εξυπακούεται ότι είναι αδιανόητο, σε ένα κράτος δικαίου, οι πολίτες να χωρίζονται σε κατηγορίες και αυτοί που εκπληρώνουν όλες τις υποχρεώσεις τους έναντι του κράτους, να τυγχάνουν εκμετάλλευσης από το ίδιο το κράτος, διότι καταπατείται κάθε έννοια δικαίου και η βασική αρχή, ίσα δικαιώματα ίσες υποχρεώσεις για όλους τους πολίτες.
Σαφώς και πρέπει να υπάρχει μέριμνα για την τύχη του προσωπικού, οι οποίοι υπηρετούσαν στα καταργηθέντα ή υπό συγχώνευση νομικά πρόσωπα και οργανισμούς. Και σίγουρα οι κατώτεροι σε προσόντα (οι μη έχοντες πτυχία Π.Ε.) , άνθρωποι και αυτοί, με οικογένειες, παιδιά και υποχρεώσεις, βάσει της αρχής της Ισονομίας δεν θα πρέπει επ ουδενί λόγο, να πεταχτούν στον Καιάδα.
Είναι αυτονόητο λοιπόν, ότι όταν θίγονται κεκτημένα δικαιώματα τρίτων που είχαν κτηθεί θεμιτώς, παραβιάζεται με τον πιο απροκάλυπτο τρόπο η αρχή της ισονομίας και των ίσων ευκαιριών για όλους . Εξυπακούεται ότι είναι αδιανόητο, σε ένα κράτος δικαίου, οι πολίτες να χωρίζονται σε κατηγορίες και αυτοί που εκπληρώνουν όλες τις υποχρεώσεις τους έναντι του κράτους, να τυγχάνουν εκμετάλλευσης από το ίδιο το κράτος, διότι καταπατείται κάθε έννοια δικαίου και η βασική αρχή, ίσα δικαιώματα ίσες υποχρεώσεις για όλους τους πολίτες.
Εργάζομαι σε υπο συγχώνευση φορέα του δημοσίου στον οποίο διορίστηκα μέσω γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ απολύτως αξιοκρατικά. Είμαι κάτοχος πτυχίου ΑΕΙ και μεταπτυχιακού, τεσσάρων ξένων γλωσσών και αρκετών μετεκπαιδεύσεων στο εξωτερικό. Υπάρχουν αρκετοί συνάδελφοι που βρίσκονται σε αντίστοιχη θέση. Αναρωτιέμαι γιατί αντιμετωπιζόμαστε ως εργαζόμενοι κατώτερης κατηγορίας σε αντίθεση με όλους αυτούς που μπήκαν από τα παράθυρα και τώρα κατέχουν τη θέση των προνομιούχων δημοσίων υπαλλήλων? Το άρθρο 15 αναφέρει την «μεταφορά εργαζομένων σε άλλα ΝΠΙΔ»
Πρόκειται για την απόλυτη κοροιδία! Ποια ΝΠΙΔ θα δεχτούν τη μεταφορά τόσων εργαζομένων που θα «περισσέψουν»? Θα πρέπει να υπάρξει μέριμνα για να δοθεί η δυνατότητα μετάταξης των υπαλλήλων στο στενό δημόσιο τομέα ή σε άλλα νπδδ. Διαφορετικά έχει ανοίξει ορθάνοιχτο το παράθυρο της απόλυσης!
Έτσι όπως διαμορφώνεται το άρθρο 15 οι υπάλληλοι αορίστου χρόνου δεν πρόκειται να μεταταγούν ή μεταφερθούν υποχρεωτικά σε άλλα ΝΠΙΔ. Διότι κανένα απο αυτά δεν πρόκειται να τα αφήσουν να ζητήσουν καινούργιες οργανικές θέσεις. Οπότε αναγκαστικά οι παραπάνω υπάλληλοι θα βγούν στην εφεδρεία δηλ. ουσιαστικά θα απολυθούν.
Προτείνω οι εν λόγω υπάλληλοι να μεταταγούν υποχρεωτικά σε ΝΠΔΔ Ή σε Υπουργεία ή στις Περιφέρειες έιτε στου Δήμους. Μόνο έτσι δεν θα απολυθεί κανένας σύμφωνα με τις υποσχέσεις των τριών κομμάτων που απαρτίζουν την κυβέρνηση. Διαφορετικά μας δουλεύου «ψιλό γαζί».
Πιστεύω ότι πάλι συνεχίζουμε το ίδιο λάθος. Κανένα Υπουργείο και κανένας Υπουργός δεν μπορεί να χαρακτηρίσει ένα φορέα «σφραγίδα», γιατί απλά ποτέ δεν υπήρξε καταγραφή και καταμέτρηση, τόσο στο Δημόσιο όσο και στον ευρύτερο Δημόσιο τομέα, πόσες εργατοώρες απασχολήθηκε και τι έργο παρήγαγε ο κάθε εργαζόμενος.
Γιατί για παράδειγμα να καταργηθεί η «Ελληνική Θαλάσσια Ένωση» και να μην απολυθούν πέντε υπάλληλοι του Υπουργείου Πολιτισμού, που μετά από δύο χρόνια δεν γνωρίζουν το νόμο του «Καλλικράτη»;
Γιατί, στα Υπουργεία κυρίως, να υπάρχει ένας υπάλληλος για ένα αντικείμενο, που μπορεί να σημαίνει πέντε ώρες πραγματικής εργασίας το μήνα;
Συνεπώς, αν πράγματι θέλουμε να βάλουμε κάποια σειρά στο λεγόμενο Δημόσιο, από αλλού θα πρέπει να ξεκινήσουμε.
Πρώτα θα αποφασίσουμε τι θέλουμε να είναι Δημόσιο και να το ιεραρχήσουμε. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν τα επόμενα βήματα.
Σίγουρα βιαζόμαστε να πάρουμε τη «δόση». Όποιος όμως βιάζεται σκοντάφτει!
Κατά την ταπεινή μου άποψη μόνο ο τομέας της εθνικής ασφάλειας θα πρέπει να έχει Δημόσιο χαρακτήρα. Όλοι οι άλλοι τομείς θα πρέπει να λειτουργήσουν με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.
Επίσης, το Δημόσιο θα πρέπει να διαθέτει μόνο τους απαραίτητους εποπτικούς και ελεγκτικούς μηχανισμούς.
Προτείνω το προσωπικό μόνιμο και αορίστου χρόνου των φορέων που καταργείται να μεταφερθεί σε φορείς του στενού δημοσίου τομέα με την προυπόθεση να εχουν διοριστεί στο δημόσιο τομέα μέσω ΑΣΕΠ.Το υπόλοιπο προσωπικό ας αξιολογήθεί αντικειμενίκα.Τέλος ας εκτελεστούν οι εκκρεμμείς μεταταξεις σύμφωνα με το αρθρο 68 του ν.4002/2011 ώστε να στελεχουθούν φορείς που έχουν πράγματι ανάγκη προσωπικό το οποίο ήδη έχει περάσει μέσω προκύρηξης μετατάξεων και το Υπουργέιο Διοικητικής Μεταρύθμισης έχει όρισει να μην εκτελεστούν.Παρακαλώ να εξεταστεί σοβαρά το θέμα αυτό που ίσως λύσει πολλά θέματα στην στελέχωση του δημοσίου τομέα ορθολογίκα με εξιδικευμένο προσωπικό στους φορείς που πράγματι εχουν ανάγκη οι οποιοι έιχαν προκυρήξει τις θέσεις αυτές.
Για το προσωπικό το οποίο διορίστηκε σε Ν.Π.Ι.Δ. μέσω ΑΣΕΠ το οποίο κλείνει ή συγχωνεύεται, πρέπει να παίρνει μετάταξη για άλλο Ν.Π.Ι.Δ. ή να πηγαίνει στο υπουργείο από το οποίο υποπτεύεται. Φτάνει πια με το πελατειακό σύστημα πρόσληψης! Ας τιμωρηθούν επιτέλους μόνο αυτοί οι οποίοι μπήκαν από το παράθυρο στο δημόσιο με ένα απολυτήριο δημοτικού και τώρα έχουν γίνει και διευθυντές!
Βεβαίως και πρέπει το κράτος να μειωθεί και να γίνει λειτουργικό για να μην είναι βαρίδι για την ανάπτυξη της χώρας. Όμως δεν μπορεί άτομα που προσελήφθησαν με διαδικασίες και μοριοδότηση ή εξετάσεις μέσω ΑΣΕΠ να βρεθούν εκτός δημοσίου. Είναι ανήθικο είναι επιζήμιο για την ίδια την λειτουργία του κράτους να χαθούν στελέχη με γνώσεις και εμπειρία που προσελήφθησαν με καθαρές διαδικασίες. Δεν είναι δυνατόν να παραμένουν στο δημόσιο άτομα που προσελήφθησαν με νόμους φωτογραφία ή με θολές διαδικασίες ή μέσω βουλευτικών γραφείων και να εκπαραθυρώνονται άτομα χρήσιμα για την κρατική λειτουργία.
θα ήθελα να εκφράσω την πολιτική μου και ιδεολογική μου αντίθεση στην ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική της διάλυσης των δημόσιων και κοινωνικών υπηρεσιών, οι οποίες επιτελούν σημαντικό κοινωνικό έργο.Τα εργασιακά και κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων πρέπει να προστατεύονται και να διευρύνονται και όχι να περιορίζονται και να διαλύονται. Οι δημόσιοι οργανισμοί ούτε πρέπει να κλείσουν,ούτε πρέπει να συγχωνευτούν, αλλά θα πρέπει να αναδιαρθρωθούν αναβαθμιζόμενοι προσφέροντας το ύψιστο δυνατόν κοινωνικό έργο στην κοινωνία.Η εργασιακή ασφάλεια πρέπει να συνεχίσει να υφίσταται εμπλουτιζόμενη με κινητροδότηση αύξησης των προσόντων, της γνώσης και της παραγωγικότητας.Οι οργανισμοί προσφέρουν ένα σημαντικό κοινωνικό έργο συμβάλλοντας στην πρόοδο του λαού μας.Όσοι εργαζόμενοι έχουν εισαχθεί με γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ έχοντας στην κατοχή τους πανεπιστημιακό τίτλο εκπαίδευσης θα πρέπει να συμβάλλουν με τις προτάσεις τους έτσι ώστε να αυξηθεί το παραγόμενο έργο από τους δημόσιους οργανισμούς, να καταστεί ποιοτικότερο αλλά και περισσότερο χρήσιμο στο κοινωνικό σύνολο έτσι ώστε με την χρήση των δεδομένων πεπερασμένων ανθρώπινων και υλικών πόρων που διαθέτει να μεγιστοποιήσει την κοινωνική οφελημότητα που εκρέει από την παραγωγική του διαδικασία, αριστοποιώντας την αναλογία των παραγωγικών συντελεστών που χρησιμοποιεί, αξιοποιώντας την καταλληλότερη συνάρτηση- τεχνολογία παραγωγης έτσι ώστε αναπροσαρμοζόμενοι οι δημόσιοι φορείς να παράγουν το κατά το δυνατόν άριστο παραγωγικό αποτέλεσμα, ένα τέτοιο παραγωγικά και κοινωνικά χρίσμο αποτέλεσμα που θα προσεγγίζει στο μέγιστο την καμπύλη παραγωγικών δυνατοτήτων.
Η προστασία του περιβάλλοντος και ιδιαίτερα των εύαισθητων περιοχών όπου αναπτύσσονται σπάνια οικοσυστήματα,η έρευνα για τα θαλάσσια οικοσυστήματα, η τέλεση κοινωνικού και οικονομικού, δημογραφικού χαρακτήρα κοινωνικών και οικονομικών ερευνών, η ανάπτυξη της έρευνας για την σύγχρονη βιοκλιματική αρχιτεκτονική δραστηριότητα,η ανάπτυξη της τουριστικής εκπαίδευσης, η προστασία της εθνικής πολιτιστσική, και χαρτογραφικής κληρονομιάς,η ανάπτυξη της κοινωνικής φροντίδας και αλληλεγγύης, η προστασία των αναπήρων και των ατόμων με ειδικές δεξιότητες, η προώθηση της βασικής, εφαρμοσμένης έρευνας και η προσπάθεια για την ανάπτυξη σύγχρωνων καινοτομικών μεθόδων παραγωγής και προϊόντων, η προώθηση των εξαγωγών και η ανάπτυξη εκθεσιακών δραστηριοτήτων είναι σημαντικότατες – παραγωγικότατες κοινωνικές υπηρεσίες που εάν παραχθούν και προαχθούν σωστά μέσα από τον ευρύτερο δημόσιο χώρο, τους δημόσιους φορείς δύνανται να βοηθήσουν την οικονομία και την κοινωνία ώστε να καταστεί περισσότερο βιώσιμη, περισσότερο ανθρώπινη, περισσότερο συμβατή με το φυσικό της περιβάλλον, περισσότερο αλλυλέγγυα και τελικά περισσότερο υγιής και πιο παραγωγική.
ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ,
ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ Π.Ε. ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΕΙΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ
Δεν είναι ορθό να ξανααξιολογηθούν οι επιτυχόντες ΑΣΕΠ που διορίστηκαν σε Ν.Π.Ι.Δ. τα οποία κλείνουν ή συγχωνεύονται! Οι διορισστέοι – επιτυχόντες ΑΣΕΠ ήδη έχουν περάσει αξιολογικά στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και ΗΔΗ έχουν αξιολογηθεί από το ΑΣΕΠ για τα προσόντα τους! Δεν είναι λοιπόν δυνατόν να ξανααξιολογηθούν για μια ακόμη φορά όταν υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι έγιναν αορίστου μετά από 2-3 χρονάκια υπηρεσίας στο δημόσιο και οι οποίοι μπήκαν στο δημόσιο από το παράθυρο! Άνθρωποι σαν κι αυτούς πρέπει οπωσδήποτε να αξιολογηθούν και να περάσουν επιτέλους κι αυτοί από το ΑΣΕΠ. Εάν κριθούν ικανοί να παραμένουν στην εργασία τους αλλιώς να απολύονται ή να μπαίνουν σε εφεδρεία ή διαθεσιμότητα. Όλα όμως αυτά δεν πρέπει να καμία περίπτωση να αφορούν τους επιτυχόντες – διοριστέους ΑΣΕΠ οι οποίοι διαθέτουν πτυχία, μεταπτυχιακά, διδακτορικά, ξένες γλώσσες και άριστη γνώση Η/Υ και φυσικά έχουν κριθεί ήδη από το ΑΣΕΠ με αξιοκρατικά κριτήρια. Δεν μπήκαν στο δημόσιο από το παράθυρο και εργάζονται νόμιμα, αξιοκρατικά και αποδοτικά! Έχουν λοιπόν όλα τα ουσιαστικά αλλά και τα τυπικά προσόντα και οφείλετε να τους προστατέψετε από αξιολογήσεις και εφεδρείες μιας και είναι η μόνη ελπίδα για να λειτουργήσει στην Ελλάδα κάποια στιγμή το δημόσιο σωστά και αποδοτικά! Το οφείλετε εάν θέλετε να προασπίσετε την αξιοκρατία και την διαφάνεια στις προσλήψεις του δημοσίου! ΑΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΘΟΎΝ ΟΣΟΙ ΈΧΟΥΝ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΜΕ ΕΝΑ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΚΑΙ ΕΓΙΝΑΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ! ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ! ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΟΙ ΑΞΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΙΚΑΝΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΑΝ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ.-
Για το προσωπικό Ορισμένου Χρόνου που είναι σε αυτά τα ΝΠΙΔ θα πρέπει να γίνει πρόβλεψη για την αναγνώριση της προϋπηρεσίας τους ως «πραγματική δημόσια προϋπηρεσία» για τα θέματα βαθμολογικής και μισθολογικής εξέλιξης και για κάθε άλλη έννομη συνέπεια
Προκειμένου να υπάρξει βελτίωση της οργανωτικής και λειτουργικής δομής του κάθε Οργανισμού, αύξηση της παραγωγικότητάς του, μείωση του λειτουργικού του κόστους και αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών του, θα πρέπει να αναπτυχθούν / εφαρμοστούν τα εξής Οργανωτικά Συστήματα / Κανονισμοί:
1) Ανάπτυξη Συστήματος Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού.
Το Σύστημα αυτό θα περιλαμβάνει αρχές, κανόνες και μεθόδους με τις οποίες επιτυγχάνεται η άριστη διαχείριση και αξιοποίηση του προσωπικού.
Ενδεικτικά, το Σύστημα θα περιλαμβάνει τα εξής υποσυστήματα:
α) υποσύστημα περιγραφών καθηκόντων/ευθυνών των θέσεων εργασίας και αξιολόγησης θέσεων εργασίας.
β) υποσύστημα μεθόδων διοικητικής εποπτείας του προσωπικού (προσέλευση, αποχώρηση, απουσίες, άδειες, συμπεριφορά κλπ.).
γ) υποσύστημα μεθόδων αξιολόγησης απόδοσης του προσωπικού.
δ)Υποσύστημα πολιτικής αμοιβών.
ε) υποσύστημα εκπαίδευσης.
στ) υποσύστημα μεθόδων αξιοποίησης προτάσεων προσωπικού για πάσης φύσεως λειτουργικά/διοικητικά θέματα (βελτίωση ισχυουσών διαδικασιών, απλούστευση των ροών εργασίας, ανακατανομή αρμοδιοτήτων, λειτουργικότητα / ασφάλεια / υγιεινή / αισθητική των χώρων εργασίας κλπ.) και μεθόδων διαπίστωσης του βαθμού ικανοποίησής του.
Το προτεινόμενο Σύστημα Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού θα βοηθήσει, εκτός των άλλων, και στην αναβάθμιση του ρόλου της Υπηρεσίας Ανθρώπινου Δυναμικού ο οποίος θα μετατραπεί από υποστηρικτικός και διαχειριστικός σε στρατηγικό, με κύριους στόχους τη μεγιστοποίηση της συνεισφοράς του προσωπικού, την καλύτερη υλοποίηση των επιχειρηματικών στόχων του κάθε Οργανισμού και τη διατήρηση θετικού εργασιακού κλίματος. Το Σύστημα αυτό θα μπορεί να υποστηριχθεί μηχανογραφικά και από διάφορα προγράμματα πληροφορικής τα οποία υπάρχουν στην
2) Ανάπτυξη Συστήματος Εσωτερικής Επικοινωνίας.
Το Σύστημα αυτό θα περιλαμβάνει αρχές, κανόνες και μεθόδους βάσει των οποίων θα διενεργείται η εσωτερική επικοινωνία και θα βοηθάει ώστε οι πληροφορίες/οδηγίες/εντολές/αποφάσεις να κοινοποιούνται με ταχύτητα και σαφήνεια, καθώς επίσης και να υπάρχει μία αμφίδρομη ροή πληροφοριών μεταξύ των ανωτέρων και των κατωτέρων επιπέδων της διοικητικής ιεραρχίας του Οργανισμού.
Ενδεικτικά, το Σύστημα Εσωτερικής Επικοινωνίας θα περιλαμβάνει τα εξής υποσυστήματα:
α) Υποσύστημα έκδοσης/κυκλοφορίας/κωδικοποίησης των εγκυκλίων εγγράφων, το οποίο ονομάζεται «Κώδικας Εσωτερικής Έγγραφης Επικοινωνίας» και μέσω του οποίου προσδιορίζεται η έννοια των εγκυκλίων εγγράφων, τα είδη, η αρμοδιότητα έκδοσης και υπογραφής, η μορφή και η δομή, η αρίθμηση, κυκλοφορία και αρχειοθέτηση και τέλος ο τρόπος κωδικοποίησης.
β) Υποσύστημα αλληλογραφίας, το οποίο αποσκοπεί στη συστηματική αποτύπωση των κανόνων που πρέπει να ακολουθούνται ώστε να μην υπάρχει αυτοσχεδιασμός και ανομοιομορφία στην έγγραφη επικοινωνία. Προσδιορίζονται τα είδη επιστολών, τα βασικά και δευτερεύοντα στοιχεία τους, η πρωτοκόλληση, η διακίνηση της εισερχόμενης/εξερχόμενης αλληλογραφίας και η αρχειοθέτηση.
γ) Υποσύστημα σχεδιασμού/κωδικοποίησης/κυκλοφορίας των εντύπων, το οποίο καθορίζει εφαρμογή ενιαίου και πάγιου τρόπου με τον οποίο σχεδιάζονται, τροποποιούνται, κωδικοποιούνται, κυκλοφορούν και καταργούνται τα πάσης φύσεως έντυπα που χρησιμοποιούνται για τη διεξαγωγή των καθημερινών εργασιών του Οργανισμού.
δ) Καθιέρωση μεθόδων οργάνωσης και τήρησης των αρχείων του Οργανισμού (Κανονισμός Αρχείων).
ε) Υποσύστημα μεθόδων προφορικής επικοινωνίας (E mail, Internet, μέθοδοι σύστασης επιτροπών, μέθοδοι λειτουργίας των χώρων υποδοχής κοινού, τηλεφωνικό κέντρο κλπ.).
στ) μέθοδοι οργάνωσης συσκέψεων.
Σήμερα παρατηρείται στους διάφορους Οργανισμούς το εξής φαινόμενο αναφορικά με τις συσκέψεις: Διάφορα στελέχη του κάθε Οργανισμού αναλώνονται σε χρονοβόρες συσκέψεις/συζητήσεις χωρίς να υπάρχει κάποιος συντονιστής (στις οποίες συσκέψεις δεν καλούνται, πολλές φορές, να μετάσχουν στελέχη καθ’ ύλην αρμόδιων Υπηρεσιών, των οποίων η παρουσία είναι αναγκαία), με αποτέλεσμα να επικρατεί στη συνέχεια σύγχυση αρμοδιοτήτων, σύγκρουση καθηκόντων και καθυστέρηση στην έγκαιρη περάτωση του όποιου έργου.
ζ) Καταγραφή απαιτήσεων εσωτερικής πληροφόρησης (τύπος και περιεχόμενο των αναφορών που απευθύνονται στη Διοίκηση του Οργανισμού καθώς και σε διάφορες Υπηρεσίες του) και διαρκής έλεγχος της χρησιμότητας και αξιοπιστίας τους.
3) Ανάπτυξη Συστήματος Ανασχεδιασμού Διαδικασιών.
Το Σύστημα Ανασχεδιασμού Διαδικασιών περιλαμβάνει σύγχρονους κανόνες και αρχές βάσει των οποίων όλες οι διαδικασίες του Οργανισμού θα σχεδιασθούν από την αρχή, βάσει συγκεκριμένου σχεδίου, με κύριους στόχους την απλοποίηση της λειτουργίας του Οργανισμού, την ταχύτερη ενεργοποίηση των μηχανισμών εξυπηρέτησης, τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών και τον περιορισμό των λειτουργικών εξόδων. Κατά τον Ανασχεδιασμό θα εκπονηθούν ποιοτικές διαδικασίες για όλες τις εργασίες του Οργανισμού (με συγκρότηση Ομάδων Έργου υπό το συντονισμό και την εποπτεία κάποιας Υπηρεσίας π.χ. Διεύθυνσης Οργάνωσης), καταγραφή τους σε κωδικοποιημένα εγχειρίδια, εναρμόνισή τους με το μηχανογραφικό σύστημα του Οργανισμού, ενσωμάτωση όλων των απαραίτητων σημείων ελέγχου, καθιέρωση μεθόδων διαρκούς ελέγχου της ορθής και ομοιόμορφης εφαρμογής τους και μέριμνα για τη συνεχή βελτίωσή τους.
Ο Ανασχεδιασμός είναι έργο επίπονο και χρονοβόρο και επιφέρει αποτελέσματα σε δύο έως τρία χρόνια. Ταυτόχρονα απαιτεί δραστικές και ευρείας έκτασης αλλαγές στην επιχειρηματική κουλτούρα και οργάνωση του κάθε Οργανισμού, ενώ εμπλέκει το προσωπικό στην εφαρμογή του και βασίζεται στην αρχή της συστηματικής επικοινωνίας όλων των εμπλεκομένων κατά τη διάρκεια του σχεδιασμού των διαδικασιών.
4) Ανάπτυξη Συστήματος Επικοινωνίας με Τρίτους.
Το Σύστημα αυτό θα καθορίζει τον τρόπο διενέργειας της επικοινωνίας με τρίτους. Ενδεικτικά, το Σύστημα θα καθορίζει τις μεθόδους συγκέντρωσης και αξιολόγησης γραπτών παραπόνων του συναλλασσόμενου, τις μεθόδους διεξαγωγής ερευνών για τη διαπίστωση του βαθμού ικανοποίησής τους, την παραλαβή, διακίνηση και επεξεργασία των διαφόρων εγγράφων που αποστέλλουν στον Οργανισμό (π.χ. τα Υπουργεία), την παρακολούθηση αποστολής απαντήσεων σε αυτά κλπ.
5) Εκπόνηση Κανονισμού Παροχής Υπηρεσιών Πληροφορικής.
Το Σύστημα θα καθορίζει και θα ρυθμίζει τα εξής θέματα:
Εσωτερική ανάπτυξη νέου μηχανογραφικού συστήματος, τροποποίηση κάποιου εν λειτουργία συστήματος, ανάπτυξη συστήματος από εξωτερικό συνεργάτη, εγκατάσταση/προσαρμογή λογισμικού σε προσωπικό υπολογιστή, εγκατάσταση εξοπλισμού/hardware, επίλυση προβλημάτων κατά τη χρήση υπολογιστικών συστημάτων, εγκατάσταση συστημάτων σε νέα θέση εξυπηρέτησης πελατείας ( π.χ. μαζική εγκατάσταση συστημάτων σε νέα Μονάδα/Υπηρεσία), προμήθεια εξοπλισμού πληροφορικής κλπ.
6) Εκπόνηση Κανονισμού Διαχείρισης Δαπανών / Προμηθειών.
Ο Κανονισμός θα καθορίζει τις μεθόδους της ορθής λειτουργίας του συστήματος έγκρισης δαπανών / προμηθειών, τις αναλυτικές διαδικασίες ανεύρεσης, διανομής και διαχείρισης του εξοπλισμού/αναλώσιμων υλικών/παροχής υπηρεσιών από προμηθευτές και τέλος τη διαχείριση των πληρωμών προς τους προμηθευτές.
7) Εκπόνηση Κανονισμού Διαχείρισης Ακίνητης Περιουσίας.
Ο Κανονισμός θα καθορίζει τις διαδικασίες εκτέλεσης και παρακολούθησης των τεχνικών έργων και κατασκευών, της ασφάλειας / λειτουργικότητας / υγιεινής / αισθητικής των χώρων εργασίας, καθώς και εργασιών συντήρησης και βελτίωσής τους.
Νίκος Α. Ζώρης (πρώην διευθυντικό στέλεχος του τραπεζικού κλάδου – σύμβουλος επιχειρήσεων)
ΟΛΟΙ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΜΕΤΑΤΑΞΗ ΣΟΥ ΒΓΑΙΝΕΙ Η ΨΥΧΗ.ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΛΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΜΕΤΑΤΑΞΗΣ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΕΝΑΣ ΕΝΙΑΙΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΜΕΤΑΤΑΞΕΩΝ ΟΠΟΥ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ.ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΑΣΕΠ.ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΕ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΜΕΤΑΤΑΞΗ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ.
Δε γνωρίζω για κάθε Οργανισμό τι έργο επιτελεί. Αυτό το γνωρίζει η επίσημη κρατική ηγεσία και γι΄αυτό δέχομαι τις προτάσεις της. Ο σχεδιασμός του Δημοσίου είναι το πρόβλημα. Το ιεραρχικό μοντέλο που χρόνια τώρα έχει υοθετιθεί και εφαρμόζεται μάλλον έχει παρακμάσει. Το νέο μοντέλο θα πρέπει να έχει συλλογική κατεύθυνση δηλαδή να δίδεται βάση στις ομάδες εργασίας μέσα στους χώρους δουλειάς. Να ξεκαθαριστούν οι αρμοδιότητες του κάθε φορέα και να μην υπάρχουν φορείς με τις ίδειες αρμοδιότητες. Η περιβόητη Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση να πάρει σάρκα και οστά.
Υπάρχει στη Λαμία το νομικό πρόσωπο Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας το οποίο υπολειτουργεί. Αυτό γιατί δεν το καταργείτε; Ή δεν το δίνεται στην Περιφέρεια να το διαχειρίζεται;
Σχετικά με το θέμα της λήξης των αποσπάσεων θα ήθελα να αναφέρω με την σειρά μου ότι υπάρχει και προσωπικό των υπό συγχώνευση φορέων το οποίο βρίσκεται αποσπασμένο λόγω συνυπηρέτησης με ένστολο σύζυγο, κάνοντας χρήση των ειδικών διατάξεων της νομοθεσίας. Θεωρώ απαράδεκτη οποιανδήποτε σκέψη για κατάργηση αυτού του είδους των αποσπάσεων οι οποίες απλά θα χωρίσουν οικογένειες και θα εξαναγκάσουν τον υπάλληλο να υποβάλλει εκ νέου αίτηση για απόσπαση λόγω συνυπηρέτησης, κάτι το οποίο θα επιφέρει σημαντικό ψυχολογικό, οικονομικό και ηθικό κόστος στους ίδιους τους υπαλλήλους και στις οικογένειές τους. Παρακαλώ όπως εξετάσετε το συγκεκριμένο θέμα με την δέουσα προσοχή.
Η πρόβλεψη του άρθρου 15 παρ 5, όπως και αντίστοιχες προβλέψεις στους νόμους ν.3895/2010 (άρθρο 6 παρ.5 (Α’206/8-12-2010)) για την μεταφορά προσωπικού από ΔΕΠΟΣ Α.Ε.,ΑΓΡΟΓΗ Α.Ε.,ΕΛΚΕΔΕ Α.Ε. κ.α. και ν.3920/3-3-2011 περί «Εξυγίανσης,αναδιάρθρωσης & ανάπτυξης των αστικών συγκοινωνιών» είναι ορθή και δίκαιη.
Δημιουργείται όμως άνιση μεταχείριση έναντι των περίπου 150 εργαζομένων που μετετάγησαν από την ΕΡΓΑ ΟΣΕ Α.Ε. με το νόμο 3891/2010 (άρθρο 16), οι οποίοι απώλεσαν την αναγνωρισμένη από την ΕΡΓΑ ΟΣΕ Α.Ε. προϋπηρεσία τους, η οποία ήταν ουσιώδες κριτήριο πρόσληψης σύμφωνα με τις προκηρύξεις πρόσληψης προσωπικού της εταιρείας. Αποτελεί στοιχειώδη λοιπόν υποχρέωση της Πολιτείας να αναδιατυπωθεί ο νόμος 3891/2010, ή να περιληφθεί διορθωτική διάταξη στο παρόν Ν/Σ στα πλαίσια της ισονομίας και ισοπολιτείας. Είναι πρωτοφανής η αδικία που υπέστησαν οι μεταταχθέντες εργαζόμενοι της ΕΡΓΑ ΟΣΕ ΑΕ (μηχανικοί, γεωλόγοι, οικονομολόγοι, διοικητικοί) των οποίων η αναγνωρισμένη προϋπηρεσία (και βασική προϋπόθεση πρόσληψής τους) πετάχθηκε στα σκουπίδια του ελληνικού δημοσίου, δύνεται δε η ευκαιρία στον νομοθέτη να άρει επί τέλους την άνιση μεταχείριση που μας επεφύλαξε ο νόμος 3891-2010.
1. Ως προς το προσωπικό : Μετά από αξιολόγηση, παραμονή των αρίστων. Οι επιτυχόντες της πρόσληψης με ΑΣΕΠ να μην εξαιρούνται από την αξιολόγηση. Μέσω του ΑΣΕΠ αξιοκρατικά προσλήφθηκαν. Το τι παράγουν είναι το ζητούμενο. Το πόσο αποτελεσματικοί και ποιοτικοί είναι στην εργασία τους, είναι το θέμα. όχι μόνο το πως προσλήφθηκαν. Βεβαίως, σε άλλες περιπτώσεις προσλήψεων από το παράθυρο… του νόμου ή κάποιου κανονισμού, το προσωπικό να απολυθεί παρ’ αυτά εκτός αν τεκμηριώνεται ειδικός τεχνικός, επιστημονικός ή άλλος κρίσιμος λόγος παραμονής.
2. ως προς τους κανονισμούς και τους στόχους των νέων οργανισμών : ρητές αναφορές στο Νόμο, με στόχους σαφείς και ρεαλιστικούς και με κατευθύνσεις.
Ευχαριστώ.
προτεινω να αφήσετε τα λόγια και να κάνετε πράξεις
Συγχώνευση ναι
Με πρόγραμμα ΝΑΙ
Με Σχέδιο ΝΑΙ
Με στόχους Ναι
κυριότερος στόχος: εξυπηρέτηση του πολίτη με λιγότερο κόστος.
μείωση των οργανικών θέσεων και εισαγωγή μηχανογράφησης στο 2012 είμαστε
Κατάργηση του Στρατεύματος – ενοποίηση με την Αστυνομία.
Από την αρχαιότητα στρατό είχαμε σε εμπόλεμη κατάσταση (και σε δικτατορίες). ή τον Οικονομικό πόλεμο θα τον αντιμετωπίσουμε με τον στρατό?
Καταρχήν θεωρώ τη συγχωνεύση οργανισμών σφραγίδα σωστό μέτρο για την μείωση του δημοσιονομικού κόστους, παράλληλα όμως θα έπρεπε να ελεγχθούν και τα μισθολογικά κόστη αναλογικά σε όλη την ιεραρχία του Δημοσίου καθώς και στις διάφορες επιτροπές που υπάρχουν και να ελεγχθεί ο λόγος υπάρξης τους και η αποτελεσματικότητα των στόχων που έχουν επιτύχει.
Αναρωτιέμαι αν έχει γίνει οικονομοτεχνική μελέτη, σε περίπτωση που τίθετο το θέμα αναλογικών μειώσεων ιεραρχικά υψηλών μισθών καθώς και των «ειδικών» παντός τύπου,είναι πιό αποδοτικό για τα κρατικά έσοδα από το να μειώνονται συνέχεια οι μισθοί των υπαλλήλων.
Επίσης συμφωνώ να συστεγασθούν οι υπηρεσίες του δημοσίου τομέα σε κτήρια του δημοσίου αφού επισκευασθούν και μπορούν να καλύψουν τις λειτουργικές ανάγκες των υπηρεσιών.
Αναρωτιέμαι ακόμα αν οι υπάλληλοι της Βουλής και των ΔΕΚΟ εξαιρούνται από την οικονομική βάσανο που περνούν καθημερινά οι υπόλοιποι υπάλληλοι του δημοσίου τομέα.
Τέλος αν ελέγχθουν οι υπηρεσιακοί φακέλοι όλων των υπαλλήλων του στενού και ευρυτέρου δημοσίου τομέα που έχουν επιτελέσει σοβαρό πειθαρχικό παράπτωμα το οποίο θα μπορούσε να τους στείλει σπίτι τους, μήπως δεν θα χρειάζοταν κάποιο άλλο μέτρο διαθεσιμότητας.
Συμφωνώ με την κατάργηση και/ή συγχώνευση Οργανισμών που χρησιμοποιήθηκαν για πολλά χρόνια ως σφραγίδες για να εξυπηρετήσουν ημέτερους. Χρειάζεται όμως προσοχή ώστε να μην καταλυθεί το σύμπαν στην προσπάθεια να συρρικνωθεί το κόστος λειτουργίας του κράτους. Κάποιοι από αυτούς τους οργανισμούς προσφέρουν έργο. Μια προσεκτική ματιά από τους υπεύθυνους των υπουργείων όπου θα ενταχθούν οι οργανισμοί (όσοι παραμείνουν) για τη χρησιμότητά τους θεωρώ ότι είναι απαραίτητη. Όχι στην κατάλυση των πάντων. ‘Ελεγχος και φροντίδα στους δημιουργικούς υπαλλήλους και φορείς!
Συμφωνώ με οτιδήποτε θα μειώσει το Δημόσιο,(ΣΤΕΝΟ και ΕΥΡΥΤΕΡΟ), σε γραφειοκρατία, πολυδαίδαλες διαδικασίες και προσωπικό ΑΧΡΗΣΤΟ,ΑΝΙΚΑΝΟ,ΑΝΕΝΤΙΜΟ και προσληφθέν με ύποπτες και «υπόγειες» πρακτικές…
Οι απολύσεις δεν πρέπει να είναι Ταμπού, γι’αυτούς που αξίζει να φύγουν.
Έχετε πνίξει τους συνταξιούχους, τους καταντήσατε επαίτες,χωρίς ηθικό και κουράγιο να ζήσουν, επειδή κάποιοι κομματικοί και παροπιδοφορούντες υπουργοί δεν θέλουν να πειράξουν τον κομματικό στρατό.
Προτείνω να απολύσετε όσους μπήκαν χωρίς ΑΣΕΠ και με διαδικασίες αυλής παλατιού.
Το κλείσιμο οργανισμών και φορέων θα είναι κενό περιεχομένου, αν δεν συνοδευτεί από απολύσεις.
Καλές μου φαίνονται οι γενικές διατάξεις του υπουργείου!
Η δική μου παρατήρηση είναι να μην γίνουν απολύσεις προσωπικού,εκτός από προσωπικό που έχει πειθαρχικά παραπτώματα στο φάκελό του ή πολλές αναρρωτικές άδειες χωρίς πρόβλημα υγείας που να χρήζουν νοσηλεία ή κατ’οίκον ανάρρωση για μακρό χρονικό διάστημα!Δεν είναι σωστό κάποιοι να εργάζονται ακόμη και με πυρετό και κάποιοι να σηκώνονται το πρωί και να δηλώνουν ασθένεια,γιατί π.χ. κάνει κρύο ή κάτι άλλο!
Ευχαριστώ για τη συμμετοχή μου στη διαβούλευση.
ΦΟΥΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΗ
Όλο το προτεινόμενο νομοσχέδιο ασχολείται μόνο με το διαδικαστικό κομμάτι, δηλαδή το πότε θα γίνουν οι συγχωνεύσεις.
Ωστόσο, καταργώντας μερικούς οργανισμούς και δημιουργώντας στη θέση τους έναν νέο, ουσιαστικά δημιουργούμε μια καινούργια υπηρεσία, που θέλει και αυτή την οργάνωση της.
Κάθε υπηρεσία (παγκοσμίως αποδεκτό) πρέπει να έχει:
1. Στρατηγικό σχέδιο: Σε ποια κατάσταση πρέπει να βρίσκετε το αντικείμενο που έχει αναλάβει σε πέντε έτη: Δεν υπάρχει. Κάποιος δεν κάνει τη δουλειά του.
2. Επιχειρηματικό Σχέδιο: Τι θα κάνει, πως θα το κάνει, τι θα κοστίσει, πότε. Δεν υπάρχει. Κάποιος δεν κάνει τη δουλειά του.
3. Οργανόγραμμα: Ποιος ασχολείται με τι και ποιος τον επιβλέπει.Δεν υπάρχει. Κάποιος δεν κάνει τη δουλειά του.
Άρα,γενικώς, όλα τα άρθρα του παρόντος νομοσχεδίου ασχολούνται με το πιο εύκολο κομμάτι (αποφασίζω και διατάζω ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ), και τα υπόλοιπα λάμπουν δια της απουσίας τους.
Προφανώς, με αυτό το σχεδιασμό:
Α. Κανείς δεν θα είναι υπεύθυνος για οτιδήποτε (αφού δεν υπάρχει οργανόγραμμα)
Β. Ακόμη και αν βρεθεί ένας υπεύθυνος, τα χέρια του είναι δεμένα, αφού δεν θα υπάρχει ο σχεδιασμός ενεργειών (το Επιχειρηματικό Σχέδιο) να του επιβάλλει τι πρέπει να κάνει και πότε.
Γ. Για να γίνει το Επιχειρηματικό Σχέδιο, το ΔΣ κάθε Νέου Οργανισμού θα πρέπει να έχει οδηγό για το τι πρέπει να βάλει μπροστά τα επόμενα έτη (Στρατηγικό σχέδιο), που δεν υπάρχει.
(Οπότε, ο καθένας κάνει ό, τι θέλει, και κανείς δεν μπορεί να του πει τίποτα. Αυτό είναι το σημερινό Ελληνικό Δημόσιο.)
Αν και στην υφιστάμενη κατάσταση δεν δουλεύουν όλα καλά, σίγουρα δουλεύουν κατά κάποιο τρόπο. Αλλά με το νομοσχέδιο αυτό θα φτάσουμε να μιλάμε για «διάλυση υπηρεσιών», «απαξίωση του Δημοσίου» και λοιπά, αφού δεν θα δουλεύει τίποτα. Προφανώς, αυτό προκαλείται είτε από ανικανότητα, είτε από δόλο. Και στις δύο περιπτώσεις, υπάρχει μεμπτό.
ΝΑ ΔΙΩΧΘΕΙ. ΙΕΡΑΡΧΙΚΑ. Μέχρι και εκλεγμένους πολιτευτές.
Η αποσπασματική και κατα περίπτωση κατάργηση ή συγχώνευση οργανισμών ή υπηρεσιών πιστεύω ότι δεν παρέχει κανένα ιδιάιτερο όφελος παρά μόνο εντυπωσιασμό και αναταραχή σε όλους τους ενδιαφερόμενους. Και τι έννοώ. Ας πάρουμε την διαχέιριση των λιμανιών της χώρας και των μαρινών. Αντί να έχουμε για κάθε λιμάνι και έναν οργανισμό να έχουμε μια Μονάδα διαχέιρισης λιμανιών π.χ Δημόσια Επιχείρηση Διαχείρισης Λιμενων Ελλάδας και το κα΄θε λιμάνι να αποτελεί Υποκατάστημα της επιχείρησης. Επίσης για τα Νοσοκομεία να υφίσταται ένας Μονάδα διαχείρισης Νοσοκομείων πχ Οργανισμος Διαχείρισης Νοσοκομειών Ελλάδας και κάθε νοσοκομείο να αποτελεί υποκατάστημα του ΟΔιΝΕ. Παρακολουθώντας το opengov και τις προσκλήσεις που έγιναν μέσω αυτού για κάλυψη θέσεων Προέδρων ή Διευθυνόντων Συμβούλων και μελών ΔΣ διαπίστωσα ότι υ΄πάρχουν Οργανισμοί που όχι μόνο δεν ξέρουμε τι έργο παράγουν αλλά και αν έχουν αντικείμενο διαχείρισης ή απλά βολεύονται ημέτεροι και υμέτεροι.
Εν ολίγοις πιστεύω ότι θα πρέπει να γίνει μια ανεξάρτητη διυπουργική ομαδα εργασίας ή ανάθεση σε σύμβουλο της οποίας έργο θα έιναι να καταγράψει τους υπάρχοντες οργανισμούς και υπηρεσίες, τι έργο εκτελούν να κάνουν μια ανάλυση κοατους οφέλους και να ετοιμάσουν μιά πλήρη εισήγηση ουσιατικά έτοιμο νομοσχέδιο για το ποιες υπηρεσίες θα συγχωνευτούν ποιες θα καταργηθούν, από ποιόν θα προσφέρονται οι υπητρεσίες των οργανιμών που κατργούνται κλπ. Δηλαδή μιλάω για μια ριζική αναδιάρθρωση του παραδημοσίου χώρου. Εννοείται βέβαια ότι ο χρόνος πράδοσης της εισήγησης θα πρέπει είναι σύντομος το πολύ 2-3 μήνες αν όχι χθές και χωρίς παρεμβάσεις άνωθεν και κάτωθεν.
Θα ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να καθοριστούν ΑΠΟ ΤΩΡΑ οι προδιαγραφές και οι προϋποθέσεις ΣΥΣΤΑΣΗΣ και ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑΣ εις το μέλλον νομικων προσώπων δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, ώστε να μην επαναληφθεί το αντιαναπτυξιακό αυτό φαινόμενο στο μέλλον, κάτι που, πολύ φοβάμαι, ότι θα το ξαναδούμε όταν και αν περάσει η κρίση.
Η αυτοδίκαιη παύση της απόσπασης του υπηρετούντος σε φορείς που λύονται ή καταργούνται προσωπικού, πρέπει να γίνει αφού έχουν καταρτιστεί οι Κανονισμοί και η στελέχωση των Οργανογραμμάτων των νέων φορέων που θα συσταθούν. Ποιο το νόημα να αρθεί η απόσπαση πριν από τον καθορισμό των οργανικών θέσεων, ιδιαίτερα σε ειδικές περιπτώσεις όπου οι αποσπασμένοι πληρώνονται από τους φορείς από τους οποίους έχουν αποσπαστεί και δεν επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό των «προβληματικών» φορέων προέλευσης;
καλημέρα
Με αφορμή την κατάργηση οργανισμών και την μετάταξη (υποχρεωτική) υπαλλήλων θα ήθελα να πω ότι θα πρέπει να γίνει άμεσα αναδιοργάνωση των Δημόσιων Υπηρεσιών για να γίνουν λειτουργικές και αποδοτικές οι Υπηρεσίες.
Με δεδομένη την μείωση του προσωπικού έχουν παρουσιαστεί φαινόμενα μη λειτουργικότητας τα οποία μπορούν να αντιμετωπιστούν με συγχωνεύσεις και μετακινήσεις προσωπικού.
Οι μετακινήσεις προσωπικού κατά την γνώμη σου θα πρέπει να γίνονται σε 2 στάδια, αρχικά να δίνεται η δυνατότητα εθελοντικά να μετακινείται σε υπηρεσία και περιοχή της αρεσκείας του ο κάθε υπάλληλος και εφόσον δεν υπάρχει κάλυψη κενών να έχουμε υποχρεωτικές μετακινήσεις.
Ακόμα ένας σημαντικός λόγος ύστερα από τις μειώσεις μισθών του προσωπικού που θα πρέπει να λαμβάνεται υπ όψιν στην μετακίνηση είναι η οικονομική κατάσταση των υπαλλήλων και πόσο μακριά είναι από την περιοχή συμφερόντων τους, τα ενοίκια είναι αφόρητα με τους σημερινούς μισθούς.
ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΤΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΜΕ ΤΟ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ.
ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΤΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ, ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΕΘΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕΥΞΕΙΝΙΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΡΑΚΗΣ ΣΕ ΕΝΑ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ, ΕΝΑΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ 1 ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ
ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΓΕΝΕΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΡΑΚΗΣ.
Από πολλά χρόνια ήμουν υπέρ της κατάργησης ή και συγχώνευσης όχι μόνο οργανισμών, μονάδων, νομικών προσώπων, κλπ, αλλά και μεγάλων επιχειρήσεων του ευρύτερου δημόσιου τομέα που εξακολουθώντας να είναι πολυάριθμες, κατάντησαν αναξιόπιστες, ουδέν παράγοντας από χρόνια και ουδέν ανταγωνιστικό μπορούν να παράγουν στο μέλλον, έχοντας χάσει κάθε αξιοπιστία και ικανότητα, έχοντας καταντήσει από ανίκανες κομματικές διοικήσεις και ανάλογες συνδικαλιστικές εκπροσωπήσεις, «μάντρες ψήφων» για όλα τα κόμματα.
Από την άλλη γνωρίζω την χαμηλή, ανάλογη ποιότητα μεγάλου ποσοστού πολιτικών και υψηλόβαθμων δημοσίων υπαλλήλων, μη ικανών να πραγματοποιήσουν το εγχείρημα με αξιοπιστία.
Συμβουλή μου είναι να αναζητηθούν αξιόπιστοι εξωτερικοί σύμβουλοι αξιολόγησης απ’ ευθείας από τον Πρόεδρο της Κυβέρνησης και τον υποργό οικονομικών, που θα τους παραδώσει τη λίστα των επιχειρήσεων- οργανισμών, κλπ. Στόχος τους η αξιολόγησή τους την τελευταία 5ετία. Τι συγκεκριμένο έργο πραγματοποίησαν , ποια η αξία του, ποιο το κόστος του.
Είναι απίστευτα και αφάνταστα στον μέσο Έλληνα τόσο τα ίδια ΝΠΔΔ για το οποία γίνεται λόγος στη διαβούλευση, όσο και το έργο τους.
Η πιθανότητα απόλυσης σε φορέα που κλείνει ή συγχωνεύεται ή της εγασιακής εφεδρείας δεν θα πρέπει να αφορά όσους υπαλλήλους έχουν προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ, οι οποίοι και θα πρέπει να εξαιρούνται από όλα αυτά μιας και μπήκαν αξιοκρατικά στον ευρύτερο δημόσιο τομέα μετά από έτη σπουδών και πλήθος τυπικών και ουσιαστικών προσόντων.-
Συμμετείχα σε προκήρυξη του ΑΣΕΠ σε διαγωνισμό με σειρά προτεραιότητας και μετά από χρόνια σπουδών με 2 πτυχία, 2 ξένες γλώσσες και άριστη γνώση Η/Υ κατάφερα να περάσω και να διοριστώ στο δημόσιο αξιοκρατικά. Θεωρώ λοιπόν μεγάλη αδικία άτομα σαν κι εμένα που κριθήκαμε από το ΑΣΕΠ και αποκτήσαμε τόσα πτυχία από Πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού να πρέπει να έρθουμε αντιμέτωποι με την ανεργία σε περίπτωση που ο φορέας όπου εργάζομαι κλείσει και εγώ πεταχτώ στο δρόμο! Τι γίνεται αλήθεια με όσους μπήκαν στο δημόσιο με αναξιοκρατικούς μεθόδους; Οι επιτυχόντες ΑΣΕΠ γιατί πάντα να πληρώνουν αυτοί για το γεγονός ότι το πελατειακό σύστημα έκανε το δημόσιο τον μεγαλύτερο ασθενή της χώρας; Ας εφαρμόσετε αξιοκρατικές προσλήψεις ατόμων που διαθέτουν γνώσεις μέσω ΑΣΕΠ και να σταματήσετε να διορίζετε αναξιοκρατικά άτομα που διαθέτουν μόνο απολυτήριο γυμνασίου ή εξατάξιου σχολείου που μόνο έρμα συνιστούν για το δημόσιο τομέα! Συνεπώς, ξεχάστε οποιαδήποτε απόλυση – εφεδρεία για τους επιτυχόντες του ΑΣΕΠ μιας και αυτοί είναι οι μόνοι που έχουν αξιολογηθεί ήδη από το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ), δηλαδή τον ανεξάρτητο φορέα Προσλήψεων.
Θα πρέπει το μόνιμο και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου προσωπικό που υπηρετεί στους φορείς που καταργούνται και συγχωνεύονται να καθίσταται αυτοδίκαια προσωπικό του απορροφώντος φορέα στον οποίο μεταφέρονται και παρέχουν τις υπηρεσίες
τους με την ίδια σχέση εργασίας.
Στην περίπτωση που δεν υπάρχουν κενές οργανικές θέσεις αντίστοιχης κατηγορίας, κλάδου και ειδικότητας για τις οποίες ο μεταφερόμενος κατέχει τα απαιτούμενα τυπικά προσόντα, θα πρέπει να συνιστώνται προσωποπαγείς θέσεις, κατά τις ειδικότερες προβλέψεις του άρθρου 65 ν. 4002/2011.
Η μισθοδοσία του προσωπικού των συγχωνευθέντων φορέων από την έναρξη της ισχύος της παρούσας θα πρέπει να καταβάλλεται από τον απορροφώντα φορέα.
Ο συνολικός χρόνος υπηρεσίας του εντασσόμενου ή μεταφερόμενου προσωπικού που έχει διανυθεί στους φορείς προέλευσής του και ο χρόνος που αναγνωρίστηκε ως χρόνος υπηρεσίας σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις θα πρέπει να θεωρείται χρόνος πραγματικής υπηρεσίας για τα θέματα βαθμολογικής και μισθολογικής εξέλιξης και για κάθε άλλη έννομη συνέπεια.