- Πρώην Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης - http://www.opengov.gr/minreform -

Άρθρο 17: Συμβούλιο Αξιολόγησης – Αρμοδιότητες

1. Σε κάθε Υπουργείο, Αποκεντρωμένη Διοίκηση και Περιφέρεια συνιστάται, με απόφαση του οικείου Υπουργού ή του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ή του Περιφερειάρχη αντίστοιχα, που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ένα Συμβούλιο Αξιολόγησης. Κατ’ εξαίρεση επιτρέπεται η σύσταση περισσοτέρων Συμβουλίων, όταν αυτό επιβάλλεται από ειδικότερους υπηρεσιακούς λόγους ή ειδικές συνθήκες. Επίσης, με απόφαση του εποπτεύοντος Υπουργού, επιτρέπεται η σύσταση Συμβουλίων Αξιολόγησης σε νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου στα οποία, από τις οικείες οργανικές διατάξεις, προβλέπονται τουλάχιστον τρεις (3) Γενικές Διευθύνσεις.

2. Το Συμβούλιο Αξιολόγησης είναι αρμόδιο:

α) για την εξέταση των ενστάσεων των υπαλλήλων, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 25 και 26 του παρόντος διατάγματος, και
β) για τη σύνταξη ετήσιας αναφοράς για την επίτευξη των στρατηγικών και επιχειρησιακών στόχων του οικείου Υπουργείου ή φορέα, την αξιολόγηση των υπαλλήλων ανά οργανική μονάδα επιπέδου Γενικής Διεύθυνσης και, όπου δεν υπάρχει, Διεύθυνσης, καθώς και Διεύθυνσης και, όπου δεν υπάρχει, Τμήματος, καθώς και την διοικητική ικανότητα και απόδοση των αξιολογούμενων οργανικών μονάδων. Η σύνταξη της ανωτέρω ετήσιας αναφοράς θα γίνεται λαμβάνοντας υπόψη, αφενός, εισήγηση των αρμόδιων υπηρεσιών διοικητικού/προσωπικού, όσον αφορά την αξιολόγηση των υπαλλήλων και, αφετέρου, την Απολογιστική Έκθεση Εφαρμογής που συντάσσει η Ομάδα ή οι Ομάδες Αξιολόγησης του Υπουργείου ή του φορέα, σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 2 του άρθρου 15 του παρόντος διατάγματος. Οι ετήσιες αναφορές των Συμβουλίων Αξιολόγησης των Υπουργείων και φορέων που υπάγονται, στο πεδίο εφαρμογής του παρόντος, διαβιβάζονται ακολούθως στο Συμβούλιο Εποπτείας Αξιολόγησης του άρθρου 27 του διατάγματος αυτού.

3. Στην αρμοδιότητα των Συμβουλίων Αξιολόγησης των Υπουργείων υπάγονται οι υπάλληλοι του οικείου Υπουργείου ή άλλων αυτοτελών δημοσίων υπηρεσιών ή Γενικών Γραμματειών που υπάγονται στο Υπουργείο, καθώς και οι υπάλληλοι των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου που εποπτεύουν, με την επιφύλαξη του τελευταίου εδαφίου, της παραγράφου 1, του παρόντος άρθρου.

4. Στην αρμοδιότητα των Συμβουλίων Αξιολόγησης των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων υπάγονται οι υπάλληλοι των Διοικήσεων αυτών, οι υπάλληλοι των Ο.Τ.Α. α’ βαθμού που έχουν την έδρα τους εντός της κατά τόπον αρμοδιότητας των εν λόγω Διοικήσεων, καθώς και οι υπάλληλοι των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου που αυτές εποπτεύουν.

5. Στην αρμοδιότητα των Συμβουλίων Αξιολόγησης των Περιφερειών υπάγονται οι υπάλληλοι της οικείας Περιφέρειας και οι υπάλληλοι των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου που αυτές εποπτεύουν.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα (Ανοιχτό | Κλείσιμο)

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα Στο "Άρθρο 17: Συμβούλιο Αξιολόγησης – Αρμοδιότητες"

#1 Σχόλιο Από Δρ Γεώργιος Γιαννιτσιώτης Στις 5 Απριλίου 2012 @ 14:38

Τις ανεξάρτητες Αρχές ποιός θα τις αξιολογήσει;

#2 Σχόλιο Από ΜΑΝΟΣ ΚΡΗΤΗ Στις 6 Απριλίου 2012 @ 11:04

ΟΤΑ Α ΒΑΘΜΟΥ : ΣΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΣΤΟΥΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΟΝΤΑΙ !!! 1. ΠΡΟΣΩΠΑ ΑΠΟ ΑΙΡΕΤΟΥΣ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΥΣ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ( ΨΗΦΟΘΗΡΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ )
2. ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΟΝΤΑΙ ΤΑ ΥΠΗΡΕΣ.ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΑΠΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΔΙΟΤΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΝ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΗ ΣΧΕΣΗ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ( Π.Χ. ΤΗΛ/ΝΟ… ΚΑΝΟΝΙΣΕ ΝΑ ΚΡΙΘΕΙ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΣ Ο ΤΑΔΕ) ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΣΥΝΤΕΧΝΕΙΑΚΗ , ΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗ ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΗ ΣΧΕΣΗ (Π.Χ. ΝΑ ΚΡΙΘΕΊ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΣ Ο ΤΑΔΕ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ…. ΕΦΟΣΟΝ ΠΡΟΙΣΤΑΤΑΙ ΘΑ ΑΞΙΟΛΟΓΕΙ/ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΕΙ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΚΙ ΕΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΖΗΤΗΣΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΨΗΦΙΣΟΥΝ)

ΚΙ ΑΡΑ Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΚΛΟΓΗ : ΚΛΗΡΩΣΗ!!!!! ΑΠΟ ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΕΜΠΕΙΡΟΥΣ ΕΞΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΤΕΣ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΙΣΗΓΗΣΗΣ ( ΟΧΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ) ΑΠΟ : Α) ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟ Β) ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΑΚΡΟΑΣΗΣ ΤΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ
ΠΑΝΩ ΣΕ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΔΙΕΘΝΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΕΙΚΤΩΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

#3 Σχόλιο Από Panos Liverakos Στις 12 Απριλίου 2012 @ 12:27

Το παρόν άρθρο θεσπίζει το Συμβούλιο Αξιολόγησης. Κατά τη γνώμη μας προσθέτει μια επιπλέον χρονοβόρα διαδικασία με αμφίβολα αποτελέσματα. Επίσης επιβαρύνει το όλο σύστημα με μια ακόμη απολογιστική έκθεση, που είναι δύσκολο να κατανοήσουμε τι περισσότερο θα προσφέρει από τις υπόλοιπες απολογιστικές εκθέσεις, που προβλέπονται από το εν λόγω σύστημα αξιολόγησης.
Σε περίπτωση που η ύπαρξη Συμβουλίων Αξιολόγησης θεωρηθεί απαραίτητη, τότε κατά τη γνώμη μας δεν είναι εφικτό αυτά να είναι στελεχωμένα από δημοσίους υπαλλήλους για να αποφευχθεί τυχόν σύγκρουση συμφερόντων. Θα πρέπει να είναι στελεχωμένα με άτομα που προέρχονται εκτός της Διοίκησης, για παράδειγμα διεθνείς σύμβουλοι ή στελέχη διεθνών οργανισμών με εμπειρία στο τομέα της αξιολόγησης, τα οποία θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να παρέχουν υποδείξεις και συμβουλές για τη βελτίωση του συστήματος.
Και πάλι με τις διατάξεις του άρθρου αυτού προστίθεται ένα ακόμη όργανο στο ΑΣΕΠ, που κατά τη γνώμη μας επιβαρύνει το όλο σύστημα με ακόμη περισσότερη πολυπλοκότητα.