1. Για τα πειθαρχικά παραπτώματα που τελούνται μετά την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου εφαρμόζονται οι διατάξεις του ουσιαστικού πειθαρχικού δικαίου και του άρθρου πρώτου αυτού.
2. Το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο, το οποίο έχει συγκροτηθεί με την αριθ. ΔΙΔΚ/Φ.38/2/27385/31-12-2010 απόφαση του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, εξακολουθεί να λειτουργεί και μετά την έναρξη του παρόντος νόμου και έως τη λήξη της θητείας του χωρίς τη συμμετοχή των εκπροσώπων της ΑΔΕΔΥ.
3. Τα πειθαρχικά συμβούλια του άρθρου 146Β συγκροτούνται εντός τριών (3) μηνών από τη δημοσίευση του παρόντος νόμου. Κατ’ εξαίρεση, η θητεία τους αρχίζει από τη συγκρότησή τους και λήγει την 31η Δεκεμβρίου του μεθεπόμενου έτους. Μέχρι τη συγκρότηση των πειθαρχικών συμβουλίων κατά τα οριζόμενα στον παρόντα νόμο εξακολουθούν να ασκούν τις πειθαρχικές αρμοδιότητες του παρόντος νόμου τα υπηρεσιακά συμβούλια του Ν.3528/2007 (ΦΕΚ 26 Α΄), καθώς και τα υπηρεσιακά συμβούλια που είναι αρμόδια για το προσωπικό που αναφέρεται στις παραγράφους 2, 3, 5 και 8 του άρθρου έκτου. Οι υποθέσεις που εκκρεμούν στα υφιστάμενα υπηρεσιακά – πειθαρχικά συμβούλια διαβιβάζονται στα πειθαρχικά συμβούλια του παρόντος το αργότερο μέσα σε ένα (1) μήνα από τη συγκρότησή τους.
4. Στις εκκρεμείς πειθαρχικές υποθέσεις εφαρμόζονται οι διαδικαστικής φύσεως διατάξεις του παρόντος νόμου. Κατ’ εξαίρεση, όλες οι εκκρεμείς ενστάσεις ενώπιον του Δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου εξετάζονται από αυτό και εκδίδονται αποφάσεις.
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα Στο "Άρθρο έβδομο: Μεταβατικές διατάξεις"
#1 Σχόλιο Από ΓΖ Στις 6 Νοεμβρίου 2011 @ 20:47
Τα νέα συμβούλια να συγκροτηθούν σε λιγότερο χρόνο και όχι σε τρεις μήνες. Να προβλεφθούν κυρώσεις σε περιπτώσεις καταστρατήγησης της διάταξης και την μη έγκαιρη συγκρότηση των Συμβουλίων.
#2 Σχόλιο Από Μπροφιδης Βαγγελης Στις 8 Νοεμβρίου 2011 @ 11:28
«Στις εκκρεμείς πειθαρχικές υποθέσεις εφαρμόζονται οι διαδικαστικής φύσεως διατάξεις του παρόντος νόμου. Κατ’ εξαίρεση, όλες οι εκκρεμείς ενστάσεις ενώπιον του Δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου εξετάζονται από αυτό και εκδίδονται αποφάσεις.»
Θα πρεπει να γινει ειδικη μνεια για τις υποθεσεις που εκκρεμουν αποκλειστικα με ευθυνη της Διοικησης και οχι του υπαλληλου (με προσφυγες, κλπ). Ιδιαιτερα μαλιστα οταν εχουν παραβιαστει και οι σχετικες προθεσμιες, που ως γνωστον αποτελει πειθαρχικο παραπτωμα για τα μελη των Υ.Σ.
#3 Σχόλιο Από Μαρία Μελέντη Στις 8 Νοεμβρίου 2011 @ 14:23
Συμφωνώ απολύτως με όσα καταγράφονται στα παραπάνω άρθρα.