Άρθρο 41 Προσωπικό καταλύματος στο οποίο λειτουργεί κολυμβητική δεξαμενή

 

1. Υπεύθυνος λειτουργίας της κολυμβητικής δεξαμενής είναι το φυσικό πρόσωπο στο όνομα του οποίου γνωστοποιείται η λειτουργία της κολυμβητικής δεξαμενής. Τα τουριστικά καταλύματα, εντός των οποίων λειτουργούν κολυμβητικές δεξαμενές, απασχολούν υποχρεωτικά έναν τουλάχιστον απόφοιτο σχολής ναυαγοσωστικής εκπαίδευσης, εφοδιασμένο με βεβαίωση, σε ισχύ, επιτυχούς συμμετοχής στις εξετάσεις του άρθρου 43 (ναυαγοσώστης πισίνας), κατά τα αναφερόμενα στο παρόν Μέρος ή άδεια ναυαγοσώστη από Λιμενική Αρχή. Ο ναυαγοσώστης πισίνας, οφείλει να βρίσκεται σε ετοιμότητα, με ένδυμα κολύμβησης, καθ’ όλη τη διάρκεια της υπηρεσίας του, καθήμενος επί του υπάρχοντος βάθρου ναυαγοσώστη ή να περιπολεί πεζός στο χώρο ευθύνης του και να μην εκτελεί άλλη υπηρεσία.
2. Δεν απαιτείται ο ορισμός ναυαγοσώστη πισίνα ή άλλου εξειδικευμένου προσωπικού, στην περίπτωση κολυμβητικής δεξαμενής ή συστήματος υδρομάλαξης, τα οποία εξυπηρετούν ενοίκους κατ’ αποκλειστικότητα, ενδεικτικά εντός τουριστικών επιπλωμένων κατοικιών ή επαύλεων ή διαμερισμάτων ξενοδοχείων. Στην περίπτωση αυτή, το τουριστικό κατάλυμα αναρτά, σε εμφανές σημείο πλησίον εκάστης δεξαμενής, κείμενο που ενημερώνει τον πελάτη για τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας κατά την κολύμβηση, σύμφωνα με τις κείμενες υγειονομικές διατάξεις για τις κολυμβητικές δεξαμενές και προσαρτά τους ανωτέρω κανόνες αναλυτικά στα ιδιωτικά συμφωνητικά που καταρτίζει με τους πελάτες του.

  • 7 Μαρτίου 2020, 17:01 | ΝΤΟΥΣΙΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

    Συμφωνώ απόλυτα με την πρόταση της Σ.Ε.Τ.Κ.Ε επί του άρθρου 41.

  • 7 Μαρτίου 2020, 17:19 | ΙΑΚΩΒΟΣ ΙΑΚΩΒΙΔΗΣ

    Συμφωνώ απόλυτα με την θέση της ΣΕΤΚΕ διότι στο δυσβάσταχτο κόστος που απαιτείται για την παρουσία ναυαγοσώστη στην πισίνα καταλύματος αφού πρόκειται για μικρές επιχειρήσεις που εξυπηρετούν μόνο τους πελάτες τους και στα οποία οι ίδιοι οι επιχειρηματίες κατόπιν ειδικών σεμιναρίων που έχουν παρακολουθήσει λαμβάνοντας και το σχετικό πιστοποιητικό/βεβαίωση, εκτελούν οι ίδιοι χρέη επόπτη ασφαλείας κολυμβητικής δεξαμενής όλα αυτά τα χρόνια. Κατοπιν αυτού θα πρέπει να συμπεριληφθούν και τα ενοικιαζόμενα επιπλωμένα δωμάτια και ενοικιαζόμενα επιπλωμένα διαμερίσματα στην παρ. 2 όπου δεν απαιτείται ο ορισμός ναυαγοσώστη πισίνας.

  • 7 Μαρτίου 2020, 17:24 | ΝΤΟΥΣΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

    Συμφωνώ απόλυτα με την θέση της ΣΕΤΚΕ επί του άρθρου 41, διότι στο δυσβάσταχτο κόστος που απαιτείται για την παρουσία ναυαγοσώστη στην πισίνα καταλύματος αφού πρόκειται για μικρές επιχειρήσεις που εξυπηρετούν μόνο τους πελάτες τους και στα οποία οι ίδιοι οι επιχειρηματίες κατόπιν ειδικών σεμιναρίων που έχουν παρακολουθήσει λαμβάνοντας και το σχετικό πιστοποιητικό/βεβαίωση, εκτελούν οι ίδιοι χρέη επόπτη ασφαλείας κολυμβητικής δεξαμενής όλα αυτά τα χρόνια. Κατοπίν αυτού θα πρέπει να συμπεριληφθούν και τα ενοικιαζόμενα επιπλωμένα δωμάτια και ενοικιαζόμενα επιπλωμένα διαμερίσματα στην παρ. 2 όπου δεν απαιτείται ο ορισμός ναυαγοσώστη πισίνας.

  • 7 Μαρτίου 2020, 17:26 | ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΩΜΑΤΙΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

    Ο Σύλλογος Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων Πρέβεζας συμφωνεί απόλυτα με την πρόταση της Συνομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδας(ΣΕΤΚΕ) επί του άρθρου 41.

  • 7 Μαρτίου 2020, 12:50 | Παρασκευάς Χιώνης

    Το άρθρο 41 του υπό ψήφιση νόμου, είναι ανεφάρμοστο και οικονομικά δυσβάσταχτο για τις μικρές, κυρίως οικογενειακές επιχειρήσεις οι οποίες πρέπει να παραμείνουν στο ισχύον καθεστώς με τον επόπτη ασφαλείας, άλλως θα υποχρεωθούν ή να κλείσουν ή να λειτουργήσουν παράνομα.
    Ανεφάρμοστο είναι καθόσον δεν υπάρχουν σήμερα οι χιλιάδες πιστοποιημένοι ναυαγοσώστες που θα απαιτηθούν αν ψηφιστεί.
    Σε κάθε περίπτωση η θέση μου ταυτίζεται απόλυτα με την θέση της ΣΕΤΚΕ την οποία και στηρίζω.

  • 7 Μαρτίου 2020, 11:00 | Μαρούλη Αικατερίνη

    Συμφωνώ απόλυτα με την πρόταση της Συνομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος επί του άρθρου 41. Τα ενοικιαζόμενα δωμάτια δεν έχουν την δυνατότητα να απασχολήσουν μόνιμο ναυαγοσώστη. Ο νόμος θα πρέπει να μείνει όπως έχει με τον επόπτη ασφαλείας.

  • 7 Μαρτίου 2020, 11:19 | George

    Συμφωνώ απόλυτα με την πρόταση της ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΜΑΤΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ. Το κόστος είναι απαγορευτικό για τις μικρές επιχειρήσεις

  • Συμφωνώ απόλυτα με την θέση της ΣΕΤΚΕ για το άρθρο 41

  • Συμφωνώ με την πρόταση της ΣΕΤΚΕ για το άρθρο 41

  • 6 Μαρτίου 2020, 23:48 | Μουρελατος Σπυριδων

    Ειμαι απόλυτα συμφωνος με τηνπρόταση της ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΜΑΤΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ επί του άρθρου 41. Το οικονομικό κόστος είναι δυσβάστακτο και απειλεί την επιβίωση των επιχειρήσεων Ενοικιαζομένων Δωματίων οι οποίες είναι μικρες και οικογενοιακού χαρακτήρα.Επίσης είνια αδύνατο να βρεθούν τα ανάλογα άτομα να καλύψουν τόσες πολλές θέσεις.

  • 6 Μαρτίου 2020, 23:35 | Μιχαλης Σπανακης

    Συμφωνώ απόλυτα με τη θέση της συνομοσπονδίας αφού το δυσβάσταχτο κόστος του ναυαγοσώστη θα οδηγήσει τους επιχειρηματίες των μικρών καταλυμάτων να μην λειτουργούν τις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις τους με αποτέλεσμα την υποβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών και ότι αυτό συνεπάγεται. Μήπως τελικά είναι αυτοs ο στόχος της επίμαχης διάταξης;

  • 6 Μαρτίου 2020, 22:55 | κατερινα γρηγοριου

    Είναι πολύ σωστή η διάταξη , οι Ίδη υπάρχοντες επόπτες των κολυμβητικών δεξαμενών που διαθέτουν τα τουριστικά καταλύματα θα εκπαιδευτούν σωστά ως ναυαγοσώστες από ειδικούς

  • 6 Μαρτίου 2020, 22:21 | ΓΕΩΡΓΙΑ

    ΔΕΝ ΠΡΟΣΤΙΘΕΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΒΑΡΟΣ

    ΑΠΛΑ ΟΙ ΕΠΟΠΤΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΘΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΕΣ

  • 6 Μαρτίου 2020, 22:19 | Jimmy

    Συγχαρητήρια , η παρουσία ναυαγοσώστη αναβαθμίζει τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και μόνο οφέλη μπορεί να έχει

  • 6 Μαρτίου 2020, 20:36 | Βασίλειος Λυκούσης

    Αξιότιμε κε Υπουργέ

    Με την ιδιότητά και την εμπειρία δέκα ετών ως Υπεύθυνου κολυμβητικής δεξαμενής συγκροτήματος ιδιωτικών διαμερισμάτων και εκπροσωπώντας άνω των 15 συγκροτημάτων-κατοικιών της Περιφέρειας Αττικής πού έχω προσωπικά επικοινωνήσει παρακαλώ για την παρακάτω βελτιωμένη διατύπωση της παραγράφου 2 του παρόντος άρθρου. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι συμπεριλαμβάνεται και η πρόταση της ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ Σ.Ε.Τ.Κ.Ε. την οποία θα μου επιτρέψετε να θεωρήσω απόλυτα λογική.

    ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΔΙΑΤΥΠΩΣΗ παρ2. του παρόντος άρθρου:

    «2. Δεν απαιτείται ο ορισμός ναυαγοσώστη πισίνα ή άλλου εξειδικευμένου προσωπικού, στην περίπτωση κολυμβητικής δεξαμενής ή συστήματος υδρομάλαξης, τα οποία εξυπηρετούν ενοίκους κατ’ αποκλειστικότητα, ενδεικτικά εντός ενοικιαζομένων επιπλωμένων δωματίων – διαμερισμάτων, τουριστικών επιπλωμένων κατοικιών ή επαύλεων ή διαμερισμάτων ξενοδοχείων. Το αυτό ισχύει και στην περίπτωση ιδιωτικών πολυκατοικιών και συγκροτημάτων κατοικιών , οι κολυμβητικές δεξαμενές των οποίων θα θεωρούνται ιδιωτικές και θα διέπονται από τις σχετικές διατάξεις των ιδιωτικών κολυμβητικών δεξαμενών. Στην περίπτωση αυτή, το τουριστικό κατάλυμα αναρτά, σε εμφανές σημείο πλησίον εκάστης δεξαμενής, κείμενο που ενημερώνει τον πελάτη για τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας κατά την κολύμβηση, σύμφωνα με τις κείμενες υγειονομικές διατάξεις για τις κολυμβητικές δεξαμενές και προσαρτά τους ανωτέρω κανόνες αναλυτικά στα ιδιωτικά συμφωνητικά που καταρτίζει με τους πελάτες η ενοικιαστές του».

    ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΣΗ

    Στις τουριστικές περιοχές της χώρας μας υπάρχουν πολλά καταλύματα σε ιδιωτικά συγκροτήματα, τα οποία συμπεριλαμβάνουν κοινόχρηστες κολυμβητικές δεξαμενές.
    Οι δεξαμενές αυτές (όσες χρησιμοποιούνται από δύο κατοικίες και άνω) θεωρούνται με τις κείμενες διατάξεις ως δημόσιες κ.δ. και απαιτούν έκδοση αδείας, ύπαρξη ναυαγοσώστη κ.λπ. με μία διαδικασία τόσο περίπλοκη και χρονοβόρα, όπως ακριβώς και η διαδικασία έκδοσης αδείας για ένα δημόσιο ή δημοτικό κολυμβητήριο ενώ για τα τουριστικά καταλύματα ή και για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος η διαδικασία είναι και πρέπει να είναι- ΟΡΘΩΣ- απλοποιημένη.
    Επί πλέον, πλείστοι ιδιοκτήτες αυτών των κατοικιών, ενοικιάζουν τα καταλύματά τους σε ημεδαπούς ενοικιαστές αλλα και αλλοδαπούς τουρίστες- μέσα από τις διάφορες πλατφόρμες ενοικίασης- οι οποίοι έλκονται από την ύπαρξη πισίνας και φυσικά την χρησιμοποιούν όπως όλοι οι πελάτες τις πισίνες των τουριστικών καταλυμάτων.
    Αυτός είναι και ο λόγος που δεν πρέπει να τυχαίνουν διαφορετικής μεταχείρισης οι κολυμβητικές δεξαμενές των πολυκατοικιών-ιδιωτικών συγκροτημάτων. Δεν είναι δυνατόν μία πισίνα πολυκατοικίας για να βγάλει άδεια λειτουργίας να ακολουθεί την ίδια διαδικασία που απαιτείται και για την αδειοδότηση ενός π.χ. Δημοτικού Κολυμβητηρίου Ολυμπιακών διαστάσεων με εξέδρες εκατοντάδων η χιλιάδων θεατών.
    Αυτός είναι και ο λόγος που οι ιδιοκτήτες των συγκροτημάτων κατοικιών-πολυκατοικιών που διαθέτουν κολυμβητικές δεξαμενές, δεν προσέρχονται καθόλου να εκδόσουν άδεια λειτουργίας, τις θεωρούν «ιδιωτικές» και τις λειτουγούν παράνομα, σύμφωνα με το ισχύον πλαίσιο.
    Είναι ενδεικτικό ότι στην περιοχή της Λαυρεωτικής με τις εκατοντάδες κολυμβητικές δεξαμενές σε διπλοκατοικίες, πολυκατοικίες και συγκροτήματα διαμερισμάτων, υπάρχει αδειοδοτημένη ΜΟΝΟ ΜΙΑ κολυμβητική δεξαμενή!
    Η παρούσα διαδικασία η οποία ισχύει από το 1973, έχει καταστεί πλήρως αναχρονιστική και πρέπει να εκσυγρονισθεί.
    Η διάταξη αυτή θα ωφελήσει πολλές χιλιάδες ιδιοκτήτες και θα καλύψει την αρχή της ίσης μεταχείρισης των πολιτών της χώρας μας: Των ιδιωτών που δεν έχουν κανένα κέρδος και επιβαρύνονται με περίπλοκες, χρονοβόρες και κοστοβόρες διαδικασίες, με τους επαγγελματίες, που κατά τα άλα νόμιμα κερδίζουν από τη χρήση της πισίνας τους, ευνοούμενοι με πιο απλοποιημένες διαδικασίες.

    Με εκτίμηση

    Δρ Βασίλειος Λυκούσης

  • Συμφωνώ απόλυτα με την παρακάτω πρόταση της Ομοσπονδίας Ενοικ/νων Δωματίων & Διαμερισμάτων Δωδ/σου.
    Αιτούμεθα να ληφθούν υπόψιν τα Ενοικιαζόμενα Διαμερίσματα/Δωμάτια και να συμπεριληφθούν στο άρθρο 41 στην παράγραφο 2,δηλαδή να εξαιρούνται όπως και οι παρακάτω κατηγορίες καταλυμάτων από την υποχρέωση του ναυαγοσώστη. Στον παραπάνω νόμο είναι οι Τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες ή επαύλεις ή διαμερισμάτων ξενοδοχείων. Γιατί όχι και ενοικιαζόμενων επιπλωμένων δωματίων – διαμερισμάτων? Το να προσλάβει ναυαγοσώστη ένα κατάλυμα με τόσο λίγες κλίνες, το μόνο που πετυχαίνει είναι άλλο ένα έξοδο να επωμιστεί αυτή η μικρή οικογενειακή επιχείρηση, η οποία προσπαθεί με νύχια και με δόντια να τα βγάλει πέρα οικονομικά και δεν τα καταφέρνει εύκολα.
    Με εκτίμηση,
    Γιώργος Χατζηκωνσταντίνος.

  • Συμφωνούμε απόλυτα με τις θέσεις της ΣΕΤΚΕ. Το κόστος αβάσταχτο και η χρήση γίνεται αποκλειστικά και μόνο από τους ενοίκους μας με την παρουσία του υπευθύνου.

  • 6 Μαρτίου 2020, 16:26 | George Kalis

    Το κόστος της ανθρώπινης ζωής δεν μπορεί να συγκριθεί με κανένα άλλο κόστος. Μπράβο σε όλους όσους δούλεψαν για το συγκεκριμένο σχέδιο.

  • 6 Μαρτίου 2020, 16:42 | Δημήτρης Λ.

    Έπειτα από τα περσινά παραστατικά στις πισίνες ξενοδοχείων και τον θάνατο νεαρών ατόμων η συγκεκριμένη τροποποίηση του νόμου ήταν απαραίτητη.

  • 6 Μαρτίου 2020, 16:55 | Μαρία Σ.

    Συγχαρητήρια στο Υπουργείο για την συγκεκριμένη πρωτοβουλία, καθώς με την πρόταση του αναβαθμίζεται το τουριστικό προϊόν και αυξάνεται το επίπεδο ασφάλειας των λουομένων.

  • 6 Μαρτίου 2020, 13:01 | ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΑΛΕΞΑΤΟΣ

    Συμφωνώ με την πρόταση της ΣΕΤΚΕ επι του άρθρου 41.
    Και ζητώ τα ενοικ.δωμάτια-διαμερίσματα να συμπεριληφθούν στην παρ.2 όπου δεν απαιτείται ο ορισμός ναυαγοσώστη πισίνας

  • 6 Μαρτίου 2020, 13:15 | Βασιλειάδης Ανέστης

    Συμφωνώ με τις θέσεις τις Σ.Ε.Τ.Κ.Ε επί του άρθρου 41

  • 6 Μαρτίου 2020, 13:37 | Σύλλογος Νότιας Κυνουρίας

    Συμφωνώ με τις θέσεις τις Σ.Ε.Τ.Κ.Ε επί του άρθρου 41

  • 6 Μαρτίου 2020, 13:24 | ΑΝΕΖΥΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

    συμφωνώ με τις θέσεις της Σ.Ε.Τ.Κ.Ε. επί του άρθρου 41

  • 6 Μαρτίου 2020, 12:17 | ΡΟΚΑΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

    Συμφωνώ με τις θέσεις της Σ.Ε.Τ.Κ.Ε σχετικά με το άρθρο 41.

  • 6 Μαρτίου 2020, 12:17 | ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΚΡΥ ΓΙΑΛΟΥ

    Στηρίζουμε απόλυτα τις θέσεις της ΣΕΤΚΕ ΕΠΙ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 41

  • 6 Μαρτίου 2020, 12:07 | ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ

    Σχετικά με την πρόσληψη ναυαγοσώστη σε κάθε κοινόχρηστη πισίνα τουριστικού καταλύματος, η ρύθμιση, εκτός από εξουθενωτική οικονομικά για κάθε επιχείρηση – μέλος της ΣΕΤΚΕ, λόγω του δυσανάλογου κόστους για μια μικρή επιχείρηση. Το σημαντικότερο, όμως, είναι και εκ των πραγμάτων ανεφάρμοστη, γιατί δεν υπάρχουν σήμερα στην Ελλάδα οι χιλιάδες πιστοποιημένοι ναυαγοσώστες που θα χρειαστούν! Εδώ και χρόνια υπάρχει οξύ πρόβλημα, σε βαθμό που ούτε οι δήμοι δεν μπορούν να βρουν ικανό αριθμό ναυαγοσωστών, για τις πολυσύχναστες παραλίες που διαχειρίζονται και τους επιβάλλονται πρόστιμα από τα Λιμεναρχεία γι’ αυτό…

  • 6 Μαρτίου 2020, 12:28 | ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΏΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ

    Συμφωνούμε απόλυτα με τις θέσεις της Σ.Ε.Τ.Κ.Ε.επί του άρθρου 41.

  • 6 Μαρτίου 2020, 12:04 | ΜΙΧΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

    Ο νόμος θα πρέπει να μείνει όπως είναι έχοντας επόπτη ασφαλείας διότι τα μικρά καταλύματα δεν μπορούν να επωμισθούν το βάρος ενός μόνιμου ναυαγοσώστη.

  • 6 Μαρτίου 2020, 12:10 | Φωής Δημήτριος

    Το άρθρο για τις κολυμβητικές δεξαμενές δημιουργεί περισσότερα προβλήματα από αυτά που θέλει να επιλύσει.
    1) Οικονομικά, οι επιχειρήσεις ενοικιαζομένων δωματίων και διαμερισμάτων είναι αδύνατον να αντέξουν την οικονομική επιβάρυνση. Για τη λειτουργία της κολυμβητικής δεξαμενής χρειάζονται 2 βάρδιες ανά ημέρα, που με τα ρεπό σημαίνει 3 μόνιμοι ναυαγοσώστες σε κάθε κατάλυμα, που μισθολογικά (μισθός, ΦΜΥ, ένσημα) μεταφράζεται σε περίπου 25.000 ευρώ ετησίως, για επιχειρήσεις που λειτουργούν 6 μήνες. Το κόστος αυτό είναι αδύνατον να καλυφθεί, ειδικά από επιχειρήσεις που έχουν μέχρι 20 δωμάτια.
    2) Για τη νόμιμη λειτουργία των κολυμβητικών δεξαμενών σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια και διαμερίσματα θα χρειαστούν περίπου 70.000-100.000 πιστοποιημένοι ναυαγοσώστες. Πού θα βρεθούν;
    3) Όλοι οι επιχειρηματίες αντιλαμβανόμαστε πόσο σημαντική είναι η ασφάλεια στις τουριστικές εγκαταστάσεις και κανείς δε θέλει να γίνει οποιοδήποτε θανατηφόρο ατύχημα. Ωστόσο οι πνιγμοί στις πισίνες σε όλη την Ελλάδα είναι περίπου 2-5 ανά έτος, ενώ 250-300 άτομα χάνουν τη ζωή τους ετησίως από πνιγμό στις Ελληνικές θάλασσες. Η Ελλάδα βρίσκεται κάθε χρόνο στις πρώτες 3-5 θέσεις της ΕΕ με θανάτους από πνιγμό, έχοντας 2.5-2.9 πνιγμούς ανά 100.000 κατοίκους, όταν ο μέσος όρος της ΕΕ είναι 1.1. Μήπως να κοιτάξουμε να μειώσουμε αυτόν τον θλιβερό συντελεστή και να υποχρεωθούν οι δήμοι να έχουν ναυαγοσώστη σε κάθε παραλία που έχει πολλούς επισκέπτες; Μήπως εκεί οι ναυαγοσώστες χρειάζονται περισσότερο;

    Στηρίζω κι εγώ την πρόταση της ΣΕΤΚΕ για το νομοσχέδιο και είμαι αισιόδοξος ότι θα γίνει αντιληπτό το δίκαιο αίτημα των επιχειρηματιών του κλάδου.

  • ΩΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΥΠΕΡΙΩΝ ΙΚΕ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 41.
    ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ,
    ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
    Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

  • ΩΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Α. ΜΑΝΩΛΕΣΟΥ ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Ε. ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 41. ΕΤΣΙ, ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΩΣ ΕΧΕΙ Η ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΤΑ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ ΜΑΣ ΝΑ ΥΦΙΣΤΑΝΤΑΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΕΙΣ ΟΠΩΣ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ Η ΥΠΑΡΞΗ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΗ ΕΝΩ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΜΠΟΡΟΥΜΝΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΠΟΠΤΗ.
    ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ,
    ΑΚΡΙΒΗ ΜΑΝΩΛΕΣΟΥ
    Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

  • Συμφωνώ με την πρόταση της ΣΕΤΚΕ.

  • 6 Μαρτίου 2020, 11:25 | ΕΝΩΣΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ Α. ΑΡΚΑΔΙΑΣ

    Η ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 41. ΕΤΣΙ, ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΩΣ ΕΧΕΙ Η ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΤΑ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ ΜΑΣ ΝΑ ΥΦΙΣΤΑΝΤΑΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΕΙΣ ΟΠΩΣ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ Η ΥΠΑΡΞΗ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΗ ΕΝΩ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΜΠΟΡΟΥΜΝΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΠΟΠΤΗ.
    ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ,
    Η ΠΡΟΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
    ΜΑΝΩΛΕΣΟΥ ΑΚΡΙΒΗ

  • 6 Μαρτίου 2020, 11:38 | ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

    Τα καταλύματα μας από 5 έως 7 κυρίως δωμάτια δεν έχουν τη δυνατότητα να απασχολούν μόνιμο ναυαγοσώστη. Πιστεύουμε ότι ο νόμος θα πρέπει να παραμείνει όπως είναι, με τον επόπτη ασφαλείας.

  • 6 Μαρτίου 2020, 11:54 | ΤΖΙΟΥΒΑΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

    Συμφωνώ απόλυτα με την πρόταση της ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΜΑΤΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ επί του άρθρου 41.Οι μικρές τουριστικές επιχειρήσεις δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στο οικονομικό βάρος πού τους προσθέτει το άρθρο 41.

  • 6 Μαρτίου 2020, 11:38 | ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

    Ο νόμος θα πρέπει να παραμείνει όπως είναι με τον επόπτη ασφαλείας διότι δεν μπορούν τα καταλύματα μας με κυρίως δωμάτια 5 έως 7 να απασχολούν μόνιμο ναυαγοσώστη.

  • 6 Μαρτίου 2020, 11:10 | ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΗΤΕΙΑΣ

    ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΕΤΚΕ

  • 6 Μαρτίου 2020, 11:34 | ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ Ν.ΡΕΘΥΜΝΟΥ «ΑΡΚΑΔΙ»

    Η Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων Ρεθύμνου «ΑΡΚΑΔΙ » Συμφωνεί με την τοποθέτηση της ΣΕΤΚΕ.
     Τα ενοικιαζόμενα δεν μπορούν να πληρώνουν μόνιμο ναυαγοσώστη. Λειτουργούμε νόμιμα τις επιχειρήσεις μας με σήμα ΕΟΤ και πληρώνουμε φόρους , φόρο Επιτηδεύματος , φόρο διαμονής κτλ,που τα καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης δεν υποχρεούνται να έχουν , πόσο ακόμα να αντέξει ο ιδιοκτήτης μιας μικρής τουριστικής μονάδας όπως είναι τα Ενοικιαζόμενα Διαμερίσματα; .Ζητάμε να διαμορφωθεί η παράγραφος 2 του παρόντος άρθρου ως εξής:«2. Δεν απαιτείται ο ορισμός ναυαγοσώστη πισίνα ή άλλου εξειδικευμένου προσωπικού, στην περίπτωση κολυμβητικής δεξαμενής ή συστήματος υδρομάλαξης, τα οποία εξυπηρετούν ενοίκους κατ’ αποκλειστικότητα, ενδεικτικά εντός ενοικιαζομένων επιπλωμένων δωματίων – διαμερισμάτων, τουριστικών επιπλωμένων κατοικιών ή επαύλεων ή διαμερισμάτων ξενοδοχείων.»
    Ο πρόεδρος της Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων Ρεθύμνου «ΑΡΚΑΔΙ » Εμμανουήλ Περάκης 

  • 6 Μαρτίου 2020, 10:21 | ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

    τα καταλύματα μας με κυρίως δωμάτια από 5 έως 7 δεν έχουν τη δυνατότητα να απασχολούν μόνιμο ναυαγοσώστη. Πιστεύουμε ότι ο νόμος θα πρέπει να μείνει όπως έχει με τον επόπτη ασφαλείας.

  • 6 Μαρτίου 2020, 10:14 | ΚΙΑΓΙΑΣ ΔΡΑΚΟΣ ΕΝΩΣΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ «ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΝΑ «

    Η Ένωση Τουριστικών Καταλυμάτων Ανατολικού Ρεθύμνου «ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΝΑ «Συμφωνεί με τις απόψεις της ΣΕΤΚΕ. 
     Ως επι των πλείστων  τα ενοικιαζόμενα δωμάτια – διαμερίσματα είναι συνήθως μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στη συγκεκριμένη απαίτηση να απασχολούν μόνιμο ναυαγοσώστη . Ζητάμε να διαμορφωθεί η παράγραφος 2 του παρόντος άρθρου ως εξής:«2. Δεν απαιτείται ο ορισμός ναυαγοσώστη πισίνα ή άλλου εξειδικευμένου προσωπικού, στην περίπτωση κολυμβητικής δεξαμενής ή συστήματος υδρομάλαξης, τα οποία εξυπηρετούν ενοίκους κατ’ αποκλειστικότητα, ενδεικτικά εντός ενοικιαζομένων επιπλωμένων δωματίων – διαμερισμάτων, τουριστικών επιπλωμένων κατοικιών ή επαύλεων ή διαμερισμάτων ξενοδοχείων. Στην περίπτωση αυτή, το τουριστικό κατάλυμα αναρτά, σε εμφανές σημείο πλησίον εκάστης δεξαμενής, κείμενο που ενημερώνει τον πελάτη για τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας κατά την κολύμβηση, σύμφωνα με τις κείμενες υγειονομικές διατάξεις για τις κολυμβητικές δεξαμενές και προσαρτά τους ανωτέρω κανόνες αναλυτικά στα ιδιωτικά συμφωνητικά που καταρτίζει με τους πελάτες του». 
     Ο πρόεδρος της  Ένωση Τουριστικών Καταλυμάτων Ανατολικού Ρεθύμνου «ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΝΑ »  Κιαγιάς Δράκος 

  • 6 Μαρτίου 2020, 10:05 | ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

    τα καταλύματα μας με λίγα δωμάτια δεν έχουν τη δυνατότητα να απασχολούν μόνιμο ναυαγοσώστη. Ο νόμος θα ήταν καλό να μείνει όπως έχει με τον επόπτη ασφαλείας.

  • 6 Μαρτίου 2020, 10:01 | ΑΡΩΝΙΑΔΗΣ ΣΠΥΡΟΣ

    Συμφωνώ απόλυτα με την πρόταση της ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΜΑΤΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ επί του άρθρου 41.Οι μικρές τουριστικές επιχειρήσεις δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στο οικονομικό βάρος πού τους προσθέτει το άρθρο 41.

  • 6 Μαρτίου 2020, 10:30 | ΑΓΑΚΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

    Συμφωνώ απόλυτα με την πρόταση της ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΜΑΤΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ επί του άρθρου 41.Οι μικρές τουριστικές επιχειρήσεις δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στο οικονομικό βάρος πού τους προσθέτει το άρθρο 41.

  • 6 Μαρτίου 2020, 10:37 | ΓΙΑΝΤΣΙΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

    Συμφωνώ απόλυτα με την πρόταση της ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΜΑΤΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ επί του άρθρου 41.

  • 6 Μαρτίου 2020, 10:53 | Τουργαΐδης Θωμάς

    Συμφωνώ απόλυτα με την πρόταση της ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΜΑΤΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ επί του άρθρου 41.Οι μικρές τουριστικές επιχειρήσεις δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στο οικονομικό βάρος πού τους προσθέτει το άρθρο 41.

  • 6 Μαρτίου 2020, 10:59 | ΧΑΡΙΣΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

    Συμφωνώ απόλυτα με την πρόταση της ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΜΑΤΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ επί του άρθρου 41.Οι μικρές τουριστικές επιχειρήσεις δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στο οικονομικό βάρος πού τους προσθέτει το άρθρο 41.

  • 6 Μαρτίου 2020, 10:19 | ΑΓΑΚΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

    Συμφωνώ απόλυτα με την πρόταση της ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΜΑΤΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ επί του άρθρου 41.Οι μικρές τουριστικές επιχειρήσεις δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στο οικονομικό βάρος πού τους προσθέτει το άρθρο 41.

  • 6 Μαρτίου 2020, 10:53 | ΒΑΡΜΠΕΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

    Συμφωνώ απόλυτα με την πρόταση της ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΜΑΤΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ επί του άρθρου 41.

  • 6 Μαρτίου 2020, 10:12 | Γκαρά Πόπη

    Συμφωνώ απόλυτα με την πρόταση της ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΜΑΤΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ επί του άρθρου 41.Οι μικρές τουριστικές επιχειρήσεις δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στο οικονομικό βάρος πού τους προσθέτει το άρθρο 41.