Άρθρο 62 Κυρώσεις επί παράλειψης γνωστοποίησης στοιχείων της οικονομικής δραστηριότητας – Τροποποίηση άρθρου 47 ν. 4442/2016

Στο άρθρο 47 του ν. 4442/2016 (Α’ 230), περί κυρώσεων επί παράλειψης γνωστοποίησης στοιχείων της οικονομικής δραστηριότητας, επέρχονται οι εξής τροποποιήσεις: α) η παρ. 2 αντικαθίσταται, β) στις παρ. 4 και 5 πριν από τη φράση «με την σφράγιση της εγκατάστασης» προστίθεται η φράση «με έκδοση σχετικής απόφασης του προϊσταμένου της οικείας Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού ή», και το άρθρο 47 διαμορφώνεται ως εξής:
«Άρθρο 47
Κυρώσεις
1. Αν ο υπόχρεος παραλείψει την υποβολή γνωστοποίησης ή γνωστοποιήσει αναληθή στοιχεία ή παραλείψει την υποβολή γνωστοποίησης των στοιχείων της οικονομικής δραστηριότητας σε περίπτωση επικείμενης μεταβολής, επιβάλλονται σε βάρος του οι κυρώσεις του άρθρου 15. Αρμόδια αρχή για την επιβολή των κυρώσεων είναι η οικεία υπηρεσία τουρισμού.
2. Για την επιβολή κυρώσεων εφαρμόζεται η παρ. 16 του άρθρου 7 του ν. 4276/2014 (Α’ 155).
3. Σε περίπτωση παραβίασης επιμέρους όρων και προϋποθέσεων κατά τη λειτουργία δραστηριοτήτων που υπόκεινται σε γνωστοποίηση εφαρμόζονται οι κυρώσεις της κείμενης νομοθεσίας από τα αρμόδια όργανα που ορίζονται σε αυτή.
4. Όπου στην κείμενη νομοθεσία προβλέπεται η κύρωση της προσωρινής ή οριστικής αφαίρεσης Ε.Σ.Λ., νοείται εφεξής η προσωρινή ή οριστική διακοπή λειτουργίας της τουριστικής δραστηριότητας με έκδοση σχετικής απόφασης του προϊσταμένου της οικείας Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού ή με την σφράγιση της εγκατάστασης, σύμφωνα με την παρ. 4 του άρθρου 7 του ν. 4276/2014.
5. Όπου στην κείμενη νομοθεσία προβλέπεται η κύρωση της αφαίρεσης άδειας λειτουργίας κολυμβητικής δεξαμενής, νοείται εφεξής η διακοπή λειτουργίας και χρήσης της κολυμβητικής δεξαμενής με έκδοση σχετικής απόφασης του προϊσταμένου της οικείας Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού ή με την σφράγιση της εγκατάστασης.».