Άρθρο 60 Κατάργηση υποχρέωσης καταχώρισης μοναδικού αριθμού γνωστοποίησης στο Μητρώο Τουριστικών Επιχειρήσεων – Αντικατάσταση παρ. 4 άρθρου 2 ν. 4276/2014

Στην παρ. 4 του άρθρου 2 του ν. 4276/2014 (Α’ 155), περί τήρησης μητρώου τουριστικών επιχειρήσεων, επέρχονται οι εξής τροποποιήσεις: α) στο πρώτο εδάφιο η φράση «των τουριστικών επιχειρήσεων» αντικαθίσταται από τη φράση «τουριστικών επιχειρήσεων (ΜΗ.Τ.Ε.) για τις επιχειρήσεις», β) το δεύτερο εδάφιο αντικαθίσταται και η παρ. 4 διαμορφώνεται ως εξής:
«4. Η αρμόδια υπηρεσία τουρισμού τηρεί μητρώο τουριστικών επιχειρήσεων (ΜΗ.Τ.Ε.) για τις επιχειρήσεις του άρθρου 1 με αύξοντα αριθμό, ο οποίος αναγράφεται στο Ειδικό Σήμα Λειτουργίας (Ε.Σ.Λ.) για τα τουριστικά καταλύματα και τις εγκαταστάσεις ειδικής τουριστικής υποδομής ή στη Βεβαίωση Συνδρομής Νόμιμων Προϋποθέσεων (Β.Σ.Ν.Π.), η οποία χορηγείται στις λοιπές επιχειρήσεις. Στο Ε.Σ.Λ. ή στη Β.Σ.Ν.Π. αναγράφεται και ο Αριθμός Φορολογικού Μητρώου (Α.Φ.Μ.) της επιχείρησης.
Τα στοιχεία του ΜΗ.Τ.Ε., μετά από σύμφωνη γνώμη της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, δύναται να αναρτώνται από το Υπουργείο Τουρισμού στην ιστοσελίδα του, σε ψηφιακές πύλες, σε εφαρμογές και σε λογαριασμούς μέσων κοινωνικής δικτύωσης, που διαχειρίζεται το ίδιο ή εποπτευόμενα από αυτό νομικά πρόσωπα ή εταιρείες».