Η περ. δ) της παρ. 6 του άρθρου 4 του ν. 3270/2004 (Α΄ 187) περί της ρύθμισης θεμάτων Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού αντικαθίσταται ως εξής:
«δ) Κάθε διαφορά, που αφορά διοικητικές κυρώσεις τις οποίες επιβάλλει το Υπουργείο Τουρισμού μέσω των Περιφερειακών Υπηρεσιών Τουρισμού (ΠΥΤ), επιλύεται, ύστερα από ενδικοφανή προσφυγή του διοικούμενου, από πενταμελή επιτροπή που εδρεύει στο Υπουργείο Τουρισμού, η οποία αποτελείται από: δα) έναν (1) Προϊστάμενο Γενικής Διεύθυνσης ή Προϊστάμενο Διεύθυνσης του Υπουργείου ως Πρόεδρο, που αναπληρώνεται από Προϊστάμενο Γενικής Διεύθυνσης ή Προϊστάμενο Διεύθυνσης και δβ) τέσσερα (4) μέλη που ορίζονται με απόφαση του Υπουργού Τουρισμού, μαζί με τα αναπληρωματικούς τους. Στις συνεδριάσεις της επιτροπής παρίσταται χωρίς δικαίωμα ψήφου μέλος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, με βαθμό Παρέδρου, το οποίο αναπληρώνεται από Πάρεδρο ή Δικαστικό Πληρεξούσιο του Γραφείου Νομικού Συμβουλίου του Υπουργείου. Η Επιτροπή επικουρείται στο έργο της από εισηγητή και αναπληρωτή εισηγητή, οι οποίοι μετέχουν στις συνεδριάσεις χωρίς δικαίωμα ψήφου, και από δύο (2) γραμματείς, με τα αναπληρωματικά μέλη αυτών, οι οποίοι ορίζονται με την ίδια απόφαση του Υπουργού Τουρισμού. Οι αποφάσεις της Επιτροπής κυρώνονται από τον Υπουργό Τουρισμού, προκειμένου να καταστούν εκτελεστές ή αναπέμπονται αιτιολογημένα στην Επιτροπή για επανεξέταση.
Η ως άνω προσφυγή υποβάλλεται εντός τριάντα (30) ημερών από την κοινοποίηση της πράξης επιβολής της διοικητικής κύρωσης και αναστέλλει την εκτέλεση αυτής, μέχρι την κοινοποίηση της σχετικής απόφασης στον ενδιαφερόμενο. Η άσκηση της προσφυγής δεν αναστέλλει τις αποφάσεις διακοπής λειτουργίας με σφράγιση καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και κολυμβητικών δεξαμενών. Η Επιτροπή εκδίδει απόφαση εντός τριών (3) μηνών από την υποβολή της προσφυγής, ενώ οι προθεσμίες που τάσσονται τόσο για τη Διοίκηση, όσο και για τον διοικούμενο, αναστέλλονται για το χρονικό διάστημα από την 1η Αυγούστου έως και την 31η Αυγούστου. Οι ΠΥΤ στις αποφάσεις επιβολής διοικητικών κυρώσεων μνημονεύουν τη δυνατότητα άσκησης προσφυγής, την ανατρεπτική προθεσμία για την άσκησή της, το αποφαινόμενο όργανο, καθώς και τις συνέπειες από τη μη άσκησή της. Κάθε ενδικοφανής προσφυγή δύναται να αφορά σε μια ή περισσότερες πράξεις επιβολής διοικητικής κύρωσης. Σε κάθε περίπτωση για κάθε μια πράξη επιβολής καταβάλλεται παράβολο υπέρ του Υπουργείου Τουρισμού, ύψους εκατό (100) ευρώ, το οποίο συνοδεύει την προσφυγή κατά τον χρόνο υποβολής της, άλλως απορρίπτεται ως απαράδεκτη. Με απόφαση του Υπουργού Τουρισμού ορίζεται κάθε λεπτομέρεια σχετικά με την εύρυθμη λειτουργία της Επιτροπής Προσφυγών, την αναπροσαρμογή του ύψους του παραβόλου και ρυθμίζεται κάθε σχετικό ζήτημα.».