Άρθρο 58 Συμβούλιο Χορηγιών – Τροποποίηση παρ. 2 άρθρου 38 ν. 4276/2014

Στην παρ. 2 του άρθρου 38 του ν. 4276/2014 (Α’ 155), περί μελών του Συμβουλίου Χορηγιών: α) ο αριθμός των μελών του εισαγωγικού εδαφίου μειώνεται, β) η περ. α) καταργείται, β) στην περ. β) επέρχονται νομοτεχνικές βελτιώσεις, γ) η περ. στ) αντικαθίσταται, δ) στο τελευταίο εδάφιο μετά τη φράση «του κλάδου ΠΕ Διοικητικού» προστίθεται η φράση «- Οικονομικού ειδικότητας ΠΕ Διοικητικού – Οικονομικού», και η παρ. 2 διαμορφώνεται ως εξής:
«2. Το Συμβούλιο Χορηγιών αποτελείται από πέντε (5) μέλη ως εξής:
α) Καταργείται.
β) ‘Έναν Προϊστάμενο Γενικής Διεύθυνσης του Υπουργείου Τουρισμού,
γ) τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών
δ) έναν Προϊστάμενο Γενικής Διεύθυνσης του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους,
ε) έναν ειδικό επιστήμονα,
στ) ένα μέλος του Δ.Σ. του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού που ορίζεται από αυτό.
Με την ίδια απόφαση ορίζεται ο Πρόεδρος του Συμβουλίου και οι αναπληρωτές των τακτικών μελών. Ο Προϊστάμενος Γενικής Διεύθυνσης του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και ο Αναπληρωτής του προτείνονται από τον Υπουργό Οικονομικών.
Τα μέλη του Συμβουλίου Χορηγιών ανακαλούνται οποτεδήποτε, με απόφαση του Υπουργού Τουρισμού. Με απόφαση του Υπουργού Τουρισμού ρυθμίζονται τα ειδικότερα θέματα οργάνωσης και λειτουργίας του. Το Συμβούλιο Χορηγιών συνεδριάζει τακτικά μία φορά το μήνα και εκτάκτως, ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου.
Χρέη Γραμματέα εκτελεί μόνιμος υπάλληλος του κλάδου ΠΕ Διοικητικού-Οικονομικού ειδικότητας ΠΕ Διοικητικού–Οικονομικού του Υπουργείου Τουρισμού και ορίζεται, με τον αναπληρωτή του, με απόφαση του Υπουργού Τουρισμού.».