ΚΕΦΑΛΑΙΟ Δ΄ ΚΑΤΑΡΓΟΥΜΕΝΗ ΔΙΑΤΑΞΗ Άρθρο 56 Καταργούμενες διατάξεις – Κατάργηση άρθρου 4 β.δ. της 25ης Νοεμβρίου/7ης Δεκεμβρίου 1937

Από την έναρξη ισχύος του παρόντος καταργείται το άρθρο 4 του β.δ. της 25ης Νοεμβρίου/7ης Δεκεμβρίου 1937 (αρ. φύλλου 497), περί έγκρισης μετάφρασης των τίτλων των ξενοδοχείων σε ξένη γλώσσα.

  • 24 Ιουνίου 2024, 16:32 | Μαρία Λουράκη

    Επιτέλους το Υπουργείο κατάλαβε οτι ο νομος του 1977 δεν μπορεί πια να ισχύει γιατι οι αναγκες της αγοράς εχουν αλλαξει. Υπαρχουν πολλά ανεργα νέα παιδιά με σπουδες ιστοριας και αρχαιολογίας και με άριστη γνώση ξενων γλωσσων που μπορούν να καλύψουν τις τουριστικες αναγκες σε μια χωρα οπου η παρανομη ξεναγηση οργιάζει λόγω ελλειψης επαγγελματιων ξεναγων. Ας μη κρυβόμαστε πισω απο το δακτυλό μας: η πλειονότητα των ξεναγήσεων στη χωρα γινεται σε μουσεια και αρχαιολογικους χώρους. Με τους 4 αποφοιτους ιστορικων αρχαιολογικων που εισαγονται (στην καλυτερη περιπτωση 4 ατομα) καθε χρονο στη μεταδευτεροβαθμια σχολη ξεναγών, στην οποια διδασκουν οι ιδιοι οι αποφοιτοι των ιστορικων και αρχαιολογικων τμηματων, δεν καλυπτονταινοι αναγκες της αγορας και μενουν ανεργοι εκατονταδες αποφοιτοι των ανωτερω σχολων. Μπραβο στο υπουργειο που επιτελους ανοιξε το επάγγελμα και θα συνεχισει σε τακτικη βαση τα σεμιναρια των ιστορικων αρχαιολογων που τους δικουν την αδεια του ξεναγου! Γιατι στο τελος οι καλύτεροι θα μείνουν στο επαγγελμα. Γι αυτο δεν εχουν τιποτα να φοβουνται οι ξεναγοι, οι οποιοι οπως αναφερουν εχουν αρτια γνωση της δουλειας τους.