Άρθρο 55 Χρήση τίτλων ξενοδοχείου στην ίδια περιοχή – Τροποποίηση παρ. 1 άρθρου 3 β.δ. της 25ης Νοεμβρίου/7ης Δεκεμβρίου 1937

Στην περ. 1 του άρθρου 3 του β.δ. της 25ης Νοεμβρίου/7ης Δεκεμβρίου 1937 (αρ. φύλλου 497), περί απαγορεύσεων τίτλων ξενοδοχείων σχετικά με τη χρησιμοποίηση ιδίου τίτλου, παραποίηση, απομίμηση τίτλων ξενοδοχείων, επέρχονται οι εξής τροποποιήσεις: α) το πρώτο εδάφιο αντικαθίσταται, β) στο δεύτερο εδάφιο η φράση «ξενοδοχεία» αντικαθίσταται από τη φράση «κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα» και η περ. 1 διαμορφώνεται ως εξής:
«Απαγορεύεται:
1. Η χρήση του ιδίου διακριτικού τίτλου κύριου ξενοδοχειακού καταλύματος εντός της ίδιας νήσου ή εντός της αυτής περιφερειακής ενότητας της ηπειρωτικής χώρας.
Εν η περιπτώσει κατά την δημοσίευσιν του παρόντος πλείονα του ενός κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα φέρουσιν ως ανωτέρω τον ίδιον τίτλον, η Επιτροπή του άρθρου 1 του παρόντος, αποφαίνεται περί του έχοντος επικρατέστερα επί του τίτλου δικαιώματα, των λοιπών υποχρεουμένων, μετά την απόφασιν της Επιτροπής, εις αλλαγήν του τίτλου.».