ΚΕΦΑΛΑΙΟ Γ΄ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ Άρθρο 54 Διαγραφή οφειλόμενων εισφορών για ξενοδοχειακά καταλύματα – Προσθήκη υποπερ. XIV) στην παρ. Γ του άρθρου 6 ν. 3766/2009

Στην παρ. Γ του άρθρου 6 του ν. 3766/2009 (Α’ 102), περί πόρων του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, προστίθεται περ. ΧΙV) ως εξής:
«XIV) i. Οι οφειλόμενες εισφορές για ξενοδοχειακά καταλύματα επιχειρήσεων μελών του ΞΕΕ, οι οποίες προέκυψαν μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2003, μετά των τόκων και πάσης φύσεως προσθέτων τελών και προσαυξήσεων, διαγράφονται ως ανεπίδεκτες είσπραξης.
ii. Με απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής του ΞΕΕ διαπιστώνεται η διαγραφή των οφειλόμενων εισφορών μετά των τόκων και πάσης φύσεως προσθέτων τελών και προσαυξήσεων των επιχειρήσεων μελών του ΞΕΕ για ξενοδοχειακά καταλύματα, τα οποία διέκοψαν την λειτουργία τους για περισσότερο της δεκαετίας κάθε φορά.
iii. Η απόφαση του στοιχείου ii) εκδίδεται ύστερα από εισήγηση της αρμόδιας οικονομικής υπηρεσίας του ΞΕΕ, στην οποία επισημαίνεται η αδυναμία λήψης μέτρων είσπραξης των εισφορών αυτών μετά των τόκων και των πάσης φύσεως προσθέτων τελών και προσαυξήσεων, λόγω σημαντικών ελλείψεων της κατάστασης των εκμεταλλεύσεων. Ως σημαντικές ελλείψεις του προηγούμενου εδαφίου νοούνται αποκλειστικά η έλλειψη Αριθμού Φορολογικού Μητρώου (Α.Φ.Μ.) και η εμφάνιση του Α.Φ.Μ. ως ανενεργού στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο, που συντρέχουν σωρευτικά με την υπερδεκαετή διακοπή λειτουργίας, όπως αυτή συντρέχει κάθε φορά.
iv. Ο Πρόεδρος και τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του ΞΕΕ, οι αρμόδιοι ελεγκτές και υπάλληλοι του ΞΕΕ που συμμετέχουν στην εισήγηση, την απόφαση και γενικά τη διαδικασία της παρούσας, απαλλάσσονται από κάθε σχετική αστική, ποινική και πειθαρχική ευθύνη.».