ΜΕΡΟΣ ΣΤ’ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΧΡΟΝΟΜΕΡΙΣΤΙΚΩΝ ΜΙΣΘΩΣΕΩΝ – ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ Ν. 1652/1986 Άρθρο 45 Έννοια μισθώματος στη χρονομεριστική μίσθωση – Τροποποίηση παρ. 1 άρθρου 1 ν. 1652/1986

Στην παρ. 1 του άρθρου 1 του ν. 1652/1986 (Α’ 167), περί σύμβασης χρονομεριστικής μίσθωσης: α) στο πρώτο εδάφιο, μετά τη λέξη «συναφείς» προστίθεται η λέξη «παρεπόμενες», β) προστίθεται νέο δεύτερο εδάφιο, γ) τα δύο τελευταία εδάφια αντικαθίστανται, και η παρ. 1 διαμορφώνεται ως εξής:
«1. Με τη σύμβαση της χρονομεριστικής μίσθωσης ο εκμισθωτής αναλαμβάνει την υποχρέωση να παραχωρεί κατ’ έτος στο μισθωτή, κατά τη διάρκεια της σύμβασης, τη χρήση τουριστικού καταλύματος και να παρέχει σ’ αυτόν συναφείς παρεπόμενες υπηρεσίες για καθορισμένο από τη σύμβαση χρονικό διάστημα και ο μισθωτής να καταβάλλει το μίσθωμα που συμφωνήθηκε. Ως μίσθωμα λογίζονται και τα πάσης φύσεως λειτουργικά έξοδα για τη διατήρηση του τουριστικού καταλύματος στην προσήκουσα κατάσταση καθ’ όλη τη διάρκεια της σύμβασης, καθώς και το κόστος των συναφών υπηρεσιών.
Ως τουριστικά καταλύματα για την εφαρμογή του παρόντος νοούνται ξενοδοχειακές μονάδες, ιδίως δε οι τουριστικές εγκαταστάσεις που λειτουργούν με άδεια του Υπουργείου Τουρισμού και έχουν υπαχθεί στον παρόντα.
Η χρονομεριστική μίσθωση συνομολογείται για τουλάχιστον ένα (1) έτος.».