- Υπουργείο Τουρισμού - http://www.opengov.gr/tourism -

Άρθρο 23 Θέσπιση Σήματος Επισκέψιμου Αποσταγματοποιείου – Ποτοποιείου – Προσθήκη άρθρου 25Ε στον ν. 4276/2014

Στον ν. 4276/2014 (Α’ 155) προστίθεται άρθρο 25Ε ως εξής:
«Άρθρο 25Ε
Θέσπιση Σήματος Επισκέψιμου Αποσταγματοποιείου – Ποτοποιείου
1. Θεσπίζεται «Σήμα Επισκέψιμου Αποσταγματοποιείου – Ποτοποιείου» με σκοπό την προαγωγή της παροχής υπηρεσιών υποδοχής, ξενάγησης, γευσιγνωσίας, φιλοξενίας και εστίασης σε χώρους όπου λειτουργούν Αποσταγματοποιεία – Ποτοποιεία. Το Σήμα χορηγείται σε Αποσταγματοποιεία – Ποτοποιεία που διαθέτουν χώρους και εγκαταστάσεις ειδικών προδιαγραφών και διασφαλίζουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε όλους, συμπεριλαμβανομένων των ατόμων με αναπηρία και μειωμένη κινητικότητα.
2. Το Σήμα Επισκέψιμου Αποσταγματοποιείου – Ποτοποιείου είναι σήμα με ειδικό λογότυπο που χορηγείται από το Υπουργείο Τουρισμού, με το οποίο πιστοποιείται ότι το αποσταγματοποιείο πληροί τις προϋποθέσεις της παρ. 1.
3. Για την ίδρυση τουριστικών καταλυμάτων και χώρων εστίασης στο πλαίσιο του παρόντος, εφαρμόζεται η παρ. 2 του άρθρου 25 του ν. 4276/2014 (Α’ 155), περί τουριστικών καταλυμάτων για την εξυπηρέτηση του οινοτουρισμού.
4. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Τουρισμού, Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Ανάπτυξης και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων καθορίζονται οι προδιαγραφές για τις παρεχόμενες υπηρεσίες και οι τεχνικές και λειτουργικές προδιαγραφές των εγκαταστάσεων της παρ. 1, η μορφή και ο τύπος του Σήματος Επισκέψιμου Αποσταγματοποιείου – Ποτοποιείου, η διάρκεια ισχύος του, οι ειδικές προδιαγραφές προσβασιμότητας των ατόμων με αναπηρία και μειωμένη κινητικότητα, η καταβολή χρηματικού παραβόλου για τη χορήγηση του ανωτέρω σήματος, και κάθε άλλο ειδικότερο θέμα για την εφαρμογή του παρόντος.».