ΚΕΦΑΛΑΙΟ Γ’ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΥΧΣΗ ΤΟΥ ΟΙΝΟΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΙΕΥΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ Άρθρο 22 Τουριστικά καταλύματα για την εξυπηρέτηση του οινοτουρισμού – Τροποποίηση παρ. 2 άρθρου 25 ν. 4276/2014

Στο πρώτο εδάφιο της παρ. 2 του άρθρου 25 του ν. 4276/2014 (Α’ 155), περί οινοτουρισμού, διαγράφεται η φράση «μη κύρια» και η παρ. 2 διαμορφώνεται ως εξής:
«2. Κατά παρέκκλιση των ισχυουσών διατάξεων μέσα στα όρια των οινοποιητικών ή και οινοπαραγωγικών εγκαταστάσεων μπορούν να ιδρύονται τουριστικά καταλύματα και χώροι εστίασης. Το προηγούμενο εδάφιο ισχύει και για χώρους εστίασης εντός οινοποιητικών ή οινοπαραγωγικών εγκαταστάσεων, οι οποίοι βρίσκονται μέσα σε Ζώνες Οικιστικού Ελέγχου.».

  • Προτείνουμε την προσθήκη σε οινοποιία-ποτοποιια και τα χυμοποιια φυσικών χυμών που μεταποιουν τα φρούτα της χώρας μας και είναι επίσης επισκέψιμα από σχολεία, φορείς, συλλόγους, τουρίστες κλπ. Ευχαριστώ.

  • Προτείνουμε τη συμπλήρωση του άρθρου ως εξής:
    Στο πρώτο εδάφιο της παρ. 2 του άρθρου 25 του ν. 4276/2014 (Α’ 155), περί οινοτουρισμού, διαγράφεται η φράση «μη κύρια» και η παρ. 2 διαμορφώνεται ως εξής:
    «2. Κατά παρέκκλιση των ισχυουσών διατάξεων μέσα στα όρια των οινοποιητικών ή και οινοπαραγωγικών εγκαταστάσεων μπορούν να ιδρύονται τουριστικά καταλύματα και χώροι εστίασης που θα διασφαλίζουν και την προσβασιμότητα σε άτομα με αναπηρία, μετά από διαβούλευση με την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.). Το προηγούμενο εδάφιο ισχύει και για χώρους εστίασης εντός οινοποιητικών ή οινοπαραγωγικών εγκαταστάσεων, οι οποίοι βρίσκονται μέσα σε Ζώνες Οικιστικού Ελέγχου».