Άρθρο 16 Χρήση και αναγνώριση ιαματικών φυσικών πόρων – Τροποποίηση παρ. 5 άρθρου 3 και παρ. 2 άρθρου 4 ν. 3498/2006

1. Στην παρ. 5 του άρθρου 3 του ν. 3498/2006 (Α’ 230), περί χρήσης ιαματικών φυσικών πόρων, μετά τη φράση «Εφημερίδα της Κυβερνήσεως,» προστίθεται η φράση «και σύμφωνα με την παρ. 6 του άρθρου 14», προστίθεται τελευταίο εδάφιο, και η παρ. 5 διαμορφώνεται ως εξής:
«5. Με απόφαση του Υπουργού Τουρισμού, που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, και σύμφωνα με την παρ. 6 του άρθρου 14, καθορίζονται τα κριτήρια και ο τρόπος διανομής ιαματικών φυσικών πόρων που βρίσκονται εκτός γεωθερμικού πεδίου σε περισσότερες εγκαταστάσεις ιαματικού τουρισμού ή κέντρα θαλασσοθεραπείας ή αναζωογόνησης, καθώς και η διάθεση ιαματικών φυσικών πόρων που δεν αποτελούν γεωθερμικό δυναμικό, για άλλες χρήσεις. Οι φορείς διαχείρισης του ιαματικού φυσικού πόρου ενημερώνουν την αρμόδια για την αναγνώριση ιαματικών φυσικών πόρων οργανική μονάδα του Υπουργείου Τουρισμού.».
2. Το δεύτερο εδάφιο της παρ. 2 του άρθρου 4 του ν. 3498/2006, περί απαιτούμενων δικαιολογητικών για τη διαδικασία αναγνώρισης ιαματικών φυσικών πόρων, καταργείται, και η παρ. 2 διαμορφώνεται ως εξής:
«2. Με απόφαση του Υπουργού Τουρισμού, η οποία δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, καθορίζονται ο τύπος και το περιεχόμενο της αίτησης αναγνώρισης ιαματικών φυσικών πόρων, καθώς και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και η διαδικασία που ακολουθείται.».