- Υπουργείο Τουρισμού - http://www.opengov.gr/tourism -

ΜΕΡΟΣ Γ’ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α΄ ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΙΑΜΑΤΙΚΟΙ ΦΥΣΙΚΟΙ ΠΟΡΟΙ Άρθρο 15 Παροχή υπηρεσιών ιατρικού τουρισμού – Αντικατάσταση παρ. 1 άρθρου 20 ν. 4179/2013

Η παρ. 1 του άρθρου 20 του ν. 4179/2013 (Α’ 175), περί ιατρικού και ιαματικού τουρισμού, αντικαθίσταται ως εξής:
1. α) Στο Υπουργείο Τουρισμού συστήνεται και τηρείται ηλεκτρονικό μητρώο, στο οποίο εγγράφονται οι Πάροχοι Ιατρικού Τουρισμού. Ως Πάροχος Ιατρικού Τουρισμού νοείται ο δημόσιος ή ιδιωτικός φορέας παροχής πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας φροντίδας υγείας, ο οποίος είναι εγγεγραμμένος στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Παρόχων Ιατρικού Τουρισμού και παρέχει συνολικά ή κατά τμήμα ή μονάδα, υπηρεσίες ιατρικού τουρισμού, σύμφωνα με το παρόν.
β) Για την εγγραφή στο μητρώο της παρούσας απαιτούνται:
βα) Αντίγραφο της βεβαίωσης λειτουργίας του φορέα παροχής πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας ή τριτοβάθμιας φροντίδας υγείας,
ββ) διαπίστευση της μονάδας πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας ή τριτοβάθμιας φροντίδας υγείας, από διεθνή συστήματα πιστοποίησης και διαπίστευσης ιατρικών υπηρεσιών,
βγ) σε περιπτώσεις ιδιωτικών φορέων, αντίγραφα ασφαλιστικής κάλυψης αστικής ευθύνης των ιατρών παροχής πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας ή τριτοβάθμιας φροντίδας υγείας, των επιστημονικών υπευθύνων, και των συνεργαζόμενων με αυτούς φυσικών προσώπων.
γ) Η εγγραφή στο μητρώο συνεπάγεται τη χορήγηση Ειδικού Σήματος Παρόχου Ιατρικού Τουρισμού, το οποίο έχει διάρκεια τρία (3) έτη.
δ) Ο Πάροχος Ιατρικού Τουρισμού ελέγχεται από το Υπουργείο Τουρισμού ανά τριετία σε τακτική βάση και εκτάκτως. Σε περίπτωση μεταβολής των προϋποθέσεων της περ. β), ο Πάροχος Ιατρικού Τουρισμού ενημερώνει αμελλητί το Υπουργείο Τουρισμού. Το Υπουργείο Τουρισμού διαγράφει τον πάροχο από το μητρώο και ανακαλεί το Ειδικό Σήμα Παρόχου Ιατρικού Τουρισμού, αν δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις της περ. β).
ε) Οι ειδικοί όροι και οι προϋποθέσεις για τη σύσταση και τήρηση του Μητρώου Παρόχων Ιατρικού Τουρισμού, τη χορήγηση και ανάκληση του Ειδικού Σήματος Παρόχου Ιατρικού Τουρισμού, τη διαπίστευση υπηρεσιών ιατρικού τουρισμού, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα, και κάθε άλλο σχετικό ζήτημα που αφορά στην εφαρμογή του παρόντος, ρυθμίζονται με κοινή απόφαση των Υπουργών Τουρισμού, Υγείας και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. Με την ίδια απόφαση, στην οποία συμπράττει και ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, ορίζεται το ύψος του παραβόλου υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου, το οποίο καταβάλλεται για την εγγραφή στο Μητρώο Παρόχων Ιατρικού Τουρισμού.».