Άρθρο 3:
Επισημαίνεται κατ’ αρχάς ότι κρίνεται εξαιρετικά θετική η υπαγωγή της Α.Ζ.Κ. Α.Ε. στην εποπτεία του Υπουργού Μακεδονίας και Θράκης, δεδομένου ότι η Ζ.ΚΑΙ.Θ. θα αναπτυχθεί και θα λειτουργήσει στην ευρύτερη περιοχή που καλύπτει η χωρική αρμοδιότητα του ως άνω Υπουργείου.
Επισημαίνεται επιπλέον ότι, η εξαίρεση της Α.Ζ.Κ. Α.Ε. από τις διατάξεις που ισχύουν για τα ν.π.ι.δ. και α.ε. του ευρύτερου δημόσιου τομέα αποτελεί αναγκαία συνθήκη για την επίτευξη των σκοπών της εταιρείας και την επιτυχία του εγχειρήματος της Ζ.ΚΑΙ.Θ., δοθέντος ότι μόνο κατα αυτόν τον τρόπο θα εξασφαλισθεί η ευέλικτη και αποτελεσματική λειτουργία της εταιρείας. Εξάλλου, η ρύθμιση αυτή δεν θίγει το δημόσιο συμφέρον, δεδομένου ότι η συμμετοχή του Δημοσίου στη διοίκηση της εταιρείας (μέσω της Γ.Σ. και –ενδεχομένως- της συμμετοχής στο Δ.Σ.) διασφαλίζει πλήρως τη χρηστή διοίκηση των υποθέσεων και οικονομική διαχείριση της εταιρείας. Ωστόσο, χάριν σαφήνειας της προτεινόμενης ρύθμισης και αποφυγής παρερμηνειών, προτείνεται η φράση «ευρύτερο δημόσιο τομέα» να συμπληρωθει με την φράση «ευρύτερο δημόσιο τομέα, όπως αυτός ορίζεται στην παράγραφο 1 του άρθρου 1Β του Ν.2362/1995».
Άρθρο 3: Επισημαίνεται κατ’ αρχάς ότι κρίνεται εξαιρετικά θετική η υπαγωγή της Α.Ζ.Κ. Α.Ε. στην εποπτεία του Υπουργού Μακεδονίας και Θράκης, δεδομένου ότι η Ζ.ΚΑΙ.Θ. θα αναπτυχθεί και θα λειτουργήσει στην ευρύτερη περιοχή που καλύπτει η χωρική αρμοδιότητα του ως άνω Υπουργείου. Επισημαίνεται επιπλέον ότι, η εξαίρεση της Α.Ζ.Κ. Α.Ε. από τις διατάξεις που ισχύουν για τα ν.π.ι.δ. και α.ε. του ευρύτερου δημόσιου τομέα αποτελεί αναγκαία συνθήκη για την επίτευξη των σκοπών της εταιρείας και την επιτυχία του εγχειρήματος της Ζ.ΚΑΙ.Θ., δοθέντος ότι μόνο κατα αυτόν τον τρόπο θα εξασφαλισθεί η ευέλικτη και αποτελεσματική λειτουργία της εταιρείας. Εξάλλου, η ρύθμιση αυτή δεν θίγει το δημόσιο συμφέρον, δεδομένου ότι η συμμετοχή του Δημοσίου στη διοίκηση της εταιρείας (μέσω της Γ.Σ. και –ενδεχομένως- της συμμετοχής στο Δ.Σ.) διασφαλίζει πλήρως τη χρηστή διοίκηση των υποθέσεων και οικονομική διαχείριση της εταιρείας. Ωστόσο, χάριν σαφήνειας της προτεινόμενης ρύθμισης και αποφυγής παρερμηνειών, προτείνεται η φράση «ευρύτερο δημόσιο τομέα» να συμπληρωθει με την φράση «ευρύτερο δημόσιο τομέα, όπως αυτός ορίζεται στην παράγραφο 1 του άρθρου 1Β του Ν.2362/1995».