Άρθρο 1 Βασικοί κανόνες

1.- Δικαίωμα παροχής υπηρεσιών για τη μεταφορά προσώπων με επιβατηγά αυτοκίνητα μέχρι εννέα (9) θέσεων (Επιβατηγά Δημόσιας Χρήσης – Ε.Δ.Χ.) και  με μοτοσυκλέτες δύο (2) θέσεων (Μοτοσυκλέτες Δημόσιας Χρήσης – Μ.Δ.Χ.) μέσω του δημόσιου οδικού δικτύου της χώρας χορηγείται από το κράτος.

2.- Το δικαίωμα παροχής υπηρεσιών για τη μεταφορά επιβατών με Ε.Δ.Χ. αυτοκίνητα και με μοτοσυκλέτες Δ.Χ. ασκείται από Εταιρείες Περιορισμένης Ευθύνης (Ε.Π.Ε) και Ανώνυμες Εταιρείες (Α.Ε) που συστήνονται και λειτουργούν σύμφωνα με τις διατάξεις της εμπορικής νομοθεσίας, κατέχουν άδεια για την παροχή αυτή με αδειούχους οδηγούς και έχουν στην κυριότητα ή νόμιμη κατοχή τους Ε.Δ.Χ. αυτοκίνητο ή μοτοσυκλέτες Δ.Χ., κατά τα ειδικότερα  οριζόμενα στις επόμενες διατάξεις.

3.- Το ίδιο δικαίωμα παρέχεται σε εταιρείες των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) που ιδρύουν στη χώρα υποκατάστημα με αντικείμενο τη μεταφορά επιβατών με Ε.Δ.Χ. αυτοκίνητα ή /και μοτοσυκλέτες Δ.Χ., οι οποίες πληρούν τις λοιπές προϋποθέσεις του παρόντος νόμου.

  • 13 Σεπτεμβρίου 2011, 13:22 | sakis

    κυριε υπουργε προχωρα !!!!!!!!!!!!!!!!!υπαρχουν και πολλοι ταχιτζηδες που συμφωνουν οπως στα χωρια ειμαστε και εμεις εδω και θελουμε ΙΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΟΑΕΕ ΚΑΙ ΦΠΑ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΕΔΡΕΣ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΑΥΤΗ ΟΙ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΘΑ ΕΡΗΜΩΘΟΥΝ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΤΟ ΤΑΧΙ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΙΑ ΣΕ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΡΗΜΟ ???????????ΙΣΟΤΗΤΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • 13 Σεπτεμβρίου 2011, 13:01 | Γεώργιος Τζουβάρας

    ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΣΤΟΝ ΥΜΕ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟ

    ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΞΙ ΚΑΙ ΤΟ Σ.Ν. ΤΟΥ ΥΜΕ

    Το πρωί της 8/9/11 ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ, επετέθη φραστικά στον ΥΜΕ με επίθετα όπως «Αλαζόνας, ανίκανος, αγράμματος, ύπουλος» κ.α.
    Το βράδυ της ίδιας μέρας ως ψυχρολουσία, δημοσιεύθηκε από τα ΜΜΕ το ΣΝ που αφορά τα ταξί.

    Η πολυ-αναμενόμενη κατάθεση εκ μέρους του ΥΜΕ των κανόνων για την εφαρμογή στον κλάδο του ταξί του Ν3919/11 (περί άρσης εμποδίων και περιορισμών στην πρόσβαση των «κλειστών επαγγελμάτων»), πυροδότησε για μια ακόμη φορά τις οργίλες αντιδράσεις της ιδιοκτησίας του ΚΑΡΤΕΛ των ιδιοκτητών- επενδυτών, το οποίο μέχρι τώρα απολάμβανε τα οφέλη από την δραστηριότητά του μέσα στο «κλειστό και προστατευμένο» επάγγελμα των ΔΧΕ (ταξί).

    Ας δούμε λοιπόν τους μύθους και τις πραγματικότητες αυτής της διαμάχης κι ας προσθέσουμε σ αυτή την καταγραφή και τους αφανείς ήρωες «οδηγούς-μη ιδιοκτήτες» των ΔΧΕ που μέχρι σήμερα επιμελώς κρύβονταν απ όλα τα εμπλεκόμενα μέρη (ΥΜΕ, ΣΑΤΑ) στην αφάνεια της κοινωνικής ανυπαρξίας.

    ΜΥΘΟΣ 1
    Υπεράσπιση της ατομικής περιουσίας(!) που «συνιστά» το προνόμιο της κατοχής ΔΧΕ, από την επαπειλούμενη αφαίρεση του με το υπό διαβούλευση ΣΝ, με όλα τα μέσα ακόμη και με την επίκληση του Συντάγματος και των Νόμων!
    ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ 1
    Οι αιτιάσεις περί ατομικής περιουσίας και άυλης υπεραξίας που (υιοθετώντας τες ) το ΥΜΕ στο υπό διαβούλευση ΣΝ θεωρεί ότι είναι «Δημόσια Περιουσία» κρύβουν επιμελώς την αλήθεια.
    Η αλήθεια είναι ότι η εμπορευματοποίηση της άδειας κυκλοφορίας ΔΧΕ και τα αντίστοιχα έσοδα που αυτή η εμπορευματοποίηση εμπεριέχει, ήταν είναι και θα είναι ΠΡΟΙΟΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΣΥΝΝΑΛΛΑΓΗΣ από όποιον κι αν κινεί τα νήματα της εμπορευματοποίησης, σήμερα μαντράδες και μεγαλοϊδιοκτήτες, αύριο με το υπό διαβούλευση ΣΝ του ΥΜΕ το ίδιο το κράτος.
    Εξηγούμαστε για το χαρακτηρισμό ΠΑΡΑΝΟΜΗ παραθέτοντας γνωμάτευση του Νομικού Συμβουλίου του κράτους ως απάντηση στο ερώτημα «εάν είναι νόμω επιτρεπτή η υπό των ιδιοκτητών ΔΧΕ αυτ/των εκμίσθωση της εκμεταλλεύσεως αυτών εις τρίτους» ερώτηση Δ86376)4818)74 γνωμοδότηση 83/1975.
    Η γνωμοδότηση λέει μεταξύ άλλων… «Δια της βάσει αδείας παραχωρήσεως του δικαιώματος τούτου (σημ. θέση εις κυκλοφορίαν ΔΧΕ) εις τους επαγγελματίας αυτοκινητιστάς, ο Νομοθέτης απέβλεψεν εις την επαγγελματικήν τούτων αποκατάστασιν εκ της υπ αυτών αυτοπροσώπου εκμεταλλεύσεως του ΔΧΕ αυτ/του, ουχί δε εις τον χαρακτηρισμόν των ως απλών εισοδηματούχων, οιον θα συνεπάγετο η αναγνώρισις εις αυτούς της δυνατότητας να παραχωρούν περαιτέρω την χρήσιν και την απλήν εκμετάλλευσιν του ΔΧΕ αυτ/του έναντι ανταλλάγματος…»

    ΕΡΩΤΗΜΑ: Γνωρίζει το ΥΜΕ, ο ΣΑΤΑ και τα ΜΜΕ αυτή την γνωμάτευση κι αν ναι τότε περί τίνος μάχονται τώρα?

    ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ 2.
    Επι μισό και πλέον αιώνα από εκείνη την γνωμάτευση στήθηκε το μεγάλο φαγοπότι στο οποίο οι συνδαιτυμόνες κατ εξακολούθηση έκαναν κουρελόχαρτο τη βούληση του Νομοθέτη (συνταγματικού και κοινοβουλευτικού), παραχωρώντας την χρήση των ΔΧΕ δια της «έξυπνης» μεθόδου της «ενοικίασης προσοδοφόρου πράγματος»!!!(περιβόητο ιδιωτικό συμφωνητικό ΣΑΤΑ) με αποτέλεσμα:
    Α. Την καταβολή εξ ολοκλήρου των ασφαλίστρων του ΙΚΑ από του οδηγούς.
    Β. την υποχρέωση καταβολής κεφαλαίου ως εγγύηση για την χρήση του ΔΧΕ
    Γ. την υποχρέωση-επιβάρυνση καταμερισμού ή εξ ολοκλήρου των εξόδων συντήρησης του ΔΧΕ αυτ/του από τους οδηγούς και τέλος
    Δ. την μετάθεση ανάληψης όλων των επιχειρηματικών κινδύνων που συνεπάγεται η παροχή επιβατικού έργου από τον ιδιοκτήτη στον οδηγό ενώ οι πρώτοι καρπώνονταν ένα ακόπως και φορολογικά αδήλωτο εισόδημα (ενοίκιο).

    ΜΥΘΟΣ 2.
    Θέσπιση «πληθυσμιακών κριτηρίων» με πρόσχημα την κυκλοφοριακή συμφόρηση και τον κορεσμό του επαγγέλματος που θα προκαλέσει μια επικείμενη ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ.

    ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ 3.
    Είναι γενικά αποδεκτό από όλους τους εμπλεκομένους στο χώρο των ΔΧΕ ότι κατά προσέγγιση ο αριθμός των επαγγελματιών οδηγών-μη ιδιοκτητών-,είναι περίπου 8.000 στην περιφέρεια Αττικής.
    Είναι γενικά αποδεκτό ότι τα ταξί της περιφέρειας Αττικής αριθμούν περίπου 15.000.
    ΕΡΩΤΗΜΑ: τουλάχιστον τα μισά από αυτά τα ταξί ποιοι τα κινούν, αν όχι οι οδηγοί -μη ιδιοκτήτες?
    ΕΡΩΤΗΜΑ: πως θα επέλθει κορεσμός και κυκλοφοριακή συμφόρηση αν αποσυρθούν οι ήδη υπάρχουσες παρανόμως άδειες ΔΧΕ από τους «επενδυτές-ιδιοκτήτες» και δοθούν ΑΠΥ στους νομίμως εργαζόμενους οδηγούς?

    ΣΗΜΕΙΩΣΗ Οι οδηγοί μη ιδιοκτήτες δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν, αντιθέτως τους ενώνουν πάρα πολλά με όλους αυτούς τους ιδιοκτήτες που είναι ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ κάτοχοι ιδανικού μεριδίου (50%) άδειας ΔΧΕ όπως και με όλους εκείνους τους ιδιοκτήτες που είναι κάτοχοι ολόκληρης άδειας ΔΧΕ και απασχολούνται αποκλειστικά και μόνον οι ίδιοι στο χώρο προκειμένου να ζήσουν έντιμα και με αξιοπρέπεια τους εαυτούς τους και τις οικογένειές τους. Ευελπιστούμε αυτή η καταγραφή να τους βρει στο πλευρό μας συμπαραστάτες στην έκφραση της αγωνίας για τον κλάδο που αγαπάμε.

    ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΣΝ

    Το ΥΜΕ με το υπό διαβούλευση ΣΝ κατάφερε το πλέον αδύνατο. Να συσπειρώσει τους «μεγαλοιδιοκτήτες-επενδυτές» με τους αυτοαπασχολούμενους. Τους λύκους με τα πρόβατα!
    Έσπειρε δικαιολογημένα την αγανάκτηση σε χιλιάδες πολίτες με την απειλή της επαγγελματικής τους απαξίωσης.
    Το υπό διαβούλευση ΣΝ καταδεικνύει την προσπάθεια κάποιων κύκλων, απονομής χάριτος στην «συντεχνία» των μαντράδων και επενδυτών, που γεννήθηκε στο προστατευμένο περιβάλλον των «κλειστών επαγγελμάτων» και γαλουχήθηκε από το αμαρτωλό και πελατειακό πολιτικό σύστημα της πατρίδας μας.
    Η απεγνωσμένη προσπάθεια λόγω και των πιέσεων που δεχόμαστε από έξω- θεσμικούς παράγοντες (τρόικα), με την συρραφή τυχαίων αποσπασμάτων από διάφορους νόμους, Π.Δ., κανονισμούς λειτουργίας για να νομιμοποιηθεί και αναβαθμιστεί η εμπορευματοποίηση της άδειας των ΔΧΕ είναι καταδικασμένη να αποτύχει.

    Η δημιουργία (παγκοσμίως) οποιασδήποτε εταιρικής μορφής- εξ όσων γνωρίζουμε στο περιβάλλον του ελεύθερου ανταγωνισμού- εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από την βούληση των ενδιαφερομένων, ως προοπτική της ικανοποίησης των υπ αυτών προσδοκώμενων σκοπών και όχι από την καταναγκαστική επιβολή εκ των άνωθεν!

    Θα μπορούσε όμως να μην συμβεί τίποτε από όλα αυτά, εάν είχε προχωρήσει η ΑΥΤΟΝΟΗΤΗ ΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ και η παραχώρηση εκ μέρους της ευνομούμενης πολιτείας του αναφαίρετου Συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος στην εργασία στους πλέον αδικημένους πολίτες αυτής της χώρας.

    Για όλα τα παραπάνω σας προτείνουμε να προβείτε στις εξής αλλαγές στο υπό διαβούλευση ΣΝ:

    1. Την ηλεκτρονική σάρωση και εκκαθάριση του Μητρώου των ειδικών αδειών ΔΧΕ (καρτών), γιατί μόνο έτσι θα διαπιστωθεί ποιοι και πόσοι ακριβώς νομιμοποιούνται να εργάζονται στον χώρο αυτό και γιατί μόνο έτσι θα διαπιστωθεί ο βαθμός αυτό-απασχόλησής τους.

    2. Το δικαίωμα παροχής ΑΠΥ σε φυσικά πρόσωπα-μη ιδιοκτήτες ή ιδιοκτήτες ιδανικού μεριδίου (50%) με την απόκτηση ενός ακόμη ιδανικού μεριδίου(50%), κατόχους νομίμως ειδικών αδειών που καλύπτουν τις μέχρι σήμερα προϋποθέσεις του Νόμου, με την προσκόμιση
    α. του τελευταίου εκκαθαριστικού της εφορίας ή την προσκόμιση του (Ε1) ως απόδειξη για το ύψος και την προέλευση των εσόδων τους
    β. ασφαλιστική ενημερότητα ΙΚΑ τριών μηνών και άνω.

    3. Την δυνατότητα δημιουργίας Συνεταιρισμών από τους νέους κατόχους ΔΧΕ, χωρίς την προϋπόθεση ύπαρξης χώρων στάθμευσης διότι τα ΔΧΕ κινούνται επί 24ωρου βάσεως για όσους δεν το γνωρίζουν και κάνουν στάση μόνο για την αλλαγή της βάρδιας ή τις επισκευές του αυτοκινήτου.

    4. Την παροχή ΑΠΥ χωρία καμία χρηματική απαίτηση εκ μέρους της πολιτείας πλην των νομίμων χαρτοσήμων που πιθανόν επιβαρύνεται η έκδοσή τους, γιατί το δικαίωμα στην εργασία είναι αναφαίρετο και γιατί

    Οτιδήποτε άλλο ισχύσει δεν θα είναι πραγματική απελευθέρωση παρά μόνον η άλλη όψη ενός ίδιου νομίσματος, απλά ο μαντράς θα είναι το κράτος και όχι ένας ιδιώτης. Το ερώτημα που μένει να απαντηθεί από εσάς και το επιτελείο σας είναι ένα.

    Θέλετε πραγματικά την πλήρη απελευθέρωση του ταξί μέσα σε ένα δίκαιο και ευνομούμενο καθεστώς κανόνων για όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο αυτό και την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσίων του στο επιβατικό κοινό ή απλά ελπίζετε ότι θα εισπράξετε κάποια χρήματα?

    Η απάντησή σας θα μας δοθεί με την υποβολή του τελικού ΣΝ που θα υποβληθεί για ψήφιση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

  • 13 Σεπτεμβρίου 2011, 12:36 | ΙΩΑΝΝΑ

    Εδω μεσα που μπαινουν και ιδιοκτητες και οδηγοί και ο υπόλοιπος κόσμος αποδικνύεται περίτρανα συμφωνα με τις ψηφοφοριες στα σχολια ότι το 99,999% του κόσμου είναι κατά του επίμαχου νομοσχεδιου.
    Άρα η κοινωνία στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι με τους ταξιτζήδες.
    Αντιθέτως πιστεύω εαν εμπαινε σε δημόσια διαβούλευση το π.δ. του Κου Ρέππα που και υπηρεσίες ανοιγε οπως τις εταιρειες ενοικιασεως μετα οδηγου αλλά και έβαζε κάποια όρια στην έκδοση αδειών ο κόσμος θα το υπερψήφιζε. Και όταν είπε ο Κος Ραγκούσης τον Ιούλιο ότι ο κόσμος ειναι υπέρ της απελευθέρωσης οι άνθρωποι είχαν στο μυαλό τους ενα π.δ. σαν του Ρέππα.
    Οι μεταβιβάσεις των ταξί ειναι καθόλα νομιμες με συμβολαιογραφικες πράξεις και υπουργικες αποφασεις και πληρωμένο φορο σε κάθε μεταβίβαση 3500ευρω. Εαν τα ποσα που γραφονταν ηταν μικροτερα οπως γινεται και στα σπιτια και στα οικόπεδα και στα παντα στην ελλάδα γι αυτο δεν φταιει ο ιδιοκτητης αλλά το κράτος που το όριζε αυτο.
    Επισης τα δάνεια που δινονταν για ΑΔΕΙΑ ΤΑΞΙ(Αλλά προσέχτε με προσημείωση του σπιτιού όχι της άδειας) απο τις τράπεζες 200 και 300 χιλιάρικα ήταν υπό την εγκριση της τράπεζας της Ελλάδος.
    Άρα καμία μα καμία αδιαφανή διαδικασία δεν υπήρχε.
    Και τώρα ο αξιοτιμος Κος Ραγκούσης τι λέει στους ιδιοκτήτες? Χάστε την άδεια αλλά και το σπίτι που έχετε προσημειώσει. Γιατι ο ιδιοκτήτης ταξί που είναι πτωχευμένος δεν έχει την δυνατότητα να μπει στο άρθρο 99 του πτωχευτικου κώδικα όπως μία επιχείρηση οπότε όχι μόνο να μην χασει ο ιδιος αλλά να φεσωσει και ολους τους άλλους γύρω του όπως κάνουν οι επιχειρήσεις.
    Πιστεύω όμως ότι στο τέλος θα επικρατήσει η λογική ειδικά απο τους βουλεύτες του ΠΑΣΟΚ που είναι πάνω από όλα άνθρωποι.

  • 13 Σεπτεμβρίου 2011, 12:22 | κωστας

    κυριε υπουργε παρακαλω λειτουργηστε εστω και την υστατη στιγμη χωρις προκαταληψεις και κοινωνικα στερεοτυπα.ο 3844 εξαιρει το συγκεκριμενο επαγγελμα απο την πληρη απελευθερωση για λογους δημοσιου συμφεροντος.το δημοσιο συμφερον στην προκειμενη περιπτωση δεν ειναι η προασπιση των οικονομικων συμφεροντων του κλαδου αλλα το συγκοινωνιακο και το περιβαλλον.εχετε φανταστει μια αθηνα με 25.000 ταξι πως θα λειτουργει συγκοινωνιακα;προχωρηστε στην απελευθερωση του εργου και οχι των δημοσιας χρησεως οχηματων.δωστε τη δυνατοτητα σε μια εταιρεια να επενδυσει με αλλου τυπου ταξι απο το κιτρινο.τελος αν θελετε να παταξετε τη φοροδιαφυγη οριστε αντικειμενικη αξια στην αδεια και φορολογηστε την αγοραπωλησια.για να ταξιδεουν απο ακρη σε ακρη στην ελλαδα φανταστειτε πως νιωθουν αυτοι οι ανθρωποι που αισθανονται να χανουν ολοκληρες περιουσιες.δειχτε αλτρουισμο αλλα και κοινη λογικη συναμα.σας ευχαριστω.

  • 13 Σεπτεμβρίου 2011, 12:32 | ΠΕΡΙΚΛΗΣ

    Εγώ να κάνω μία ερώτηση? Αυτο ειναι νομοσχεδιο απελευθερωσης που βγάζει στην Αθήνα 30000 ταξί με τη μία που δεν χωράει ού τε τα μισά ή απλά μεταφορά εργου απο τους σημερινους ιδιοκτητες στους επιχηρηματιες με σιγουρα μεγαλυτερα κομιστρα(ευρωπαικα) αφου θα έχουμε και tv να παρακολουθούμε??? Λοιπόν τέτοιο δούλεμα δεν έχουμε ξαναφάει.

  • 13 Σεπτεμβρίου 2011, 10:49 | ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΓΙΔΑΣ

    ΕΦΟΣΟΝ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΤΑ ΠΛΗΘΥΣΜΙΑΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΒΑΛΤΕ ΕΝΑ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΝΑ ΔΗΜΟ Π.Χ 5% ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΗ ΓΝΩΜΗ ΣΤΗΣ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ, ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ . ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΠΕΡΝΟΥΝ ΑΔΕΙΑ ΑΠΥ ΝΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΟΧΙ ΜΕ ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΩΝ 15000€-40000€ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΩΝ 100000 € ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΑΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΕΔΧ, ΘΑ ΓΕΜΙΣΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΑΞΙ ΕΙΔΗ ΑΝ ΒΓΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΑΣ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΚΑΙ ΡΙΞΕΤΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ,ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΩΝΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΑΞΙ ,(ΛΙΜΑΝΙ, ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ Κ.Λ.Π)ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ .
    ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΓΓΟΝΙΑ (ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΟΤΗΤΑ) ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΜΗΝΟΥΝ ΠΟΛΛOI ΝΕΟΙ (ΜΕΛΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ) ΑΝΕΡΓΟΙ,ΠΟΥ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΑ. ΤΑ ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ .
    Η΄ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΟΥΛΗΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ( ΦΟΡΟ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗΣ ΔΟΥ) ΕΝΑ ΠΟΣΟ (Π.Χ. 30000€ )ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΣΟΔΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΟΠΩΣ ΕΣΕΙΣ ΔΗΛΩΝΕΤΕ.
    ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΜΙΣΤΡΟ ΟΠΩΣ ΛΕΤΕ ΜΥΩΣΗ 10-20% .ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΥΠ. ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΤΕ .ΟΜΩΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ .
    ΤΕΛΟΣ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΞΑΝΑ ΜΕΛΕΤΗΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΜΕΣΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΑΞΙ.
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
    ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Π

  • 13 Σεπτεμβρίου 2011, 10:40 | A.L

    Κύριοι βουλευτές του ΚΤΕ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ του ΠΑΣΟΚ,
    Σας παρακαλώ μην υποκείψετε στους εκβιασμούς περι»μηνυμάτων παλινωδίας» προς τους εταίρους.Η βιωσιμότητα της χώρας δεν κρίνεται από την υπερψήφιση του επίμαχου νομοσχεδίου.Θεωρώ έστω και ο πιο απλός πολίτης(ακόμη και αν ανήκει στην κατηγορία αυτων που δεν συμπαθούν ιδιαίτερα τον κλάδο των ταξί) αντιλαμβάνεται οτι αυτο που σίγουρα δεν εξυπηρετείται είναι το «δημόσιο συμφέρον» για το οποίο πολύς λόγος γίνεται τελευταία.
    Αυτο που ενδιαφέρει κυρίως τον πολίτη είναι οι καλύτερες υπηρεσίες (επιμορφωτικά σεμινάρια,κανόνες σχετικά με τη συμπεριφορά,την παρουσία του οδηγού και την κατάσταση του αυτοκινήτου κτλ.),φθηνό κόμμιστρο (πιστεύω αυτο ήδη υπάρχει)και πόλεις με λιγότερη ρύπανση και κυκλοφοριακή επιβάρυνση(φαντάζομαι όλοι θα διαπιστώσατε οτι κατα τις ημέρες απεργίας των ιδιοκτητών ταξί,η κίνηση ήταν σαφώς λιγότερη).
    Πολύ φοβάμαι οτι αυτη η προχειρότητα στο σχεδιασμό του ν/σ θα βλάψει όχι μόνο τους εργαζόμενους στον συγκεκριμένο κλάδο (πλην λίγων εξαιρέσεων) που δουλεύουν αρκετά σκληρά 10-12 ώρες την ημέρα,6-7 ημέρες την εβδομάδα τακτοποιώντας πρωτίστως τις υποχρεώσεις τους απέναντι στο κράτος και τις τράπεζες-τα λεγόμενα «πάγια έξοδα»- και κατόπιν υπολογίζουν το κέρδος τους, αλλά τελικώς χαμένη θα βγει και ολόκληρη η κοινωνία εκτος από «αυτους τους λίγους» που τελικά θα καρπωθούν το συγκεκριμένο κομμάτι των μεταφορών.

    Σας ευχαριστώ για το βήμα που μου δίνετε.

  • 13 Σεπτεμβρίου 2011, 10:46 | Ανέστης

    Χαίρομαι που γράφουν εδώ την άποψη τους ιδιοκτήτες ταξί…η οποία αρέσει στους ίδιους και σε άλλους ιδιοκτήτες ταξί…
    Θα μου επιτρέψετε όμως να διαφωνήσω. Ναι θέλω το πλήρες άνοιγμα του επαγγέλματος γιατί είμαι πελάτης και όχι μελλοντικός επαγγελματίας του κλάδου.
    Θέλω το κόμιστρο να διαμορφώνεται από την αγορά και να υπάρχει ανταγωνισμός
    Θέλω να μου κάνουν προσφορές οι εταιρίες που θα με συμφέρουν
    Θέλω οι οδηγοί να τηρούν τον κοκ και να υπάρχουν συνέπειες στους ίδιους και στις εταιρίες στις οποίες εργάζονται στην αντίθετη περίπτωση
    Θέλω να μπαίνω στο ταξί και να αγοράζω υπηρεσίες οι οποίες θα μου προσφέρονται χωρίς να αποφασίζει ο οδηγός-ιδιοκτήτης αν θα με εξυπηρετήσει η όχι
    Θέλω όταν πληρώνω τα χρήματα που κοστίζει η υπηρεσία που αγοράζω και δίνω από τον μειωμένο , κατακρεουργημένο μισθό μου, να μου χαμογελάνε , να μην ακούω Καζαντζίδη στο ραδιόφωνο, να είναι καθαρά, να μου μιλάνε στον πληθυντικό και να μην ξανακούσω το φοβερό « αν δε σου αρέσει κατέβα»
    Θέλω στο ταξί να μπαίνω μόνος μου χωρίς άλλες στάσεις – συνεπιβάτες και στριμοξίδι.
    Θέλω να υπάρχει προϊστάμενος , γραφείο προσωπικού, αφεντικό… Να μπορώ να απευθυνθώ στην περίπτωση που δεν συμορφώνεται κάποιος με όλα τα παραπάνω
    Είναι φυσικό οι επαγγελματίες του κλάδου να θίγονται και να διεκδικούν για τον εαυτό τους και το μέλλον τους τα κεκτημένα. Απλώς αυτά τα κεκτημένα δε συμφέρουν εμένα. Διαλέγω απελευθέρωση…εταιρίες και υπαλλήλους.

  • 13 Σεπτεμβρίου 2011, 10:35 | Χρόνης

    Δεν είναι σωστό να απαξιωθούν οι αξίες των αδειών ταξί, ούτε να δοθούν νέες ανεξέλεγκτα (χωρίς κριτήρια).
    Οι αγαπητοί επαγγελματίες όμως πρέπει πριν αποφασίσουν τις αντιδράσεις τους να θυμούνται πως:
    -Πολλοί έχουν επί της ουσίας αποσβέσει προ πολλού την αξία της άδειας.
    -Δεν πλήρωσαν φόρο μεταβίβασης, τουλάχιστον όχι τον πραγματικά αναλογούντα. Ούτε ρώτησε κανείς από που προήλθαν τα χρήματα αυτά.
    -Δεν έχουν πληρώσει ποτέ φόρο εισοδήματος. Για να το πούμε απλά, το σχολείο των παιδιών τους το πλήρωναν οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα.
    Εδώ δεν υπάρχει αδικία λοιπόν?

  • 13 Σεπτεμβρίου 2011, 07:11 | Γιάννης

    Σε καννένα άρθρο του νομοσχεδίου δεν αναφέρεται τι θα γίνει με τους σημερινούς οδηγούς που είναι ασφαλισμένοι ή στο ΙΚΑ ή στον ΟΑΕΕ σαν εκμεταλλευτές Ταξί. Μήπως πρέπει να προστεθεί ένα άρθρο που να γίνεται μέριμνα για όσους θέλουν να μισθώνουν ένα ταξί με συμβόλαιο όπως γίνεται και σήμερα? Πως θα συνεχίσουν όλοι αυτοί οι επαγγελματίες την εργασία τους?

  • 13 Σεπτεμβρίου 2011, 06:25 | Γιάννης

    Το Ταξί και τα οχήματα έως 9 θέσεις συμπεριλαμβανομένου του οδηγού ανήκουν στις αστικές συγκοινωνίες. Για ποιό λόγο θα πρέπει να έχουν δικαίωμα άλλες εταιρείες κρατών μελών της Ευρωπαικής ένωσης να ιδρύσουν στη χώρα μας υποκαταστήματα? Γίνεται ή θα γίνει το ίδιο με τον ΟΑΣΑ? Μήπως θα έρθουν Γερμανοί ή Γάλλοι. Σίγουρα όμως θα έρθουν οι Βούλγαροι και μάλλον έχουν έρθει γιατί στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλο εχω δει αρκετές φορές 9αθέσια με Βουλγάρικες πινακίδες.

  • 13 Σεπτεμβρίου 2011, 03:57 | ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΕΛΕΝΗ

    ΕΝΑ ΠΑΡΑΝΟΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΑΝ ΑΥΤΟ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΠΑΡΑΝΟΙΚΟΥΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΨΗΦΕΙΣΤΕΙ
    ΑΝ ΕΓΒ ΑΥΡΙΟ ΓΙΝΟΜΟΥΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΣΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΑΒ ΕΣΕΝΑ ΚΕ ΡΑΓΚΟΥΣΗ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΠΟΘΗΚΕΥΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΝΑΝΤΙ 200000 Ε, ΝΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΩ, ΕΝΩ ΕΣΕΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΛΕΦΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ,ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΟΥ ΕΧΩ ΠΑΡΕΙ,ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΕΙΣ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ, ΕΣΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΕΔΩ ΣΤΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ,ΠΟΥ ΦΤΑΣΑΜΕ ΝΑ ΤΗΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ,ΠΩΣ ΘΑ ΑΙΣΘΑΝΟΣΟΥΝ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΟΥΣΕΣ ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ. ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΠΕΡΝΕΣ ΕΝΑ ΠΙΣΤΟΛΙ ΝΑ ΜΕ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙΣ
    ΣΤΑΜΑΤΞΙΣΤΕ ΝΑ ΣΚΟΤΩΝΕΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ΚΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΕΤΥΧΕΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΔΕΙΞΕΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ
    ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ, ΟΥΤΕ ΕΠΙ ΧΟΥΝΤΑΣ ΔΕΝ ΠΡΟΤΑΘΗΚΕ ΠΟΤΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ.
    ΝΑ ΘΤΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ ΟΤΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΑΓΓΙΖΟΥΜΕ

  • 12 Σεπτεμβρίου 2011, 22:36 | ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    Σε ποιές συντεχνίες αναφέρεται με τόση ελαφρότητα ο υπουργος?
    Η μητέρα μου έχει μισή άδεια ταξί κληρονομιά από τον πατέρα μου που χάθηκε νωρίς και τη νοικιάζει για να συμπληρωνει τη σύνταξη των 230 ευρω που δικαιούται, μετά από 30 και πλέον χρόνια δουλειάς του πατέρα μου..
    Τώρα που αυτή η γυναίκα θα τα χάσει όλα , και το εισόδημα και την περιουσία που της είχε απομείνει, τι θα της πει ο υπουργός όταν θα έρθει η ώρα να πληρώσει το ενοικιο του σπιτιού και δεν θα έχει να το δώσει? Οτι της πήρανε την περιουσία για να αντιμετωπίσουνε τη φοροδιαφυγή? Αυτή δεν είναι συντεχνία, όπως θέλετε να την παρουσιάσετε κυριοι της κυβέρνησης, για να κανέτε πιο εύκολο το εργο της ισοπέδωσης του κλάδου, δυστυχώς όμως, οι μικροί και εύκολοι στόχοι την πληρώνουν πάντα…
    ευελπιστώ ότι κάποιοι έστω βουλευτές θα ψηφίσουν με τη λογική και όχι με γνώμονα την κομματική γραμμή…
    γιατί εδώ πλέον μιλάμε για ανθρώπινες ζωές και όχι για αριθμούς…

  • 12 Σεπτεμβρίου 2011, 21:32 | dimitris

    ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΖΗΜΕΙΩΣΗΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΝΑ ΤΙΣ ΚΑΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΠΧ 150000 Ε.ΜΕΤΑ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΜΕ 100000 ΝΑ ΒΓΑΖΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΔΙΑΤΗΡΗ ΓΙΑ 40 ΧΡΟΝΙΑ.ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΘΑΝΑΤΟ 40 ΧΡΟΝΙΑ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΤΕ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΞΑΝΑΝΟΙΚΙΑΖΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ 50 ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΤΑΞΙ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΝΟΙΚΙΑΣΗ ΓΙΑ 25 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΜΕΙΩΜΕΝΩ ΠΟΣΟ ΠΧ 60000.ΩΣΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΛΟΙ ΝΑ ΑΠΟΖΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΜΕ ΑΥΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΔΕΙΕΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΡΑΤΙΚΕΣ.

  • 12 Σεπτεμβρίου 2011, 21:47 | Petros

    Μου κάνει εντύπωση η γενικευμένη αντίδραση των ταξιτζήδων. Άρα θίγονται τα προσωπικά και συντεχνιακά συμφέροντα. Δε νομίζω να λυπούνται το επιβατικό κοινό. Δεν τους είδα να αντιδρούν τόσο γενικευμένα σε άλλες περιπτώσεις που θίγονταν οι πολίτες. Για την τσεπούλα τους αντιδρούν.
    Αγοράζοντας την άδεια, με αξία δηλωμένη μικρότερη απο την πραγματική, έκαναν μία επένδυση. Σίγουρη μεν για λίγα χρόνια πριν επίφοβη κομψά γιατί πολλές φορές είχε ακουστεί. Το άνοιγμα των επαγγελμάτων.
    Έκαναν λοιπόν μία επένδυση. Όπως χιλιάδες άλλοι ελεύθεροι επαγγελματίες, των οποίων όμως η δουλειά δεν πήγε καλά. Κι αναγκάστηκαν να κλείσουν τα μαγαζιά τους, τις επιχειρήσεις τους, τις βιοτεχνίες του κτλ. Τι πρέπει να κάνουν τώρα όλοι αυτοί; Να ζητήσουν από το κράτος τα λεφτά που έχασαν;
    Μπείτε στον ανταγωνισμό και όποιοι προσφέρουν σωστές υπηρεσίες σε λογικές τιμές δε θα χάσουν.

  • 12 Σεπτεμβρίου 2011, 21:39 | ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    Δηλαδή η λύση που προτείνει ο υπουργός για να αντιμετωπίσει την φοροδιαφυγή στο ταξί, είναι να απαγορευσει τις μεταβιβασεις και να κανει τις άδειες κρατικές… ποναει κεφαλι, κοβει κεφαλι δηλαδη (και εν προκειμένω, πολλές χιλιάδες κεφάλια)…
    Το παράδοξο ειναι οτι το δέχτηκαν οι υπόλοιποι του υπουργικού, προφανως για λογους εσωτερικών ισορροπιών, και όχι γιατι υπάρχει κάποιος που να συμφωνεί με αυτο το πολύ μελετημένο «νομοσχεδιο» του υπουργού Ραγκούση…
    Φτιάξτε πρώτα τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, λύστε το κυκλοφοριακό και μετά προχωρείστε σε τέτοιου είδους «μεταρυθμίσεις»… ΄τότε θα μπορούμε να πούμε ότι αφήσατε έργο στο υπουργείο και οχι απλά θύματα και συντρίμμια..

  • 12 Σεπτεμβρίου 2011, 21:56 | ALEKA P.

    ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ. ΔΙΑΒΑΖΩ ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ, ΚΙ΄ΑΣ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΜΟΥ ΑΦΟΥ Ο ΣΥΖΗΓΟΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΑΞΙ. ΕΝΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΗΚΑΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΑΞΙ ΠΟΥ ΚΑΝΑΜΕ. ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ ΟΤΙ ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΙΟ. ΠΟΙΟΣ ΟΜΩΣ ΕΠΙΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ΑΥΤΗ? ΠΟΙΟΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΟΠΟΛΗΣΙΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΜΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΞΙΑ? ΠΟΙΟΣ ΕΠΕΤΡΕΨΕ ΤΟΝ «ΑΕΡΑ» ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ? ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ! ΣΙΓΟΥΡΑ ΠΑΝΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕ ΣΕ ΕΝΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΑΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΖΑΝ ΥΠΕΡΟΓΚΑ ΠΟΣΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΙΑΚΩΝ ΜΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΘΕΛΟΥΝ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ΝΑ ΜΑΣ ΤΙΣ ΚΛΕΨΟΥΝ. ΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΟΠΩΣ Ο ΨΩΜΙΑΔΗΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΛΕΨΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΩΝ ΜΑΣ?
    ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΜΕΓΑΛΟ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΟΥ!
    ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΧΤΙΣΕΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ ΣΕ ΕΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ, ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΦΟΡΟΛΟΓΕΙΤΑΙ, ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ, ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΞΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ?

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

  • 12 Σεπτεμβρίου 2011, 20:17 | Θεοχαρης Καρασαββιδης

    Σιγκαπουρη,Ν.Ζηλανδια,Σουηδια και πρασφατα Ιρλανδια ανοιξε το επαγγελμα για να ξανακλησει σε λιγοτερο απο 12 μηνες,αν θεωρειτε οτι το Ελληνικο κρατος ειναι πιο αξιοπιστο απο τις προαναφερθησες χωρες τοτε μαλλον τοτε δεν εχουμε εχεφρονες συνομιλητες και καθε συνδιαλεξη δεν θα φερει αποτελεσμα.Μονο ρωτηστε τους αρμοδιους υπουργους των παραπανω χωρων.Τουλαχιστον δεσμευτειτε «οτι αν ξανακλεισει το επαγγελμα των ΤΑΧΙ θα αποχωρησουν οι νεοεισερχομενοι και θα επιστραφουν οι αδειες σε οσους παλαιους ιδιοκτητες παραχωρησαν την αδεια στο κρατος» για να δειξετε και καποιο ψιγμα κατανοησης των οσων καταστραφηκαν/καταστρεφοντε!

  • 12 Σεπτεμβρίου 2011, 19:37 | ΘΑΝΑΣΗΣ

    αφηστε τα ταξι ως εχουν και πουληστε οσες αδειες θελεται και οπου θελεται και οταν οι υπαρχουσες αδειες αλαξουν οχημα τοτε βαζεται της προδιαγραφες για τα καινουργια οχηματα

  • 12 Σεπτεμβρίου 2011, 17:56 | ΓΙΩΡΓΟΣ

    ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ… ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΕΝ ΓΝΩΣΙΝ ΣΑΣ ΤΗΝ ΑΤΟΜΙΚΗ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΣΕ ΟΦΕΛΟΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ . ΔΙΑΙΡΕΙΤΑΙ ΤΟΝ ΛΑΟ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΧΑΙΡΕΤΑΙ ΒΛΕΠΩΝΤΑΣ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ Ο ΔΙΠΛΑΝΟ ΤΟΥ . ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΥΤΟ ΟΥΤΕ ΠΡΟΟΔΟΣ ΜΙΑΣ ΧΩΡΑΣ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ 50000 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΠΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΔΟΥΛΕΥΟΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 10 ΩΡΕΣ ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ ΜΕ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ 20 ΕΥΡΩ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ..ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ..ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΘΑ ΚΑΝΩ ΕΑΝ ΔΕΝ ΑΠΟΣΥΡΕΤΑΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧ. ΒΑΛΤΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΑΔΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΩΤΕΡΗ ΤΙΜΗ 40000 Η ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΙΜΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΑΣ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΣΑΜΕ ΤΗΣ ΑΔΕΙΕΣ ΠΟΥΛΩΝΤΑΣ ΣΠΙΤΙΑ Η ΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΘΗΛΙΑ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΣΕ 1ου βαθμου ΣΥΓΓΕΝΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΕΑΝ ΜΑΣ ΚΟΨΕΙ ΤΟΝ ΛΑΙΜΟ ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΜΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ….ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟ ΠΟΙΟ ΣΩΣΤΟ ΝΑ ΞΑΝΑΔΕΙΤΑΙ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΡΕΠΑ ΜΕ ΠΛΥΘΗΣΜΙΑΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ

  • 12 Σεπτεμβρίου 2011, 15:21 | Maria P

    Σχετικά με το θέμα του καινούργιου σ/ν για τα ταξι θα ήθελα να ενημερωθούμε όλοι για τις μελέτες με τις σποίες ο κύριος υπουργός κατέληξε σε αυτές τις προτάσεις. Ειναι δημοσιοποιημένες?
    Σύμφωνα με τη δική μου άποψη αυτές οι προτάσεις είναι καταστροφικές για όλους και όχι μόνο για τους ιδιοκτήτες ταξι(για αυτούς είναι και παρανομες και αντισυνταγματικές). Για να είμαι πιο συγκεκριμένη : 1)οι ιδιοκτήτες ταξί χάνουν ένα περιουσιακό στοιχείο το οποίο με την ανοχή της πολιτείας λειτουργουσε ως «ενέχυρο» για την απόκτηση μιας θέσης εργασίας. 2)Η πολιτεία χάνει τη δυνατότητα να αποκτήσει σημαντικά ποσά αν κάνει τις μεταβιβάσεις μέσω του υουργείου και φορολογεί τα ποσά που διακινούνται. Αν τα στοιχεία που έχει διαρεύσει το υπουργείο σε εφημερίδες για τις μεταβιβάσεις είναι αληθινά τότε γιατι το υπουργείο «μηδενίζει» αντί να νομιμοποιεί και άμεσα να φορολογεί ενα τόσο μεγάλο τζίρο που θα αυξήσεις άμεσα και το ΑΕΠ της χώρας? 3) Εμείς οι πολίτες χάνουμε άνα ακόμα «άυλο» αυτή τη φορά περιουσιακό στοιχείο αυτού του κράτους. Έμείς θα ξανακλιθούμε να καλήψουμε τις τρύπες του προυπολογισμού και τον ελειμάτων? Γιατί αφού υπάρχει και άλλος τρόπος? Επίσης έμεις οι υπόλοιποι πολίτες θα υποστούμε τις συνέπειες του κυκλοφοριακού χάους που θα δημιουργηθεί απο τα υπερβολικά πολλά ταξί που θα υπάρχουν, καθώς και τη μόλυνση που θα παράγουν. Αλήθεια η ευρωπάική ένωση τι προβλέπει για τις περιβαλοντολογικές συνέπειες αυτού του σχεδίου νόμου? Τελικά αναρωτιέμαι ποιο είναι το δημόσιο συμφέρον που επιβάλει αυτές τις αλλαγές? Είναι άραγε δημόσιο ή αμιγως «ιδιωτικό»? Επίσης 27000 ταξί και κανεις δεν μπορεί να ελέγξει τους ασκούντες το επάγγελμα στο αν ξέρουν αγγλικά, αν είναι καθαροί, αν οδηγούν με ασφάλεια κλπ, αν οι ασκούντες το επάγγελμα γίνουν 50000 ή και παραπάνω(οδηγοί με βάρδιες κλπ) τότε ποιος θα ελέγχει τις παρεχόμενες υπηρεσίες και την ασφάλεια των πολιτών, ασφάλεια οδική αλλά και σωματική. Γιατι αν δεν ελέγχουμε τώρα το ποιος οδηγάει τα ταξί στην Αθήνα τότε ένα μικρότερο κράτος (δηλώσεις του πρωθυπουργού) πως θα ελέγχει τους πολλαπλάσιους οδηγούς? Καμία μέριμνα για εμάς τους πολίτες και χρήστες του ταξι? Γιατι κυριε υπουργε?

  • 12 Σεπτεμβρίου 2011, 14:10 | ΧΡΗΣΤΟΣ

    ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ ΜΟΥ, ΕΝΑ ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ:
    ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2009 ΓΡΑΦΩ ΣΤΟ OPENGOV (ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ) ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΔΕΝ ΛΑΒΑΝΕ ΥΠΟΨΗ ΤΟΥΣ, ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ (ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ) ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ….

    ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΞΕΚΑΡΦΩΜΑ…….

    ΚΑΤΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ:
    ΟΤΑΝ ΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΡΑΤΙΚΕΣ (ΑΚΟΥ ΑΚΕΙ ΚΡΑΤΙΚΕΣ?) ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΟΥΝΙΣΜΟΣ;

    ΑΦΟΥ (ΛΕΤΕ) ΕΙΣΤΕ ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΓΙΑΤΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ (ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ) ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΔΙΟΓΚΩΣΗΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΑΔΕΙΩΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟ (ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ);

  • 12 Σεπτεμβρίου 2011, 14:30 | ΣΩΤΗΡΗΣ ΤΣ.

    ΕΙΜΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΑΞΙ ΑΘΗΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΤΟΥ 2005.ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΤΟ ΤΑΞΙ ΜΟΥ, ΠΟΥΛΗΣΑ ΑΚΙΝΗΤΟ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ ΜΟΥ. Η ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΕΚΕΙΝΗ ΗΤΑΝ 175,000 ΕΥΡΩ. ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ ΟΤΙ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΤΟΥ ΤΑΞΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΤΗΝ ΧΟΡΗΓΗΣΕ ΚΑΜΙΑ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΡΑΒΟΛΟ! ΕΓΙΝΕ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΠΡΑΞΗ, ΜΕΤΑΞΥ ΔΥΟ ΙΔΙΩΤΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΡΟΣ ΙΔΙΩΤΗ. ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟΝΙΣΩ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΠΙΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΤΑΞΙ ΜΕΤΑΞΥ ΙΔΙΩΤΩΝ, ΠΑΥΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΧΟΡΗΓΕΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΟΠΩΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΜΕΡΙΚΟΙ.ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΤΑΞΙ ΑΝΑΓΡΑΦΕΙ 100% ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΤΗΣ ΥΠ΄ΑΡΙΘΜΩΝ…. ΑΔΕΙΑΣ ΕΔΧ. ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΕΧΩ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΝΟΜΑΡΧΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΛΟΓΗ ΥΠΕΡΑΞΙΑ ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΠΩΛΗΤΗΣ.ΜΕ ΑΥΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΗΣ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΤΑΞΙ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΚΙΟ ΔΗΜΟΣΙΟ, ΚΑΤΑ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΜΕΡΙΚΩΝ!
    ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΘΩ ΕΙΝΑΙ, ΟΙ ΜΑΝΤΡΑΔΕΣ. ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΕΣΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΕ, ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΟΤΙ Η ΑΓΟΡΟΠΩΛΗΣΙΑ ΤΩΝ ΤΑΞΙ ΓΙΝΟΤΑΝ ΚΑΤΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ, Η ΤΟ ΑΦΗΝΑΤΕ ΣΚΟΠΙΜΟΣ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΤΣΙ? ΑΝ ΤΟ ΣΔΟΕ ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΑΝΑΞΙΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΛΕΓΧΟ ΣΤΟΥΣ ΜΑΝΤΡΑΔΕΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΤΟΣΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟ ΜΟΝΟ ΝΑ ΚΟΒΕΙ ΠΡΟΣΤΗΜΑΤΑ 3000 ΕΥΡΩ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΟΨΕ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΠΟΥΚΑΛΗ ΝΕΡΟ, ΤΟΤΕ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΑΝΑΞΙΟΙ ΓΙΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΤΕ ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ.
    ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΑΥΤΟ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΣΠΑΣΕΤΕ ΤΙΣ ΣΥΝΤΕΧΝΙΕΣ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΕΧΕΤΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ ΣΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ. ΜΑ ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΠΟΣΟ ΑΦΕΛΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΑΝ ΡΙΞΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΙΔΗ ΥΠΕΡΠΛΗΘΩΡΑ ΑΓΟΡΑ ΤΩΝ ΤΑΞΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΑ 6500 ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΜΙΣΑ ΣΕ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΤΑΞΙ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΚΔΟΣΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΣΕ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥΣ ΑΔΕΙΣ ΤΑΞΙ, ΠΩΣ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ?
    ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΡΓΟΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝ ΠΗΓΑΙΝΕΙ 10 ΕΥΡΩ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ. ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΣΠΟΥΔΑΣΕΙ ΚΙΟΛΑΣ, ΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΓΙΑΤΙ ΠΕΡΙ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΙΛΑΜΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΜΟΥ!!!
    ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΠΑΤΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ. ΠΡΕΠΕΙ ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΣ Ο ΝΟΜΟΣ ΑΥΤΟΣ. ΔΕΝ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΚΡΙΘΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΩΣ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ, ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΨΗΦΙΣΗ, ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ!!!! ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΒΕΒΑΙΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ Ο ΠΡΟΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΝΑ ΤΟΝ ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ!!
    ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΕΛΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ ΤΑ ΚΑΚΑ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ, ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΒΑΤΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΥ.
    ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ.

    ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, Η ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΕΡΙΚΩΝ ΕΠΙΧΗΡΜΑΤΙΩΝ??? ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΥΤΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΤΣΙΠΑ ΠΑΝΩ ΤΟΥ!!!
    ΠΑΝΤΟΣ ΕΓΩ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ.

  • 12 Σεπτεμβρίου 2011, 13:17 | Yannis K

    Είναι πολύ λυπηρό το γεγονός ότι πολλοί από τους ιδιοκτήτες ταξί έδωσαν αρκετα χρήματα για να αγοράσουν μία άδεια (ακόμα και δάνεια πήραν, έγραψαν υποθήκες κτλ).
    Ποιος διαμόρφωσε την αξία της άδειας? Οι ίδιοι οι εμπλεκόμενο. Το γιατί είναι προφανές: θα έβγαιναν τα λεφτά της αγοράς. Αλλιώς δε θα πωλούνταν τόσο ακριβά.
    Ερωτήθηκε ποτέ κανείς για το περίφημο πόθεν έσχες αυτών των χρημάτων? Φορολογήθηκε ποτέ? Η απάντση και στα δύο είναι όχι. Άρα μαύρο χρήμα…
    Ήταν γνωστό απο χρόνια πως κάποια στιγμή θα ανοίξει το επάγγλμά τους?
    Κι ένα τελευταίο ερώτημα: Τι φόρο εισοδήματος πληρώνουν οι αγαπητοι, κατά τα άλλα, ταξιτζήδες?

    Και αν μου επιτρέπεται μία παρατήρηση: Όλη αυτή η αντίδραση με δηλώσεις περί συμμαχίας με το διάβολο, ότι «μαζί με μας θα πεθάνεται όλοι σας γιατί θα δαγκώσουμε και σας» κτλ δε βοηθούν στον αγώνα. Αντίθετα.

  • 12 Σεπτεμβρίου 2011, 13:17 | χ.τσομπανιδης

    Πολυ λυπαμε που βλεπω ακομη τον πολεμο μεταξυ ταξιτζιδων και διαφορων κοινωνικων ομαδων να γινετε εδω μεσα που ειναι χωρος διαβουλευσης.
    Σιγουρα η κυβερνηση θα δει ολα αυτα τα σχολια μαζικα σαν αφαιρεση δικαιωματος μιας συντεχνιας και θα προχωρησει δυναμικα.
    Φυσικα οι φωνες που λενε οτι ειναι αδικια για καποιους να μην μπορουνε να αγορασουν μια αδεια εστω για καποιους που θελουν να διατηρησουν μια ελπιδα εργασιας στην χωρα,γιατι το κοστος ειναι υπερβολικο,θα βρουν εμποδιο την κρατικη αντιμετωπιση και την εχθρικοτητα καποιον ταξιτζιδων γιατι οπως λενε αυτοι πληρωσαν τοσα λεφτα για να αποκτησουν μια αδεια αρα ολοι πρεπει να πληρωσουν τοσα.
    Μιας και η διαστρεβλωση και η ηλιθιοτητα για την μαφιοζικη δοσοληψια της αδειας εχει εχθρους μονο αυτους πο θελουν να αγορασουν μια αδεια φτηνα!
    Φιλους εχει ολους αυτους που χρεοθηκαν να παρουν μια αδεια και φυσικα την κυβερνηση.
    Αυτο που θα γινει ειναι ισως αυτο που υποψιαζομαστε.
    Η αδεια και ολο το κοστος αποκτησης ταξι θα φτασει στα 100. χιλιαρικα και ισως τα ξεπερασει
    Θα ικανοποιησει τους ταξιτζιδες στην αρχη μιας και μετα θα αρχισει η επιθεση των εταιριων στους χωρους και θα τους εξαφανισει και αυτους μιας και η μονοπροσωπη εταιρεια θα τους εξοντωση οικονομικα, και φυσικα τις εταιρειες που δεν θα αφησει μαζικη εισαγωγη νεων επιχειρηματιων στο χωρο της μεταφορας.
    Ολοι οι ταξιτζιδες φυσικα φωναζουν οτι δεν χωραει αλλο κοσμο ο χωρος και φυσικα αναλωνουν την επιθεση τους στον κοσμο που θελει μπει και απο πισω απο την πλατη τους περνανε οι εταιρειες που θα χρησιμοποιησουν τον κοσμο αυτο σαν υπαληλους και φυσικα και τους ταξιτζιδες που ηδη υπαρχουν μιας και θα αναγκασουν το πολυ σε εξι μηνες να μπουν στις εταιρειες.
    Κανενας δεν εδωσε σημασια και στις προτασεις γιατι τα ειδικης μισθωσης αυτοκινητα να ισχυουν παραβολα.
    Αφου δεν ειναι ταξι και δεν εχουν τα προνομια των ταξι γιατι να πληρωνεις σα να παιρνεις ταξι.
    Μηπως αυτη την στιγμη οι εταιρειες κανουν εισαγωγη στολων και βγαζουν αδεια για ειδικης μισθωσης αυτοκινητα μιας κα ουτε αποδιδουν στα τελωνεια τιποτα αφου τα εισαγουν προς πωληση και μετα το νομοσχεδιο θα δουμε με κανα τροπο μαφιοζικο της εκτελωνηση τους.Την στιγμη που οι ταξιτζιδες εχουν μεινει κολημενοι στο στοχο να μην μπουν αλλοι στο επαγγελμα?
    Αφηστε να μπει κοσμος στο επαγγελαμ ωστε να φτιαξετε δυνατο σωματειο και να αποτρεψετε τις εταιρειες να νοικιαζουν οδηγους.
    Μπορειτε να απαιτησετε μειωση φορων και μειωση εισφορων οταν ειστε 200 χιλιαδες ταξιτζιδες και οχι τωρα που ειστε 50 χιλιαδες και βλεπετε παλι πως φοβουνται και πως αντιμετωπιζουν τα σωματεια σας.
    Καλυτερα απο το να υπαρχετε εσεις και 4 εταιρειες

  • 12 Σεπτεμβρίου 2011, 13:21 | Γιωργος

    Δεν καταλαβαίνω …
    Μέσα στον τόσο χαμό και πανικό που υπάρχει τριγύρω, μια λογική κυβέρνηση θα κοίταζε να ανοίξει όσο λιγότερα μέτωπα….
    Μετά από 18 μήνες συζητήσεων , αρκετες χιλιαδες ευρώ σε επιτροπές για αναλύσεις (κυκλοφοριακό, μόλυνση της ατμόσφαιρας κ.λ.π) έρχεται το νομοσχέδιο Ρέππα για τα ταξί που ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ( κυβέρνηση, ταξιτζήδες, αντιπολίτευση , ΤΡΟΙΚΑ) ανοίγει το επάγγελμα χωρίς να ανοίξει μύτη…
    Και ξαφνικά έρχεται άλλος υπουργός της ΙΔΙΑΣ κυβέρνησης τα παίρνει όλα πίσω και μετά από 2 μήνες φέρνει άλλο σχέδιο τόσο πρόχειρο που και ίδιος λέει <>.
    Και φαίνεται ότι είναι τόσο λάθος γιατί ξεσηκώνει εκτός από τους ταξιτζήδες, σύσσωμη την αντιπολίτευση αλλά και τους περισσότερους βουλευτές της ίδιας της κυβέρνησης με αποτέλεσμα να δημιουργήσει ένα ακόμα πρόβλημα μέσα σε τόσα άλλα..
    Και ρωτάω γιατί το νομοσχέδιο Ραγκούση με το οποίο δεν συμφωνεί κανένας είναι καλύτερο από το νομοσχέδιο Ρέππα που συμφωνούσαν όλοι;
    Αφού και τα δυο είναι από την ίδια κυβέρνηση, και ανοίγουν και τα δυο το επάγγελμα;
    Γιατί να πεταχτούν τοσα λεφτα που δωσαμε στις επιτροπες για το πρώτο νομοσχέδιο?
    Γιατί η κυβέρνηση θέλει να δημιουργήσει πρόβλημα ακόμα και στο εσωτερικό της?
    Πότε θα επικρατήσει η κοινή λογική;

  • 12 Σεπτεμβρίου 2011, 02:44 | Αλέξανδρος Αθανασόπουλος

    Διάβασα αρκετά ενδιαφέροντα σχόλια του τύπου «πούλησα ο,τι είχα και δεν είχα για να αγοράσω μια άδεια ταξί και μαζί μ’ αυτή μια θέση εργασίας και αξιοπρέπεια…το νομοσχέδιο απαξιώνει την αξιοπρέπειά μου». Αυτά τα αισθήματα είναι κατανοητά, αλλά είναι λογικό να ζούμε σε μια κοινωνία που το δικαίωμα στην εργασία και την αξιοπρέπεια αγοράζεται, μεταβιβάζεται και κληρονομείται; Θα ήταν λογικό να αγοράζεις το δικαίωμα να είσαι έμπορος, δάσκαλος, εργάτης, δικηγόρος, γιατρός, δημόσιος υπάλληλος; Αυτό ακριβώς ζητάτε όσοι επιμένετε να συνεχιστεί η κατάσταση που επικρατεί με τις άδειες ταξί. Το νομοσχέδιο αυτό δεν αφορά μόνο τους ταξιτζήδες, αλλά όλη την κοινωνία.

    Η εισαγωγή από την βρετανική μελέτη που ανέφερε ο «Londrezos» (http://www.opengov.gr/yme/?c=3442), είναι πολύ πληροφοριακή. Ανάμεσα στα άλλα αναφέρει πως:

    1. Τα ταξί προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες ιδιαίτερα στον πληθυσμό χαμηλότερου εισοδήματος και στα άτομα με ειδικές ανάγκες (κυρίως επειδή δεν έχουν Ι.Χ.). Συγκεκριμένα, αναφέρει πως «ενήλικες σε οικογένειες χωρίς Ι.Χ. χρησιμοποιούν ταξί 30 φορές το χρόνο σε σύγκριση με 9 φορές από ενήλικες σε οικογένειες με Ι.Χ., κατά μέσο όρο». Γι αυτό το νομοσχέδιο δεν αφορά μόνο τους ταξιτζήδες, αλλά όλη την κοινωνία, και ιδιαίτερα όσους δεν έχουν Ι.Χ. (ανήκω σ’ αυτή την κατηγορία).

    2. Πρέπει να αρθούν οι ποσοτικοί περιορισμοί στις άδειες ταξί, γιατί περιορίζουν την πρόσβαση και την ποιότητα στις υπηρεσίες στον κόσμο που τις χρειάζεται. Η μελέτη δηλώνει πως οι περιορισμοί στον αριθμό των ταξί ΔΕΝ μειώνουν τη ρύπανση και την κυκλοφοριακή συμφόρηση. Υπάρχουν πιο αποτελεσματικοί τρόποι αντιμετώπισης του κυκλοφοριακού. (Πραγματικά, γιατί να περιορίζονται τα ταξί και όχι τα Ι.Χ. — προσωπικά χρησιμοποιώ ποδήλατο).

    Επομένως η απελευθέρωση των αδειών ταξί ωφελεί τους απλούς πολίτες και ιδιαίτερα τους πολίτες με τα χαμηλότερα εισοδήματα και τους πολίτες που δεν έχουν Ι.Χ.

  • 12 Σεπτεμβρίου 2011, 00:53 | giannis

    ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ . ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΙΘΕΙ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ ΤΟΝ ΜΑΝΤΡΑΔΩΝ. ΣΩΣΤΟ ! ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ,ΔΙΟΤΙ ΜΕ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΟΛΟΣ Ο ΚΛΑΔΟΣ ,ΣΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΟΙ, ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ 7 – 9 ΘΕΣΕΙΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝΕ ΤΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ, ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΕΙΟ ΕΧΕΙ ΣΚΟΠΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ,ΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ.
    ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΜΕΣΟΛΑΒΗΤΗ. ΠΩΣ?

    ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΑΔΕΙΩΝ ΜΟΝΟ ΜΕΣΩ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΜΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΑΞΙΑ ΠΧ 50000 ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ,ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑ ΤΟ ΑΝΕΒΑΣΕΙ

    ΚΑΙ ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΥΨΟΥΣ 10000 ΕΥΡΩ

    ΠΛΗΘΥΣΜΙΑΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΓΙ ΑΥΤΟ ΣΕ 6 ΜΗΝΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΔΩΘΟΥΝΕ ΑΔΕΙΕΣ, ΜΟΝΟ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝΕ ΤΑ 7 – 9 ΘΕΣΕΙΑ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΑΔΕΙΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΛΥ ΛΑΘΟΣ ,ΝΑ ΒΩΛΕΨΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΝΑ ΚΛΑΔΟ,ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΛΛΩΝ. ΜΠΟΡΕΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΑΔΕΙΩΝ ΤΩΝ ΥΠΑΡΧΩΝ ΤΑΞΙ ΣΥΝ ΕΝΑ ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΤΗΣ ΤΑΞΕΩΣ ΤΩΝ 5000- 10000 ΝΑ ΓΙΝΕΙ 7 – 9 ΘΕΣΕΙΟ ΜΟΝΟ ΣΕ ΑΕ ΚΑΙ ΕΠΕ,ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΟΦΕΛΗΘΟΥΝΕ ΟΙ ΥΠΑΡΧΟΝΤΕΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝΕ ΤΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

    ΤΩΡΑ ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΒΟΛΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΑΓΟΡΑΖΩΝΤΑΣ ΜΕΡΣΕΝΤΕΣ? ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ

    ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΤΑΙΡΙΕΣ – ΕΠΕ -ΑΔΕΙΕΣ – 3 ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΚΑΙ ΚΑΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗ ΕΝΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΕΙΟ ΜΕ 10 ΑΡΘΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΙΟ

  • 11 Σεπτεμβρίου 2011, 23:28 | orestis

    GIATI DEN MAS LEEI O AGAPITOS BLAXOS TI DOULEIA KANEI KAI TA XWNEI STA TAXI,KAI AN EINAI TA PRAGMATA OPWS TA LES GIATI DEN XREWTHIKES NA PAREIS TAXI NA TA OIKONOMISEIS.TAXI YPARXOUN SE OLOI THN XWRA POU ONOMAZETE ELLADA.MHN ORIZETE KRITIRIA ME BASH TA TAXI THS ATHINAS.TI THA GINEI ME TA TAXI POU YPARXOUN SE XWRIA KAI MOXTHOYN GIA TO MEROKAMATO KAI THN PLHRWMH TWN PAGIWN EXODWN.KATAPSIFISTE TO NOMOSXEDIO EDW KAI TWRA H’ APOXWRISTE APO THN XWRA.THA GINOYME LIBYH.

  • 11 Σεπτεμβρίου 2011, 22:51 | Nik

    Αυτήν την περίφημη επιτροπή γιατί δεν την χρησιμοποιείτε τώρα για να δείτε τι αντέχει τόσο το επάγγελμα αλλά και η κάθε πόλη και μετά να αποφασίσετε πόσες νέες άδειες μπορείτε να εκδώσετε.Αν μετά από 6 μήνες ανοίγματος του επαγγέλματος η επιτροπή αποφανθεί ότι κακώς βγήκαν τόσες νέες άδειες και ότι ούτε το επάγγελμα είναι βιώσιμο αλλά και ότι επικρατεί κυκλοφοριακό χάος τι θα κάνετε θα πάρετε πίσω τις καινούριες άδειες;Πριν αρχίσετε λοιπόν να μοιράζετε παντού άδειες για ταξί κάντε μελέτες, ερευνήστε, εξετάστε και μετά αποφανθείτε!Και για να μην ξεχνιόμαστε το άνοιγμα ενός επαγγέλματος πρέπει να γίνεται με βασική προϋπόθεση τη βιωσιμότητα του εκάστοτε επαγγέλματος!!!

  • 11 Σεπτεμβρίου 2011, 22:49 | ΗΛΙΑΣ

    Λοιπόν η όλη ιστορία είναι εντελώς παράλογη. Και εξηγούμαι γιατί έχω ζήσει και στην Γερμανία.
    Πρίν από ένα χρόνο το ΠΑΣΟΚ το οποίο και στήριξα ψήφισε τη συνθήκη ΜΠΟΛΚΕΝΣΤΑΙΝ με την οποία ενσωματονώμαστε στην ευρωπαική οδηγια για την πλήρη απελευθέρωση των επαγγελμάτων και η οποία εξαιρεί ΤΑΞΙ , ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΑ , ΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ. Δεύτερος υπογράφων ο κος Ραγκούσης. Ερχεται ο Κος Ρέππας να προβη σε κάποιες αλλαγές όπως τις εταιρείες ενοικιάσεως μετά οδηγού που υπάρχουν και στην υπόλοιπη ευρώπη,άδειες για 7θεσια 9θεσια κλπ αλλά σαν λογικός άνθρωπος έβαζε ταβάνι για τα κίτρινα ταξί 2,5 άδειες ανά 1000 κατοίκους τις πιο πολλές από όλη την ευρώπη. Αυτό ισχύει και στην Γερμανία και παντου και μάλιστα με τρομακτικά λιγοτερες άδειες. Οι άδειες φυσικά και είναι μεταβιβάσιμες(Στην Γερμανία εκτος της συνταξιοδοτησης) και σε μερικές περιπτωσεις πανακριβες(200000) όπως στο Παρίσι. Στην Φρανκφούρτη μπαινεις στην σειρα να την πάρεις από το κράτος αν θες αλλά επειδη πρέπει να ελευθερωθουν αλλες για να την πάρεις εσυ, πράγμα δυσκολο, καταφεύγεις σε ιδιώτη με τιμή γύρω στα 70000. Και φυσικα σε όλη την Γερμανια παιζουν μεμονωμενοι ιδιοκτητες οι οποιοι μπαινουν σε εταιρεια αλλα ως ιδιοκτητες. Αυτα δεν συμβαίνουν τυχαια στην Ευρωπη η οποια και εξαιρει τα ταξι αλλα για λογους κυρίως κυκλοφοριακου , μολυνσης , υπηρεσιων κλπ.
    Εδω ο Ραγκούσης πάει να πρωτοπορησει παγκοσμιως. Δουλευουν τα ταξί και φρακάρει η Αθήνα. Φανταστείται όχι άλλα 7000 ταξί που θα βγουν μόνο από τους μισους , αλλά 1000 με 2000 ακόμα και βγάλτε συμπέρασμα. Ανταγωνισμος ποιος??? Με το κομιστρο καθορισμενο απο το κρατος?? Απο που θα εισπραχτει φπα(Ολοι θα βγαίνουν πιστωτικοι) και τεβε αφου δεν θα υπαρχει επαρκες μεροκάματο?? Υπηρεσιες?? Σαν της Ιρλανδιας που όταν ανοιξε το επαγγελμα(πριν ξανακλεισει) οι οδηγοι κλεβαν μπας και βγάλουν τα πετρελαια?? Δεν ειναι τυχαιο λοιπον που σε ολη την ευρωπη το επαγγελμα ειναι (κλειστο). Έδω εχουμε το ποιο φτηνο ταξι στην Ευρωπη ακομα και απο την Ουγγαρια και πλεον και με πολυ καλα αυτοκινητα. Ποιο λοιπον το οφελος κε Ραγκουση που δεν το είδαν μαλιστα οι συμβουλοι του κου Ρεππα , της δικιας σας κυβερνησης δηλαδή που συμφωνησε και η τροικα και τους πληρωσε ο ελληνικος λαος??????????

  • 11 Σεπτεμβρίου 2011, 22:44 | ΜΑΝΟΣ

    ΘΑ ΒΑΛΩ ΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ.
    ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΘΕΣΕΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ Κ.Λ.Π.
    ΠΟΣΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΘΑ ΛΑΒΕΙ ΥΠ ΟΨΙΝ ΤΟΥ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ????
    ΚΡΙΝΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΠΟΡΕΙΑ!!!!!ΟΥΤΕ ΜΙΑ
    ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΑ ΜΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ
    27 ΦΟΡΕΣ ΖΗΤΗΣΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ
    ΟΠΟΤΕ???
    ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ

  • 11 Σεπτεμβρίου 2011, 21:39 | Θεοχαρης Καρασαββιδης

    Το να κρατικοποιεις την περιουσια καποιου και στην συνεχεια να την μισθωνεις για να εχει εσοδα το κρατος ειναι ενα ιδιοφυες θα ελεγα σατανικο σχεδιο.Αν κρατικοποιεισετε ολων των πολιτων τις περιουσιες και στην συνεχεια τις μισθωσετε μπορει και να γλυτωσουμε την χρεωκοπια.Τελικα αποκρατικοποιησεις ζητουσατε ή κρατικοποιησεις μας μπερδεψατε!!!Εμεις ολοι οι ιδιοκτητες οδηγοι ΔΕΝ καναμε εμποριο λευκης σαρκος,ΔΕΝ πουλουσαμε ουσιες ΔΕΝ πουλουσαμε οπλα ή δανειο πηραμε ή σπιτι πουλησαμε ή χωραφι.Το οτι κυκλοφορουσε μαυρο χρημα μεσα απο αυτες τις συναλλαγες ας το ψαξετε εσεις,γιατι εσεις ειστε το κρατος.Καποιους ΜΕΓΑΛΟγιατρους,ΜΕΓΑΛΟδικηγορους ΜΕΓΑΛΟεπιχειρηματιες,ΜΕΓΑΛΟ…κατι, βολευε αυτη η κατασταση με τις ευλογιες του κρατους φυσικα.Κανεις δεν εκανε απεργια γιατι η αδεια στην Θεσ/νικη απο 350.000 επεσε στις 123.000 μια εβδομαδα πριν το πυροτεχνημα Ραγκουση.Κανεις δεν εκανε απεργια για το 80% των συναδελφων που καθυστερει ή αδυνατει να πληρωσει τις εισφορες στον Ο.Α.Ε.Ε..Ψαξτε και τα εγγονια αυτων που το κρατος παρειχε τις αδειες δωρεαν και τις μοσχοπουλησαν.Αυτη ειναι η δικια σας δουλεια και θα ησασταν και απολυτως τιμιοι και δικαιοι.Αν επι 34 χρονια η διαπραγατευση ειναι ελευθερη τοτε για να ισοφαριστει αυτο θα επρεπε να ρωτησετε τους συνδικαλιστες μας αν μετα απο 34 χρονια απο την ψηφισει του νομου επιστρεψει η αδεια στο κρατος θα ειχαμε μια βαση συζητησης,οτιδηποτε αλλο οχι σοσιαλιστικο δεν ειναι αλλα ξεπερναει και τα ορια του ολοκληρωτικου καθεστωτος τυπου Καστρο,Κανταφι,Μπεν Αλι,Χουσειν διαλεξτε και παρτε.

  • 11 Σεπτεμβρίου 2011, 19:57 | STAVROS

    ΑΓΟΡΑΣΑ ΤΑΞΙ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΑΦΟΥ Ο ΡΕΠΠΑΣ ΕΙΧΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙ ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΕΤΟΙΜΟ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ
    ΕΡΧΕΣΑΙ ΕΣΥ ΡΑΓΚΟΥΣΗ ΑΛΛΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΕΙΧΝΟΝΤΑΣ ΑΣΥΝΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΑΖΕΙΣ
    ΕΜΕΝΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟΣΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΟΘΗΚΕΥΣΑΜΕ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΠΟΙΣ ΘΑ ΜΑΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙ?
    ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΟΥ

    1. ΒΑΛΤΕ ΠΛΗΘΥΣΜΙΑΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΜΗΝ ΓΕΜΙΣΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΕΙΣ ΤΑΞΙ ΚΑΙ ΕΠΙΒΑΡΥΝΘΕΙ ΤΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    2.ΟΡΙΣΤΕ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΑΔΕΙΩΝ ΤΩΝ ΤΑΞΙ ΜΙΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΑΞΙΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΕΤΕ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ ΤΩΝ ΜΑΝΤΡΑΔΩΝ Π.Χ 60.000 ΕΩΣ 80.000 (ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΠΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ 13.000 ΕΩΣ 19.ΟΟΟ)
    Η ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ ΝΑ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΑΝΑ 5ΕΤΙΑ

    3.Η ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΙΜΗ ΑΦΟΥ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΑΞΙΑ

    ΤΟ ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΟ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΕΥΘΙΞΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΕΤΕ ΤΗΝ ΒΙΟΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΔΕΙΤΕ ΤΟΤΕ

    ΕΣΟΔΑ ΑΠΟ ΦΠΑ ΜΗΔΕΝ
    ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΣΤΟΝ ΟΑΕΕ ΜΗΔΕΝ

    ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΚΤΕ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΚΥΨΤΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΜΑΣ
    ΜΗΝ ΜΑΣ ΠΟΥΛΗΣΕΤΕ
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ
    ΣΤΑΥΡΟΣ
    ΑΥΤΟΚΙΝΙΤΙΣΤΗΣ

  • 11 Σεπτεμβρίου 2011, 13:16 | Enas Londrezos

    Endiaferousa analysi apo tin Eggleziki Epitropi Antagonismou. Aksizei kaneis na diavasei tin perilipsi stin arxi tis analysis.

    http://www.oft.gov.uk/shared_oft/reports/comp_policy/oft676.pdf

  • 11 Σεπτεμβρίου 2011, 10:37 | μανος π

    ΔΙΑΒΑΣΑ ΜΕ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΟ ΔΙΑΒΟΥΛΕΒΟΜΕΝΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ.
    ΣΤΟ ΠΟΔΙ ΦΤΙΑΓΜΕΝΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΜΑΖΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΧΩΡΕΣ
    ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ………..ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ (ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ)
    1.Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΟΦΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΙ ΡΟΗ ΑΔΕΙΩΝ ΑΣ ΔΙΔΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΔΟ ΤΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ ΣΥΣΤΑΣΗΣ
    2.ΚΙΤΡΙΝΑ ΤΑΞΙ ΜΕ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ & ΠΡΟΜΙΣΘΟΜΕΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΑ
    3. ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΥΠΑΡΧΟΥΣΩΝ ΑΔΕΙΩΝ ΜΟΝΟ ΜΕΣΩ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΜΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΑΞΙΑ (ΠΟΣΟ ΛΕΝΕ ΟΙ ΤΑΞΙΤΖΗΔΕΣ????)ΚΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΣΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΑΞΙΑΣ(ΝΑ ΔΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΤΕ ΘΑ ΦΑΝΕΙ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ)ΑΣΕ ΠΟΥ ΤΟ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΑΓΟΡΑΣΤΗ ΩΣ ΠΑΓΕΙΟ….
    4.ΑΝΑΚΛΙΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΕΞΑΜΗΝΟ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΜΗ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟ
    5.ΟΧΙ ΥΠΟΧΡΕΟΤΙΚΗ Η ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΠΕ Η ΑΕ
    6.ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ & ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
    ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗΣ.(ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΤΡΑΤΙΕΣ ΟΦΕΙΛΕΤΩΝ)
    7.ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΠΩΛΗΣΗ Η ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΑΔΕΙΑΣ
    8. ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΣΕ 1 ΒΑΘΜΟΥ ΕΦ ΟΣΟΝ ΕΧΕΙ ΤΥΠΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ (ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΦΟΡΑ) ΚΑΙ ΑΣΚΕΙ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ
    9. ΕΙΔΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ ΣΕ ΧΗΡΕΣ ΚΑΙ ΟΡΦΑΝΑ
    10.ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΜΕΣΩ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ ΠΩΛΗΣΗΣ (ΚΛΑΨΕ ΜΑΝΤΡΑΔΕΣ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΜΕ ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΑ)
    11.ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΛΑΙΩΝ ΠΩΛΗΣΗΣ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ 15ΤΙΑΣ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΥΣ ΦΑΚΕΛΟΥΣ ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ (ΟΙ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟΙ ΕΙΝΑΙ 3-4
    ΚΑΙ ΟΙ ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΜΑΝΤΡΑΔΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΚΑΝΑΝ ΤΙΣ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΕΙΣ ΩΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΑΓΕΓΡΑΜΕΝΗ Η ΜΕΣΙΤΙΑ)ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΔΙΟΤΙ Ο ΠΩΛΗΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΠΛΗΡΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟ ΜΕΤΡΗΤΑ Η ΕΠΙΤΑΓΗ ΚΑΙ Ο ΑΓΟΡΑΣΤΗΣ ΜΕ ΜΕΤΡΗΤΑ Η ΕΠΙΤΑΓΗ Η ΟΠΟΙΑ ΠΗΓΕ ΣΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟΥ (Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΧΟΝΔΡΟ ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ)Η ΑΡΣΗ ΤΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΑΠΟΡΗΤΟΥ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΠΟΛΥ ΦΩΣ
    12.ΣΩΣΤΗ Η ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ ΜΕ 5ΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ (ΑΣ ΕΒΑΖΑΝ ΙΚΑ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΠΟΝΗΡΟΙ ΟΔΗΓΟΙ)ΑΛΛΑ ΟΠΟΙΟΣ ΠΗΡΕ ΑΔΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΥΛΗΣΕ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΠΑΡΕΙ (Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΟΤΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΟΠΟΤΕ ……)
    13.ΦΥΣΙΚΟ Η ΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΤΡΟΠΟ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ Η ΚΑΤΟΧΗΣ

  • 11 Σεπτεμβρίου 2011, 08:42 | Μεταλληνος Σπυρος

    κ Υπουργέ μερικές παρατηρήσεις για το νομοσχέδιο των ταξί
    1) η άδεια να ακόλουθη το αυτοκίνητο, άρα Αθήνα Θεσσαλονίκη τα δέκα χρόνια
    για την υπόλοιπη Ελλάδα τα δεκαπέντε χρόνια, αλλά να απαγορεύετε η μεταβίβαση,
    εκτός λόγο θανάτου και με απαράβατο όρο ότι όταν λήξουν τα δέκα η δεκαπέντε
    χρόνια η άδεια επιστρέφεται στο κράτος.
    2) Για τους έχοντας μια άδεια απαιτείτε τουλάχιστο μονοπρόσωπη ΕΠΕ.
    Διαβιβάσατε τον νόμο για τις ΕΠΕ , βιβλία 3ης κατηγορίας διπλογραφική τήρηση
    βιβλίων συνεπώς λογιστή με αμοιβή 500 ευρώ τουλάχιστο το μήνα, ισολογισμούς,
    δημοσιεύσει ισολογισμού κλπ. Λόγο λοιπόν των τεραστίων εξόδων καταργείτε
    έμμεσα την μια άδεια. Σωστά λοιπόν σας κατηγορούν ότι θέλετε μεγάλες
    επιχειρήσεις. Εάν θέλετε να κρατήσετε και την μια άδεια αυτό μπορεί να γίνει
    μόνο εάν στο νόμο προβλέπεται, για τον έχοντα μια άδεια, βιβλίο 2ας κατηγορίας.
    Επίσης παρατήρησα που στο νομοσχέδιο δεν υπάρχει η συνεταιριστική οργάνωση.
    Ένας τρόπος που οι μονές άδειες θα μπορούσαν να οργανωθούν με σκοπό να
    περιορίσουν τα έξοδα τους και έτσι θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν τον
    ανταγωνισμό.
    3) Αναφέρεται για νέας τεχνολογίας αυτοκίνητα. Για αυτά που ήδη κυκλοφορούν
    δεν θα πρέπει να εξαντλείται η διάρκεια των 10 η 15 χρόνων;
    Εκτός, όπως λέγεται, η κ. Μελκερ θέλει να πουλήσει νέα αυτοκίνητα.
    4) Εάν δεν κάνω λάθος, ιδρύω μια μονοπρόσωπη ΕΠΕ η μια ΕΠΕ η μια ΑΕ εταιρία,
    έχω τα χρήματα, έχω τις προϋποθέσεις και συνεπώς ζητώ και μου δίδοντα 100
    άδειες. Πουθενά στο νομοσχέδιο δεν αναφέρετε τι υποχρεώσεις θα πρέπει να
    έχω σαν εταιρία. Πχ πόσους οδηγούς θα απασχολώ, πόσα αυτοκίνητα θα πρέπει
    να κυκλοφορούν στο δρόμο, το ταξί δεν είναι μόνο με το τηλέφωνο, το οποίο
    στοιχίζει και πολύ ακριβότερα, αλλά οι περισσότερες επιβιβάσεις γίνονται στο δρόμο.
    κλπ
    5) Για να υπάρξει ανταγωνισμός, θέσεις εργασίας, κλπ πρέπει να υπάρξει κάποια
    σχέση μεταξύ της μιας αδείας και αυτών των εταιριών

  • 11 Σεπτεμβρίου 2011, 07:21 | Pantelis Davris

    Diabazwntas ola ta sxolia kai apo atoma tou kladou kai apo asxetous me to thema egw kirie upourge mono ena simperasma mporw na bgalw !!To taxi de mporei na doulepsi xwris na iparxoune plithismiaka kritiria oi logoi einai autonoiti!Den einai tixaio oti sxedon se olo to planiti ta taxi douleboune me plithismiaka kritiria!Simperasma 1 i simbouloi pou asxolithikane me to thema den exoune taxidepsi ektos Ellados na doune pws douleboune ta taxi !2 einai asxetoi me to thema kai bgalane ena nomosxedio akuro!3 ola ginontai eskemena gia kapia simferwnta!Ipopsin kirie ipourge de mporeite na isxiristite oti sas piezei i trwika gia to thema giati se oli tin eurwpi iparxoune plithsmiaka kritiria sta taxi!I APOFASI DIKI SAS!!!

  • 10 Σεπτεμβρίου 2011, 22:53 | Τάκης

    Εγω πιστευω οτι για να ανοιξει πραγματικα το επαγγελμα πρεπει η αδεια να ειναι φτηνη πχ. 15.000 (μη μεταβιβασημη),και ο καθενας να αποφασιζει ο ιδιος εαν θελει να ειναι μετοχος σε εταιρεια , η να δουλεψει μονος του. Απο εκει και περα η αγορα θα ρυθμιστει μονη της, αφου θα διωξει του τις αρπακτης,και θα επιβραβευση τους ανθρωπους που εχουν ορεξη για δουλεια.Ας ξανακοιταξεται το θεμα τηλεορασης και ιντερνετ διοτι νομιζω τεχνικα πρακτικα ειναι ασυμφορο και περιττο.Ευχαριστω για το βημα.

  • 10 Σεπτεμβρίου 2011, 17:53 | ΚΥΡΙΑΚΟΣ

    εγω προσωπικα θα αναφερθω σε κατι μελλοντικο πχ διδονται ολες αυτες οι αδειες και μετα απο 6 μηνες η χρονο δεν βγαζει κανεις μεροκαματο.τοτε εχουμε ταμειο απεργουν αντι για 15000 ταξιτζιδες παντου στην ελλαδα 32000 χιλιαδες κατα προσεγκιση.εχουμε λοιπον το ιδιο προβλημα διογκομενο επι δυο συν εχτρα κοσμο χρεωμενο στις τραπεζες.αρα φασαρια πιο μεγαλη .κυκλοφοριακο προβλημα τεραστιο μη δυναμενο να λυθει.λιση.ο μονος που ειναι επευθυνος ειναι ο πρωθυπουργος,κυριε ραγκουση δυστυχωςδεν εισται εσεις.ΑΔΕΙΕΣ οριστε τιμη αδειας αντικειμενικη τιμη αξιας οσο ο μεσος ορος στην εφορια ενος ακινητου πχ τριαρι.ωριστε και ο φορος μεταβιβασις.ΑΔΕΙΕΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΕΣ ΙΕΚ 2 εξαμηνα να εχει παει σχολη ο καθε οδηγος ολα τα παραβολα που εχεται εξαγγηλη και μονο σε ξενοδοχεια με μεγαλο τουριστικο φορολογικα αποδεδειγμενα τζιρο ετσι και φορο θα εισπρατεται και απο τους μεν και απο τους δε.μη μπειτε σε κατασταση πολεμου γιατι ολα για να λειτουργησουν για το καλο της χωρας πρεπει να υπαρχει ησυχια αλλιως γιοκ τουριστες θα πανε διπλα.εχοντας εξυπνααπο περσι οι τουρκοι απο 2 λιρες το ενα ευρω σε 3.7 λιρες το ενα ευρω.Ειμαστε ολοι στο ιδιο βαπορι μαζι ας το προσεξουμε οχι εκδικησεις

  • 10 Σεπτεμβρίου 2011, 17:42 | ΛΑΜΨΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

    Κύριε υπουργέ

    Διαβάζοντας όλο και περισσότερο το νομοσχέδιο αλλά και τα λεγόμενα στην διαβούλευση θέλω να επισημάνω τα εξής:

    Ο ιδιοκτήτης ταξί είναι ένα μικρό αφεντικό. Εάν είναι νοικοκύρης και σωστός επαγγελματίας πορεύεται κάπως, παρά την όποια οικονομική ύφεση.

    Εάν συμμετάσχει σε π.χ. Α.Ε. θα παύσει να είναι αυτοκέφαλος και μικρό αφεντικό. Θα είναι κάτοχος μέρους μετοχών της Α.Ε. Εάν όμως υπάρξει κακοδιαχείριση και λοιπά σημαντικά αρνητικά οικονομικά αποτελέσματα (μέχρι και πτώχευση) θα μηδενισθούν οι μετοχές του.

    Το να εισέλθει λοιπόν σε Α.Ε. σημαίνει μεγάλο ρίσκο.

    Υπάρχει βέβαια η πιθανότητα να έχει 5% περισσότερα κέρδη ετησίως από ό,τι πριν μπει στην Α.Ε. Επίσης θα μπορεί να πωλήσει τις μετοχές του.

    Αυτό λοιπόν δείχνει το γιατί είναι προβληματισμένος ο κάθε ιδιοκτήτης με τα οριζόμενα στο νομοσχέδιο.

    Το νομοσχέδιο επίσης ΔΕΝ ΣΥΝΟΔΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΜΕΛΕΤΗ ΠΟΥ ΝΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΧΡΟΝΟΥ ΤΑ ΘΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ.

    ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΛΟΙΠΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΪΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΒΟΥΛΗΣΗΣ ΤΟ ΕΑΝ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΣΕ Α.Ε. ή Ε.Π.Ε. ή μονοπρόσωπη Ε.Π.Ε. ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΒΑΣΗ ΝΟΜΟΥ.

    ΤΕΤΟΙΟΣ ΝΟΜΟΣ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΔΙΚΤΑΤΟΡΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ.

    ΖΗΤΑΩ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ.

    ΕΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ, ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΑΣΟΚ ΝΑ ΜΗ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΟΥΝ.

    ΕΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΝΑ ΜΗ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ.

    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΓΓΥΗΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΑΣ.

    Σας ευχαριστώ

  • 10 Σεπτεμβρίου 2011, 16:12 | grigoris p

    ΣΑΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΑΞΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΕΑ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ κ. ΡΑΓΚΟΥΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΑ ΕΞΗΣ:
    α) ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΟΥΝ ΑΜΕΣΣΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΤΕΛΗΞΑΝ ΣΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΑΥΤΟΥ, ΜΕΣΑ ΣΕ ΤΟΣΟ ΜΙΚΡΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ? (ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΤΟΥ ΜΗΝΑ, ΧΡΟΝΟΣ ΡΕΚΟΡ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ)
    β) Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΞΙ ΜΗΝΕΣ ΕΑΝ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΝ ΝΕΕΣ ΑΔΕΙΕΣ ΤΑΞΙ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ? ΜΗΠΩΣ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΣΥΣΤΑΘΕΙ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΥΣ ΤΙΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΤΑΞΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΞΑΜΗΝΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗΣ ΑΔΕΙΩΝ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ?
    γ) ΕΦΟΣΟΝ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΟΛΙΓΟΠΩΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΤΑΞΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΟΡΙΖΕΤΕ ΤΟΝ ΜΕΓΙΣΤΟ ΑΡΙΘΜΟ ΤΑΞΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΤΗΣ?
    δ) ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ (ΥΠΕΡΝΟΜΑΡΧΙΕΣ ΠΟΥ ΙΔΡΥΣΕ Ο κ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ)
    ε) ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 3 -5 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΝ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΣΑΝ ΠΟΙΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΥΘΜΙΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ.
    στ) ΕΦΟΣΝ ΠΡΟΧΩΡΕΙΤΑΙ ΣΕ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΤΟΥ ΤΑΞΙ ΚΑΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΤΕ ΤΟ ΚΟΜΙΣΤΡΟ ΑΝΑΛΥΣΤΕ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΑΝΑ KM ΟΠΩΣ ΑΥΤΟ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΣΕΤΕ ΩΣΤΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΑΝΕΚΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΚΕΡΔΟΥΣ, ΜΕ ΒΑΣΗ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΤΑΞΙ?
    ζ) ΝΑ ΔΟΘΕΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΜΕΣΩ ΕΣΠΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟΛΟΥ ΤΩΝ ΤΑΞΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΟΠΛΙΣΤΟΥΝ ΜΕ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ (ΤV, WIFI ΚΛΠ) ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ ΕΦΟΣΟΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΚΑΘΕ 3 ΧΡΟΝΙΑ Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΓΙΑ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ (1 ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ) ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠ ΑΟΤΙ ΣΕ ΜΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕ 10 ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ.

    ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΟΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΕΦΤΟΥΝ ΣΤΟ ΚΕΝΟ ΤΟ ΘΕΩΡΗΣΑ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΤΑ ΓΡΑΨΩ.
    ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΔΕΙΞΑΤΕ ΠΩΣ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ.
    ΠΡΩΤΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΧΑΙΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ.
    ΠΡΩΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ Η ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΕΤΕ Η ΙΑΣΗ.
    ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΕΣΕΙΣ ΔΩΣΑΤΕ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΡΡΩΣΤΟ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΤΕ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΚΟΤΩΝΕΤΕ. ΣΤΟ ΚΟΜΑ ΜΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ
    ΕΦΟΣΟΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΔΕΝ ΤΙΜΩΡΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΜΕ……

  • 10 Σεπτεμβρίου 2011, 15:15 | Κώστας Ρουμελιώτης

    …ο κ. Μ. Χρυσοχοΐδης, πριν τρία χρόνια, αναφερόμενος στην απελευθέρωση επαγγελμάτων, ανάμεσα στ’ άλλα, δήλωνε: ”Σήμερα, η Ελλάδα έχει το πιο φθηνό ταξί στην Ευρώπη. Έχετε την εντύπωση ότι το ταξί θα παραμείνει φθηνό; Θα ακριβύνει πάρα πολύ το ταξί. Διότι τα ταξί θα περιέλθουν σε εταιρείες, που θα πουλάνε τις υπηρεσίες τους ακριβά. Μην έχουμε αυταπάτες, ορισμένα απ’ αυτά τα πράγματα είναι νεοφιλελεύθερες αφέλειες”

    Άλλαξε κάτι σε αυτά τα 3 χρόνια που περάσανε κύριοι?

    Επίσης…
    …στις 16 Ιουλίου, ο κ. Δ. Ρέππας, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα ”ο Κόσμος του Επενδυτή”, δήλωνε: “Η πρότασή μας βασίστηκε στο Ευρωπαϊκό μοντέλο και την προωθήσαμε με το Υπουργείο Οικονομικών, βρήκε δε σύμφωνη την τρόικα. Μεταξύ των πολλών ρυθμίσεων που οδηγούν στο άνοιγμα του επαγγέλματος και της αγοράς, περιλαμβάνεται και η συγκεκριμένη ρύθμιση για τη σύνδεση του αριθμού των αδειών με τον πληθυσμό κάθε πόλης ή περιοχής. Στο Προεδρικό Διάταγμα προβλέψαμε αναλογία 2 άδειες ανά 1.000 κατοίκους στην ελληνική περιφέρεια και 2,5 άδειες ανά 1.000 κατοίκους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Αυτή η μέθοδος υπολογισμού ακολουθείται σε όλη την Ευρώπη. Ενδεικτικά αναφέρω τις αναλογίες που ισχύουν σε άλλες πόλεις, όπου ο σχετικός δείκτης έχει ως εξής: στις Βρυξέλλες 1,5 άδειες ταξί για κάθε 1.000 κατοίκους, στο Μιλάνο 1,6 άδειες ταξί για κάθε 1.000 κατοίκους, στο Βερολίνο 2 άδειες ταξί για κάθε 1.000 κατοίκους, στη Ρώμη 2,1 άδειες ταξί για κάθε 1.000 κατοίκους και αναλόγως ρυθμίζεται η σχετική διαδικασία σε άλλες πόλεις. Άλλωστε τα ταξί ασκούν μία κατά παραχώρηση δημόσια υπηρεσία και η λειτουργία τους συνδέεται με την πολιτική για το κυκλοφοριακό, το περιβαλλοντικό πρόβλημα και πάνω απ’ όλα με την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη – χρήστη”

    τελικά πότε μας δουλέυατε και πότε μας λέγατε την αλήθεια?

  • 10 Σεπτεμβρίου 2011, 14:15 | Γιώργος Πάτρα

    Για ένα πολύ απλό θέμα που στην Ευρώπη έχει λυθεί προ πολλού ο κύριος Ραγκούσης το έχει μετατρέψει σε μέγα θέμα. Μας αρέσει ή όχι το επάγγελμα του ταξιτζή έχει τέτοιες ιδιαιτερότητες που δεν το αφήνουν να υπαχθεί στους νόμους της ελεύθερης αγοράς.
    1. Το κόμιστρο καθορίζεται από το κράτος
    2. Όσο καλός επαγγελματίας και να είναι ένας ταξιτζής ο πελάτης δε μπορεί να περιμένει στο δρόμο με τις ώρες μήπως και βρει πάλι αυτόν τον καλό ταξιτζή που τον είχε εξυπηρετήσει χθες. Θα πάρει το πρώτο που θα βρει μπροστά του.
    3.Όπως σε όλη την Ευρώπη και στον περισσότερο κόσμο(χώρες που θα θέλαμε να τους μοιάσουμε) τα ταξί κυκλοφορούν ανάλογα με τον πληθυσμό της κάθε περιοχής.
    Μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις όπως Γαλλία, Ιταλία,κλπ το μέτρο της πλήρους απελευθέρωσης το αναίρεσαν μέσα σε τρεις μήνες γιατί είδαν τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν (κυκλοφοριακά, περιβαλλοντολογικά κλπ) κάτι που το γνωρίζουν οι πολιτικοί μας και οι δημοσιογράφοι και ας υποστηρίζουν σθεναρά περί του αντιθέτου (ευτυχώς όχι όλοι). Την εμπειρία λοιπόν αυτή άλλων χωρών αξιοποίησε ο κ. Ρέππας βάζοντας συμβούλους που πλήρωσε ο ελληνικός λαός για να βγάλουν ένα κοινά αποδεκτό σχέδιο (κυβέρνηση ταξιτζήδες). Μ ε το σχέδιο αυτό αίρονται όλα τα εμπόδια για όσους θέλουν να αγοράσουν ή να οδηγήσουν ταξί(αλλοδαποί που μιλούν την ελληνική γλώσσα, δημόσιοι υπάλληλοι κλπ).
    Στην ουσία άφηνε 2 περιορισμούς:
    1.άδειες ταξί ανάλογα με τον πληθυσμό, οι οποίες θα καθορίζονταν από ένα μαθηματικό τύπο
    2.ποσοστό στις άδειες που μπορεί να κατέχει μια εταιρεία για αποφυγή καρτέλ.
    Όσο για το μαύρο χρήμα των μεταβιβάσεων ποτέ δεν είναι αργά. Λάθη στο παρελθόν έγιναν πολλά σε πολλούς τομείς της πατρίδας μας.
    ΚΟΙΤΆΜΕ ΟΜΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ
    Αντικειμενικές αξίες στις μεταβιβάσεις και το κράτος δε θα χάνει χρήματα. Αλαγή προς το αυστηρότερο του κανονισμού λειτουργίας των ΤΑΞΙ.Εάν είχαν κατασχεθεί κάποιες άδειες για σοβαρα παραπτώματα τότε η εικόνα του ταξί θα ήταν πολύ διαφορετική.

    Υ/Γ:Και μια θεωρητική ερώτηση
    Όλοι οι ανάλογοι υπουργοί που έχουν περάσει από τις χώρες της Ευρώπης τόσα χρόνια και δεν έδωσαν ανεξέλεγκτα άδειες είναι χαζοί??

  • 10 Σεπτεμβρίου 2011, 14:36 | Dimitrios M

    Αυτό που θα αναφέρω δεν είναι θεωρητικό μοντέλο, αλλά ένας πραγματικός άνθρωπος.
    Εργαζόμενος, μετά από 12 έτη δουλειάς αλλού και 20 έτη ως οδηγός ταξί, πουλώντας και ένα μικρό αγροτεμάχιο πληρώνει 200.000 ευρώ και αγοράζει μία άδεια. Σε 3 έτη βγαίνει στη σύνταξη και νοικιαζει την άδεια εκμετάλλευσης, απεμπολώντας το δικαίωμα του στη σύνταξη (εισπράττει μόνο 150 ευρώ από αυτή)

    Η μεταβίβαση της άδειας ήταν καθόλα νόμιμη. Τα χρήματα που πλήρωσε ήταν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ χρήματα, κόπος μιας ολόκληρης ζωής.
    Το Υπουργείο λοιπόν σε μια νύχτα, του κατάσχει τον κόπο της ζωής του -καθώς θα πρέπει αν επιστρέψει την άδεια που νομίμως του μεταβιβάσθηκε στο κράτος(!)
    Η σύνταξη που θα πάρει -ΤΣΑ- είναι 650 ευρώ, παρ’ότι συμπλήρωσε 1,5 φορά τον απαιτούμενο αριθμό ενσήμων.
    Με αυτά θα ζήσει τη γυναίκα του και τα 2 άνεργα παιδιά του.

    Αλήθεια, απάντηση πως η κατάσταση οφείλεται σε «στρεβλώσεις» είναι αρκετή για να καταστραφεί ολοκληρωτικά μια οικογένεια? Πόσο μάλλον αν δε μιλάμε για μία αλλά για χιλιάδες οικογένειες.
    Στη σοβιετική ένωση τουλάχιστον, όταν έγινε κρατικοποίηση των περιουσιών, οι άνθρωποι δεν αφήνονταν να πεθάνουν από την πείνα.

    Δε θα πρεπει να υπάρξει μέριμνα για τους συνταξιούχους αυτοκινητιστές ? με το μέριμνα εννοούμε το -σε κάθε άλλη περίπτωση λογικό- να μην τους γίνει κατάσχεση της περιουσίας τους?

  • 10 Σεπτεμβρίου 2011, 14:35 | Δημοσθένης Κίκκος

    ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ – ΚΙΝΗΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΑΞΙ:
    1. Πρόωρη συνταξιοδότηση ιδιοκτητών ταξί που αποδεδειγμένα είναι ασφαλισμένοι στο ΤΣΑ ή ΟΑΕΕ άνω των 20 συνεχών ετών ασφάλισης με εξαγορά των υπολοίπων 15ετών ή δίνοντας τους για 10 χρόνια μειωμένη σύνταξη. Να μπορούν να συνταξιοδοτούνται από την ηλικία των 56 ετών όσοι έχουν 35 συνεχόμενα έτη ασφάλισης.

    2. Οικονομική αποζημίωση για όσους θέλουν να καταθέσουν την άδεια λειτουργίας δημοσίας χρήσης στην αντίστοιχη περιφέρεια έναντι των 40.000 ευρώ όσα χρειάζονται από μια εταιρεία για την απόκτηση της άδειας δημοσίας χρήσης ταξί. Ή πώληση των αδειών με δημοπρασία όπου θα αναρτίζεται στο διαδίκτυο και ο καθένας θα καταθέτει την πρόταση του με πλήρη διαφάνεια. Σε αυτή την περίπτωση της αγοραπωλησίας το κράτος θα έχει μεγαλύτερο ποσοστό κέρδους από την φορολόγηση της αγοραπωλησίας.

    3. Ναι στην μεταβίβαση σε φυσικό πρόσωπο πρώτου βαθμού συγγένειας εάν αποδεδειγμένα το μοναδικό επάγγελμα το οποίο ασκεί ή θέλει να ασκήσει εντός 3 ετών είναι το επάγγελμα του αυτοκινητιστή- ταξιτζή.

    4. Ναι στην απόκτηση των αδειών από ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ. Όχι στο δικαίωμα πολυεθνικών εταιρειών της Ε.Ε., σύστασης εταιρειών παροχής υπηρεσιών σε επιβάτες που θα πλήξουν τον υγιή ανταγωνισμό και θα έχουν ως αποτέλεσμα τον αφανισμό του κλάδου των επαγγελματιών αυτοκινητιστών.

    5. Πλήρης απελευθέρωση του κομίστρου των ταξί ανά χιλιόμετρο. Ώστε να κρίνει ο κάθε επαγγελματίας ποια είναι η βέλτιστη τιμή του κομίστρου.

    6. Διατήρηση των εδρών ως έχουν για λόγους κοινωνικής προσφοράς και λειτουργικότητας των περιοχών. Δε χρειάζεται να υπάρχει συσσώρευση επαγγελματιών στις πρωτεύουσες νομών-περιφερειών εγκαταλείποντας τα χωριά.

    7. Διατήρηση των υφιστάμενων αδειών από τους ιδιοκτήτες. Διατήρηση των επαγγελματιών του κλάδου με τα έγχρωμα ταξί ως έχει.

    8. Επιδότηση μέσω του ΕΣΠΑ για εκσυγχρονισμό του στόλου έχοντας ως βάση τις νέες τεχνολογίες αυτοκινήτων μη ρυπογόνων, κυρίως των υβριδικών αυτοκινήτων.

    9. Απελευθέρωση των εξουσιοδοτημένων συνεργείων για την αναπροσαρμογή των ταξιμέτρων. Ώστε να υπάρχει υγιής ανταγωνισμός.

    10. Αποφορολογημένο πετρέλαιο κίνησης για τους επαγγελματίες ταξί ώστε να έχουν μειωμένα λειτουργικά έξοδα.

    11. Μείωση του φορολογικού συντελεστή που επιβαρύνει τους επιβάτες στο 5% από 13% που θα δώσει μία ανάσα στους επαγγελματίες και κυρίως στους επιβάτες ταξί. Ή ακόμη και τις επιστροφής του τεκμαρτού μέτρου.

    12. Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών (κατά 10%) σε όσους είναι επιμελής και καταβάλουν την τελευταία 5 ετία στην ώρα τους κάθε μήνα τις ασφαλιστικές τους εισφορές

    13. Μείωση της φορολόγησης στους συνεπείς φορολογούμενους του κλάδου των ταξί.

    14. Εκπαίδευση (επιδοτούμενη) των ιδιοκτητών ταξί σε : α) πρώτες βοήθειες β) Αγγλικής, Ρωσικής, Γαλλικής και Γερμανικής γλώσσας κατ’ επιλογή του ενδιαφερόμενου γ) Επιχειρηματικότητας και οικονομικοτεχνικών όρων που αφορά το επάγγελμα. δ) Συνεχή εκπαίδευση (επιδοτούμενη) ανά τρία έτη για νέες οδούς και σημάνσεις που αλλάζουν ή δημιουργούνται σε κατατόπους περιοχές.

    15. Άμεση ενεργοποίηση όλων των πειθαρχικών που αφορούν θέματα των ιδιοκτητών ταξί.

  • 10 Σεπτεμβρίου 2011, 13:26 | xaris

    Δουλευω ταξι εδω και 17 χρονια.Αγορασα την αδεια πουλωντας το μοναδικο περουσιακο στοιχειο που ειχα και μου ειχε αφησει ο πατερας μου για να εξασφαλισω μια θεση εργασιας αλλα κυριως αξιοπρεπεια.
    Πιστευω πως οταν μενεις ανεργος δεν χανεις μονο την δουλεια σου αλλα και την αξιοπρεπεια σου.
    Πλεον με αυτο το ν/σχεδιο δεν με ενδιαφερει που απαξιωνεται το μοναδικο πλεον περιουσιακο στοιχειο….αλλα η αξιοπρεπεια μου γιατι σε λιγο καιρο θα ειμαι και εγω ανεργος
    Θα δωσω την θεση μου στα συμφεροντολογικα καρτελ που θα δημιουργηθουν.
    Παντα πιστευα πως ο κλαδος του ταξι χρειαζονταν εξιγυανση και αναβαδμιση προς το συμφερον και το δικο μου αλλα και των πελατων,
    και δεν με φοβιζε η οποιαδηποτε αλλαγη γιατι παντα δουλευα επαγγελματικα.
    Αυτο ομως το ν/σχεδιο ειναι πραγματικη ταφοπλακα οχι μονο για μενα αλλα και για αυτον τον απλο μεσο ελληνα που θα ηθελε να μπει στον χωρο.
    Οχι ομως και για τον μεγαλοκαρχαρια που πλεον ολα γινονται δικα του.
    Ο μεσος κοινος νους ριχνοντας μια ματια στο ν/σχεδιο το βλεπει ξεκαθαρα.
    Βλεπω τελικα οτι δεν ενδιαφερονται ουτε για τον μεσο ελληνα που θα πληρωνει πλεον ακριβοτερα το ταξι, ουτε για τον μικρο ιδιοκτητη ταξιτζη ,ουτε για τον ανεργο που θα ηθελε να δουλεψει ενα ταξι,ουτε καν και για τους απλους οδηγους
    Τους ενδιαφερει μονο ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ.
    Δυστηχως οι μερες σας ειναι λιγες αλλα η καταστροφη που φερατε παντου ειναι τεραστια.
    Πιστευω πως πολιτικα οντα μη αιρετα απο τον λαο σαν και τον κ.Ραγκουση δεν ειναι και τοσο ευαισθητα οσο ενας απλος βουλευετης που ισως αφουγκραστει τα προβληματα του απλου κοσμου.
    Εκει ευελπιστω και εναποθετω τις ελπιδες μου ωστε να μην προχωρησει αυτο το εκτρομα που μονο απελευθερωση δεν ειναι.

  • 10 Σεπτεμβρίου 2011, 09:59 | dimitris

    ΤΟ ΤΑΞΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΡΕΩΠΟΛΕΙΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ.ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΩ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ.ΤΟΝ ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΤΖΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΞΑΝΑΒΡΕΙΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΟΥ.ΠΕΡΝΕΙΣ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΟΥ.ΤΟ ΚΑΛΟ ΚΡΕΑΣ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΠΟΥΛΑΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΞΑΝΑΠΑΣ ΕΚΕΙ.ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΙΜΗ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΚΑΘΩΡΙΖΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.ΤΩΡΑ ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΝΑ ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΤΑΞΙΤΣΗ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΙΣΟΥΣ ΟΡΟΥΣ.ΟΧΙ Ο ΕΝΑΣ ΝΑ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΚΑΙ Ο ΑΛΛΩΣ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΙ ΣΧΕΔΩΝ ΤΖΑΜΠΑ.ΠΟΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΦΕΛΟΣ ΟΤΑΝ ΒΓΟΥΝ 1000 ΤΑΞΙ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΟΥΝ 1000 ΓΙΑΤΙ Ο ΠΑΛΙΟΣ ΤΑΞΙΤΖΗΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΕΩΣ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΠΙΠΛΕΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΦΤΑΝΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΗΚΩΣ ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΝΕΩ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙ ΣΧΕΔΩΝ ΤΣΑΜΠΑ.ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΔΙΚΙΑ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΙΣ ΑΠΕΛΕΥΤΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ.

  • 10 Σεπτεμβρίου 2011, 06:32 | Γιώργος

    Πριν ένα χρόνο και συγκεκριμένα από 1-7-2010 όλοι οι ιδιοκτήτες ταξί φορολογούνται σύμφωνα με τα βιβλία εσόδων-εξόδων που επιβάλατε. Τότε λέγατε πως άνθρωποι του ΣΔΟΕ ύστερα από αρκετή έρευνα διαπίστωσαν πως η φορολόγηση βάση ενός τεκμαρτού ποσού δεν ήταν αντικειμενική. Ύστερα από ένα χρόνο, σήμερα δηλαδή, ξέρετε πως το κράτος έχασε αρκετά από αυτή την εφαρμογή των βιβλίων εσόδων-εξόδων. Κάπου διάβασα ότι στο καινούργιο φορολογικό που ετοιμάζει το Υπουργείο Οικονομικών θα αλλάξει ο τρόπος φορολόγησης των ταξί!!! Αν το δούμε και αυτό θα πρέπει το λιγότερο να συμπεράνουμε ότι οι άνθρωποι δεν ξέρουν τι τους γίνεται ή ότι προσπαθούν να ισοπεδώσουν τον κλάδο!!!
    Τώρα κάποιοι σύμβουλοι σας έφεραν ένα νομοσχέδιο χωρίς καμία μελέτη, προϊόν πολλών κομμένων και ραμμένων μέτρων από διάφορα άλλα μέρη, που όποιος έχει ρίξει έστω και μία ματιά καταλαβαίνει τις πολύ οξύμωρες αντιφάσεις που υπάρχουν. Ας ελπίσουμε πως θα γίνουν πολλές διαφοροποιήσεις σε πολλά άρθρα του, με γνώμονα τα καλά στοιχεία που υπάρχουν σε ισχύοντα νομοσχέδια άλλων κρατών ύστερα από μελέτη και όχι από πρόχειρα γραμμένα σχέδια, που μας αναγκάζουν να σκεφτούμε πως υπάρχει δόλος στην εφαρμογή τους. Ευχαριστώ για το χρόνο σας.

  • 10 Σεπτεμβρίου 2011, 01:45 | kostas l

    Ασ μας απαντησουν και κατι οι κυροιοι ΟΔΗΓΟΙ των ταξι που ετρεξαν να υπερασπιστουν τα σχεδια του υπουργου!!τι θα γινει τωρα που αυτοματα οι μισες αδειες γινονται ολοκληρες.. +10000 ταξι ταυτοχρονα στους δρομους τις Αθηνας πχ. + αλλες 5000 αδειες που θα τρεξετε να βγαλετε οι ΟΔΗΓΟΙ τι μας κανει στην αθηνα?? 15.000 (υπαρχουσες)+15.000(νεες)= 30.000 ταξι.
    αν πχ βγαζατε 50 ευρω μεροκαματο πεφτουμε αυτοματα στα 25 ευρω.Θα δημηουργηθει και ΜΙΑ-ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ εταιριες(+5000) που θα εκμεταλευοντε τα φιλετα..αεροδρομιο..λιμανι…κλπ παμε σε κανα 10 ευρω μεροκαματο!Και να δω μετα που θα καταληξουμε ολοι μαζι!!!ΑΝΕΡΓΟΙ Η’ ΟΔΗΓΟΙ σε αυτες τις εταιριες για 500-600ε το μηνα!!
    ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΨΑΡΙ ΤΡΩΕΙ ΤΟ ΜΙΚΡΟ!!! ΗΡΘΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ …..