- Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής - http://www.opengov.gr/ynanp -

Άρθρο 57 – Ρύθμιση θεμάτων αρμοδιότητας Γενικής Γραμματείας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων

1. Στο άρθρο 10 του Νόμου 4256/2014 “Τουριστικά πλοία και άλλες διατάξεις” (ΦΕΚ Α 92) προστίθεται πέμπτη παράγραφος ως εξής:
«5. Με την επιφύλαξη της παρ.4 του παρόντος άρθρου, απαγορεύεται η με οποιονδήποτε τρόπο διαφήμιση σε οποιαδήποτε χώρα, της εκμετάλλευσης ιδιωτικών πλοίων αναψυχής στην Ελλάδα με σύμβαση ολικής ναύλωσης, ανεξαρτήτως της σημαίας του πλοίου»
2.Η περίπτωση (γ) της παρ. 3 του άρθρου 3 του Ν. 4256/2014 “Τουριστικά πλοία και άλλες διατάξεις” (ΦΕΚ Α 92) τροποποιείται ως εξής:
«Για τα σκάφη της περίπτωσης α΄, τα οποία φέρουν σημαία άλλη πλην της ελληνικής, απαιτείται να συμμορφώνονται πλήρως με τις αντίστοιχες απαιτήσεις που αφορούν σε πλοία με ελληνική σημαία. Προς απόδειξη της ως άνω συμμόρφωσης τα σκάφη αυτά πρέπει να είναι εφοδιασμένα με Πιστοποιητικό Ελέγχου Ξένου Επαγγελματικού Πλοίου Αναψυχής το οποίο εκδίδεται είτε από τον Κλάδο Ελέγχου Πλοίων του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής είτε από άλλο Οργανισμό (Νηογνώμονα) ο οποίος είναι εξουσιοδοτημένος να εκδίδει πιστοποιητικά αξιοπλοΐας για πλοία με Ελληνική σημαία αντίστοιχης κατηγορίας. Με απόφαση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής καθορίζονται οι προϋποθέσεις και λοιπές λεπτομέρειες που αφορούν στην έκδοση του ως άνω Πιστοποιητικού».