- Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής - http://www.opengov.gr/ynanp -

Άρθρο 30 – Διαδικασία μετατάξεων

1. Με απόφαση του Συμβουλίου Επιτελικού Σχεδιασμού, που εκδίδεται μέχρι 31 Μαΐου εκάστου έτους, καθορίζονται σύμφωνα με τις υφιστάμενες υπηρεσιακές ανάγκες οι θέσεις και οι κατηγορίες που μπορούν να καλυφθούν με μετάταξη. Οι θέσεις αυτές προκηρύσσονται και δημοσιεύονται με μέριμνα του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Το ειδικότερο περιεχόμενο της εκάστοτε προκήρυξης, όπως οι θέσεις, οι ειδικότητες, τα προσόντα των μετατασσομένων, η διαδικασία, τα Κριτήρια επιλογής και κάθε άλλη λεπτομέρεια καθορίζονται με απόφαση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.
2. Οι επιθυμούντες να μεταταγούν υποβάλλουν μέχρι 30 Σεπτεμβρίου εκάστου έτους σχετική αίτηση προς τη Μονάδα ή Υπηρεσία που υπηρετούν. Οι εν λόγω αιτήσεις αξιολογούνται από το Συμβούλιο Επιτελικού Σχεδιασμού, η απόφαση του οποίου κυρώνεται με απόφαση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτική.
3. Η αίτηση με το συνημμένο σε αυτήν επικυρωμένο αντίγραφο του πτυχίου του προηγούμενου άρθρου υποβάλλεται από τη Μονάδα ή Υπηρεσία στην οποία υπηρετεί ο ενδιαφερόμενος εντός δέκα (10) ημερών από τη λήξη της παραπάνω προθεσμίας προς την αρμόδια Διεύθυνση Προσωπικού ΛΣ-ΕΛΑΚΤ.
4. Η Διεύθυνση Προσωπικού ΛΣ-ΕΛΑΚΤ:
α. Συγκεντρώνει τα στοιχεία που απαιτείται να τεθούν υπόψιν του Συμβουλίου Επιτελικού Σχεδιασμού και τα διαβιβάζει στη Γραμματεία του.
β. Προωθεί προς έκδοση Προεδρικό Διάταγμα μετάταξης και ονομασίας των κριθέντων ως μετατασσομένων.