Αρχική Υγιεινή και ασφάλεια τροφίμων και ζωοτροφώνΆρθρο 09: ΚατάσχεσηΣχόλιο του χρήστη Στυλιανός Κουλούρης | 31 Ιανουαρίου 2013, 11:28
Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Δικτυακός Τόπος Διαβουλεύσεων OpenGov.gr Ανοικτή Διακυβέρνηση |
Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα Πολιτική Ασφαλείας και Πολιτική Cookies Όροι Χρήσης Πλαίσιο Διαλόγου |
Creative Commons License Με Χρήση του ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού Wordpress. |
Παράγραφος 10/α Τα τρόφιμα σήμερα αποτελούν ιδιαίτερα περίπλοκα και ιδιόμορφα συστήματα που η αποτελεσματική αξιολόγηση τους απαιτεί την συνέργεια επιστημόνων από πολλούς διαφορετικούς τομείς. Η εφαρμογή αυτής της διεπιστημονικότητας στον έλεγχο των τροφίμων είναι βασική αρχή όλων των αντίστοιχων Ευρωπαϊκών και διεθνών οργανισμών που ασχολούνται με τον έλεγχο των τροφίμων. Θεωρώ ανεπίτρεπτο αναχρονισμό, οπισθοδρόμηση και συντεχνιακή λογική, σε νομοσχέδιο του 2013 να υπάρχει αναφορά για την σύσταση επιτροπής αποκλειστικά με επιστήμονες συγκεκριμένης ειδικότητας (Κτηνιάτρους). Τι γίνετε για παράδειγμα αν μια συγκεκριμένη κατάσχεση αφορά φυτικό προϊόν και χημική επιμόλυνση αυτού; Από πού προκύπτει από το πρόγραμμα σπουδών ότι ένας Κτηνίατρος έχει τις απαιτούμενες γνώσεις σε επαρκές επίπεδο για να χειριστεί αυτό το ζήτημα; Η άποψη μου είναι ότι η διατύπωση θα πρέπει να είναι ανάλογη με αυτήν στην παράγραφο 10/γ που αφορά τον ΕΦΕΤ και αναφέρετε γενικά σε ελεγκτές χωρίς να ορίζει ειδικότητα.