Αρχική Υγιεινή και ασφάλεια τροφίμων και ζωοτροφώνΆρθρο 55: Εργαστηριακές αναλύσεις τροφίμωνΣχόλιο του χρήστη Απόστολος Βανταράκης | 4 Φεβρουαρίου 2013, 12:58
Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Δικτυακός Τόπος Διαβουλεύσεων OpenGov.gr Ανοικτή Διακυβέρνηση |
Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα Πολιτική Ασφαλείας και Πολιτική Cookies Όροι Χρήσης Πλαίσιο Διαλόγου |
Creative Commons License Με Χρήση του ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού Wordpress. |
Για άλλη μια φορά δυστυχώς επικρατούν λογικές συντεχνιακές σε ένα τομέα που χρειάζεται πραγματικά διεπιστημονικότητα. Λυπάμαι που το Υπουργείο προβαίνει σε κάτι τέτοιο που δείχνει συντεχανιακό χαρακτήρα που βέβαια δεν αποτυπώνει το τι γίνεται σε όλη την Ευρώπη. Και βέβαια δυστυχώς αντίκειται στο άνοιγμα των επαγγελμάτων. Όπως επίσης δεν λαμβάνει υπόψη του καθόλου την εκπαίδευση που λαμβάνουν οι συγκεκριμένοι πτυχιούχοι. Το συγκεκριμένο άρθρο τους κατατάσσει στους πολυεπιστήμονες (μοριακές, χωρίς καθόλου εκπαίδευση) Προτείνω λοιπόν (αν και δεν πιστεύω ότι θα εισακουστώ) την παρακάτω διατύπωση: Οι κάτοχοι πτυχίου Τμημάτων, Τομέων ή Κατευθύνσεων Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων ή Γεωπονικής Βιοτεχνολογίας των Γεωπονικών Πανεπιστημίων της χώρας ή πτυχίου αντίστοιχων ειδικοτήτων σχολών άλλου κράτους μέλους της ΕΕ ή ισότιμου πτυχίου ή διπλώματος αντίστοιχων ειδικοτήτων σχολών χωρών εκτός ΕΕ, κατά την άσκηση των επαγγελματικών δραστηριοτήτων τους, σύμφωνα με τις διατάξεις του π.δ. 344/2000 (Α΄297) και ιδίως των άρθρων 8 και 9 αυτού, με μεταπτυχιακή εκπαίδευση τουλάχιστον 2 ετών, αλλά όχι αποκλειστικά μόνο αυτοί, δύνανται να εκτελούν και να υπογράφουν και χημικές, μοριακές και μικροβιολογικές αναλύσεις τροφίμων επί αμοιβή καθώς και να διευθύνουν δημόσιο ή ιδιωτικό εργαστήριο που διενεργεί τις ανωτέρω αναλύσεις.