Αρχική Υγιεινή και ασφάλεια τροφίμων και ζωοτροφώνΆρθρο 55: Εργαστηριακές αναλύσεις τροφίμωνΣχόλιο του χρήστη Αθηνά Μαυρίδου | 5 Φεβρουαρίου 2013, 16:51
Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Δικτυακός Τόπος Διαβουλεύσεων OpenGov.gr Ανοικτή Διακυβέρνηση |
Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα Πολιτική Ασφαλείας και Πολιτική Cookies Όροι Χρήσης Πλαίσιο Διαλόγου |
Creative Commons License Με Χρήση του ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού Wordpress. |
Θα ήθελα και εγώ να ενώσω την φωνή μου με αυτούς που επισημαίνουν ότι το παρόν αρθρο περιέχει τον κίνδυνο συντεχνιακής εκμετάλλευσής του. Από την επγαγγελματική και ερευνητική δραστηριότητά μου γενικότερα, αλλά και από τις απαιτήσεις της European Accreditation για την Διαπίστευση των Εργαστηρίων, μου φαίνονται σαφείς 2 συνθήκες για την διεξαγωγή αναλύσεων οποιασδήποτε κατηγορίας α) επαρκής και εξειδικευμένη εκπαίδευσης, β) τεκμηριωμένη επαρκής και σχετική μετεκπαίδευση/εξειδίκευση στον τομέα των αναλύσεων. Τις προδιαγραφές αυτές μπορούν να καλύπτουν πτυχιούχοι πολλών σχολών (Βιολογικών Επιστημών, Τεχνολόγοι Τροφίμων, Γεωπόνοι, Κτηνίατροι) αν βέβαια τεκμηριωμένα εξειδικευθούν, και στην εκπαίδευση και στο επάγγελμα, προς αυτή την κατεύθυνση, Επομένως είναι απαράδεκτο να δίνεται de facto προβάδισμα σε κάποιο πτυχίο έναντι άλλων. Μια τέτοια απόφαση μπορεί να προσβληθεί πολύ εύκολα, ακόμα και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο Αθηνά Μαυρίδου Καθηγήτρια Μικροβιολογίας, PhD Water Microbiology Τμήμα Ιατρικών Εργαστηρίων -TEI Aθήνας