Αρχική Υγιεινή και ασφάλεια τροφίμων και ζωοτροφώνΆρθρο 55: Εργαστηριακές αναλύσεις τροφίμωνΣχόλιο του χρήστη Σ. Γεωργακης | 5 Φεβρουαρίου 2013, 21:20
Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Δικτυακός Τόπος Διαβουλεύσεων OpenGov.gr Ανοικτή Διακυβέρνηση |
Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα Πολιτική Ασφαλείας και Πολιτική Cookies Όροι Χρήσης Πλαίσιο Διαλόγου |
Creative Commons License Με Χρήση του ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού Wordpress. |
Αγαπητέ Κύριε Ε. Α. ή Κυρία (δυστυχώς δεν γνωρίζω το γένος σας ούτε το όνομά σας για να σας προσφωνήσω με αυτό, βέβαια είναι απόλυτο δικαίωμά σας μα προσυπογράφετε μόνο με τα αρχικά) σας τιμά το γεγονός ότι απαντώντας στον κ. Τυρπένου, προσπαθείτε να διορθώσετε κάποιες παραλήψεις στο αρχικό σας σχόλιο. Λυπάμαι, αλλά και πάλι παραλείψατε κάτι. Ξεχάσατε (δεν ισχυρίζομαι ότι το κάνατε σκόπιμα) τον Κτηνιατρικό Κλάδο. Για ενημέρωση λοιπόν δική σας άλλα και κάποιων άλλων που σχολιάζουν εδώ μέσα, σας πληροφορώ τα εξής. Πάνω από 200 χρόνια στην Ευρώπη και από την εποχή του Όθωνα στην Ελλάδα, ο κτηνιατρικός κλάδος ασχολείται με τη παραγωγή (τεχνολογία) και τον έλεγχο των τροφίμων ζωικής προέλευσης. Το τρίτο σε ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ επίπεδο βιβλίο που κυκλοφόρησε και αφορούσε στην υγιεινή του κρέατος ήταν ΕΛΛΗΝΙΚΟ, του κτηνιάτρου Γ. Πιλάβιου το 1887 (καλά διαβάσατε 1887). Οι κτηνίατροι Δημόσιοι Υπάλληλοι, ασχολούνται κατά ποσοστό περισσότερο του 25% του χρόνου τους με την επιθεώρηση και τον έλεγχο των τροφίμων και σε εργαστηριακό επίπεδο όχι μόνο σε εξετάσεις ρουτίνας άλλα και ερεύνης. Υπάρχουν ανά την χώρα πληθώρα ιδιωτικών, διεπιστευμένων, εργαστηρίων που ιδρύθηκαν και διευθύνονται από Κτηνιάτρους. Τα πρώτα εργαστήρια ελέγχου τροφίμων ήταν τα Κτηνιατρικά. Στο 5ετές πρόγραμμα σπουδών των κτηνιατρικών Σχολών, περίπου 11% του συνόλου των μαθημάτων αφορούν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στα τρόφιμα και στον έλεγχό τους. Το 35% (εκτός του προηγουμένου ποσοστού) αφορούν σε μαθήματα που υποστηρίζουν τα προηγουμένα. Η συντριπτική πλειοψηφία των ελληνικών επιστημονικών συγγραμμάτων που αφορούν στα τρόφιμα ζωικής προέλευσης έχουν ως συγγραφείς κτηνιάτρους. Η νομοθεσία της ΕΕ καθορίζει σαφέστατα τα καθήκοντα των κτηνιάτρων γύρω από τα τρόφιμα. Το ΠΔ 344/2000 ορίζει σαφέστατα ότι οι κτηνίατροι είναι αρμόδιοι για τα αναφερόμενα στο άρθρο 55 αντικείμενα της ειδικότητας τους. Βλέπεται αγαπητέ μου Κύριε ( ή Κυρία )Ε.Α. ότι δεν είστε ενημερωμένος ; όπως και πολλοί άλλοι εδώ μέσα; Είναι εύκολο να σχολιάζουμε, αλλά σωστότερο είναι να ενημερωνόμαστε πρώτα……….