Αρχική Υγιεινή και ασφάλεια τροφίμων και ζωοτροφώνΆρθρο 55: Εργαστηριακές αναλύσεις τροφίμωνΣχόλιο του χρήστη Γιώργος | 6 Φεβρουαρίου 2013, 09:16
Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Δικτυακός Τόπος Διαβουλεύσεων OpenGov.gr Ανοικτή Διακυβέρνηση |
Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα Πολιτική Ασφαλείας και Πολιτική Cookies Όροι Χρήσης Πλαίσιο Διαλόγου |
Creative Commons License Με Χρήση του ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού Wordpress. |
Είναι <> ότι το βασικό πτυχίο της Γεωπονικής σχολής ακόμη και αν είναι από Κατευθύνση Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων ή Γεωπονικής Βιοτεχνολογίας δεν παρέχει την απαραίτητη γνώση για την εκτέλεση χημικών μοριακών και μικροβιολογικών αναλύσεων. Για να γίνω πιο κατανοητός σας παραθέτω ένα παράδειγμα. Ποιός Γεωπόνος ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΥΠΟΒΑΘΡΟ και ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ μπορεί να ερμηνεύσει το χρωματογράφημα από ένα LC-MS? Πως θα διαβάσει τις κορυφές? Μήπως θα το βλέπει ως καρδιογράφημα? Άρα, μήπως θα πρέπει να ασχοληθεί με αυτό για το οποίο εκαιδεύτηκε? Κύριοι, το άρθρο πρέπει να αντικατασταθεί και προτείνω τα εξής: Οι κάτοχοι πτυχίου των Χημικών Τμημάτων της χώρας ή πτυχίου αντίστοιχων ειδικοτήτων σχολών άλλου κράτους μέλους της ΕΕ ή ισότιμου πτυχίου ή διπλώματος αντίστοιχων ειδικοτήτων σχολών χωρών εκτός ΕΕ, με ΕΞΙΔΙΚΕΥΣΗ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΡΟΦΙΜΩΝ, κατά την άσκηση των επαγγελματικών δραστηριοτήτων τους, σύμφωνα με τις διατάξεις του π.δ. 344/2000 (Α΄297) και ιδίως των άρθρων 8 και 9 αυτού, δύνανται να εκτελούν και να υπογράφουν και χημικές, μοριακές και μικροβιολογικές αναλύσεις τροφίμων επί αμοιβή καθώς και να διευθύνουν δημόσιο ή ιδιωτικό εργαστήριο που διενεργεί τις ανωτέρω αναλύσεις.