Αρχική Υγιεινή και ασφάλεια τροφίμων και ζωοτροφώνΆρθρο 55: Εργαστηριακές αναλύσεις τροφίμωνΣχόλιο του χρήστη Γιώργος | 6 Φεβρουαρίου 2013, 13:14
Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Δικτυακός Τόπος Διαβουλεύσεων OpenGov.gr Ανοικτή Διακυβέρνηση |
Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα Πολιτική Ασφαλείας και Πολιτική Cookies Όροι Χρήσης Πλαίσιο Διαλόγου |
Creative Commons License Με Χρήση του ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού Wordpress. |
Άρα κύριε Τυρπένου συμφωνούμε ότι θα πρέπει να διαθέτει τα δύα βασικά χαρακτηριστικά: ΤΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΥΠΟΒΑΘΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ. Αν ναι, τότε συμφωνείτε και με την τροποποίση του άρθρου όπως την διατύπωσα. Οι κάτοχοι πτυχίου των Χημικών Τμημάτων της χώρας ή πτυχίου αντίστοιχων ειδικοτήτων σχολών άλλου κράτους μέλους της ΕΕ ή ισότιμου πτυχίου ή διπλώματος αντίστοιχων ειδικοτήτων σχολών χωρών εκτός ΕΕ, με ΕΞΙΔΙΚΕΥΣΗ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΡΟΦΙΜΩΝ, κατά την άσκηση των επαγγελματικών δραστηριοτήτων τους, σύμφωνα με τις διατάξεις του π.δ. 344/2000 (Α΄297) και ιδίως των άρθρων 8 και 9 αυτού, δύνανται να εκτελούν και να υπογράφουν και χημικές, μοριακές και μικροβιολογικές αναλύσεις τροφίμων επί αμοιβή καθώς και να διευθύνουν δημόσιο ή ιδιωτικό εργαστήριο που διενεργεί τις ανωτέρω αναλύσεις. Και πιστεύω τελικά ότι έτσι θα πρέπει να είναι, διότι ο κάθε επιστήμονας να ασχολείται με αυτό που σπούδασε και εξειδικεύτηκε, ώστε να είναι αποτελεσματικός και όχι όλοι να τα κάνουμε όλα. Να το πω και με ένα παράδειγμα: αν ο Βιολόγος κάνει ένα μεταπτυχιακό στους Πολιτικούς Μηχανικούς τότε δε νομίζω ότι είναι σωστό να υπογράφει οικοδομικές άδειες. Σας ευχαριστώ