Αρχική Υγιεινή και ασφάλεια τροφίμων και ζωοτροφώνΆρθρο 55: Εργαστηριακές αναλύσεις τροφίμωνΣχόλιο του χρήστη Konstantinos | 6 Φεβρουαρίου 2013, 20:46
Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Δικτυακός Τόπος Διαβουλεύσεων OpenGov.gr Ανοικτή Διακυβέρνηση |
Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα Πολιτική Ασφαλείας και Πολιτική Cookies Όροι Χρήσης Πλαίσιο Διαλόγου |
Creative Commons License Με Χρήση του ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού Wordpress. |
Ο έλεγχος των τροφίμων πρέπει να αφορά το σύνολο της παραγωγικής, μεταποιητικής και εμπορικής και καταναλωτικής διαδικασίας των νωπών και μεταποιημένων αγροτικών προϊόντων και τροφίμων και να επιτυγχάνει το στόχο «from field to fork». Αυτός πρέπει να είναι και ο ρόλος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, δηλαδή των γεωργικών πόρων (αξιοποίηση και διαχείριση με στόχο την αειφόρο ανάπτυξη) και των Τροφίμων (ποιότητα, ασφάλεια και έλεγχος από το χωράφι ως το τραπέζι του καταναλωτή). Οι αναλύσεις τροφίμων δεν μπορεί να είναι κάτι αποκομμένο απο το σύνολο της παραγωγικής διαδικασίας και αυτό οι γεωπόνοι τεχνολόγοι τροφίμων που σπουδάζουν αποκλειστικά το σύνολο αυτό του κύκλου παραγωγής έχουν το υπόβαθρο και είναι άστοχο να αναφέρεται ότι δεν το έχουν απο άλλες ειδικότητες που δεν γνωρίζουν τον κύκλο σπουδών και τα εργαστήρια της γεωπονίας κλάδου τεχνολογίας τροφίμων.