Αρχική Υγιεινή και ασφάλεια τροφίμων και ζωοτροφώνΆρθρο 55: Εργαστηριακές αναλύσεις τροφίμωνΣχόλιο του χρήστη Νατάσα | 8 Φεβρουαρίου 2013, 22:41
Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Δικτυακός Τόπος Διαβουλεύσεων OpenGov.gr Ανοικτή Διακυβέρνηση |
Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα Πολιτική Ασφαλείας και Πολιτική Cookies Όροι Χρήσης Πλαίσιο Διαλόγου |
Creative Commons License Με Χρήση του ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού Wordpress. |
Ας δεχθούμε ότι οι Γεωπόνοι έχουν τα προσόντα να αξιολογήσουν και να υπογράψουν χημικές αναλύσεις. Σε ποια τρόφιμα αναφέρεται ο νόμος; Σε προϊόντα ζωϊκής προέλευσης; Θα αισθανόμουν πιο ασφαλής εάν τις υπογράφουν οι κτηνίατροι ή οι μικροβιολόγοι. Σαφώς και είναι καταλληλότεροι. Εάν πρόκειται για άλλης κατηγορίας τρόφιμα, όπως πχ λαχανικά και φρούτα, ενδεχομένως και να μπορεί να εκτελέσει τις αναλύσεις άμα του επιδοθεί μία απλή συνταγή, αλλά πολύ αμφιβάλλω ότι ο μέσος απόφοιτος της Γεωπονικής Σχολής είναι σε θέση να τις αξιολογήσει. Και γιατί να μπορεί άλλωστε, δεν είναι το αντικείμενό του. Διδάσκεται το 10% της χημείας που διδάσκεται ένας χημικός και το διδάσκεται στο βαθμό που του χρειάζεται για να μη μας ταϊζουν οι αγρότες δηλητήρια. Σε τι έκταση έχει διδαχθεί ο γεωπόνος την εξαγωγή μοριακών δομών βασιζόμενος σε σύγχρονες αναλυτικές μεθόδους; Σίγουρα θα γνωρίζει κάποιες κορυφαίες τεχνικές, αλλά δεν τις κατέχει. Και μικροβιολογικές αναλύσεις; Αυτό κι αν απέχει από το αντικείμενό του. Αν δώσουμε τέτοιες δυνατότητες στους απόφοιτους των σχολών που αναφέρονται παραπάνω, τότε το δίκαιο θα είναι να επιτρέψουμε στους αποφοίτους των ΑΤΕΙ δομικών έργων να υπογράφουν μελέτες για πολυκατοικίες, δε νομίζετε;