Αρχική Υγιεινή και ασφάλεια τροφίμων και ζωοτροφώνΆρθρο 02: Πεδίο εφαρμογής – ΟρισμοίΣχόλιο του χρήστη ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΗΣ | 9 Φεβρουαρίου 2013, 13:30
Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Δικτυακός Τόπος Διαβουλεύσεων OpenGov.gr Ανοικτή Διακυβέρνηση |
Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα Πολιτική Ασφαλείας και Πολιτική Cookies Όροι Χρήσης Πλαίσιο Διαλόγου |
Creative Commons License Με Χρήση του ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού Wordpress. |
Θεωρώ ότι ως ελεγκτής δεν πρέπει να ορισθεί απλά ως ο εντεταλμένος υπάλληλος των αρμοδίων αρχών του άρθρου 3 του σχεδίου αλλά να ορισθεί συγκεκριμένα η ειδικότητα αυτού του εντεταλμένου υπαλλήλου ανάλογα με το αντικείμενο του ελέγχου . Ειδικότερα για τα τρόφιμα ζωικής προέλευσης , η κοινοτική νομοθεσία (Κανονισμοί 853/2004 και 854/2004) ορίζει ότι για τον επίσημο έλεγχο των ειδικών κανόνων υγιεινής για τα τρόφιμα ζωικής προέλευσης (κρέας, παρασκευάσματα κρέατος , προϊόντα με βάση το κρέας , ζώντα δίθυρα μαλάκια , αλιευτικά προϊόντα , νωπό γάλα και γαλακτοκομικά προϊόντα , αυγά και προϊόντα αυγών , βατραχοπόδαρα και σαλιγκάρια , ζωικό λίπος κλπ) υπεύθυνος είναι ο επίσημος κτηνίατρος (άρθρο 2 του Καν.854/2004).