Αρχική Υγιεινή και ασφάλεια τροφίμων και ζωοτροφώνΆρθρο 55: Εργαστηριακές αναλύσεις τροφίμωνΣχόλιο του χρήστη Μπογιατζής Περικλής | 11 Φεβρουαρίου 2013, 13:29
Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Δικτυακός Τόπος Διαβουλεύσεων OpenGov.gr Ανοικτή Διακυβέρνηση |
Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα Πολιτική Ασφαλείας και Πολιτική Cookies Όροι Χρήσης Πλαίσιο Διαλόγου |
Creative Commons License Με Χρήση του ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού Wordpress. |
Στα εργαστήρια του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων εργάζονται υπάλληλοι πτυχιούχοι με τις ειδικότητες χημικοί, γεωπόνοι, κτηνίατροι, βιολόγοι, χημικοί μηχανικοί, τεχνολόγοι τροφίμων ΤΕ, τεχνολόγοι γεωπονίας ΤΕ, ιατρικών εργαστηρίων ΤΕ κ.λ.π. Με το παρόν άρθρο ουσιαστικά καταργείται η δυνατότητα πραγματοποίησης αναλύσεων από την πλειονότητα των κρατικών εργαστηρίων που δε διαθέτουν το προσωπικό που φωτογραφίζει το άρθρο 55. Η τεχνική επάρκεια για την πραγματοποίηση μιας χημικής, μικροβιολογικής ανάλυσης προκύπτει ουσιαστικά από την εκπαίδευση, το βασικό πτυχίο και την εμπειρία. Επιπλέον οι υπάλληλοι που επιφορτίζονται μια ανάλυση έχουν προηγουμένως εκπαιδευτεί και ελεγχθεί για την ικανότητά τους μέσω διεργαστηριακών δοκιμών, Qs κ.λ.π. (εγχειρίδια ποιότητας ISO 17025). Το προτεινόμενο άρθρο κατά τη γνώμη μας προωθεί συντεχνικά συμφέροντα και θα πρέπει να συμπεριλάβει όλες τις προαναφερόμενες ειδικότητες. Σύλλογος Εργαζομένων Υπουργείου Γεωργίας Μακεδονίας Θράκης Προξένου Κορομηλά 1 Θεσσαλονίκη Τ.Κ.:54622 Τηλ: 2310-472130, 2310-471541 Ε-mail: skoufasap@yahoo.gr