Αρχική Θεσμικό πλαίσιο για τις διαδικασίες ελέγχου, τα διοικητικά μέτρα και τις κυρώσεις στον τομέα των γεωργικών προϊόντων και τροφίμων με Προστατευόμενες Ονομασίες Προέλευσης...ΜΕΡΟΣ Γ΄ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΗ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΕΝΔΕΙΞΗ Άρθρο 17 Αναγνώριση ομάδων παραγωγών προϊόντων με Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης και Προστατευόμενη Γεωγραφική ΈνδειξηΣχόλιο του χρήστη ΣΥΚΙΚΗ - ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΣΥΚΩΝ ΚΑΙ ΞΗΡΩΝ ΚΑΡΠΩΝ | 17 Ιουνίου 2024, 12:58
Άρθρο 17 Όσον αφορά την αναγνώριση των ΟΠ θα πρέπει να πληρούνται τα ακόλουθα κριτήρια (βάσει και Κανονισμού EE 1143/2024): α) συγκεκριμένη νομική μορφή. β) επι των παραγωγών του ΠΟΠ ή ΠΓΕ προϊόντος, τουλάχιστον το 50% αυτών θα πρέπει να αποτελούν μέλη της ΟΠ και να παράγουν άνω του 50% του όγκου ή της αξίας της εμπορεύσιμης παραγωγής. γ) να έχει στη διάθεσή της τις απαραίτητες οικονομικές συνεισφορές των μελών της. δ) αναφορικά με τις υποχρεώσεις μελών (παράδοση της παραγωγής, κυρώσεις, χρόνος παραμονής στην ΟΠ κλπ) να ισχύει ότι προβλέπεται αντίστοιχα στα συλλογικά σχήματα (Ν.4673/2020). ε) εγκεκριμένο καταστατικό από την Εποπτεύουσα Αρχή. στ) η σύσταση και αναγνώριση μιας ΟΠ να γίνεται εφόσον υπάρξει επίσημη καταχώρηση της σχετικής Γεωγραφικής ένδειξης για το προϊόν. Για την ΣΥΚΙΚΗ Ο Διευθυντής Αγγελόπουλος Γεώργιος