1. Στις περιπτώσεις που για κερδοσκοπικά ψυχαγωγικά ή καλλιτεχνικά θεάματα, μουσικής ή παραστατικής ή άλλης τέχνης, ή άλλες συναφείς καλλιτεχνικές ή ψυχαγωγικές εκδηλώσεις ή προγράμματα από τα αναφερόμενα στο άρθρο 12 του παρόντος, απαιτείται η έκδοση άδειας λειτουργίας, ο αιτών την άδεια, οφείλει να υποβάλλει στην αρμόδια για τη χορήγηση της άδειας αρχή και υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1986 ότι δεν διατηρεί ζώα στις εγκαταστάσεις του, με σκοπό την χρησιμοποίησή τους με οποιοδήποτε τρόπο στο πρόγραμμα ή στην εκδήλωση, με την επιφύλαξη των εξαιρέσεων που αναφέρονται στο άρθρο 13.
2.Η αρμόδια αρχή του άρθρου 14, δικαιούται να κάνει επιτόπιο έλεγχο στο σημείο εγκατάστασης της επιχείρησης οποιαδήποτε χρονική στιγμή, πριν ή και μετά την έκδοση της άδειας, για να διαπιστώσει αν τηρούνται οι διατάξεις του παρόντος νόμου. Κατά την διάρκεια του ελέγχου, η αρχή μπορεί να ζητήσει την συνδρομή των αστυνομικών αρχών, εφόσον το κρίνει απαραίτητο. Η επιχείρηση οφείλει να συνδράμει την αρχή κατά την διάρκεια του ελέγχου, σε περίπτωση δε άρνησής της, δεν χορηγείται η άδεια λειτουργίας ή αν αυτή έχει ήδη χορηγηθεί, ανακαλείται.
3.Η αρχή του άρθρου 14 είναι αρμόδια και για την παραλαβή και εξέταση καταγγελιών τρίτων, ιδιωτών ή σωματείων, σχετικά με παραβάσεις των διατάξεων του άρθρου 14 του παρόντος νόμου. Σε περίπτωση καταγγελίας, η αρχή υποχρεούται σε άμεσο επιτόπιο έλεγχο το αργότερο εντός της επόμενης εργάσιμης ημέρας
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα Στο "Άρθρο 15 Υπεύθυνη δήλωση"
#1 Σχόλιο Από Μαρία Αναστασιάδου Στις 1 Απρίλιος, 2011 @ 15:04
Πιστεύω ότι στην παρ.2 του παρόντος άρθρου πρέπει να αφαιρεθεί η λέξη «δικαιούται» και να προστεθεί ότι «η Αρμόδια Αρχή οφείλει και υποχρεούται να κάνει τακτικούς και αιφνίδιους ελέγχους στην επιχείρηση…», γιατί είναι γνωστή η ευκολία των Ελλήνων να κάνουν υπεύθυνες δηλώσεις χωρίς να φοβούνται τις ποινικές κυρώσεις, εάν αυτές είναι ψευδείς, με αποτέλεσμα μία τέτοια υπεύθυνη δήλωση να καταντήσει ένα ακόμη έγγραφο γραφειοκρατίας. Θα μπορούσε δηλαδή κάποιος να κάνει μία τέτοια δήλωση, να λάβει άδεια και μετά από σύντομο χρονικό διάστημα να διατηρεί ζώα προς εκμετάλλευση χωρίς καμία επίπτωση!Για αυτό δεν πρέπει να προηγείται μόνο καταγγελία τρίτου για να γίνει έλεγχος και αν αυτός θα γίνει. Θα πρέπει ο έλεγχος να είναι και αυτεπάγγελτος, συχνός και ξαφνικός.
#2 Σχόλιο Από Οικονόμου Ελένη Στις 4 Απρίλιος, 2011 @ 21:48
κάθε καταγγελία πρέπει να γίνεται δεκτή, πιστευτή και αμέσως να κινούνται διαδικασίες.
#3 Σχόλιο Από ΦΛΩΡΙΚΑ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ Στις 6 Απρίλιος, 2011 @ 12:54
συμφωνω με την κα ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΟΥ
#4 Σχόλιο Από Γιώργος Μπιρμπίλης Στις 8 Απρίλιος, 2011 @ 15:02
>ο αιτών την άδεια, οφείλει να υποβάλλει στην αρμόδια για τη
>χορήγηση της άδειας αρχή και υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1986 ότι
>δεν διατηρεί ζώα στις εγκαταστάσεις του, με σκοπό την χρησιμοποίησή
>τους με οποιοδήποτε τρόπο στο πρόγραμμα ή στην εκδήλωση, με την
>επιφύλαξη των εξαιρέσεων που αναφέρονται στο άρθρο 13.
Τραγική γραφειοκρατεία και χαρτούρα. Γιατί δεν φτιάχνετε ΠΡΟΤΥΠΕΣ φόρμες για τις αιτήσεις αδείας (ώστε να μπορούν να γίνουν και ηλεκτρονικές κάποια στιγμή) και εκεί να έχει checkbox για το συγκεκριμένο θέμα ώστε να είναι σαφές πως είναι εν γνώση του αιτούντα ο νόμος; (που ούτως ή άλλως δεν επιτρέπεται τάχα μου η άγνοια του από το Σύνταγμα [με τόσους νόμους χάσαμε τ’αυγά και τα πασχάλια])
#5 Σχόλιο Από ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (Ν.Π.Δ.Δ) Στις 11 Απρίλιος, 2011 @ 09:08
Παρακαλούμε η παρ.2 να διατυπωθεί ως :
Η Δημοτική Αστυνομία, δικαιούται……………………του παρόντος νόμου.
Στην παρ. 2 να ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ η φράση: ,κατά την διάρκεια του ελέγχου, η αρχή μπορεί να ζητήσει την συνδρομή των αστυνομικών αρχών, εφόσον το κρίνει απαραίτητο ,
Παρακαλούμε η παρ.3 να διατυπωθεί ως :
Η Δημοτική Αστυνομία είναι αρμόδια………………………………..εργάσιμης ημέρας.
#6 Σχόλιο Από ΚΟΥΜΠΙΑΔΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ Στις 12 Απρίλιος, 2011 @ 19:38
Και εδώ η ειδική υπηρεσία στο Δήμο αποδεικνύεται απαραίτητη. Και να αφήσετε την τελευταία παράγραφο περί άμεσου επιτόπιου ελέγχου, χωρίς το « εντός της επόμενης εργάσιμης μέρας». Αν ένα συμβάν λάβει χώρα μία Παρασκευή, ή αργά το βράδυ, τότε τι? Θα περιμένει το άμοιρο ζωντανό (μην ξεχνάμε ότι αναφερόμαστε σε περιπτώσεις κακοποίησης, όχι ανέγερσης αυθαίρετου!), πότε θα ανοίξει το γραφείο των δημοσίων υπαλλήλων? Έχουν οι κακοποιήσεις δημοσιοϋπαλληλικό ωράριο? Επίσης τι νόημα έχει το «δικαιούται» να κάνει έλεγχο? Σαν αρμόδια αρχή εννοείται ότι δικαιούται, αλλιώς προς τι η «αρμοδιότητα»? Και σιγά μην αποφασίσει ο κάθε υπάλληλος να αφήσει την καρέκλα του για να κάνει ελέγχους! «ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ» λοιπόν να κάνει έλεγχο, πριν και μετά και κατά τη διάρκεια. Είπαμε και μπράβο σας, να θεσπίσουμε νόμους που να τηρούνται και να τιμωρούν, όχι να κάνουμε συστάσεις.