- Η υπ’ αρ. 261611/7.3.2007 κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, Οικονομίας και Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (Β’ 406) εξακολουθεί να εφαρμόζεται:
α) σε ό,τι αφορά τις διαδικασίες καταχώρισης, τροποποίησης προδιαγραφών και ακύρωσης ΠΟΠ, ΠΓΕ ή ΕΠΙΠ, καθώς και στην επισήμανση των σχετικών προϊόντων,
β) για παραβάσεις που τελέσθηκαν πριν από την έναρξη ισχύος του παρόντος.
Μέχρι την έναρξη ισχύος των κατά περίπτωση αντίστοιχων υπουργικών αποφάσεων του άρθρου 21 του παρόντος, εξακολουθούν να εφαρμόζονται τα άρθρα 6 έως 10, 12 και 13 της κοινής υπουργικής απόφασης του πρώτου εδαφίου, εφόσον δεν έρχονται σε αντίθεση με τον παρόντα νόμο και τον Βασικό Κανονισμό.
- Ο Κανονισμός Ελέγχου και Πιστοποίησης Προϊόντων ΠΟΠ και ΠΓΕ του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ εναρμονίζεται με τον παρόντα και τις αποφάσεις που εκδίδονται κατ’ εξουσιοδότησή του, εντός τριών (3) μηνών από την έναρξη της ισχύος τους.
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα Στο "Άρθρο 22 Μεταβατικές διατάξεις"
#1 Σχόλιο Από Φίλιππος Ι. Καρυπίδης Στις 13 Ιούνιος, 2024 @ 23:22
ΑΝΑΦΕΡΩ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΙΔΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ:
ΠΡΟΤΑΣΗ 1: Να προστεθεί άρθρο που αναφέρεται στα ζητήματα “Βιωσιμότητας” (περιβαλλοντική, κοινωνική, οικονομική βιωσιμότητα) και βιώσιμων πρακτικών, όπως καθορίζονται στο άρθρο 7 του βασικού ευρωπαϊκού κανονισμού (ΕΕ) 2024/1143 .
ΠΡΟΤΑΣΗ 2: Στο νομοσχέδιο υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες για ζητήματα που απαιτείται να αλλάζουν ταχύτερα από όσο αλλάζει ο Νόμος. Μπορούν λοιπόν να υπάρχουν εξουσιοδοτικές αναφορές/παραπομπές σε ΥΠΑ η ΚΥΑ.
ΠΡΟΤΑΣΗ 3: Να υπάρχει μέριμνα για απλούστευση διατάξεων και διαδικασιών, ώστε να είναι κατανοητά σε όλους τους ενδιαφερόμενους αλλά και σε όλους τους πολίτες, με πρώτους τους αγρότες.
ΠΡΟΤΑΣΗ 4:
1) Να αναπτυχθεί επαρκώς η έρευνα που βοηθά στην εξασφάλιση των προϋποθέσεων ένταξης στο σύστημα και τήρησης των εκάστοτε απαιτήσεων, π.χ. φυλών ζώων και ποικιλιών φυτών, βιώσιμων πρακτικών, αντιμετώπισης εκτάκτων συνθηκών, ταυτοποίησης…
2) Να αναπτυχθεί κατάλληλο σύστημα πληροφόρησης. Το υπάρχον σύστημα δεν είναι επαρκές για την πολύπλοκη, ρευστή και αβέβαιη κατάσταση που ζούμε σήμερα.
3) Να υπάρξει μακροχρόνια μέριμνα για ανάπτυξη της συνεργασίας και της αποτελεσματικής λειτουργίας συλλογικών επιχειρηματικών σχημάτων. Αυτή η εκπαίδευση είναι σχεδόν ανύπαρκτη και τις συνέπειες τις ζούμε σε πολλές αγορές σήμερα, π.χ. τροφίμων, τραπεζικών υπηρεσιών, κατοικίας…