Άρθρο 6 Μητρώο Εγκεκριμένων Επιχειρήσεων και Δικαιούχων Χρήσης Ενδείξεων

1. Ο ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ καταρτίζει και τηρεί επικαιροποιημένο Μητρώο Εγκεκριμένων Επιχειρήσεων και Δικαιούχων Χρήσης Ενδείξεων Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης, Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης και Εγγυημένων Παραδοσιακών Ιδιότυπων Προϊόντων, σύμφωνα με το δεύτερο εδάφιο της παρ. 1 του άρθρου 39 και το δεύτερο εδάφιο της παρ. 4 του άρθρου 72 του Βασικού Κανονισμού. Η πρόσβαση στα στοιχεία του Μητρώου είναι ελεύθερη σε κάθε ενδιαφερόμενο, χωρίς να απαιτείται η επίκληση έννομου συμφέροντος. Το Μητρώο αναρτάται στην ιστοσελίδα του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ.
2. Στο Μητρώο καταχωρίζονται οι επιχειρήσεις που εντάσσονται στο σύστημα ελέγχου. Στις επιχειρήσεις του πρώτου εδαφίου χορηγείται σχετικό πιστοποιητικό.

  • 13 Ιουνίου 2024, 22:17 | Φίλιππος Ι. Καρυπίδης

    Στην παράγραφο 1, αναφέρεται: “Ο ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ καταρτίζει και τηρεί επικαιροποιημένο Μητρώο Εγκεκριμένων Επιχειρήσεων και Δικαιούχων Χρήσης Ενδείξεων…”
    ΠΡΟΤΑΣΗ: Να γίνει: “Ο ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ καταρτίζει και τηρεί Μητρώο Εγκεκριμένων Επιχειρήσεων και Δικαιούχων Χρήσης Ενδείξεων… το οποίο επικαιροποιούν άμεσα οι Οργανισμοί πιστοποίησης…. Το σύστημα είναι να διαμορφωμένο κατάλληλα ώστε να ενημερώνει άμεσα τον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ και την αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου η/και την αρμόδια ΔΑΟΚ αλλά ίσως και τον ΕΦΕΤ.

  • 5 Ιουνίου 2024, 08:36 | Vasily Psarommatis

    Bravo θα μπορούσε με τεχνητή νοημοσύνη και διαλετουργειοκητητα