ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β’ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΣΤΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣΤΗΣ ΣΥΝΑΨΗΣ ΓΑΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΩΝΥΜΟ – ΛΗΞΙΑΡΧΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Άρθρο 3 Σύναψη γάμου από πρόσωπα του ιδίου φύλου – Τροποποίηση παρ. 1 άρθρου 1350 Αστικού Κώδικα

 

Στην παρ. 1 του άρθρου 1350 του Αστικού Κώδικα, περί των όρων σύναψης γάμου, προστίθεται νέο, πρώτο, εδάφιο, και η παρ. 1 διαμορφώνεται ως εξής:

«Άρθρο 1350
Όροι για τη σύναψη γάμου

Ο γάμος συνάπτεται μεταξύ δύο προσώπων διαφορετικού ή ίδιου φύλου. Για τη σύναψη γάμου απαιτείται συμφωνία των μελλονύμφων. Οι σχετικές δηλώσεις γίνονται αυτοπροσώπως και χωρίς αίρεση ή προθεσμία.».

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 14:19 | Ηλίας

    Η τεκνοθεσία ομόφυλων ζευγαριών συνιστά βάναυση καταστρατήγηση των δικαιωμάτων του τέκνου , το οποίο θα στερηθεί του δικαιώματος ως προς τη μητρική στοργή και φροντίδα . Το εν λόγω νομοσχέδιο αποτελεί πλήγμα στο θεσμό της οικογένειας και της κοινωνίας . Κάθε έννοια δικαίου και λογικής καταργείται με την θρασύτατη και απάνθρωπη απαίτηση των ομόφυλων ζευγαριών για τεκνοθεσία. Μιλάμε καθαρά για έγκλημα προς την παιδική ψυχή με ανυπολόγιστες συνέπειες .

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 14:14 | Χαρίτων

    Διαφωνώ πλήρως για το απαράδεκτο και καταπτυστο από κάθε πλευρά αυτό νομοσχέδιο!!

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 14:19 | θεοδωρα

    Διαφωνω με την τεκνοθεσία και το γαμο ομόφυλων ζευγαριών

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 14:24 | Χαρίτων

    Διαφωνώ εντονότατα για το αφύσικο,διαστροφικό, ανθελληνικό και αντισυνταγματικό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση, ενάντια στον ιερό θεσμό της οικογένειας και τα δικαιώματα των παιδιών να έχουν και μητέρα και πατέρα.Επικαλουμαιτο Σύνταγμα και ελπίζω ότι δεν θα ψηφισθεί ποτέ στην πατρίδα μας την Ελλάδα ένα τέτοιο επαίσχυντο νομοσχέδιο!!!

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 14:02 | Ελενη Αλεξοπουλου

    Διαφωνώ πλήρως με το προτεινόμενο νομοσχέδιο περί γάμου, υιοθεσίας και τεκνοθεσίας των ομοφυλόφιλων ζευγαριών διότι αποτελεί ΄΄ύβρις΄΄και ανταρσία απέναντι στον Τριαδικό Θέο.

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 14:50 | Παρασκευή Βέργου

    Διαφωνώ κάθετα με το νομοσχέδιο. Είναι αντίθετο με τους νόμους του Άγιου Τριαδικού Θεού μας.

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 13:25 | Χρήστος

    Διαφωνώ κάθετα με το γάμο και στο δικαίωμα τεκνοθεσιας από τους ομοφυλόφιλους…τους καλύπτει το υπάρχον σε ισχύ σύμφωνο συμβίωσης….για τους γάμους των ομόφυλων δεν έχω πρόβλημα…άλλη έννοια η λέξη «ομοφυλος» και εντελώς διαφορετική η λέξη «ομοφυλόφιλος». Ανοίξτε κανένα λεξικό καποιοι γιατί με ορισμενους αγράμματους που κυκλοφορούν θα ξεχασω τα ελληνικά που ξερω.

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 13:59 | ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ

    Διαφωνώ πλήρως με το νομοσχέδιο.

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 13:36 | Μαρία

    Ξεκάθαρα υπέρ του γάμου και της τεκνοθεσίας των ομόφυλων ζευγαριών.
    Έχω την τύχη να γνωρίζω οικογένεια με δύο μπαμπάδες και τρία υπέροχα παιδιά. Τα μεγαλώνουνε με εξαιρετικό τρόπο και αρχές, που ίσως εμείς οι «φυσιολογικοί» δε μπορούμε να φανταστούμε. Τα παιδιά τους πρέπει να έχουν ίσα δικαιώματα με τα υπόλοιπα παιδιά. Τα παιδιά των ομόφυλων ζευγαριών υπάρχουν και δεν είναι φανταστικά. Η εκκλησία θα έπρεπε να τα αγκαλιάσει με αγάπη, γιατί σίγουρα δεν είναι παιδιά ενός κατώτερου Θεού. Αν θέλουμε να μιλάμε για σύγχρονη και δημοκρατική κοινωνία, θα πρέπει να εκλείψουν ο σκοταδισμός, ο ρατσισμός και οι διακρίσεις.

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 13:10 | Βαρδακώστας Θωμάς

    Οποιαδήποτε συνεύρεση δεν μπορεί να θεωρηθεί γάμος. Επειδή κάποιος συνάνθρωπός μας το θέλει πολύ δε σημαίνει, δυστυχώς (;), ότι είναι και δικαίωμά του. Ο γάμος δεν είναι μόνο ένωση ψυχών μα και σωμάτων. Είναι αδιαμφισβήτητο ότι μόνο τα ετεροφυλόφιλα ζευγάρια μπορούν να το επιτύχουν αυτό (δεν υπάρχει συμπληρωματικότητα). Δεν μπορούμε να παρασιωπούμε την ανάγκη για σωματική συμπληρωματικότητα προκειμένου να επιτευχθεί ένωση ούτε υπάρχει τρόπος (!) να διεκδικηθεί αυτή από τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια.
    Η κυβέρνηση δεν με έπεισε, προσωπικά, ότι δεν θα μπορούσε να συμπεριλάβει στο ήδη υπάρχον σύμφωνο συμβίωσης τα δικαιώματα που θα ανακούφιζαν τα προβλήματα των συνανθρώπων μας που εμπλέκονται σ’ αυτή τη σχέση και κρίμα που αυτή η συμπλήρωση δεν έγινε πιο πριν.

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 13:18 | Θωμάς

    Δεν συμφωνώ με αυτό το νομοσχέδιο γιατί έρχεται σε αντίθεση με τον πρώτο νόμο του συντάγματος ο οποίος λέει εις το όνομα του πατρός του ιού και του αγίου πνεύματος αμήν. Δεν χρειάζεται επίσης αυτός ο νόμος μπορεί να τροποποιηθεί το σύμφωνο συμβίωσης και έτσι αυτή η άνθρωποι να καλύπτουν τον βίον τους της ανάγκες τους. Όσον αφορά για την τεκνοθεσία δεν συμφωνώ γιατί δεν μπορούμε εντέ και καλά εμείς οι άνθρωποι του σήμερα να αλλάξουμε τους νόμους της βιολογίας που λέει ότι ένας άνθρωπος προέρχεται από έναν άνδρα και από μία γυναίκα πώς ξαφνικά άλλαξε έτσι αυτός ο νόμος που υπάρχει τόσα δισεκατομμύρια χρόνια σε αυτό τον πλανήτη δεν μπορούμε να τα βάζουμε όλες ένα πλαίσιο που όλοι έχουν δικαιώματα για όλα όχι να βιάζουμε τη φύση και τη δημιουργία του θεού μας.

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 13:49 | ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ

    Διαφωνώ κάθετα με το νομοσχέδιο.
    Το τι έχει επιλέξει κάποιος στην προσωπική σεξουαλική του ζωή είναι αναφαίρετο δικαίωμα του.
    Το γένοςόμως αναπαράγεται από τον άνδρα και την γυναίκα και ο γάμος ορίζεται ως ένωση μεταξύ ετερόφυλων προσώπων εδώ και αιώνες.
    Αδικείτε την ίδια τη φύση, αδικείτε τα δημιουργήματα της (παιδιά) και αποφασίζετε ερήμην τους.Αδικείτε την ίδια την κοινωνία χωρίς να την ρωτήσετε θέλοντας να ψηφίσετε έναν νόμο που καταργεί κάθε είδους ηθική και ευτελίζει τις αξίες μας.
    Και από θρησκευτικής άποψης να το εξετάσουμε αν ήθελε ο Θεός θα δημιουργούσε δύο ομόφυλους πρωτόπλαστους και όχι δύο ετερόφυλους.
    Οι ομοφυλοφιλία είναι ψυχική ασθένεια και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται.
    Σέβομαι όπως προανέφερα το δικαίωμα επιλογής του οποιουδήποτε αρκεί να μην προσβάλει και ακυρώνει της ηθικές αξίες που διέπουν τις κοινωνίες εδώ και αιώνες.
    Τα παιδιά αλήθεια τα ρωτήσατε αν θέλουν αντί για μπαμπά και μαμά να έχουν είτε δύο μπαμπάδες ,είτε δύο μαμάδες ? Σκεφτήκατε ποτέ το ενδεχόμενο της απομόνωσης τους από την σχολική κοινωνία και το μπούλινγκ που θα δέχονται?Είναι δυνατόν ένας άνδρας να υποκαταστήσει μια μητέρα και μία γυναίκα έναν πατέρα?
    ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΓΑΜΟ ΤΩΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ ,ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΤΕΚΝΟΘΕΣΙΑ,ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΦΥΣΙΚΟΥ.

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 13:37 | ΙΩΑΝΝΗΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΑΔΗΣ

    ΔΙΑΦΩΝΩ ΚΑΘΕΤΑ στο ν/σ αυτό και την παρούσα διάταξη, που θεωρώ απαράδεκτα από νομικής, ψυχοπαιδαγωγικής και κοινωνικής άποψης:

    1. ΔΙΟΤΙ δεν υπάρχει ουδεμία νομική δέσμευση της Χώρας μας για να θεσπίσει τέτοιου είδους ομόφυλη συμβίωση που περιβάλλεται μάλιστα και με το βαρύτατης σημασίας όρο: «γάμος».
    2. ΔΙΟΤΙ το Σύνταγμα και η ΕΣΔΑ αναφέρονται σε οικογένεια με δύο βιολογικά φύλα άνδρα και γυναίκας και δεν έχει το παραμικρό έρεισμα η επιχειρούμενη ρύθμιση.
    3. ΔΙΟΤΙ τα δικαιώματα όσων ομοφύλων επιθυμούν να συμβιώνουν δεν καταπιέζονται από κανέναν και ούτε χρειάζονται κάποια περαιτέρω αποκατάσταση ή ρύθμιση. Οι ελάχιστες περιπτώσεις παιδιών που έχουν υιοθετηθεί στο Εξωτερικό μπορούν να ρυθμιστούν απλούστατα, με εισαγωγή ειδικών διατάξεων μόνο για τις περιπτώσεις αυτές.
    4. ΔΙΟΤΙ πέραν του σεβασμού που οφείλουμε στην προσωπικότητα του καθενός ανθρώπου, δεν είναι δυνατόν να σεβόμαστε και να ανάγουμε σε «δικαίωμα» τις ό,ποιες παρά φύσιν επιλογές του (μετά θα τεθεί θέμα πολυγαμίας επί της Σαρία, παιδοφιλίας, κτηνοβασίας κλπ).
    5. ΔΙΟΤΙ τα παιδιά που πρόκειται να παραδοθούν σε υιοθεσία σε ομόφυλα ζευγάρια δεν έχουν την δυνατότητα να αρνηθούν λόγω ηλικίας, ανωριμότητας κλπ. Με τις επιχειρούμενες διατάξεις εργαλειοποιούνται και αντιμετωπίζονται σαν «κατοικίδια».
    6. ΔΙΟΤΙ από ψυχοπαιδαγωγικής απόψεως τα παιδιά αυτά θα μειονεκτούν μονίμως, διότι για να ανατραφούν χρειάζονται την συμπληρωματικότητα των γονεϊκών ρόλων, δηλ. του πατέρα και της μητέρας, σύμφωνα με πλήθος μελετών και περιστατικών. Άλλωστε το γνωρίζω καλά ως γονέας. Θυμηθείτε τι γίνεται στην Αμερική με Αγωγές κατά του Δημοσίου τέτοιων παιδιών που έζησαν τραυματικές εμπειρίες σε ομόφυλα ζευγάρια, όπου τοποθετήθηκαν με Δικαστικές αποφάσεις.
    7. ΔΙΟΤΙ και οι Δικαστές που θα δικάσουν τέτοιες υποθέσεις υιοθεσίας έχουν κάθε δυνατότητα να τις απορρίψουν, δεδομένων των άνω μελετών, της κοινωνικής εμπειρίας και της προφανούς αντισυνταγματικότητας του επιχειρουμένου νόμου. Συνεπώς δεν υπάρχει κανέναν λόγος για τον κοινωνικό αυτό διχασμό που προκαλείται.
    8. ΔΙΟΤΙ η Κυβέρνηση παραβαίνει συστηματικά την ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ της για την προστασία της Οικογένειας (των δύο βιολογικών φύλλων) της μητρότητας και της πολυτεκνίας. Τι έχει κάνει άραγε επί 6 χρόνια για την δημογραφική καταστροφή που συνέβαλε και τα 100άδες σχολεία που έκλεισαν ;

    ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΛΟΓΟΥΣ
    ζητώ την άμεση απόσυρση του υπό διαβούλευση Ν/Σ

    Ευστρατιάδης Χ. Ιωάννης
    Δικηγόρος παρ΄ Αρείω Πάγω

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 13:06 | Παυλίνα Γ.

    Διαφωνώ πλήρως με αυτό το νομοσχέδιο.

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 12:09 | κατερινα

    Ναι στο πολιτικό γάμο με τεκμηριο γονεικότητας Οι γυναικες που χουν ήδη παιδί να μπορει να γινει με εκουσια αναγνωριση τέκνου. ναι στην υποβοηθουμενη αναπαραγωγη και στους αντρες

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 12:38 | Χρήστος

    Διαφωνώ με την τεκνοθεσία ομόφυλων ζευγαριών

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 12:39 | Δημήτρης Καπώνης

    Παρακαλώ σεβαστείτε το φυσικό δικαίωμα των παιδιών να μεγαλώσουν σε υγιές περιβάλλον όπως επίσης το φυσικό δικαίωμα «παρένθετον» μητέρων να μεγαλώσουν τα παιδιά τους .

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 12:39 | Αβραμιδου Αλεξάνδρα

    Διαφωνώ διότι είναι ενάντια στη φυση

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 12:02 | Θανάσης

    Είναι απαράδεκτο. Υπάρχει οργανωμένο σχέδιο να διαλυθεί η Ελληνική οικογένεια . Ντροπή σε όλους όσους το ψηφίσουν.

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 12:35 | Χ. Ζέκου

    Αγαπητοί κύριοι και κυρίες,
    Για τόσο σημαντικά θέματα δεν αρκεί η τόσο μικρή διάρκεια διαβούλευσης μέσω ιστοτόπου (7 ημερών), ούτε η συμπίεση σε μικρότερο του αρχικού διαστήματος για να το ψηφίσετε στην Βουλή εγκαίρως πριν άλλων εξελίξεων (αντί για τέλος Φλεβάρη έγινε μέσο Φλεβάρη και τώρα 1 Φλεβάρη). Ελάχιστοι γνωρίζουν πως να χρησιμοποιήσουν το συγκεκριμένο χώρο για να πουν την γνώμη τους.
    Αλλάζετε το σύνταγμα και για άλλη μια φορά βάζετε σε δεύτερη μοίρα την θρησκεία μας. Συνεχώς διατυμπανίζετε για την διάκριση Εκκλησίας και Πολιτείας. ΌΛΟΙ ΣΑΣ:
    Καταφέρατε και βγάλατε τις εικόνες απο τα σχολεία και τα δικαστήρια. Καταφέρατε και ακυρώσατε ως σχολικές τις θρησκευτικές εορτές όπως αυτή των Τριών Ιεραρχών.
    Καταφέρατε να ονομάσετε ομοφοβικούς και μη προοδευτικούς όσους έχουν αντίθετη γνώμη. Τώρα θέλετε και αλλαγή στη σύσταση της οικογένειας;

    Αγαπητοί,
    Δεν έχει να κάνει με τα δικαιώματα των παιδιών που εντέχνως προβάλεται. Αυτά μπορούν να καλυφτούν με διαφορετικό τρόπο. Με το παρόν νομοσχέδιο αλλάζετε τη σύσταση της ελληνικής κοινωνίας χωρίς να ρωτήσετε την ίδια την ελληνική κοινωνία!
    Γιατί δεν κάνετε δημοψήφισμα; ΤΙ φοβάστε; Μην βγείτε εκτός πολιτικού προγραμματισμού; Τελικά οι ΈΛΛΗΝΕΣ βουλευτές αποφασίζουν ή άλλοι πριν απο αυτούς για εμάς τους πολίτες;

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 12:00 | Πανωραία

    Διαφωνώ με την νομιμοποίηση του λέγόμενου «γάμου» μεταξύ ομοφυλόφιλων ανθρώπων, όπως και με την τεκνοθεσία από αυτά. Η οικογένεια είναι βασικό κύτταρο της κοινωνίας και μάλιστα της ελληνικής κοινωνίας και αποτελείται από τον πατέρα την μητέρα και τα παιδιά. Μιλάμε συνεχώς για δικαιώματα των ομοφυλοφύλων, ξεχνάμε όμως τα δικαιώματα των παιδιών και μιλάμε για τεκνοθεσίες που μπορεί να είναι καταστροφικές για τις αθώες ψυχές. Είναι ενάντια στη φύση και ενάντια στο θέλημα του Θεού.Δεν μπορεί να επιβάλλεται στην ελληνική κοινή γνώμη ως κατά φύσιν κάτι που δεν είναι και ούτε μπορεί να γίνει τέτοιο, μόνο και μόνο επειδή νομοθετείται.

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 12:37 | Δέσποινα

    Διαφωνώ πλήρως και με τον γάμο και με την τεκνοθεσια. Ο αιώνιος λόγος του Θεού είναι ξεκάθαρος. Μόνον ο Δημιουργός μας που έπλασε δύο φύλα μπορεί να γνωρίζει καλύτερα από όλους τι ταιριάζει στην ανθρώπινη φύση.

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 12:43 | Αλέξανδρος

    Το νομοσχέδιο με βρίσκει αντίθετο.
    Νομιμοποιεί το παράλογο και αντίθετο προς την φύση μας χάρη της οποίας συνεχίζουμε και υπάρχουμε σαν ανθρωπότητα.Εινα η φύση της ένωσης του άνδρα με την γυναίκα, που έχει οριστεί από τον Θεό και τίποτα δεν μπορώ να το αλλάξει παρα μονο να πάει ενάντια στο θέλημά Του.

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 12:32 | Χριστίνα

    Διαφωνώ κάθετα με το νομοσχέδιο.

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 12:49 | Γιώργος

    Το ποσοστό των ομοφυλόφιλων, ανέρχεται στο 4% του παγκόσμιου πληθυσμού. Μελέτες για κτηνοβασία φτάνουν σε ποσοστά 4-8%. Η χρήση ναρκωτικών ξεπερνά το 5% παγκοσμίως. Καθόλου περίεργο που δεν είναι μεγαλύτερα τα ποσοστά γιατί ο άνθρωπος μπορεί και σκέφτεται και να απομονώνει. Αύριο, θα θελήσεις και τα υπόλοιπα να τα αποδεχτείς;

    Δεν είναι τυχαίο που στα παλαιότερα ψυχιατρικά συγγράμματα, η ομοφυλοφιλία αναφέρονταν στο κεφάλαιο των σεξουαλικών διαταραχών και “διαστροφών” και συνδυάζονταν με διάφορες θεραπείες. Οι συνήθειες και τα συγγράμματα άλλαξαν, η διαταραχή έμεινε.

    Η φύση έφτιαξε δύο διαφορετικά φύλα με σκοπό το ένα να έλκεται από το άλλο. Η αφύσικη έλξη της ομοφυλοφιλίας ξεφεύγει από το καθιερωμένο σχήμα του αρσενικού που ζευγαρώνει με το θηλυκό και που έχει ως σκοπό τη διαιώνιση του είδους. Σε όλα τα θηλαστικά στον πλανήτη, η επιβίωση του είδους εξαρτάτε από αυτό.

    Όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά στις περισσότερες χώρες η ομοφυλοφιλία αποτελεί για τους περισσότερους βαρύ κοινωνικό στίγμα και αντικείμενο κοροϊδίας. Η κοινωνίας μας την αποδέχεται ως ανήθικη συμπεριφορά που αφήνει τραύματα στην ψυχολογία που αναζητάτε συχνά ψυχοθεραπεία: για το άγχος, την κατάθλιψη, τα προβλήματα στις κοινωνικές σχέσεις αλλά και σε ζητήματα με την εργασία.

    Ψάξε για το παιδί που ζούσε με λύκους το 1920 και δεν ήθελε να επιστρέψει στους ανθρώπους. Είχε επηρεαστεί -δε μπορούσε να αλλάξει συνήθειες. Ψάξε για τα παιδιά που μεγάλωσαν σε περιβάλλον ομοφυλόφιλων. Προβλήματα κοινωνικά, ψυχολογικά και τάσεις ομοφυλοφιλικές εκδηλώθηκαν στο μέλλον.

    Καμιά οικογένεια με γονείς άντρα και γυναίκα δε χειροκρότησε το γκέι παιδί της. Απλά προσπάθησε να το αποδεχθεί και να ζήσει με αυτό, όπως ένας ασθενής τελικού σταδίου που χρειάζεται ενδυνάμωση.

    Στις μουσουλμανικές χώρες είναι απαράδεκτη η ένωση ομοφυλόφιλων ζευγαριών, οπότε έχουμε την αύξηση του πληθυσμού τους, αφού, μόνο δυο άτομα αντίθετου φύλλου μπορούν να τεκνοποιήσουν. Θα συνεχιστεί η μείωση πληθυσμού σε όλο το χριστιανικό κόσμο ενώ η Ελλάδα είναι είδη στη χείριστη μοίρα . Θέλουμε παιδιά. Είναι λίγα εξαιτίας τέτοιας πολιτικής.

    Γάμος, από την αρχή της ανθρώπινης ιστορίας σε οποιασδήποτε θρησκεία, είναι η ένωση δύο προσώπων διαφορετικού φύλου ενώπιον Θεού, ενώ για άθρησκα ζευγάρια θεσπίστηκε ο πολιτικός γάμος. Για τεκνοθεσία ούτε καν έπρεπε να γίνει λόγος. Δώσε προτεραιότητα στα ζευγάρια που παλεύουν χρόνια με τη γραφειοκρατία να πάρουν ένα παιδί για να το μεγαλώσουν διότι δε στάθηκαν τυχεροί για λόγους υγείας να αποκτήσουν και όχι σε κάποιους που δεν έχουν ως πρότυπο τα δύο φύλα.

    Σε ποια κοινωνία θα ζήσουν τα παιδιά αυτά με ομοφυλόφιλους γονείς, όταν η μη αποδοχή αυτής της παράταιρης με τη φύση διαφορετικότητας, έχει ως πιθανές συνέπειες του στρες που δημιουργείτε η συχνότερη εμφάνιση μειωμένης σωματικής και ψυχική υγείας με αυτοκτονικές ιδέες και συμπεριφορές, μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ και συχνή χρήση τσιγάρων και ουσιών.

    Η Κυβέρνηση, θέλει να δώσει και άλλα δικαιώματα (και μόνο τέτοια) για την πλήρη εκθεμελίωσης της κοινωνίας, που μετα βίας προσπαθεί να παραμείνει ελληνορθόδοξη!

    Η κομματική πειθαρχία φιμώνει τη συνείδησή των βουλευτών και ενδυναμώνει εμάς που ανήκουμε στην πατροπαράδοτη Ελληνική οικογένεια να απομακρυνθούμε τις επόμενες φορές από ανθρώπους σαν αυτούς που τη διαλύουν.

    Εσένα που σε ψήφισα μην ψηφίζεις τον εν λόγο νόμο. Εσένα που δεν θα ψηφίσω να θυμηθείς τότε, πως το έκανα γιατί δεν αφουγκράστηκες αυτό που θέλει η κοινωνία μας.
    Παρακαλούμαι οι περισσότεροι να μη μας συμβεί.
    Ούτε εσύ το θέλεις για την οικογένεια σου.
    Δείξε την αντίθεσή σου στην παρά φύσιν μειονότητα.
    Μη καταστρέφεις την κοινωνία μας και σώσε την πατρίδα σου.
    ΣΩΣΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΟΥ.
    Στην Ελληνική κοινωνία δεν υπάρχει θέση για τέτοιο ερώτημα.
    Αρνητική ψήφο τώρα και για πάντα!

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 11:05 | Ιωάννα

    Ο Θεός έδωσε στον Αδάμ για σύντροφο γυναίκα!
    Γάμος ορίζεται ως η ένωση μεταξύ αρσενικού και θηλυκού γαμετη.
    Οικογένεια ορίζεται ως μια κοινωνία ανθρώπων που παράγουν γένος! Δεν θα αλλάξουμε έννοιες αιώνων!
    Είναι ολέθριο να γίνεται νόμος του κράτους κάτι εντελώς ΑΦΥΣΙΚΟ για τον άνθρωπο,είναι καταστροφικό.

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 11:31 | Πανυτσίδης Ναούμ

    Το νομοσχέδιο παραβιάζει κατάφορα τα δικαιώματα των παιδιών γιατί τους στερεί τη δυνατότητα να έχουν πατέρα και μητέρα!! Ένας άντρας δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να υποκαταστήσει τη μητέρα και μία γυναίκα δεν μπορεί να υποκαταστήσει έναν πατέρα. Αυτό αποτελεί το πιο βασικό δικαίωμα για ένα παιδί. Εάν η κυβέρνηση ενδιαφερόταν πραγματικά για τα παιδιά θα μπορούσε κάλλιστα να διευκολύνει την υιοθεσία από ανδρόγυνα τα οποία διακαώς επιθυμούν να υιοθετήσουν κάποιο παιδί. Μέχρι σήμερα λοιπόν, το αναλγητο κράτος έβαζε συνεχώς εμπόδια σ’ αυτή τη διαδικασία. Κατά δεύτερον, το παρόν νομοσχέδιο είμαι άκρως αντιδημοκρατικό αφού είναι ηλίου φαεινοτερο ότι η συντριπτική πλειοψηφία υποστηρίζει ότι κάτι τέτοιο έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις αρχές, τις αξίες, τα ιδανικά και την πολιτισμική της παράδοση. Δημοκρατία λοιπόν είναι η επικράτηση της γνώμης της πλειοψηφίας. Διαφορετικά, γιατί κυβερνάει η Ν.Δ. που έχει πάρει τις περισσότερες ψήφους;; και μάλιστα στην προκειμένη περίπτωση το νομοσχέδιο είναι όχι μόνο αντίθετο με την πλειοψηφία του ελληνικού λαού, αλλά άκρως επιθετικό προς αυτήν!

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 11:59 | Σοφία Τσιραμπίδου

    Όσοι μιλούν για διακρίσεις, να παραπονεθούν στη φύση που δίνει παιδιά σε ένα αρσενικό κι ένα θηλυκό. Ο καθένας έχει τη ζωή του, αλλά ως εκεί. Να ζήσει ο καθένας με τις επιλογές του. Θέλετε ομοφυλοφιλική σχέση, κάντε την. Αφήστε τα αθώα παιδιά ήσυχα, να ζήσουν μια φυσιολογική ζωή. Θαυμάζουμε τη φύση και μιλάμε για την προστασία της φύσης και το σεβασμό της φυσικής τάξης πραγμάτων… αυτά μόνο ως προς το περιβάλλον ισχύουν; Όταν μιλάμε για τον άνθρωπο δεν ισχύουν; Εκεί παύει η σοφία της φύσης να ισχύει και υπερισχύει ο ανθρώπινος εγωισμός; Όχι στο γάμο και στην τεκνοθεσία σε ομοφυλόφιλα ζευγάρια. ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟ ΜΟΝΟΣΧΕΔΙΟ!

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 11:30 | Γιώργος

    Η νομοθεσία περί γάμου προστατεύει τη διάκριση των φύλων ως προαπαιτούμενο για την επίτευξη της συζυγίας. Συνεπώς το νομοθέτημα αυτό αντιβαίνει στα όσα ορίζει το Σύνταγμα των Ελλήνων .
    Εξάλλου αν μελετήσουμε τη νομοθεσία των προγόνων μας θα δούμε ότι η ομοφυλοφιλία στην Αρχαιότητα, αντιμετωπίζονταν νομικά με την ποινή του θανάτου ! Το γεγονός ότι η ποινή αυτή καταργήθηκε στις περισσότερες σύγχρονες κοινωνίες δεν σημαίνει ότι πρέπει να αποδεχτούμε ως νόμιμα και τα παραπτώματα που τιμωρούνταν με αυτή.
    Εάν κάνει πίσω η Ελληνική κοινωνία και αποδεχτεί τέτοιου είδους παρεκτροπές σύντομα θα κληθεί να αντιμετωπίσει και άλλου είδους σοβαρότερα προβλήματα όπως αυτό της παιδεραστίας, που ήδη αντιμετωπίζουν άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.
    Ας σταματήσουμε λοιπόν να θέτουμε υπό αμφισβήτηση ηθικά θέματα όπως ακριβώς πρέπει να κάνουμε και με τα αντίστοιχα εθνικά.

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 10:29 | Νικόλαος Μπ.

    Διαφωνώ κάθετα με αυτό το νομοσχέδιο.

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 10:02 | Γεωργία Κοροβεση

    Πρέπει να ισχύει στα ομόφυλα ζευγάρια ότι και στα ετερόφυλα
    Να επιτρέπει την τεκνοθεσια και την παρένθετη μητέρα
    Να έχουν τα παιδιά τους τα ίδια δικαιώματα
    Όπως τα παιδιά ολων

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 10:46 | A. St.

    Διαφωνώ. Διεστραμένο. Επικίνδυνο. Μετα-Νοείτε!

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 09:05 | ΑΡΙΩΝ ΛΗΜΝΑΙΟΣ

    Ο Δημιουργός Κύριος μας , έπλασε δύο φύλα και είπε » αυξάνεσθε και πληθύνεσθε «.

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 09:40 | Ελένη Παππα

    Συμφωνώ απόλυτα με το νομοσχέδιο.Ολοι οι άνθρωποι είμαστε ίσοι.Σε μια δημοκρατική χώρα δεν πρέπει να υπάρχουν διακρίσεις.

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 08:12 | ΓΕΩΡΓΙΟΣ

    Διαφωνώ πλήρως με το νομοσχέδιο. Μπορούν να είναι μαζί ερωτικα δυο άνθρωποι του ίδιου φύλου αλλά Είναι ενάντια στην ίδια μας την φύση να μπορούν να γίνουν ή να είναι γονείς παιδιού.

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 07:23 | ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

    Με το παρόν νομοσχέδιο αλλάζετε τη σύσταση της ελληνικής κοινωνίας χωρίς να ρωτήσετε την ίδια την ελληνική κοινωνία!
    Το τι κάνει ο καθένας στην προσωπική του ζωή είναι δικαίωμά του. Αυτό δε σημαίνει πως πρέπει να περάσουμε το παρά φύση ως φυσιολογικό!
    Ας το σκεφτεί καλά, λοιπόν, καθένας τους πριν το ψηφίσει!

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 06:15 | Κουτσιώρας Βασίλειος

    διαφωνώ κάθετα με την τεκνοθεσία ομόφυλων ζευγαριών

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 06:28 | ΛΑΜΠΡΟΣ

    Το νέο νομοσχέδιο για γάμο και τεκνοθεσία μαε βρίσκει πλήρως αντίθετους. Αρνούμαστε ξεκάθαρα και ρητώς αυτήν την σοδομική αμαρτία.

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 02:31 | Στυλιανός-Αθανάσιος

    Διαφωνώ πλήρως με το νομοσχέδιο. Αυτοί οι άνθρωποι κυριολεκτικά βρίζουν την έννοια της οικογένειας. Άρα ο σκοπός τους με το νομοσχέδιο δεν είναι να κάνουν οικογένεια σίγουρα! Ελπίζω να επέμβει ο Χριστός μας και να τους σταματήσει πριν να είναι αργά

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 00:43 | Αναστασία

    Διαφωνώ απόλυτα. Απλά ΑΠΑΡΆΔΕΚΤΟ!!!!

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 00:20 | Ελένη

    Διαφωνώ!!!!!!!!!!!!!!!!
    Ένας είναι ο θεός, ο οποίος λέει ξεκάθαρα ότι είναι για κόλαση αυτοί οι παραφύσην άνθρωποι.
    Θα πανε και τα παιδιά στην κόλαση.
    Αγίους μας θέλει ο Θεός. Τα παιδιά δημιουργούνται από άνδρα και γυναίκα, πατέρα και μητέρα!!!!!!
    Είναι ανεπηρέαστο να πάμε εναντία στον Θεό!!!!!!!

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 00:58 | Μαρία

    Το ζήτημα της υιοθεσίας παιδιών από ομοφυλόφιλα άτομα είναι ομοφυλόφιλο.
    Δεν σας πρέπει να έχετε παιδιά.
    Εκτροπή-Απόκλιση-Διαστροφή από το φυσιολογικό τρόπο ανάπτυξης.
    Δεν το θέλει ο Θεός.Και αυτό αρκεί.

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 00:24 | Δημήτρης

    Διαφωνώ με την νομιμοποίηση του γάμου μεταξύ ομοφυλόφιλων ανθρώπων, όπως και με την τεκνοθεσία από αυτά. Το ότι δεχόμαστε αυτούς τους ανθρώπους με τα ελαττώματα τους και σεβόμαστε τις προσωπικότητες τους δεν σημαίνει ότι πρέπει να δεχτούμε ότι είναι και φυσιολογικό αυτό που κάνουν και αυτό που θέλουν. Όλα έχουν ένα όριο. Η ομοφυλοφιλία είναι αρρώστια ψυχολογικής φύσεως και θέλει θεραπεία και συμπαράσταση από οικογένεια και οίκειο περιβάλλον. Αν δεν την αναγνωρίσεις ως ασθένεια, είναι αδύνατον να δεχτείς βοήθεια από ειδικούς αλλά και από τους δικούς σου ανθρώπους.

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 00:33 | Παντελής Λιάσος

    Πάρτε πίσω το νομοσχέδιο του Σοδομισμού . Μετανοηστε . Ο Χριστός χθες σημερον και εις τους αιώνες των αιώνων

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 00:44 | Παναγιώτης

    Διαφωνώ πλήρως με το προτεινόμενο νομοσχέδιο περί γάμου ομοφύλων και συνεπώς δικαιώματος τεκνοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια.
    Η οικογένεια είναι το κύτταρο της κάθε κοινωνίας , και η ελληνική κοινωνία ιστορικώς έχει αποδείξει ότι αντέχει κάθε είδους δοκιμασίες , παρακαλώ μην την ευτελίζετε με νομοθετήματα που προσβάλουν τις αξίες μας! Τα δικαιώματα των ομόφυλων ζευγαριών μπορούν να εξυπηρετούνται με την σημερινή νομοθεσία , και τέλος η λέξη γάμος από αρχαία έτη και στην Αγία γραφή ορίζει την ένωση ενός άνδρα με μια γυναίκα , σε αρμονία και την δημιουργία οικογένειας και όχι μιας παρέας ανθρώπων που απλά θέλουν να είναι μαζί !
    Σταματήστε λοιπόν να βάνδαλο ζετέ τις είχες μας και να ασχημονείτε πάνω σε λέξεις και θεσμούς , αυτό το νομοσχέδιο μόνο ντροπή θα είναι στην ιστορία της ελληνικής δημοκρατίας. Με κάθε σεβασμό στο δικαίωμα του κάθε ανθρώπου για τις επιλογές του, εφόσον δεν ακυρώνει τις ελευθερίες των υπολοίπων , ευχαριστώ

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 00:38 | Νίκη Χολίδη

    Διαφωνώ τόσο με τον γάμο και κι με την τεκνοθεσία ομοφυλόφιλων ζευγαριών. Για το γάμο, γιατί αυτομάτως θα έχουν δικαίωμα για υιοθεσία ή χρήση παρενθετης μητερας. Όλα τα βιβλία παιδαγωγικής και ψυχολογίας,συμφωνούν ότι το παιδί χρειάζεται ΈΝΑΝ πατέρα και ΜΙΑ μητέρα που ο καθένας με βάση τα χαράκτηριστικά του φύλου του, θα του προσφέρει διαφορετικά πράγματα αφενός και αφετέρου το παιδί ταυτίζεται με τον γονέα του ίδιου φύλου προκειμένου να αναπτυχθεί ομαλά ως ολοκληρωμένη προσωπικότητα. Επίσης, υπάρχουν έρευνες αλλα και προσωπικές μαρτυρίες που μεγαλώσαν με ομοφυλόφιλα ζευγάρια και λένε ότι εκτέθηκαν από πολύ νωρίς σε άσεμνες εικόνες ακατάλληλα περιβάλλοντα, μυηθηκαν από νωρίς σε ελεύθερο σεξ, βίωσαν την συχνή εναλλαγή ερωτικών συντρόφων των γονέων τους και ως εκ τούτου μετακινήσεων, είχαν σύγχυση και αγχος για το ποιο φύλο είναι και ποια σεξουαλικη ταυτοτητα έχουν. Να μη ξεχνάμε σε ποσο δύσκολη θέση θα έρχονται τα παιδιά αυτά όταν επανειλημμένως θα ρωτουνται από τους συμμαθητές του γιατι έχει 2 μπαμπάδες/2 μαμάδες, που είναι ο μπαμπάς/ μαμά του και δύσκολα να μη αισθανθεί κομπλεξικό μειονεκτικά για να μη πω την πιθανή απομόνωση αυτού του παιδιού από την σχολική κοινωνική ομήγυρη. Όταν ζητηθεί η χρήση της παρενθετης μητέρας, αυτομάτως εμπορευματοποιείται τόσο και η μητέρα όσο και το παιδί, που πάλι θα χει κενά ταυτότητας ενώ για την παρενθετη δεν ξέρουμε τις σωματικές και ψυχικές συνέπειες από τις κατά παραγγελία συνεχομενες εγκυμοσυνες.

  • 28 Ιανουαρίου 2024, 23:28 | Ιωάννης

    Διαφωνώ κάθετα με την τεκνοθεσία ομόφυλων ζευγαριών.Αλλοιμονον!!!

  • 28 Ιανουαρίου 2024, 23:40 | Γιωτα

    Διαφωνώ με το νομοσχέδιο! Η φυση είναι ξεκάθαρη για την απόκτηση παιδιών! Σεβόμαστε όλους τους ανθρώπους αλλά κάποια πραγματα δεν μπορουν να αλλάξουν γιατί οποιος παει ενάντια στη φυση κάτι καλό δε θα βγει! Ο Χριστός ευλόγησε έναν γάμο και σαν Χριστιανικός λαός θα πορευτουμε με τις διδαχές Του.

  • 28 Ιανουαρίου 2024, 23:13 | Βασιλική Γούδα

    Διαφωνώ πλήρως με το νομοσχέδιο.

  • 28 Ιανουαρίου 2024, 23:14 | Δάρια

    Διαφωνώ καθετα και με τη νομιμοποίηση του γάμου των ομοφυλόφιλων και με τη τεκνοθεσια απο αυτα τα ζευγάρια. Έχουν το δικαιωμα να κάνουν μεταξύ τους οτι θελουν και δεν θα τους κρίνουμε γι αυτο, είναι δικό τους θέμα. Δεν μπορούμε ομως να νομιμοποίουμε κατι που δεν είναι φυσιολογικό ουτε φυσικά να δίνουμε παιδιά σε τετοια ζευγάρια. Τα παιδια θα μπερδευτουν καη θα τραυματιστουν σε μια τέτοια «οικογένεια».