ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β’ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΣΤΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣΤΗΣ ΣΥΝΑΨΗΣ ΓΑΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΩΝΥΜΟ – ΛΗΞΙΑΡΧΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Άρθρο 3 Σύναψη γάμου από πρόσωπα του ιδίου φύλου – Τροποποίηση παρ. 1 άρθρου 1350 Αστικού Κώδικα

 

Στην παρ. 1 του άρθρου 1350 του Αστικού Κώδικα, περί των όρων σύναψης γάμου, προστίθεται νέο, πρώτο, εδάφιο, και η παρ. 1 διαμορφώνεται ως εξής:

«Άρθρο 1350
Όροι για τη σύναψη γάμου

Ο γάμος συνάπτεται μεταξύ δύο προσώπων διαφορετικού ή ίδιου φύλου. Για τη σύναψη γάμου απαιτείται συμφωνία των μελλονύμφων. Οι σχετικές δηλώσεις γίνονται αυτοπροσώπως και χωρίς αίρεση ή προθεσμία.».

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 20:49 | Παπασταύρου Αναστασια

    Λυπάμαι πολύ γιατί ενω υπάρχουν τόσα προβλήματα στις υπάρχουσες οικογένειες και αντί να νομοθετησετε ένα νόμο υπέρ των πολύτεκνων οικογενειών και να στηρίξετε τις πολύτεκνες οικογένειες και γενικότερα τις οικογένειες που βρίσκονται σε πολύ δεινή κατάσταση, εξαιτίας της ακρίβειας, σας επιάσε ο πόνος για τα δικαιώματα και τους γάμους των ομοφυλοφίλων!!! Υπάρχουν τόσες άτεκνες οικογένειες που κάνουν αιτήσεις να υιοθετήσουν ένα παιδί και περιμένουν χρόνια!!! Και εσείς ψάχνετε να καλύψετε τις οικογένειες των ομοφυλοφίλων!!! Κάθε επιθυμία και βίτσιο του καθενός δεν θα γίνεται απαραίτητα και νόμος!!! Έλεος με τις προτεραιότητες σας!!!

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 20:49 | Μπαντέκας Ευθύμιος

    Διαφωνώ με όλα τα σημεία του νομοσχεδίου.
    Δεν έχω κάτι με τους ομοφυλόφυλλους, καθώς ο καθένας είναι ελεύθερος να πορεύεται όπως θέλει στη ζωή του και κανένας άνθρωπος δεν είναι ικανός να κρίνει τον άλλο για τις πράξεις του.
    Τα κληρονομικά δικαιώματα μεταξύ τέτοιων ζευγαριών, νομίζω έχουν λυθεί με την ύπαρξη του συμφώνου συμβίωσης. Αν υπάρχει κάποιο κενό, καλό θα ήταν να διορθωθεί εκεί με κάποια τροπολογία.
    Από εκεί και πέρα ο όρος ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ δεν μπορεί να διασαλεύεται και να γενικεύεται πέρα από το πατροπαράδοτο ΠΑΤΕΡΑΣ – ΜΗΤΕΡΑ – ΠΑΙΔΙΑ.
    Φυσικά και υπάρχουν μονογονεϊκές οικογένειες, οι οποίες μπορεί να προκύψουν από ανάγκη.
    Κανένας όμως δεν μπορεί να αναγκάζει παιδιά να μεγαλώνουν χωρίς Πατέρα και Μητέρα οι οποίοι έχουν ρόλους αλληλοσυμπληρωματικούς.

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 20:32 | Στέφανος Παναγόπουλος

    Σ’ αυτήν τη φάση απλώς θέλετε να βάλετε όλους να αμαρτάνουν όπως αμαρτάνετε κι εσείς, και να σκέφτονται διεστραμμένα όπως σκέφτεστε κι εσείς, διότι δεν υπάρχει νόημα να ζητούν αυτοί που απορρίπτουν τον γάμο και την έννοια του να λογίζεται ως «γάμος» αυτό που κάνουν, όπως και δεν έχει νόημα αυτοί που επιλέγουν την ομοφυλοφιλία να θέλουν κάτι που δεν συνεπάγεται αυτή τους η επιλογή. Πρόκειται απλώς για καθαρή διαστροφή, δεν υπάρχει επιστημονική βάση αφού δεν υπάρχει λογική σ’ αυτήν την επιλογή, αλλά απλώς μια ανθρώπινη διεστραμμένη επιθυμία.
    Το ίδιο και με τη νομοθεσία. Δεν εκφράζει καμία επιστημονική μελέτη, δεν εκφράζει καμία βιολογική αναγκή, παρά μόνο την ανάγκη ορισμένων να επιβάλλουν την επιλογή τους και τη διαστροφή τους σε άλλους.
    Ευτυχώς, όπως και τόσες άλλες φορές, όταν οι άνθρωποι αποφασίζουν να διαστραφούν και να κάνουν το άσπρο-μαύρο, ο Θεός μένει άπραγος, αλλά ούτε και η φύση. Αυτό ας θυμούνται όλοι όσοι ακολουθούν στα χνάρια αυτών που νομοθέτησαν στα Σόδομα, αυτών που νομοθετούσαν επί Νώε, στον Πύργο της Βαβέλ κ.ο.κ.

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 19:14 | Ηλιάνα Μυλωνά

    Ως Χριατιανή Ορθόδοξη διαφωνώ και διαμαρτύρομα κατά του επαίσχυντου νομοσχεδίου της υιοθεσίας παιδιών από κίναιδους! Δεν αρμόζει σε μια Χριστιανική Ορθόδοξη Χώρα όπως η Ελλάδα και όπου αλλού ζούν Χριστιανοί Ορθόδοξοι. Είναι εμπαιγμός και βλασφημία κατά Του Αγίου Πνεύματος απο όποιον υπερψήφιζε τέτοιο νομοσχέδιο θα γύριζε πίσω στα Σόδομα και Γόμορρα που καταστράφηκαν και θα έπαιρνε μεγάλο κρίμα πάνω του! Καλή Φώτιση!

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 19:55 | Θεοδώρα

    Διαφωνώ κάθετα με το προτεινόμενο νομοσχέδιο σχετικα με ο,τι σχετίζεται με τη σύναψη γάμου ομόφυλων ζευγαριών και την υιοθέτηση τέκνων από αυτούς.

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 19:25 | Δεσποινα

    Προερχόμενη απο τον ιδιωτικό τομέα, με πεδίο δράσης σύγχρονων πρακτικών, για οποιαδήποτε αλλαγή τίθεται στο τραπέζι υποχρεούμαι να τρέξω Impact Analysis ετσι ώστε να αξιολογήσουμε ολιστικά πιθανές επιπτώσεις, κινδύνους ή και ευκαιρίες ακομα.
    Χρονια τωρα παρακολουθώ κυβερνήσεις που (αναρωτιέμαι) παροτι «τεχνοκρατικές» αν απαρτίζονται απο στελέχη που έχουν έστω τα απαραίτητα επαγγελματικά και -κυριως- ηθικα προσόντα.
    Επι του παρόντος νόμου – Γαμου και υιοθέτησης παιδιών απο ομοφυλόφυλα ζευγαρια θα ήθελα να ζητήσω να παραδωθεί η αντίστοιχη έκθεση – που αναλύει την επίπτωση σε :
    1) Προσωπικό επίπεδο
    2) «Οικογενειακό» επίπεδο
    3) Ψυχολογικό επίπεδο
    4) Κοινωνικό επίπεδο
    5) Εθνικό επίπεδο κλπ κλπ (θα μπορούσα να παραθέσω πολλά)
    και όλα αυτά σε βραχυπρόθεσμη, μεσο και μακροπρόθεσμη προοπτική.
    Δυστυχως οι ρηχές και ατεκμηρίωτες αποφάσεις σας επιβαιώνουν την πεποίθηση οτι ειστε απλα φερέφωνα ενος συστήματος που εχει συγκεκριμένες στοχοθετήσεις.
    Λάβετε υποψιν οτι η ιστορία εχει αποδείξει οτι η ανθρώπινη δράση εχει όρια – Η βλασφημία και καταρριψη των φυσικών νόμων επιφέρουν τη Νεμεση..
    Καλή Φώτιση !

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 19:38 | Ξένη

    Διαφωνώ!!!

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 19:56 | Παναγιώτης Μουρατίδης

    Διαφωνώ με το παρά φύση νομοσχέδιο!!!!

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 19:06 | Ευρυδικη

    Διαφωνώ καθετα με το νομοσχέδιο,διοτι αποτελεί πληγμα στο θεσμο της οικογένειας.

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 19:56 | Βαρβάρα

    Παραθέτω τα λόγια του Μητροπολίτη Ειρηναίου:
    «Από τη στιγμή από υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να ζήσουν διαφορετικά, πρέπει να υπάρχει ένα πλαίσιο από την πολιτεία. Αυτό με προσαρμογές θα μπορούσε να γίνει στο σύμφωνο συμβίωσης, το οποίο σήμερα απαγορεύει την τεκνοθεσία. Έρχονται να εκμεταλλευτούν τον ιερό θεσμό της οικογένειας, στο όνομα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Οι άνθρωποι έχουν δικαίωμα να ζήσουν ελεύθερα και εγώ ως κληρικός δεν μπορώ να το καταστρατηγήσω. Είναι διαφορετικό να σέβομαι έναν άνθρωπο και διαφορετικό να το προβάλω ως κοινωνικό πρότυπο»,

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 19:12 | ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ Β

    ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ.

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 19:04 | Βαρβάρα

    Παραθέτω τα λόγια του Μητροπολίτη Ειρηναίου με τα οποία και συμφωνώ:
    «Από τη στιγμή από υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να ζήσουν διαφορετικά, πρέπει να υπάρχει ένα πλαίσιο από την πολιτεία. Αυτό με προσαρμογές θα μπορούσε να γίνει στο σύμφωνο συμβίωσης, το οποίο σήμερα απαγορεύει την τεκνοθεσία. Έρχονται να εκμεταλλευτούν τον ιερό θεσμό της οικογένειας, στο όνομα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Οι άνθρωποι έχουν δικαίωμα να ζήσουν ελεύθερα και εγώ ως κληρικός δεν μπορώ να το καταστρατηγήσω. Είναι διαφορετικό να σέβομαι έναν άνθρωπο και διαφορετικό να το προβάλω ως κοινωνικό πρότυπο»,

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 19:51 | Ευαγγελία

    ΔΙΑΦΩΝΩ είναι αντισυνταγματικό και εναντιο στη φύση του ανθρώπου!!!!

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 19:36 | Στέλλα

    ΔΙΑΦΩΝΩ!!!!!

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 19:59 | ΖΑΦΟΣ

    Υπάρχει το σύμφωνο συμβίωσης γα όλους τους ανθρώπους, οπότε καλύπτονται οι ανάγκες όλων για επίσημη δέσμευση. Η τεκνοθεσία από ομοφυλα ζευγάρια είναι ενάντια στην φύση και άκρως αντισυνταγματικό.
    Θα έπρεπε να ντρέπεστε όπως και αυτοί που σας ψήφισαν..πατρίς-θρησκεία- οικογένεια γελάνε όλοι!

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 19:43 | Στέλλα

    ΔΙΑΦΩΝΩ με το νομοσχέδιο!!!!!
    Είναι ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ και αντίθετο προς τη φύση του ανθρώπου!!!!

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 19:02 | Soula

    Διαφωνώ κάθετα!!!!

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 19:32 | Στέλλα

    ΔΙΑΦΩΝΩ κάθετα με το νομοσχέδιο!!!
    Είναι ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ και αποτελεί πλήγμα για την οικογένεια και κατά συνέπεια για τη χώρα μας!!! Όσο για τα παιδιά χρειάζονται ΠΑΤΕΡΑ και ΜΗΤΕΡΑ και όχι γονέα 1 και γονέα 2!!!

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 18:44 | ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΟΡΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

    Με αφορμή την επιστημονικά απαράδεκτη, αντεθνική και αντορθόδοξη απόφαση της κυβέρνησης να φέρει στη Βουλή σχέδιο νόμου που προβλέπει τον «γάμο» των ομοφυλοφίλων και το «δικαίωμά» τους στην τεκνοθεσία, δηλώνω εξαρχής την αντίθεσή μου και εκφράζω έντονη αποδοκιμασία. Το νομοσχέδιο, σύμφωνα με τα λεγόμενα του ιδίου του Πρωθυπουργού, προτείνεται στα πλαίσια της ίσης αντιμετώπισης εκ μέρους της πολιτείας των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων και της υπεράσπισης των δικαιωμάτων των παιδιών που ήδη έχουν αναλάβει, νόμος που όμως δεν επιβάλλεται ούτε από το ποσοστό των συμπολιτών μας που συμφωνούν με την κίνηση αυτή, αλλά ούτε και από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
    Η ομοφυλόφιλη «σύζευξη», ακόμη και περιβεβλημένη με την κρατική νομιμότητα, ουδέποτε δύναται να εξισωθεί με την ετερόφυλη σχέση και να χαρακτηρισθεί ως «γάμος». Δεν υπάρχει η βιολογική συμπληρωματικότητα που καθιστά τη σχέση γόνιμη και παρέχει την προοπτική της δημιουργίας οικογένειας. Για την απόκτηση τέκνων πάντοτε θα χρησιμοποιούνται τρίτοι, που όμως δεν θα συμμετάσχουν στην ανατροφή των παιδιών, συνεπώς η ομοφυλόφιλη «σύζευξη» θέτει εξ’ αρχής τα παιδιά στη μειονεκτική θέση της στέρησης των γονέων τους.
    Η συνείδηση και η παράδοση του λαού μας είναι ξεκάθαρη και είναι αντίθετη σε κάθε τέτοιο «γάμο». Γάμος είναι μόνο η αιώνια ένωση των δύο ετερόφυλων συζύγων κάτω από την ευλογία της Εκκλησίας μας. Στη συνείδηση του λαού μας υπάρχει ζωντανός ο Νόμος του Ευαγγελίου, το θέλημα του Θεού, η Παράδοση της Εκκλησίας μας, που εκφράζουν όλους τους Ορθόδοξους Χριστιανούς, και για τους οποίους μια τέτοια ένωση είναι βλάσφημη και καταστροφική. Αλλά ακόμη και αυτοί που δεν έχουν θεολογική παιδεία αντιτίθενται σε κάθε τέτοια νοσηρή ένωση σεβόμενοι το νόμους της φύσης που καθορίζουν ποιες γενετήσιες σχέσεις ευοδώνονται και είναι δημιουργικές και ποιες είναι ανυπόστατες και άξιες να απορριφθούν.
    Στον ετερόφυλο γάμο και οικογένεια, οι γονείς καλούνται να θυσιάσουν τα δικαιώματά τους για χάρη των παιδιών τους. Στον ομόφυλο «γάμο», ολόκληρη κοινωνία και ιδιαίτερα τα πιο ευάλωτα μέλη της, τα παιδιά, καλούνται να θυσιαστούν για να ικανοποιήσουν τα κατασκευασμένα και ανυπόστατα δικαιώματα της ομοφυλόφιλης «σύζευξης». ΔΙΚΑΙΩΜΑ στην τεκνοθεσία δεν έχουν αυτοί που συνάπτουν μια ερωτική σχέση γνωρίζοντας εξ αρχής ότι θα είναι άκαρπη. Αντίθετα, ΔΙΚΑΙΩΜΑ κάθε παιδιού είναι το ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΑΤΕΡΑ ΚΑΙ ΜΗΤΕΡΑ!
    Στοιχιζόμενος με την Ιεραρχία της Εκκλησίας μας, αντιτίθεμαι σε οποιαδήποτε προσπάθεια νομικής δικαίωσης της ομοφυλόφιλης σχέσης και υπό οποιοδήποτε πρόσχημα και καλώ όλους να αντιδράσουν με κάθε έννομο μέσο για την ακύρωσή της.

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 18:28 | Ηλίας

    ΚΑΙ ΕΠΟΙΗΣΕΝ Ο ΘΕΟΣ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟΝ, ΚΑΤ ΕΙΚΟΝΑ ΘΕΟΥ ΕΠΟΙΗΣΕΝ ΑΥΤΟΝ, ΑΡΣΕΝ ΚΑΙ ΘΗΛΥ ΕΠΟΙΗΣΕΝ ΑΥΤΟΥΣ. ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΣΕΝ ΑΥΤΟΥΣ Ο ΘΕΟΣ, ΛΕΓΩΝ· ΑΥΞΑΝΕΣΘΕ ΚΑΙ ΠΛΗΘΥΝΕΣΘΕ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΣΑΤΕ ΤΗΝ ΓΗΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΚΥΡΙΕΥΣΑΤΕ ΑΥΤΗΣ. Γένεσης Α27-28.

    Όλα τα υπόλοιπα που πάει να σκαρώσει ο νομοθετης είναι διαστροφή.

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 18:19 | Άννα

    Τα ανήλικα τέκνα προς υιοθεσία δεν είναι κατοικίδια ώστε να αρκεί μόνο η αγάπη κι η φροντίδα για να νιώθουν ευτυχισμένα. Είναι άνθρωποι! Αυτό σημαίνει ότι απαιτείται επιπλέον για την ομαλή ανάπτυξή τους ένα περιβάλλον όπου θα νιώθουν ίδιοι και ίσοι με τους συνομηλίκους τους!!! Γιατί να πρέπει κάποια παιδιά στο μέλλον, να μπαίνουν στη διαδικασία να εξηγούν το μοντέλο της οικογένειάς τους; Γιατί να τους επιβάλλουμε να θεωρούν το διαφορετικό, μη διαφορετικό και το μη σύνηθες, σύνηθες; Γιατί θα πρέπει να «βιάζουμε» τη σκέψη και την κρίση τους;;; Για να ικανοποιήσουμε τα εγωιστικά ένστικτα των ομόφυλων;;; Αυτό κι αν είναι φασισμός!!!…

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 18:31 | ΤΣΑΚΙΡΊΔΗΣ Αφεντούλης

    Διαφωνώ κάθετα. Δεν υπάρχει καμία λογική μόνο εμμονή.

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 18:38 | Σοφία

    Όχι, τα παιδιά τι φταίνε; Δεν θέλουν ένα υγιές περιβάλλον;

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 18:27 | Γερονταρα Γεωργια

    Διαφωνω.

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 18:19 | Α. Κ.

    ΛΟΑΤΚΙ+

    Εκείνο το σύμβολο + στο τέλος, άραγε τί σημαίνει και γιατί επιμένουν να το προσθέτουν πάντα;

    Υπάρχει και στο σχέδιο Νόμου, στο πρώτο του κιόλας άρθρο αυτό το Σύμβολο » Υλοποίηση της Εθνικής Στρατηγικής για την Ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ+ »

    Το έχουν ψάξει καλά οι Βουλευτές οι οποίοι αποφάσισαν να το ψηφίσουν ή θα υπάρχει πάλι μια μικρή λεπτομέρεια η οποία μελλοντικά θα ανοίξει Ασκούς του Αιόλου όπως ήταν οι μικρές λεπτομέρειες στα Μνημόνια, τις οποίες -αν τις διάβασαν- τις προσπέρασαν αδιάφορα οι τότε εντιμότατοι κύριοι κύριοι Βουλευτές;

    Μήπως αυτό το + δεν είναι απλό σύμβολο, αλλά ένα Αριθμητικό Σύμβολο Πρόσθεσης Νέων Σεξουαλικών Προσδιορισμών, οι οποίοι θα προστίθενται μελλοντικά πχ για άτομα που έλκονται από ζώα (Κτηνοβασία), από μικρά παιδιά (Παιδοφιλία), από αντικείμενα και από όλες αυτές τις άκρως Βδελυκτές Παρά Φύση Έλξεις, οι οποίοι καθιστούν τον με Δόξα και Τιμή πλασμένο Άνθρωπο σε κατάσταση χειρότερη και από αυτή των ζώων;

    Και ποιός κ.κ. Βουλευτές σας εγγυάται ότι μελλοντικά θα χρειάζεται ξεχωριστός Νόμος για να υπάγονται όλες αυτές οι Διαστροφές στον προς ψήφιση Νόμο, για Γάμο και Τεκνοθεσία;

    Μπορεί απλά να σου πει »Το προσδιόριζα με το (+)»

    Όταν μάλιστα αυτό θα έχει περάσει ήδη ως ΛΟΑΤΚΙ+ σε Νόμο του Κράτους και στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως;
    Θα πείτε πάλι όπως στα Μνημόνια, δεν το πρόσεξα;

    Λύσεις για ελάχιστα προβλήματα υπάρχουν και τις ξέρετε.
    Προς Τί η Εμμονή με αυτό το θέμα; Ποιός και Γιατί την Επιβάλλει;

    Κύριοι Βουλευτές, αφήστε τα Κομματικά σας στην άκρη, τις όποιες Ιδεολογίες σας, καθίστε μόνοι σας και με Σύνεση νιώστε το Ιστορικό Βάρος που φέρετε!

    Θα σας αναθεματίζουν ακόμα και νεκρούς, οι ίδιοι οι Απόγονοι σας για τον Ασκό του Αιόλου που ανοίξατε, ως δήθεν Εκσυγχρονιστές.

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 18:35 | Αικατερίνη Μπ.

    Ο ορισμός του γάμου τέθηκε από τον από τον Ρωμαίο νομικό Μοδεστίνο στο Ρωμαϊκό δίκαιο και αυτόν υιοθέτησε όλος ο κόσμος για χιλιάδες χρόνια.
    «Γάμος ἐστὶν ἀνδρὸς καὶ γυναικὸς συνάφεια καὶ συγκλήρωσις τοῦ
    βίου παντός, θείου τε καὶ ἀνθρωπίνου δικαίου κοινωνία.»
    Διαφωνώ κάθετα με την αλλαγή του ορισμού του γάμου. Δεν υπάρχει γάμος μεταξύ δύο προσώπων του ιδίου φύλου. Είναι συμβίωση και υπάρχει το σύμφωνο συμβίωσης.

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 17:42 | Επίχαρις Μιχαηλίδου

    Τάσσομαι υπέρ της θέσεως της Εκκλησίας.Αντίθετος με την φύση και τη Θρησκεία μας ο γάμος προσώπων του ιδίου φύλου.

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 17:48 | thanasis33100

    διαφωνω πληρως με τον νομο αυτον δεν με ενδιαφερει τι κανουν στη προσωπικη τους ζωη τα ατομα του ιδιου φυλου αλλα δεν γινονται γονεας 1-2 δεν θα πει το παιδι σε 2 μαμαδες ή μπαμπαδες μαμα μπαμπας και σε σας βουλευτες που δεν θα το ΚΑΤΑΨΗΦΗΣΕΤΕ (ΔΕΝ ΜΕΤΡΑ Η ΑΠΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΣΑΣ ) ΘΑ ….ΝΥΧΤΑ

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 17:22 | Νίκος

    Πάτε να τινάζεται στον αέρα την ελληνική κοινωνία και με αυτόν τον νόμο. Μακάρι να καταψηφιστεί. Την άλλη φορά μην περιμένετε ψήφο.

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 17:24 | Α. Κ.

    Ακόμα κι όταν μιλάμε για αντικείμενα, επιβάλλεται να είναι διαφορετικά για να οριστούν ως ζευγάρι. Δύο παπούτσια για το δεξί πόδι, δεν κάνουν ένα ζευγάρι παπούτσια. Δύο γάντια για το αριστερό χέρι, δεν κάνουν ένα ζευγάρι γάντια!… Αν, κατά λάθος τα αγοράσουμε έτσι, τα επιστρέφουμε πίσω για αλλαγή! Δεν εκπληρώνουν τον σκοπό τους!… Σας λέει τίποτα αυτό; Φαντάζομαι πως όχι! Είναι προαποφασισμένο να γίνει το έγκλημα! Δεν ενδιαφέρονται οι «»υπεύθυνοι» για καμιά λογική απόδειξη! Το βαρύ κρίμα από αυτήν την εγκληματική πράξη να πέσει σε αυτούς που θα το ψηφίσουν και στις οικογένειές τους.

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 17:01 | Μανώλης

    Να αποσυρθεί, είναι ντροπή και αισχος σε αυτούς που το εισηγούνται.

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 17:08 | Χρυσάνθη

    Είναι απαράδεκτες αυτές οι εξελίξεις για μία χώρα σαν την Ελλάδα!

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 17:42 | Κωνσταντίνος Ζαφειράκης

    Απορώ με το θράσος σας να θέλετε να νομοθετήσετε εναντίον των φυσικών νόμων και των εντολών του Θεού, του Δημιουργού των Πάντων!
    Τι είδους αθλιότητα είναι αυτή???
    Θέλετε να καθιερώσετε με… νόμο πχ ότι ο λύκος είναι… αρνάκι και η συκιά κάνει… μήλα!……..
    Ντροπή….. Ντροπή…… Ντροπή!!!!!……
    Πώς τολμάτε να κάνετε τέτοιες πράξεις???
    Αυτό λέει η λογική, η ανθρώπινη λογική και σοφία τόσων αιώνων????
    Σεβαστείτε τουλάχιστον τη φύση και τους κανόνες της….
    Άρσεν και θήλυ και μόνον αυτά τα φύλα υπάρχουν από καταβολής κόσμου….
    Και πάλιν ΑΙΣΧΟΣ!……………

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 16:52 | Ιωαννα

    Δεν συμφωνω με το νομοσχεδιο!!

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 16:37 | ΓΕΩΡΓΙΑ

    Διαφωνώ

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 16:28 | Γιαννης

    Ας γίνει δημοψήφισμα !
    Διαφωνεί η πλειοψηφία κάθετα .
    Έτσι γίνεται στις δημοκρατίες , δεν επιβάλλουν ότι θέλουν οι δικαιωματιστες!

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 16:26 | Α. Κ.

    Είναι ένα ΑΙΣΧΡΌ από όλες τις απόψεις νομοσχέδιο. Ντροπή σε όσους δεν το καταψηφίσουν!

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 16:53 | Φώτης Αστερίου

    Μια απο τις χυδαιότερες εκφάνσεις ομοφοβίας είναι η σκόπιμη σύνδεση της παιδεραστίας με την ομοφυλοφιλία.

    Στην μία περίπτωση έχουμε βάρβαρη κακοποίηση και βιασμό μιας παιδικής ψυχής, ενώ στην άλλη συναινετικό σεξ μεταξύ ενηλίκων.

    Το να μπερδεύεις τον κλειδαρά με τον διαρρήκτη είναι πρόβλημα, γιατί ο δεύτερος κάνει κάτι παράνομο που βλάπτει κάποιον, ενώ ο πρώτος όχι…

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 16:06 | ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΤΣΟΥΛΙΔΟΥ

    Διαφωνώ κάθετα με το νομοσχέδιο. Ο τάφος της Νέας Δημοκρατίας

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 16:01 | Α. Χατζηγιάννη

    Δεν συμφωνώ, επί του συνόλου του νομοσχεδίου. Υπάρχει το σύμφωνο συμβίωσης που τους καλύπτει. Γάμος σημαίνει συνεύρεση δύο γαμετών με σκοπό την τεκνοποίηση.Στην προκειμένη περίπτωση δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο. Ένα αρσενικό και ένα θηλυκό, μπορούν να τεκνοποιήσουν. Όλα τα άλλα είναι αντίθετα στην φύση. Ο Κύριος αρσενικό και θηλυκό έφτιαξε, τα υπόλοιπα που λέγονται είναι εκ του πονηρού. Ο πρωθυπουργός μας θεωρεί ηλιθιους και προσπαθεί να βαπτίσει το άσπρο μαύρο και το μαύρο άσπρο. Την αμαρτία της ομοφυλοφιλίας δεν γίνεται να την νομιμοποιήσουμε. Αγαπάμε τα πρόσωπα που κάνουν αυτή την αμαρτία, αλλά μισούμε την αμαρτία.

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 16:00 | Γιωργος

    τι θα μπορουσα εγω να γραψω γι αυτο το παραλογο ,διαστροφικό, ανθελληνικό και αντισυνταγματικό νομοσχέδιο, οταν κανοντας μια αναδρομη εχουμε : Στην αρχαία μας γλώσσα οι ομοφυλόφιλοι αναφέρονται, με μια λέξη πολύ σκληρή, την λέξη ΚΙΝΑΙΔΟΣ δηλ. ο «κινών την αιδώ».Η Αιδώς ήταν πολύ σημαντική Θεότητα και, όποιος την προκαλούσε δοκίμαζε σκληρότατη τιμωρία από την Νέμεση, που μονίμως την συνόδευε. Η Αιδώς ετυμολογικώς συνδέεται με το Αίσχος, άρα η συγκεκριμένη πράξη έφερνε καταισχύνη στον ενεργούντα και βέβαια διαβαζοντας στον Ἅγιο Ἰωάννη τον Χρυσόστομο στο Λόγος γιά τήν ὁμοφυλοφιλία «Ἀλλ’ ἀκόμη δέν ἀνέφερα τό ἀποκορύφωμα τῶν κακῶν, οὔτε τό κυριώτερον μέρος τῆς συμφορᾶς ἀπεκάλυψα, διότι πολλάκις, πού ἠτοιμάσθην νά τό εἰπῶ ἐκοκκίνησα,πολλάκις δέ ἐντράπηκα…..Επέπεσεν ασθένεια βαρεία και αθερά­πευτος και ενέσκηψε πανώλης χει­ροτέρα όλων’ επενοήθη κάποια νέα και φοβερά παρανομία, διότι ανατρέπονται όχι μόνον οι ανθρώ­πινοι, αλλά και οι φυσικοί νόμοι.
    Ειμαστε εμεις ιακανοι κι αξιοι να ακυρωσουμε την 5 εντολή «Τίμα τον πατέρα σου και την μητέρα σου, ίνα εύ σοι γένηται, και ίνα μακροχρόνιος γένη επί της γής της αγαθής, ής Κύριος ο Θεός σου δίδωσί σοι.». Πολυ σωστα η Ιερά Σύνοδος σε συνεχεια της εισήγησης του Μητροπολίτου Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ Νικολάου εκφράζει τις θέσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος ως εξής: Οι εμπνευστές του νομοσχεδίου και οι συνευδοκούντες σε αυτό προωθούν την κατάργηση της πατρότητας και της μητρότητας και τη μετατροπή τους σε ουδέτερη γονεϊκότητα, την εξαφάνιση των ρόλων των δύο φύλων μέσα στην οικογένεια και θέτουν πάνω από τα συμφέροντα των μελλοντικών παιδιών τις σεξουαλικές επιλογές των ομοφυλόφιλων ενηλίκων.
    ο Θεός να μας λυπηθει και να μας ελεήσει

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 15:05 | ΒΛΑΧΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ

    Χαίρετε! Είμαι εναντίον του νομοσχεδίου επί του συνόλου. Ο «θεσμός» που προωθείτε θα βλάψει τις επόμενες γενιές. Οι ομοφυλόφιλοι καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες τους με το σύμφωνο συμβίωσης. Η «ανάγκη» που, δήθεν, προσπαθεί να καλύψει το νομοσχέδιο (προστασία των παιδιών χωρίς οικογένεια) δεν θα καλυφθεί στην πράξη. Αντιθέτως, (και σταδιακά) θα υπάρξει άμβλυνση των συνειδήσεων και των ηθικών αναστολών.

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 15:38 | Στεφανος

    Αισχος!!! Διαφωνώ

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 15:41 | Κικη

    Διαφωνω

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 15:00 | Παρασκευή

    Ντροπή και αίσχος.

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 15:48 | Θεόδωρος Παπαγιάννης

    ΔΙΑΦΩΝΩ ΚΑΘΕΤΑ

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 15:15 | Χαράλαμπος Πιζάνιας

    Αυτό θα είναι η σταγόνα που θα ξεχειλίσει το ποτήρι.
    Αγαπητοί βουλευτές αντιλαμβάνεστε τι πατε να κάνετε; Πάτε να νομιμοποιήσετε την παιδεραστία;
    Δίνετε την ευκαιρία σε παιδεραστές να δηλώνουν ομοφυλόφιλοι, να συνάπτουν γάμο και να υιοθετούν παιδιά. Υπερβολικό;;; Αναζητήστε στο διαδίκτυο την περίπτωση των Mark Newton and Peter Truong και φρίξτε!
    Όσοι έχετε έστω και λίγη συνείδηση έχετε χρέος να καταψηφίσετε το νομοσχεδιο.
    Να είστε σίγουροι πως δεν θα ξεχάσουμε όσους το καταψηφίσουν, όπως επίσης δεν θα ξεχάσουμε ποτέ και όσους το ψηφίσουν!!!

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 15:43 | Θωμαή

    Διαφωνώ κάθετα με το νομοσχέδιο.

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 14:28 | Sissy Stavrou

    Διαφωνώ κάθετα με το νομοσχέδιο

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 14:56 | Κατερίνα

    Διαφωνώ!