ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «Ισότητα στον πολιτικό γάμο, τροποποίηση του Αστικού Κώδικα και άλλες διατάξεις» ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α’ ΣΚΟΠΟΣ – ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ Άρθρο 1 Σκοπός

 

Ο παρών νόμος αποσκοπεί στη διασφάλιση της αρχής της ισότητας, μέσω της επέκτασης της δυνατότητας σύναψης γάμου και σε πρόσωπα του ιδίου φύλου και στην ενίσχυση της προστασίας από διακρίσεις, προς την κατεύθυνση της υλοποίησης της Εθνικής Στρατηγικής για την Ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ+.

  • 26 Ιανουαρίου 2024, 12:38 | Δημήτριος Πρατσόλης

    ΟΧΙ στο νομοσχέδιο!

    Ο στόχος, διαχρονικά, ήταν, είναι και θα είναι πάντα ένας. Η μόνη Αλήθεια, ο Χριστός και, κατ’επέκταση, η Ελληνορθόδοξη Πίστη μας.

    Δυστυχώς ή ευτυχώς, έλαχε στην δική μας γενιά να ζούμε σε εποχές που οι δυνάμεις του σκότους και τα πειθήνια όργανά τους επιδεικνύουν πρωτοφανή βιασύνη και «πρεμούρα» να ολοκληρώσουν το έργο τους, που έχει σχεδιαστεί και ξεκινήσει αιώνες πριν. Σε εποχές που, την δύσμοιρη χώρα μας, κυβερνούν νεοεποχήτικες, οικουμενιστικές, μασσονικές μαριονέτες, χωρίς Ιερό και Όσιο.

    Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο δεν αποτελεί τίποτα άλλο παρά ένα από τα τελευταία καρφιά που θέλουν να καρφώσουν στο κορμί της ήδη ημιθανούς Ορθόδοξης Ελλάδας. Αυτό που, όμως, δε γνωρίζουν ή κανουν πως δεν γνωρίζουν είναι ότι, πέρα απο τους νόμους που θεσμοθετούν οι άνθρωποι, υπάρχουν και οι Πνευματικοί νόμοι, οι οποίοι, σε αντίθεση με τους ανθρώπινους, πάντα εφαρμόζονται. Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο-βδέλυγμα, όντας βόμβα στα θεμέλια του κυττάρου της κοινωνίας, της οικογένειας, θα αποτελέσει τον καταλύτη όλων όσων θα ευδοκήσει ο Θεός να ζήσουμε για να Μάς διαπαιδαγωγήσει, μήπως και κάποτε επιστρέψουμε σε Αυτόν.

    Δεν έχω τίποτα με τα αδέρφια μας που έχουν το συγκεκριμένο πάθος (ομοφυλοφιλία). Εύχομαι και προσεύχομαι να Τούς φωτίσει ο Θεός να μετανοήσουν κάποια στιγμή, για να αναζητήσουν την θεραπεία μέσα από τα Μυστήρια της Εκκλησίας μας. Και να δυναμώνει και όλους εμάς για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε σε όλα όσα είναι μπροστά μας, λόγω της μεγάλης μας αποστασίας.

  • 26 Ιανουαρίου 2024, 12:19 | Βασίλης Μπ. Πολίτης

    Το παρόν νομοσχέδιο φέρνει μια σημαντική συμβολική ρύθμιση για την διασφάλιση της ισότητας μεταξύ πολιτών ανεξαρτήτως φύλου και σεξουαλικού προσανατολισμού και εντάσσεται ορθώς στην ευρύτερη λογική παροχής μεγαλύτερης ελευθερίας, ευημερίας και ευτυχίας για όλους τους πολίτες. Ξεπερνά, δε, παρωχημένες αντιλήψεις περί σεξουαλικότητας και μακραίωνη υποκρισία.

    Οι νέες γενιές μπορούν να είναι σίγουρες ότι τους προσφέρεται μια καλύτερη κοινωνία αποδοχής, αγάπης και συμπεριληπτικότητας. Διότι, όποιος αγαπά, δεν φοβάται. Όποιος δεν φοβάται, δεν μισεί.

    Είναι κρίσιμο ότι το νομοσχέδιο μας υπενθυμίζει βασικές αξίες της εποχής μας. Η σημερινή οικογένεια δεν είναι ένωση περιουσιών. Η σημερινή οικογένεια δεν είναι ένωση με μοναδικό σκοπό την ζωική-βιολογική αναπαραγωγή.

    Η σημερινή οικογένεια είναι ένωση συναισθημάτων. Είναι ένωση αγάπης και φροντίδας. Είναι ένωση επιλογής και όχι υποχρεωτικότητας, όπως συχνά συνέβαινε στο παρελθόν. Και οι οικογένειες είναι πολλές και διαφορετικές. Με έναν ή δύο συντρόφους. Με πολλούς ή λίγους συγγενείς. Με ή χωρίς παιδιά.

    Ένας τέτοιος πυρήνας, που διακρίνεται από αγάπη, αποδοχή και επικοινωνία, όπου ο καθένας ξεπερνά ενσυνείδητα τον εαυτό του και βάζει πάνω απ’όλα τα καλό του συντρόφου, ανεξαρτήτως φύλου, και των τέκνων (αν υπάρχει η δυνατότητα, που οφείλει να υπάρχει για όλα ανεξαιρέτως τα ζευγάρια, επίσης για λόγους ισότητας), αποτελεί το υγιέστερο κύτταρο μιας κοινωνίας. Μιας κοινωνίας που μπορεί να κοιτάζει με υπερηφάνια τον εαυτό της στον καθρέφτη και να ατενίζει με θάρρος και σιγουριά το μέλλον της.

  • 26 Ιανουαρίου 2024, 12:07 | Χριστίνα Ορθοδοξία

    Είμαι κατά του «γάμου»των ομοφυλοφίλων και λέω Όχι και στην τεκνοθεσια ανυπεράσπιστών παιδιών και ειμαι Κατά του πολιτικού γάμου Άνδρος και γυναίκως ως μια δημόσια πορνεία. Ο μόνος γάμος που είναι αποδεκτός είναι ο Ορθόδοξος Χριστιανικός γάμος που είναι Μέγα Μυστήριο και όχι μια συμφωνία πολιτείας χωρίς καμία ευλογία από τον Τριαδικό Θεό.
    Ο γάμος εννοείται καὶ ορίζεται ως σαρκικὴ ένωση ανδρὸς καὶ γυναικός, απὸ τὴν οποία μὲ τὴν γέννηση τέκνων εξασφαλίζεται η διαιώνιση του ανθρωπίνου γένους, η συνέχιση της ανθρώπινης υπαρξης, τὸ ειναι του ανθρώπου. Αυτὸ ειναι τόσο αυτονόητο καὶ αναμφίβολο.
    Ο Θεός έκανε άνδρα και γυναίκα (Γενν.) και ευλόγησε τον γάμο ως Μέγα Μυστήριο δεν ευλόγησε ομοφυλόφιλους αλλά τους έκαψε με πυρ και θειάφι τα Σόδομα και Γόμορρα τη σημερινή νεκρά θάλασσα.

    Αυτό το επαίσχυντο νομοσχέδιο δεν αποσκοπεί σε τίποτε καλό/αγαθό αλλά σε διαστροφή του ανθρώπινου γένους,σε διάλυση της φυσιολογικής οικογένειας ,σε παρακμή, σε όλεθρο του ανθρώπου ως οντότητα, σε δολοφονία παιδικών ψυχών προβάλλοντας το πάρα φύσιν, την ανωμαλία, την τρέλα,την διαστροφή ως κάτι φυσιολογικό ενώ δεν είναι.
    Πόσο φυσιολογικό είναι να βλέπεις ένα άντρα με μούσια να είναι βαμενος και να φοράει φούστα δηλαδή να έχει μετατρέψει τον εαυτό του σε ενα απαίσιο εξευτελιστικό θέαμα επειδή δεν έχει βρεί τον εαυτό του, οπότε είναι ένας προβληματικός άνθρωπος ο οποίος χρήζει βοήθεια πνευματικού ειδικού για να θεραπευτεί. Είναι δυνατόν τέτοιου είδους άνθρωποι να προβάλλονται και να έχουν προνόμια στη κοινωνία ως κάτι το διαφορετικό ενώ είναι ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΟ και επικίνδυνο για την κοινωνία!
    Αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να βοηθηθούν πνευματικά και να μην δικαιώνει ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΑΜΑΡΤΙΑ ουτε κατα διάνοια το Κράτος να κάνεις νομους που είναι ΚΑΤΑ του ανθρώπινου γένους.
    Θα μας βρείτε αντιμέτωπους σε όλα αυτά τα δολοφονικά νομοσχέδια που υποστηρίζεται!

  • 26 Ιανουαρίου 2024, 12:14 | Λεωνίδας

    Στην ελληνική κοινωνία, αφενός ο καθένας θα πρέπει να έχει το δικαίωμα να κάνει οτι νομίζει αλλά σίγουρα ο νόμος θα πρέπει να παραμένει προστάτης του κατά φύση. Η φύση μας είναι ετεροφιλική. Διαφωνώ με το νομοσχέδιο πλήρως.

  • 26 Ιανουαρίου 2024, 12:17 | Θοδωρης

    Ναι στο Νομοσσχέδιο!
    Ισότητα. Τελος.

  • 26 Ιανουαρίου 2024, 12:03 | Βαγγέλης

    Θεωρώ αυτονόητο εν έτει 2024, να υπάρχει ισότητα και ισονομία για όλους τους πολίτες, ιδιαίτερα στην χώρα που γέννησε την δημοκρατία.

    Δηλώνω απερίφραστα ΝΑΙ υπερ του νομοσχεδίου.

  • 26 Ιανουαρίου 2024, 12:10 | ΚΕΖ

    Το ότι γίνεται διάλογος και διαβούλευση για θεμελιώδη δικαιώματα των ανθρώπων είναι τραγικό. Ντροπή.

  • 26 Ιανουαρίου 2024, 12:12 | Αλμπερτος Μπουρλας

    Συμφωνώ απόλυτα με τον γάμο και την τεκνοθεσία των ομοφυλόφιλων.

  • 26 Ιανουαρίου 2024, 12:03 | Μαρία

    Θεωρώ πως η συνύπαρξη δύο ατόμων του ίδιου φύλου, που να κατοχυρώνεται νομικά είναι αποδεκτή, γιατί αφορά απολύτως και μόνο αυτά τα δύο άτομα, όμως η απόκτηση παιδιών αφορά και τα παιδιά, τα οποία έχουν ανάγκη μητέρα και πατέρα κι όχι γονέα 1 και γονέα 2, εξού και είναι σημαντικό, όταν δύο γονείς χωρίζουν, να κρατούν καλή σχέση, ώστε το παιδί και μετά το διαζύγιο, να συνεχίζει να έχει επαφή και με τα δύο πρότυπα, θυληκο και αρσενικό.

  • 26 Ιανουαρίου 2024, 12:43 | Georgios

    Στεκόμαστε μαζί με τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα στην κοινωνία μας. Ήρθε η ώρα να προχωρήσουμε μπροστά σαν χώρα και να αφήσουμε πίσω προκαταλήψεις και ιδέες που δεν αντικατοπτρίζουν μια σύγχρονη κοινωνία. ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΚΟΥΣ

  • 26 Ιανουαρίου 2024, 12:06 | BANA

    ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΕΧΕΙ ΑΠΟΦΑΝΘΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ ΥΙΟΘΕΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΑΙΔΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ….Ο ΥΠΟ ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΝΟΜΟΣ ΑΝΤΙΣΤΡΕΦΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ!

    ΑΝΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΑ ΘΕΜΕΛΙΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΕ ΜΗΤΕΡΑ ΚΑΙ ΠΑΤΕΡΑ!!

    ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΟ ΥΠΟ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

  • 26 Ιανουαρίου 2024, 12:39 | Δανάη

    Ας κάνουμε επιτέλους ένα βήμα μπροστά, προς την αγάπη και την ισότητα. Ας βοηθήσουμε κάτι όμορφο να ανθίσει, ανάμεσα στα τόσο φρικτά που συμβαίνουν καθημερινά γύρω μας. Ας νικήσουμε τον σκοταδισμό και τη μισαλλοδοξία.

    Ξεκάθαρα ΝΑΙ, σε μια πιο δίκαιη και συμπεριληπτική κοινωνία.

  • 26 Ιανουαρίου 2024, 12:56 | Κελλυ

    Χαίρομαι πολύ για το νομοσχέδιο. Ένα πρώτο βήμα στην εξάλειψη των διακρίσεων. Για τα παιδιά που μεγαλώνουν με γονείς του ίδιου φύλου οι έρευνες δείχνουν ότι η σεξουαλική τους ταυτότητα και η ψυχο-συναισθηματική τους ανάπτυξη δεν διαφέρει από τα παιδιά σε ετερόφυλα ζευγάρια όπως καταδεικνύουν οι επιστημονικές έρευνες.. Αντιθέτως ο ισχυρότερος βλαπτικος- τραυματικος παράγοντας είναι ο στιγματισμός τους και η περιθωριοποίηση τους από τον κοινωνικό περίγυρο. Δικαίωμα στη γονεϊκότητα έχουν όλοι οι άνθρωποι.

  • 26 Ιανουαρίου 2024, 12:21 | ΜΑΡΙΑ

    Σχετικά με το νομοσχέδιο, θεωρώ ότι με την τροποποίηση του συμφώνου συμβίωσης θα λυνόταν πολλά θέματα. Όσον αφορά το θέμα παιδιά, επειδή προτάσσεται το ενδιαφέρον για τα παιδιά, αναρωτήθηκε κανείς πως θα μπορέσουν τα ανήλικα παιδιά να υποστηρίξουν ένα μοντέλο οικογένειας το οποίο αποτελεί φυσική εξαίρεση. Μοντέλο οικογένειας με γονείς του ίδιου φύλου δεν υπάρχει πουθενά στην φύση. Κι εγώ ως γονιό, εννοείται ότι θα μάθω στο δικό μου παιδί να μην απομονώνει ένα παιδί που έχει οικογένεια με ομοφυλόφιλους γονείς, το θέμα είναι πως θα το υποστηρίξει το άλλο παιδί στους υπόλοιπους.

  • 26 Ιανουαρίου 2024, 12:36 | ΑΘΑΝΆΣΙΟΣ

    Το παρά φύσιν, είναι «νόσος» ψυχής, αμαρτία κατά τους πατέρες της ορθοδόξου πίστεώς μας, που κυνηγήθηκαν, εξορίστηκαν, βασανίστηκαν, αλλά τελικά αγίασαν.Βλεπε Μέγας Αθανάσιος, Άγιος Μάξιμος ο Ομολογητής και άλλοι.
    Άς ακολουθούμε τον τρόπο ζωής των παλιών ανθρώπων και δεν θα χάσουμε.
    Δεν μας συμφέρει, ότι μας επιτρέπεται.
    Κάθετα όχι, σε νομοσχέδια που βλάπτουν τον άνθρωπο.
    Όποιος θέλει να κάνει ότι του αρέσει, ας το κάνει προσωπικά, όχι όμως νόμο του κράτους.
    Ας πάει να ζήσει σε άλλα κράτη που επιτρέπεται.

  • 26 Ιανουαρίου 2024, 12:58 | Γιώργος Μυτ.

    Ασφαλώς και αυτό το σχέδιο Νόμου πατάει σε σαθρές βάσεις. Ασφαλώς και αντιβαίνει στα χρηστά ήθη και ασφαλώς τα πρότυπα που δίνει έρχονται σε αντίθεση με τα έως τώρα πανάρχαια ήθη της Πατρίδας μας. Δεν είναι επιχείρημα το ότι και άλλα κράτη έχουν θεσπίσει αυτό το «γάμο». Αν όλα αυτά τα χρόνια κατά τα οποία η Ελλάδα παρήγαγε πολιτισμό μιμείτο τα ξένα κράτη, ο καθένας καταλαβαίνει που θα βρισκόμασταν τώρα. Αλήθεια γιατί στα τελευταία χρόνια να είμαστε ουραγοί στις «εξελίξεις» και όχι πρωτοστάτες, όπως και παλιά, και μάλιστα μιμητές πολλές φορές άσχετων με τα δικά μας πολιτιστικά ήθη;
    Εν πάση περιπτώσει ο γάμος δεν είναι παιχνίδι, ούτε αποτέλεσμα του καπρίτσιου του κάθε ενός, ούτε βέβαια, αποτέλεσμα αλισβερισίου με φίλους και γνωστούς. Ο γάμος είναι: «ανδρός και γυναικός συνάφεια, και συγκλήρωσις του βίου παντός, θείου τε και ανθρωπίνου δικαίου κοινωνία» (Βυζαντινό δίκαιο, άρθρο που εκφράζει και την σημερινή έννοια του φυσιολογικού γάμου). Ή ακόμα όπως τόνισε και παλιότερα ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος: «Κι εν προκειμένω οφείλουμε να διδάξουμε ότι ο Γάμος δεν είναι μόνο μία κοινωνική εκδήλωση δεν πρέπει να είναι μόνο μία κοσμική συνάντηση, αλλά ότι κυρίως είναι «Μέγα Μυστήριο». Είναι η χρονική στιγμή που η Εκκλησία μας εύχεται οι ερχόμενοι εις γάμου κοινωνία να ζήσουν κατά το θέλημα του Θεού, να «αρμοσθεί» η γυναίκα στον άνδρα, να «συζευχθούν» εν ομοφροσύνη και να «στεφανωθούν» σε μία σάρκα». Αλήθεια μπορούν να συμβούν αυτά στον υπό θέσπιση «νέο γάμο;» Τέλος διαφωνώ κάθετα με το υπό διαβούλευση Νομοσχέδιο

  • 26 Ιανουαρίου 2024, 12:05 | Γεώργιος Στεφάνου

    Ως λαΐκός ορθόδοξος χριστιανός είμαι υποχρεωμένος να ομολογήσω την αλήθεια. Η ομοφυλοφιλία είναι ψυχική νόσος και κολάσιμο αμάρτημα. Η νομιμοποίηση μιας αφύσικης κατάστασης είναι αντίχριστο έργο. Όσοι υποστηρίζουν ότι η ομοφυλοφιλία δεν είναι αμαρτία ή ότι δεν είναι παρά φύση συνεύρεση, θέτουν την ύπαρξή τους εκτός Εκκλησίας Χριστού. Επίσης τα κυβερνητικά στελέχη που θα υπογράψουν το νομοσχέδιο, οι βουλευτές που θα το ψηφίσουν και η πρόεδρος της δημοκρατίας, εφόσον επικυρώσει το ψηφισθέν νομοσχέδιο, θα θέσουν τον εαυτό τους εκτός Εκκλησίας Χριστού. Καταδικάζω το εν λόγω σχέδιο νόμου με όλη τη δύναμη της ψυχής μου.

  • 26 Ιανουαρίου 2024, 12:53 | Esther

    Ισότητα για όλους τους ανθρώπους
    Η ομοφυλόφιλια δεν είναι ασθένεια!!
    Δίπλα σε όλους τους ανθρώπους της lgbtqi κοινότητας

  • 26 Ιανουαρίου 2024, 12:26 | ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΙΒΕΡΙ

    Ξεκαθαρίζω από την αρχή ότι σέβομαι αυτούς τους ανθρώπους, όμως έχω την γνώμη ότι η ομοφυλοφιλία δεν είναι φυσιολογική, η φύση έφτιαξε το αρσενικό και το θηλυκό και το ζευγάρωμα μεταξύ τους βγάζοντας απογόνους. Σίγουρα κάποιες φορές γεννιούνται όντα με προβλήματα .Τώρα επειδή κάποιες χώρες νομοθέτησαν να γίνονται γάμοι κλπ δεν πάει να πει ότι έπραξαν και σωστά άλλωστε πολλές άλλες χώρες έπραξαν το αντίθετο παράδειγμα η Ρωσία απαγόρευσε και την προπαγάνδα υπέρ των λοατκι. Νομίζω ότι έχουμε πάρει λάθος δρόμο και θα την πληρώσουν τα παιδάκια θα μπερδευτούν και θα έχουν ψυχολογικά προβλήματα. Και ένα τελευταίο, ο ρατσισμός δεν εξαίρει τους λοατκι .

  • 26 Ιανουαρίου 2024, 12:24 | Πάνος

    Είμαι υπέρ, οι κοινωνίες αλλάζουν και εξελίσσονται καιρός και η Πολιτεία να προσαρμοστεί και να εξασφαλίσει το αυτονόητο δηλ ΙΣΑ δικαιώματα αν θέλουμε να λεγόμαστε ευρωπαϊκή χώρα.

  • 26 Ιανουαρίου 2024, 12:49 | ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΙΒΕΡΙ

    Ξεκαθαρίζω από την αρχή ότι σέβομαι αυτούς τους ανθρώπους, όμως έχω την γνώμη ότι η ομοφυλοφιλία δεν είναι φυσιολογική, η φύση έφτιαξε το αρσενικό και το θηλυκό και το ζευγάρωμα μεταξύ τους βγάζοντας απογόνους. Σίγουρα κάποιες φορές γεννιούνται όντα με προβλήματα .Τώρα επειδή κάποιες χώρες νομοθέτησαν να γίνονται γάμοι κλπ δεν πάει να πει ότι έπραξαν και σωστά άλλωστε πολλές άλλες χώρες έπραξαν το αντίθετο παράδειγμα η Ρωσία απαγόρευσε και την προπαγάνδα υπέρ των λοατκι. Νομίζω ότι έχουμε πάρει λάθος δρόμο και θα την πληρώσουν τα παιδάκια θα μπερδευτούν και θα έχουν ψυχολογικά προβλήματα. Και ένα τελευταίο, ο ρατσισμός δεν εξαίρει τους λοατκι.

  • 26 Ιανουαρίου 2024, 11:40 | ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΓΩΝΗΣ

    ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ Η ΠΡΑΞΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΑΜΟΥ ΜΕΤΑΞΥ ΟΜΟΦΥΛΩΝ ΖΕΥΓΑΡΙΩΝ ΚΑΙ, ΚΥΡΙΩΣ, Η ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗ ΤΕΚΝΟΘΕΣΙΑ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΔΙΟΤΙ:
    1. ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΠΙΣΤΗΣ.
    2. ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΥΣΙΚΟΥΣ-ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΠΟΥ ΙΣΧΥΟΥΝ ΑΠΟ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΚΟΣΜΟΥ.
    3. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ Η ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ‘Η ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΚΑΘΩΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ, ΟΥΤΕ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΒΛΕΨΟΥΜΕ, ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ. ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΟΜΩΣ, ΛΟΓΩ ΤΙΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ ΜΑΣ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΒΕΒΑΙΟΙ ΟΤΙ ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΔΥΣΜΕΝΕΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΟΠΩΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΦΥΣΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ. (ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΓΕΝΗ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΠΟΥ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΑΤΗ, ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ, ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΡΕΨΟΥΝ, ΩΣ ΤΡΑΝΤΑΧΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΑΝΘΡΩΠΟΓΕΝΟΥΣ ΑΛΟΓΗΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΦΥΣΕΩΣ).
    4. ΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΔΕΝ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΜΕΡΙΜΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΚΝΟΘΕΤΗΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΟΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΙΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΥΣΙΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΚΟΥ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΦΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΖΕΥΓΟΣ ΑΝΔΡΟΣ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΟΣ ΩΣ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑΣ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΣΥΖΕΥΞΗ ΑΝΔΡΑ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΑΣ. Η ΚΑΛΗ ΠΡΟΘΕΣΗ ΚΑΙ Η ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ «ΘΕΛΩ» ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ,ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ, ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΦΥΣΗ (ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΥΣΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ) ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ, ΟΠΩΣ ΑΥΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ.
    ΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΕ ΣΟΦΙΑ.

  • 26 Ιανουαρίου 2024, 11:17 | Στυλιανός

    Το νομοσχέδιο είναι εντελώς περιττό και αλλότριων σκοπών, που δεν έχει κανέναν λόγο να περάσει.
    Επειδή το όλο ζήτημα είναι η νομική κάλυψη της όποιας σχέσης μεταξύ ομοφυλοφίλων ανθρώπων, πρέπει να ξεκαθαριστεί μία και καλή πως με τα σημερινά δεδομένα το όλο ζήτημα καλύπτεται άριστα, μα πολύ άριστα, με το Σύμφωνο Συμβίωσης που έχει θεσμοθετηθεί από το ελληνικό κράτος. Τίποτε περισσότερο, μα τίποτε απολύτως στο νομικό και δικαιωματικό επίπεδο, δεν πρόκειται να κερδίσουν οι άνθρωποι αυτοί από την θεσμοθέτηση του όποιου «γάμου» στην σχέση τους. Οπότε, όσοι μιλάνε για «ισότητα» και για «δικαιώματα», είτε είναι υστερόβουλοι, είτε έχουν άλλου τύπου «δικαιώματα» κατά νου.
    Για το μόνο που ο «γάμος» διαφέρει, είναι στο να αποκτούν οι άνθρωποι αυτοί δικαίωμα τεκνοθεσίας (όχι τεκνοποιίας) και να υιοθετούν παιδιά, που δεν έχουν γεννήσει οι ίδιοι από προηγούμενες σχέσεις τους. Αυτό είναι εντελώς λογικό, δεδομένου πως σε κάθε λαό και πολιτισμό επί της γης, αλλά και σε κάθε δικαιϊκό σύστημα επί της γης, ως γονέας ενός παιδιού νοείται ένας πατέρας και μία μητέρα. Τίποτε λιγότερο και τίποτε περισσότερο. Το παιδί (για τα δικαιώματα του οποίου τόσος και πολύς λόγος γίνεται διεθνώς σήμερα…) ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ να έχει έναν πατέρα και μία μητέρα, όχι μόνον επειδή έτσι προνόησε η φύση και ο δημιουργός της, αλλά και επειδή η έλλειψη ενός από αυτά είναι δυσαναπλήρωτη και απαιτεί τεράστια προσπάθεια για να μην αφήσει άσχημα κατάλοιπα στο παιδί. Οπότε, δύο άνδρες, ή δύο γυναίκες (για να μην αναφερθώ στους άλλους συσχετισμούς που επιχειρείται να περάσουν ως «φύλα»), δεν είναι σε καμία περίπτωση ομαλή και αποδεκτή συνθήκη για την ανατροφή ενός μικρού παιδιού. Το ζήτημα αυτό έχει λυθεί στην ολότητά του και μάλιστα διεθνώς, οπότε το να το επαναφέρουμε σήμερα δείχνει αλλότριους σκοπούς και προθέσεις.
    Σύμφωνο συμβίωσης λοιπόν, και το ζήτημα τελειώνει εκεί οριστικά και αμετάκλητα. Ο προτεινόμενος νόμος είναι παντελώς άχρηστος και δεν προσφέρει απολύτως τίποτε, ούτε στους ομοφυλόφυλους, ούτε στην υπόλοιπη κοινωνία.

  • 26 Ιανουαρίου 2024, 11:12 | Πάρης

    Διαφωνώ κάθετα με το Εθνοκτόνο νομοσχεδίο.Κύριοι της Βουλής το κρίμα στο λαιμό σας για τις συνέπειες που θα έρθουν στην κοινωνία μας.Στηριξτε την παραδοσιακή οικογένεια και τις αξίες της όπου και είναι το υγιές κύτταρο της Ελλάδος.

  • 26 Ιανουαρίου 2024, 11:22 | Δεσποινα

    Ισότητα για όλους τους ανθρώπους
    Η ομοφυλόφιλια δεν είναι ασθένεια!!
    Δίπλα σε όλους τους ανθρώπους της lgbtqi κοινότητας

  • 26 Ιανουαρίου 2024, 11:58 | Δημητρης

    Κάθε άνθρωπος είναι ελεύθερος να επιλέξει τον τρόπο που θα πορευτεί στην ζωή εφόσον σέβεται τις βασικές κοινωνικές αρχές. Οι πράξεις μας προς το γενικό σύνολο μας χαρακτηρίζουν και όχι οι εντυπώσεις.

    Είμαι υπέρ της ψήφισης του νομοσχεδίου.-

  • 26 Ιανουαρίου 2024, 11:03 | Δεσποινα

    Ναι στην ισότητα ας είμαστε άνθρωποι μια φορά σε αυτή τη χώρα !!

  • 26 Ιανουαρίου 2024, 11:47 | Βασίλειος

    OXI στο «γάμο» των σοδομιτών.
    ΟΧΙ στη νομιμοποίηση της διαστροφής.
    ΟΧΙ στο βιασμό της πλειοψηφίας της κοινωνίας.
    Πάρτε την αντζέντα σας και φύγετε από την ιερή πατρίδα μας.

  • 26 Ιανουαρίου 2024, 11:55 | Δημήτρης

    Τάσσομαι κατά του νομοσχεδίου.

  • 26 Ιανουαρίου 2024, 11:02 | Καλλιόπη

    Ποιὰ πρόοδος;; Πὼς πᾶμε μπροστά;;
    Πίσω βλέπω ἐγὼ νὰ πηγαίνουμε, στὰ Σόδομα καὶ τὰ Γόμορα !

  • 26 Ιανουαρίου 2024, 11:07 | Σπήλιος Καραδήμας

    Το ζήτημα τέθηκε σε εσφαλμένη βάση. Τόσο νομικά, όσο και κοινωνικά. Δεν πρόκειται για τη διασφάλιση ή την επέκταση εφαρμογής της αρχής της ισότητας (άρθρο 4 παρ. 1 Συντ). Ασφαλώς και ένας ομοφυλόφιλος άντρας δικαιούται να τελέσει γάμο με μια γυναίκα, όπως επίσης μια ομοφυλόφιλη γυναίκα δικαιούται να τελέσει γάμο με έναν άντρα. Εδώ πρόκειται για την αλλοίωση της φυσικής υπόστασης του θεσμού του γάμου, (θεσμός) ο οποίος, όπως ισχύει τα τελευταία 4.000 χρόνια, τελεί υπό την προστασία του Κράτους (άρθρο 21 παρ. 1 Συντ). Ο θεσμός αυτός έχει καθιερωθεί από τα αρχαία χρόνια, σε όλες τις κοινωνίες του κόσμου, υπό τις κάθε είδους δοξασίες και πεποιθήσεις των διαφόρων κοινωνιών, να τελείται μεταξύ άντρα και γυναίκας. Επομένως, η επιχειρούμενη αλλοίωση της φυσικής υπόστασης του γάμου προσκρούει στην τελευταία αυτή συνταγματική διάταξη.

  • 26 Ιανουαρίου 2024, 11:44 | petros

    Δικαίωμα έχει και ο τυφλός συνάνθρωπος μας να οδηγήσει μηχανάκι…

    Εάν κάποιος γεννήθηκε με λάθος φύλο, ζει με αυτό όπως και οι χιλιάδες τυφλοί συμπολίτες μας.
    Εάν είναι επιλογή κάποιου να είναι ομοφιλόφιλος, να τιμήσει την επιλογή του.

    Έχουν χυθεί τόνοι μελανιού για τις σχέσεις παιδιού-μητέρας και παιδιού-πατέρα.
    Θα τα προσαρμόσουμε όλα επειδή κάποιοι κακομαθημένοι και ανεύθυνοι θέλουν να παριστάνουν τις μπαμπάδες και τους μαμάδες;
    Το ότι έχει εφαρμοστεί σε πολλές χώρες, από μόνο του δεν λέει τίποτα.

  • 26 Ιανουαρίου 2024, 11:24 | Δήμητρα

    Είμαι υπέρ της ψήφισης του νομοσχεδίου

  • 26 Ιανουαρίου 2024, 11:34 | Τηλέμαχος

    Το Ν/Σ είναι σαφώς προς τη θετική κατεύθυνση στο πλαίσιο της περαιτέρω  κατοχύρωσης της ισότητας των δυο φύλων και της αντιμετώπισης ενός υπαρκτού και κρίσιμου προβλήματος που αντιμετωπίζουν πολλά ομόφυλα ζευγάρια και κυρίως αφορά τα παιδιά τους. Ωστόσο, θα ήταν πιο πλήρες αν αναγνώριζε τα ίδια δικαιώματα και για τα ομόφυλα ζευγάρια ανδρών

  • 26 Ιανουαρίου 2024, 11:16 | ΝΙΚΟΣ

    ΑΝ ΑΥΡΙΟ ΑΛΛΕΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΕΣ ΟΠΩΣ ΠΑΙΔΟΒΙΑΣΤΕΣ, ΚΤΗΝΟΒΑΤΕΣ, ΑΙΜΟΜΙΚΤΕΣ ΚΛΠ ΘΕΛΗΣΟΥΝ ΚΑΤΙ ΠΑΡΟΜΟΙΟ, ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΝΕΟ ΝΟΜΟ; ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΒΕΤΕ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΘΕΙ Η ΠΑΡΕΑ.

  • 26 Ιανουαρίου 2024, 11:05 | Στέφανος Σπανός

    Σημεία των καιρών. Δεν περιμέναμε τίποτα διαφορετικό από εντολοδόχους χωρίς Ιερά και Όσια, χωρίς κανέναν ηθικό φραγμό. Ξεκάθαρο ΟΧΙ.

  • 26 Ιανουαρίου 2024, 11:01 | Κατερινα

    Υπέρ ασυζητητι.Με αυτό το νομοσχέδιο επιτέλους εξασφαλίζονται ίσα δικαιώματα στα παιδιά.Αυτο είναι το ζητούμενο!

  • 26 Ιανουαρίου 2024, 11:42 | Ευπραξία

    Εγώ που νόμιζα πως ο σκοπός του νομοσχεδίου ήταν αποκλειστικά και μόνο τα δικαιώματα των παιδιών και βλέπουμε ξεκάθαρα πως ο σκοπός του είναι η υλοποίηση της Εθνικής Στρατηγικής για την ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ+…

  • 26 Ιανουαρίου 2024, 11:02 | Μαλιγωνίτη Βαρβάρα

    Θεωρώ ότι πρέπει να αποσυρθεί το σχέδιο νόμου του Υπουργού Επικρατείας με τίτλο: «Ισότητα στον πολιτικό γάμο, τροποποίηση του Αστικού Κώδικα και άλλες διατάξεις» διότι:
    Κατά το Σύνταγμα, η οικογένεια θεωρείται , ως θεμέλιο της συντήρησης και προαγωγής του Έθνους, καθώς και ο γάμος, η μητρότητα και η παιδική ηλικία τελούν υπό την προστασία του Κράτους. Όμως γάμος αυτός δεν υπηρετεί τις παραπάνω αξίες.
    Η θέσπιση γάμου και από πρόσωπα ιδίου φύλου υποβιβάζει την έννοια του γάμου αντί να την ενισχύει και έτσι καταστρέφονται και τα θεμέλια της κοινωνίας και του έθνους καθώς η οικογένεια αποτελώντας το θεμελιώδες κύτταρο του κοινωνικού ιστού.
    Η φύση, όταν παραβιάζονται οι νόμοι της λειτουργίας της, τιμωρεί σκληρά. Όταν ο άνθρωπος επιχειρεί να παραβιάσει τους νόμους της φύσης που διέπουν την αναπαραγωγή του ανθρώπου, τότε το αποτέλεσμα θα είναι οδυνηρό, όχι για τη φύση αλλά για την κοινωνία και τον ίδιο τον άνθρωπο.
    Η Φύση έχει καθορίσει τους φυσικούς νόμους και παράγοντες που διέπουν την αναπαραγωγή και διαιώνιση του ανθρώπινου όντος. Έχει δημιουργήσει το θηλυκό και το αρσενικό ον με τα ιδιαίτερα σωματικά, γεννητικά και ορμονολογικά χαρακτηριστικά το καθένα. Είναι τα λεγόμενα χαρακτηριστικά του φύλου, της γυναίκας και του άνδρα. Για την αναπαραγωγή και διαιώνιση του ανθρώπου, είναι απαραίτητη η σεξουαλική συνεύρεση της γυναίκας και του άνδρα.
    Μία σχέση στην οποία η ψυχή δεν βρίσκεται σε αρμονία με το σώμα, προξενεί ρήγμα στην προσωπικότητα, ασάφεια και διχασμό ταυτότητας και βέβαια είναι μη κατά φύσιν και μη επιθυμητή. Προ του 1973, η Αμερικανική Ψυχιατρική Εταιρεία θεωρούσε την ομοφυλοφιλία ως ψυχική διαταραχή.
    Ο απόστολος Παύλος κάνοντας αναφορά στην παρά φύσιν συνάφεια ατόμων του ιδίου φύλου, την χαρακτηρίζει με βαρείς όρους, όπως «ασχημοσύνη», «ακαθαρσία» και «ατιμία». Η Εκκλησία της Ελλάδας, το Οικουμενικό Πατριαρχείο και η Εκκλησία της Κύπρου αντίκεινται στη θέσπιση του γάμου από άτομα ίδιο φύλλου, ως θεσμό που δεν επιτρέπεται από το νόμο του Θεού το Ευαγγέλιο.

  • 26 Ιανουαρίου 2024, 11:35 | Μαρια

    Εύχομαι από τα βάθη της καρδιάς μου ισότητα όχι μόνο στην Ελλάδα αλλα και σε όλο τον κόσμο. Ζούμε μια φορά και πρέπει να ζήσουμε με σεβασμό και αγάπη. Ελπίζω αυτό το νομοσχέδιο να ανοίξει λίγο τα μυαλά της Ελλάδας και να δείξει τι θα πει πραγματική αγάπη.
    Δεν μπορώ να φανταστώ πως είναι να αγαπάς κάποιον να θες να ζήσεις μαζί του για το υπόλοιπο τη ζωή σου και να μοιραστείς μαυτό τον άνθρωπο τον έρωτα την αγάπη και μια όμορφη οικογένεια και όλο αυτό να μην μπορείς να το έχεις λόγω κάποιου πολιτικού όρου.
    Δεν μπορώ να φανταστώ να κάνω παιδί με τον άνθρωπο που αγαπάω και να μην μπορώ να μοιραστώ τα ίδια δικαιώματα στο παιδί μας.
    Πρέπει ο κόσμος να καταλάβει ότι γκέι για να κάνουν οικογένεια το θέλουνε πολύ. Δεν το κάνουν για να σου δώσουνε κάποιο γάμο, δεν το κάνουν γιατί έτυχε, δεν το κάνουν γιατί έτσι είναι η κοινωνία.

  • 26 Ιανουαρίου 2024, 11:18 | mll

    Ναι στο νομοσχέδιο και στην ισότητα όλων των ανθρώπων. Δεν καταλαβαίνω γιατί το δικαίωμα στην οικογένεια να είναι ένα προνόμιο των ετερόφυλων ζευγαριών. Όχι στο σκοταδισμό και την κακοψυχιά.

  • 26 Ιανουαρίου 2024, 11:30 | ΒΜ

    Ναι στο νομοσχέδιο και στην ισότητα όλων των ανθρώπων. Δεν καταλαβαίνω γιατί το δικαίωμα στην οικογένεια να είναι ένα προνόμιο των ετερόφυλων ζευγαριών. Όχι στο σκοταδισμό και την κακοψυχιά.

  • 26 Ιανουαρίου 2024, 10:43 | Giannis

    Συμφωνώ απόλυτα με τον γάμο και την τεκνοθεσία των ομοφυλόφιλων. Καιρός να εφαρμοστεί επιτέλους η ισονομία, που το ίδιο μας το Σύνταγμα εγγυάται για όλους τους πολίτες της χώρας.

  • 26 Ιανουαρίου 2024, 10:30 | ΧΡΙΣΤΙΝΑ Κ.

    ΝΑΙ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΈΔΙΟ!!

  • 26 Ιανουαρίου 2024, 10:11 | Γεωργία

    Δεν είναι λιγοτερο ανθρωποι, οι ανθρωποι της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, ουτε είναι λιγοτερο φορολογούμενοι. Εργαζονται, ζούνε και συνεισφέρουν στην ίδια χωρα. Οποτε δεν καταλαβαίνω γιατι δεν μπορουν να έχουν τα ιδια δικαιώματα με τους «υπόλοιπους¨. Είναι προβληματίκο σε μια προοδευτική κοινωνία να συζηταμε ακόμα αν ολοι ανθρωποι γύρω μας ειναι «άξιοι» των ίδιων δικαιωμάτων. Είμαι υπέρ της ψήφισης του νομοσχεδίου!

  • 26 Ιανουαρίου 2024, 10:25 | Λογικός

    Διαφωνώ με το νομοσχέδιο και θα παρακαλούσα θερμά η διάταξη για την τεκνοθεσία να παραλειφθεί εντελώς από αυτό. Μην παίζετε με τις παιδικές ψυχές! Αφήστε έξω τα παιδιά από όλο αυτό! Σας ευχαριστώ για την δυνατότητα που μου δώσατε να εκφράσω τη γνώμη μου.

  • 26 Ιανουαρίου 2024, 10:10 | Giannis A

    Είμαι υπέρ της ψήφισης του νομοσχεδίου!
    Στη σωστή κατεύθυνση με περισσότερα όμως που πρέπει να γίνουν σε επίπεδο εφαρμογής του και πραγματικής, ουσιαστικής υποστήριξης των πολιτών που υφίστανται περιορισμούς και ανισότητες αλλά και καταπολέμησης των διακρίσεων.

  • 26 Ιανουαρίου 2024, 10:04 | Φώτης

    Αγαπητοί βουλευτές και συμπολίτες,

    επειδή έχουμε ακούσει τους πάντες να μιλούν για αυτό το νομοσχέδιο, εκτός από τους ειδικούς και τις έρευνές τους, παραθέτω μερικές από αυτές:

    1) Έρευνα του Williams Institute στο UCLA School of Law, η μεγαλύτερη σε έκταση έρευνα (1986 – 2019) αναλύει με παιδιά 25 ετών μεγαλωμένα με γονείς ίδιου φuλou, ότι τα αγόρια με δύο μπαμπάδες έχουν διπλάσια πιθανότητα να γίνουν σαν αυτούς και τα κορίτσια με δύο μαμάδες τριπλάσια πιθανότητα να γίνουν σαν αυτές.
    👉 https://williamsinstitute.law.ucla.edu/press/nllfs-25-yo-press-release/
    👉 https://www.nbcnews.com/feature/nbc-out/adult-children-lesbian-parents-less-likely-identify-straight-study-finds-n989976

    2) School of Law Case Reserve University : Όταν υπάρχουν δύο μπαμπάδες ή δύο μαμάδες φυσικά και αυτό επηρεάζει την σε/τητα του παιδιού.
    👉 https://scholarlycommons.law.case.edu/cgi/viewcontent.cgi?article=1572&context=faculty_publications

    3) Δεν υπάρχει «γkει γονίδιο. Τα παιδιά δεν γεννιούνται με συγκεκριμένη τάση. Την αποκτούν στην πορεία ανάλογα με την παιδική τους ηλικία.
    👉 https://www.pbs.org/newshour/science/there-is-no-gay-gene-there-is-no-straight-gene-sexuality-is-just-complex-study-confirms

    4) Απόδειξη για όλα τα παραπάνω και το πως επηρεάζονται στα παιδιά είναι ότι σήμερα στην Αμερική το 20% της νέας γενιάς είναι λοατκι. Διότι στην Αμερική ξεκίνησε το woke κίνημα.
    👉 https://www.statista.com/statistics/719685/american-adults-who-identify-as-homosexual-bisexual-transgender-by-generation/

    5) Το 92% των παιδιών που έχουν υποστεί λεκτική κακοποίηση, χειροδικία ή σεξουαλική κακοποίηση
    👉 https://www.facebook.com/photo.php?fbid=863526629108429&set=pb.100063532991323.-2207520000&type=3

    6) Στις ΗΠΑ, η κηδεμονία ενός παιδιού χανόταν κάποτε αν ένας από τους 2 γονείς ήταν όμοφ και το έδειχνε μπροστά στο παιδί.
    👉 https://files.eric.ed.gov/fulltext/ED370143.pdf
    Πλέον αυτό δεν υπάρχει σε μεγάλο βαθμό, γι’ αυτό και τα ποσοστά τους έχουν ανέβει σε 20% στους Generation Z.

    7) Σε ποιες ηλικίες τα παιδιά μαθαίνουν το καθετί για φύλο, σεξouαλικότητα κτλ.
    👉 https://www.facebook.com/ManosGW/posts/869731281821297

    8) Δείτε πως το νέο νομοσχέδιο για γάμους και υιοθεσίες συμβάλει στην υπογεννητικότητα βάση επίσημων στοιχείων και πως κάθε χρόνο οι Έλληνες μειώνονται.
    👉 https://www.facebook.com/photo/?fbid=868833825244376&set=a.219628006831631

    9) Έρευνα: «Παιδιά που μεγάλωσαν με 2 μπαμπάδες ή 2 μαμάδες, κατά 17% είχαν ΣΟΒΑΡΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΝΑΝΤΙ 7% όσων ηταν με μαμά και μπαμπα».
    👉 https://www.youtube.com/watch?v=RFPAQJo89Qw

    10) Ψυχολόγος αναλύει γιατί τα παιδιά είναι απαραίτητο να μεγαλώνουν με μητέρα και πατέρα βάση της οξυτοκίνης:
    👉 https://www.instagram.com/reel/C1M0DHWilS1

    Με εκτίμηση,
    Φώτης

  • 26 Ιανουαρίου 2024, 10:11 | Ο

    Διαφωνώ με το νομοσχέδιο για την ισότητα των ομοφύλων στον γάμο. Υπερασπίζεσθε το ανθρώπινο δικαίωμα των ομοφύλων στον γάμο, το οποίο δεν έχει αναγνωρισθεί ως ανθρώπινο δικαίωμα από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, όχι όμως το ανθρώπινο δικαίωμα των υιοθετουμένων παιδιών να ανατραφούν σε μία οικογένεια με πατέρα και μητέρα, την στιγμή που απαράβατος νόμος της φύσεως είναι ότι κάθε παιδί προέρχεται από μητέρα και πατέρα! Πώς διασφαλίζετε την ισότητα αυτών των παιδιών με τα υπόλοιπα παιδιά που ανατρέφονται με το πρότυπο πατέρα και μητέρας; Σύμφωνα με τον νόμο, οι έφηβοι έχουν το δικαίωμα να αποφασίσουν για το φύλο τους στην ηλικία των 15 ετών. Πώς εσείς εμπιστεύεσθε την ανατροφή ενός βρέφους ή μικρού παιδιού σε μία ‘οικογένεια’ ομοφύλων, χωρίς την θέλησή του, στερώντας του το φυσιολογικό πρότυπο – ναι, το φυσιολογικό διότι αυτό επιβάλλει η φυσιολογία του αναπαραγωγικού συστήματος του ανθρώπου – πατέρα και μητέρας, και συγχρόνως στερώντας του βαθμούς ελευθερίας (κατά τον επιστημονικό όρο) κατά την επιλογή του προσωπικού του προσανατολισμού;
    Τέλος, δεν ανεχόμαστε την προσβολή των ιδίων σας των ψηφοφόρων, υποστηρίζοντας ότι σας ψήφισαν γνωρίζοντας το πρόγραμμά σας να φέρετε αυτόν τον νόμο, την στιγμή που προεκλογικώς δεν είχατε, σκοπίμως από όσο φαίνεται, κάνει καμμία αναφορά σε αυτούς σας τους στόχους, εν αντιθέσει προς την αντιπολίτευση που είχε εκφράσει σαφώς τις προθέσεις της! Δεν ανεχόμαστε τον εμπαιγμό! Είμαστε νοήμονες και επιστήμονες!

  • 26 Ιανουαρίου 2024, 10:34 | Πανος Σερετης

    και ειναι καλυτερα να μεγαλωνουν παιδια στα ιδρυματα;
    Τα δικαιώματα δεν είναι προς διαπραγμάτευση! Στέκομαι δίπλα στη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα! Είμαι υπέρ της ψήφισης του νομοσχεδίου!