ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «Ισότητα στον πολιτικό γάμο, τροποποίηση του Αστικού Κώδικα και άλλες διατάξεις» ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α’ ΣΚΟΠΟΣ – ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ Άρθρο 1 Σκοπός

 

Ο παρών νόμος αποσκοπεί στη διασφάλιση της αρχής της ισότητας, μέσω της επέκτασης της δυνατότητας σύναψης γάμου και σε πρόσωπα του ιδίου φύλου και στην ενίσχυση της προστασίας από διακρίσεις, προς την κατεύθυνση της υλοποίησης της Εθνικής Στρατηγικής για την Ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ+.

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 14:51 | ΕΛΕΝΗ ΣΤΕΦΑΝΙΔΟΥ

    Καλησπέρα. ΟΧΙ στην ψήφηση του ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «Ισότητα στον πολιτικό γάμο, τροποποίηση του Αστικού Κώδικα και άλλες διατάξεις» ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α’ ΣΚΟΠΟΣ – ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ Άρθρο 1 Σκοπός. Δεν πρέπει να ξεχνάμε τα λόγια του Κυρίου μας Ιησού Χριστού και των Αποστόλων, η θέσπιση ενός τέτοιου νόμου έρχεται σε αντίθεση με το Ιερό Ευαγγέλιο και τις Πράξεις των Αποστόλων. Οι Πατέρες της Εκκλησίας μας αγωνίστηκαν και αγωνίζονται για την Ορθόδοξη Πίστη.

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 14:34 | Θάλεια

    Όχι στο νομοσχέδιο «Ισότητα στον πολιτικό γάμο, τροποποίηση του Αστικού Κώδικα και άλλες διατάξεις».
    Όχι στη νομιμοποίηση του πολιτικού γάμου των ομοφυλόφιλων. Γιατί η ίδια φυσιολογία των σωμάτων μας διδάσκει τη συμπληρωματικότητα με σκοπό την αναπαραγωγή. Νόμος της φύσης είναι ότι σπερματοζωάριο και ωάριο μας δίνουν νέο άνθρωπο. Επομένως,το φυσιολογικό και λογικό είναι ένας άντρας και μία γυναίκα να επισυνάπτουν γάμο ώστε να προκύψουν παιδιά. Η ομοφυλοφιλία είναι παρά φύσιν κατάσταση και μη λογική. Οι ομοφυλόφιλοι πηγαίνουν αντίθετα στους νόμους της φύσης και της λογικής.
    Όχι στην υιοθεσία παιδιών από ομοφυλόφιλα ζευγάρια.
    Γιατί τα παιδιά έχουν αναφαίρετο δικαίωμα να ανατραφούν από πατέρα και μητέρα.Τα δικαιώματα των παιδιών είναι αντισυνταγματικό να καταπατώνται. Είναι δημοκρατία όταν δεν ακούγεται η γνώμη του λαού; Είναι δημοκρατία να ισχύσει ένα νομοσχέδιο με το οποίο η πλειοψηφία των πολιτών είναι κατά με αξιόλογη επιχειρηματολογία;

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 14:31 | ΔΑΦΝΗ ΑΝΕΣΤΗ

    To νομοσχέδιο στοχεύει στην εξάλειψη διακρίσεων στη βάση φύλου/σεξουαλικου προσανατολισμού ωστόσο δεν εξασφαλίζει την ισονομία και διατηρεί διαφορετικής κατηγορίας πολίτες, και τα άτομα ομόφυλων ζευγαριών κυρίως όμως τα παιδιά τους.
    Εφόσον δεν προβλέπει την ίδρυση συγγένειας, δλδ την εκούσια αναγνώριση, η πράξη υιοθεσίας σημαίνει μια δαπανηρή για το κράτος, χρονοβόρα διαδικασία κατά την οποία εμπλέκονται οι κοινωνικές υπηρεσίες σε ήδη υπάρχουσες οικογένειες, τα παιδιά εξακολουθούν νομικά να μένουν ακάλυπτα μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και τελικά παραμένουν πάλι μια «άλλου» είδους οικογένεια. Ένας τύπος διάκρισης παραμένει για αυτά με βάση το σεξουαλικό προσανατολισμό των γονέων του.

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 14:54 | Παναγιώτα

    Διαφωνώ κάθετα!!! Όχι στο νομοσχέδιο!!! Να αποσυρθεί άμεσα.

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 14:16 | Ιωάννης

    Τα δικαιώματα των παιδιών τα σκέφτηκε κανείς; Τα αναγκάζετε να μεγαλώσουν χωρίς να ακούσουν την λέξη μάνα. Ειναι απαράδεκτα αυτα τα πράγματα. Και μην ακούσω κανεναν να λέει για τεκνοθεσία και οχι υιοθεσία και οχι παρεμθετη μητερα κτλ. Θα πηγαίνουν έξω, θα αγοράζουν και θα ερχονται πίσω να νομιμοποιούν. Θα μας κάψει ο Θεός!!!! ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΧΙ!!!!!!!

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 14:58 | ΘΑΛΕΙΑ ΜΕΛΙΣΣΑΡΟΠΟΥΛΟΥ

    Όχι στο νομοσχέδιο «Ισότητα στον πολιτικό γάμο, τροποποίηση του Αστικού Κώδικα και άλλες διατάξεις».
    Όχι στη νομιμοποίηση του πολιτικού γάμου των ομοφυλόφιλων. Γιατί η ίδια φυσιολογία των σωμάτων μας διδάσκει τη συμπληρωματικότητα με σκοπό την αναπαραγωγή. Νόμος της φύσης είναι ότι σπερματοζωάριο και ωάριο μας δίνουν νέο άνθρωπο. Επομένως,το φυσιολογικό και λογικό είναι ένας άντρας και μία γυναίκα να επισυνάπτουν γάμο ώστε να προκύψουν παιδιά. Η ομοφυλοφιλία είναι παρά φύσιν κατάσταση και μη λογική. Οι ομοφυλόφιλοι πηγαίνουν αντίθετα στους νόμους της φύσης και της λογικής.
    Όχι στην υιοθεσία παιδιών από ομοφυλόφιλα ζευγάρια.
    Γιατί τα παιδιά έχουν αναφαίρετο δικαίωμα να ανατραφούν από πατέρα και μητέρα.Τα δικαιώματα των παιδιών είναι αντισυνταγματικό να καταπατώνται. Είναι δημοκρατία όταν δεν ακούγεται η γνώμη του λαού; Είναι δημοκρατία να ισχύσει ένα νομοσχέδιο με το οποίο η πλειοψηφία των πολιτών είναι κατά με αξιόλογη επιχειρηματολογία;

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 14:11 | ΒΙΒΗ

    ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΑΜΟ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΛΟΑΤΚΙ
    ΙΣΟΝΟΜΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 14:49 | Γεωργία Παπακωστοπούλου

    Μετανοείτε! Ηγγεικε γαρ η Βασιλεία των Ουρανών

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 14:01 | Γεώργιος Ζαχαράκης

    Σε κανέναν πολιτισμό, θρησκεία, πολιτικό σύστημα, φιλοσοφία, κοινωνία μέχρι στιγμής δεν αναγνωρίστηκε-ούτε επιχειρήθηκε άλλωστε-βιασμός της φυσικής τάξης από τα ατομικά ‘θέλω’.
    Στην εποχή μας, στον δυτικό κόσμο, επιχειρείται τα τελευταία χρόνια ανατροπή της φυσικής αυτής τάξης.
    Οι συνέπειες είναι και θα είναι τρομερές, τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα.
    Ήδη στις ΗΠΑ ένα 30% της νέας γενιάς αναγνωρίζει στον εαυτό του ρευστότητα φύλου.
    Αίσχος στην σημερινή κυβέρνηση που τόσο ανόητα και επιπόλαια σπεύδει να ανοίξει την πόρτα του φρενοκομείου…

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 14:44 | Mαργαριτα

    Νομιζω οτι καθε παιδι που γεννιεται αναζητει παντα και βρισκει καταφυγειο στην αγκαλια της ΜΑΝΑΣ του….
    Στην περπτωση που το ομοφιλο ζευγαρι ειναι αντρες νομιζω πως το παιδι οση αγαπη και να παρει σε ολη του την ζωη θα νιωθει ενα κενο.. θα αποζητα την μανα που δεν θα εχει ή που το εδωσε και αυτο θα το κανει να νιωθει μειονεκτηκα παντα σε σχεση με αλλα , μη γνωριζοντας εμεις πως μπορει να αντιδρασει…!!!
    Οι δυο αντρες θα εχουν ικανοποιησει το «εγω» τους να αποκτησουν παιδι, ομως το παιδι σε ολη του την ζωη θα νιωθει οτι ΚΑΤΙ ΛΕΙΠΕΙ…
    ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ Η ΦΥΣΗ και οσες φορες οι ανθρωποι προσπαθησαμε να την παραβιασουμε ή να την αλαξουμε
    το αποτελεσμα ηταν ΟΛΕΘΡΙΟ για τους ανθρωπους!
    Μην νομιμοποιησετε το αφυσικο γιατι τοτε τα αποτελεσματα θα ειναι ολεθρια για το γενος μας και τους ανθρωπους!!!!

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 14:14 | ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Χ

    ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ.

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 14:27 | Ανατολή Κιοτσεκογλου

    Σταματειστε το νομοσχέδιο αυτό γιατί είναι ενάντια στο νόμο του Θεού!

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 14:57 | HELL EN

    Είμαι υπέρμαχος της φύσης και τησ βιολογίας δεν με νιάζουν οι αγάπες και τα λούλούδια, τι λέει η φυσή θετικό-αρνητικό, θηλυκό-αρσενικό όλα τα άλλα είναι παραμορφώματα κάποιων ψυχικώς προβληματικών όντων.
    Οπότε είμαι κατά του Νομοσχεδίου. Κάτω τα χέρια σας απο τα παιδία μας.

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 14:17 | Κωνσταντίνος

    Διαφωνώ με το νοσμοσχέδιο διότι με την όλη του φιλοσοφία κλονίζει τη σαφή διάκριση και
    σεξουαλικὴ ταυτότητα των φύλων καὶ επιφέρει σύγχυση στις σχέσεις των ανθρώπων.
    Δεν συμπληρώνει κανένα κενό νόμου, αφού ήδη υπάρχει η δυνατότητα, για κάποιον που θέλει να ζεί μ’ αυτό τον τρόπο, να λάβει νομική υπόσταση, υπογράφοντας ένα σύμφωνο συμβίωσης. Τι παραπάνω θα προσφέρει ένας καινούργιος νόμος σ’ αυτό;
    Υπάρχουν ήδη χώρες της Ευραπαϊκής Ένωσης (Ιταλία, Ουγγαρία) που αντιδρούν. Δεν δικαιολογείται καμία βιασύνη.
    Τὸ νομοθέτημα και η επιχειρούμενη παρέμβαση στις αρχὲς του οικογενειακού δικαίου, όπως παρουσιάζεται, πλήττει καίρια την ανθρώπινη αξία και την οικογένεια.
    Η οικογένεια και ο γάμος δὲν είναι «δικαιώματα» κάποιων, είναι θεσμοί. Και αυτό, το τόσο αυτονοήτοα, χρειάζεται να το διευκρινίζουμε;
    Εξ απόψεως βιολογικής υπάρχουν δύο φύλα, όπως και στα ανώτερα θηλαστικά: τὸ αρσενικὸ και το θηλυκό. Χρειάστηκε ποτέ να τα νομοθετήσει κανείς για να λάβουν υπόσταση και αξία;
    Η ίδια η φυσιολογία του ανθρώπου αποδεικνύει ότι τα γενετικά κύτταρα είναι διαφορετικά και συμπληρωματικά, αλλὰ και απλοειδή, δηλαδη απὸ μόνα τους ανεπαρκή να επιτελέσουν
    τον προορισμό τους. Και αυτά απαιτούν ένωση. Δύο όμοια μεταξύ τους δεν ενώνονται. Το καθένα ψάχνει το συμπληρωματικό του. Με το νομοσχέδιο βιάζεται η δημιουργία της ανθρώπινης φυσιολογίας με την επιβολή μιας νέας φυσιολογίας που συνεπάγεται κοινωνική σύγχυση και θεώρηση της οικογένειας.
    Το νομοσχέδιο θα προκαλέσει αλλοίωση των κοινωνικών ηθών, διάλυση της ανθρώπινης οντολογίας, επιβολή στα παιδιά το αφύσικο και οπωσδήποτε μη επιστημονικά τεκμηριωμένο και εμπειρικά αποδεδειγμένο ως φυσικό.
    Ένας τέτοιος νόμος προσβάλει τη δημιουργία και υποτιμά με μοναδικό τρόπο την γυναίκα, που χρησιμοποιείται για να καλύψει ένα κενό στην προσέγγιση που επιδιώκεται.
    Η τυχόν ψήφιση του νομοσχεδίου υπονομεύει το Έθνος.

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 13:05 | Β.

    Αυτό το νομοσχέδιο θα εξισώσει κάποια από τα δικαιώματα των παιδιών που ζουν ήδη στην Ελλάδα. Είναι απαραίτητη η εκούσια αναγνώριση και όχι απλά η υιοθεσία. Για οικογένειες που έχουν σύμφωνο συμβίωσης και ήδη μεγαλώνουν από κοινού τα παιδιά τους το νομοσχέδιο είναι λειψό διότι προβλέπει υιοθεσία από τον μη βιολογικό γονιό.Δηλαδή θα μπεί η οικογένεια σε διαδικασία να βιώσει την εισβολή των κοινωνικών υπηρεσιών στο σπιτικό τους, να ξοδέψει περίπου 2000 ευρώ, να κοινοποιηθούν ιατρικά δεδομένα, να περιμένουν πόσο καιρό να βγει η απόφαση του δικαστηρίου για να ζήσουν το αυτονόητο,να έχει δικαίωμα υιοθεσίας ο μη βιολογικός γονιός.
    Είναι επείγουσα η προσθήκη της εκούσιας αναγνώρισης τέκνου από τον έταιρο γονιό και όχι να μείνουμε στη λύση της υιοθεσίας που διαχωρίζει τις οικογένειες σε Α και Β κατηγορίες.

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 13:48 | Ελένη

    Δεν έχουμε δει ούτε καν ως διατύπωση την έκφραση εθνική στρατηγική για κανένα άλλο θέμα. Περιμέναμε ότι θα την δούμε για την ασφάλεια την υπογεννητικότητα που είναι το μείζον εθνικό ζήτημα, ότι θα την δούμε την αγροτική ανάπτυξη τις εξορύξεις κ την ενεργειακή επάρκεια της χώρας τους εξοπλισμούς, αλλά… την βλέπουμε για μια μικρή μειοψηφία ατόμων που το μόνο που το μόνο χαρακτηριστικό αναφοράς τους είναι η σεξουαλική τους προτίμηση.
    Τι ακριβώς συνιστούν για την χώρα κ το έθνος αυτές οι σεξουαλικές προτιμήσεις αυτής της ομάδας που εκπονείται «εθνική στρατηγική» ειδικά για αυτούς;¨

    Τα θέματα χάριν των οποίων υποτίθεται ότι γίνεται το νομοσχέδιο επιλύονται με νομοθετική ρύθμιση επί του υπάρχοντος νόμου. Άρα το νσχ είναι επιλογή για άλλους λόγους όχι για αυτούς που ισχυρίζεστε. Ποιοι είναι αυτοί;

    Ο γάμος ΕΙΝΑΙ ΘΕΣΜΟΣ ΟΧΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ. Κ έγινε θεσμός διότι μέσω αυτού εξυπηρετεί την αναπαραγωγή και την εθνική συνέχεια. Η παραδοσιακή οικογένεια είναι το σημαντικότερο κοινωνικό κύτταρο. Για ποιο λόγο προσπαθείτε να την αλλοιώσετε αντι να την προστατεύσετε;
    Όταν η φύση δεν δίνει την δυνατότητα τεκνοποιϊας στις ομόφυλες ενώσεις άρα γιατί να παραχωρηθουν παιδιά ως αξεσουάρ;

    Τι είναι αυτό που έθεσε ως κυβερνητική προτεραιότητα την «εθνική στρατηγική» για μια μειοψηφική ομάδα με μοναδικό κριτήριο την «σεξουαλική της διαφορετικότητα» αντί μιας στρατηγικής για την αναστροφή της δημογραφικής κατάρρευσης που οι συνέπειές της θα είναι θανατηφόρες για την χώρα;

    Ακούστε κύριοι, εμείς σας ψηφίσαμε για να συνεχίσετε ό,τι κάνατε προ των εκλογών κ για να επιλύσετε σοβαρά θέματα. Αν θέλαμε τσίρκο είχαμε άλλους κ μάλιστα πιστοποιημένους.

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 13:14 | ΔΣΓ

    Φτάσαμε τώρα να συζητάμε και για τα αυτονόητα,
    επειδή έτσι το θέλουν κάποιοι? ΕΛΕΟΣ !

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 13:10 | Μιχαήλ Κ.

    ΔΙΑΦΩΝΩ ΚΑΘΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΖΗΤΑΩ ΤΗΝ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ, ΜΙΑ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ, ΝΑ ΑΠΑΙΤΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΟΡΙΖΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΜΑΣ (ΑΡΘΡΟ 21) ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΙΔΙΑ ΦΥΣΗ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ,ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕ Η ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΑΛΛΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΚΡΆΤΗ ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΗΣ ΗΘΗ,ΕΘΙΜΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΤΗΣ ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ ΑΞΙΕΣ. ΤΟ ΤΙ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΣΜΟ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΕΧΕΙ Η ΕΠΟΝΟΜΑΖΟΜΕΝΗ ΛΟΑΤΚΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΤΟ ΕΧΕΙ ΔΕΙΞΕΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΛΕΓΟΜΕΝΩΝ GAY PRIDE ΠΑΡΕΛΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ. ΤΩΡΑ ΞΑΦΝΙΚΑ ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΝ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΗΣΗ, ΔΗΛ. ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΟ ΓΑΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΚΝΟΘΕΣΙΑ; ΑΛΛΑΞΕ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΟΥΣ Ή ΜΗΠΩΣ ΞΑΦΝΙΚΑ ΑΓΑΠΗΣΑΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥΣ;ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΜΙΑ Η ΜΑΝΑ, ΑΝΔΡΑΣ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΑ, ΟΠΩΣ ΟΡΙΖΕΙ Η ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΕΛΙΧΘΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΥΓΙΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΜΟΝΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ. ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕ ΝΑ ΣΥΜΒΑΛΛΕΙ ΣΤΗΝ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΔΙΑΙΩΝΙΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΝΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΟΡΙΖΕΙ Η ΙΔΙΑ Η ΦΥΣΗ. Η ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΡΥΘΜΙΣΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΟΛΑ ΤΑ ΕΝ ΜΕΡΕΙ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΚΑΙ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΟΝΟΜΑΖΟΜΕΝΗΣ ΛΟΑΤΚΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΡΘΕΙ ΣΕ ΡΗΞΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ. ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΓΚΑΛΙΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟ, ΩΣ ΕΙΚΟΝΑ ΘΕΟΥ, ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ ΑΔΕΡΦΩΝ ΜΑΣ, ΜΙΛΑΜΕ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΨΥΧΙΚΗ ΑΣΘΕΝΕΙΑ, ΕΝΑ ΠΑΘΟΣ, ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΑΝ ΘΕΛΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ, ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΘΕΙ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΜΑΣ.

  • Αγαπητοί κυβερνώντες νομοθέτες, ξέρουμε πως ξέρετε πολύ καλά τι κάνετε.

    Αυτή την φορά όμως, θα σας ζητούσα να επικοινωνήσετε με τον άνθρωπο μέσα σας και με την κοινή λογική, διότι αυτό το νομοσχέδιο και ειδικά στο θέμα του γάμου και της τεκνοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια:
    1. ανατρέπει την ανθρώπινη φύση.
    2. καταστρέφει την προσωπικότητα του παιδιού
    3. αυξάνει κατακόρυφα τις πιθανότητες να γίνει και αυτό ομοφυλόφιλο (όπως η ψυχολόγος που βγήκε στα κανάλια να υποστηρίξει πως αυτό δεν πρόκειται να συμβεί,και ομολόγησε πως ανήκει στην ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, όπως και οι 2 «γονείς» της)— ζωντανή απόδειξη πως η ομοφυλοφιλία δεν είναι γενετικώς προδιαγεγραμμένη, αλλά μία επίκτητη «ιδιότητα» που έχει πολλές παραμέτρους, ΑΛΛΑ με κύρια παράμετρο το περιγεννητικό & προσχολικό περιβάλλον του παιδιού.
    4. ΔΕΝ ΩΦΕΛΕΙ σε κανένα επίπεδο την κοινωνία
    5. θα διχάσει την κοινωνία
    6. θα σας καταδικάσει σε ισόβιες τύψεις, οι οποίες συνεχώς θα αυξάνονται με το πέρασμα του χρόνου, που θα συνειδητοποιείτε το τραγικό λαθος σας.
    ΚΑΙ
    7. θα έχει ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ για την παράταξή σας (αν και αυτό δεν σας ανησυχεί τόσο πολύ, διότι έχετε τον τρόπο σας να αποβλακώνετε τους πολίτες)

    Καταλήγοντας θα ήθελα με όλο τον σεβασμό και με πλήρη νοητική διαύγεια, να σας ζητήσω ΝΑ ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ που είναι μια βομβα στα θεμέλια της κοινωνίας και το μέλλον της ανθρωπότητας.

    Με εκτίμηση

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 13:03 | Κατερίνα

    Το νομοσχέδιο είναι ένα βήμα προς την ισότητα όμως χρειάζεται να οριστούν κάποια πράγματα επιπλέον για να μη συνεχιστεί η ανισότητα.
    1. Αρχικά για τα ζευγάρια που έχουν ήδη παιδί και θα προχωρήσουν σε γάμο θα πρέπει να μπορεί να γίνει αναγνώριση και από τον δεύτερο γονέα χωρίς να χρειάζεται να μπουν στη χρονοβόρα διαδικασία την τεκνοθεσίας και των δικαστηρίων.
    2. Γυναίκες που βρίσκονται σε γάμο να έχουν πρόσβαση ως ζευγάρι στην Ιατρικώς Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή και το παιδί/παιδιά που θα προκύψει/ουν να θεωρούνται ότι έχουν και τις δύο ως μητέρες.
    3. Για παιδιά που γεννιούνται ανεξαρτήτως τρόπου εντός γάμου/συμφώνου συμβίωσης να θεωρούνται παιδιά και των δύο μερών του γάμου/συμφώνου όπως και στα ετερόφυλα ζευγάρια.

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 13:04 | ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ

    Λυπάμαι πραγματικά!!!
    Λυπάμαι για την Ελλάδα μας πως κατάντησε!!!
    Άρσεν και θήλυ εποίησεν αυτούς…
    Φοβάμαι την οργή του θεού που θα έρθει…
    Κύριε ελέησον ημάς!!!!

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 13:18 | Κωνσταντίνος

    Θα πρέπει η Κυβέρνηση όχι απλώς να πάρει πίσω το απαράδεκτο Νομοσχέδιο, αλλά να μην το έχει ως σκέψη.
    Είμαστε μια χώρα με Πίστη στον Έναν και αληθινό Τριαδικο Θεό,η πατρίδα μας είναι υπό την σκέπη του Πανάγαθου Θεού, αλλά και τις πρεσβείες της Παναγιάς μας, μια χώρα με αληθινή ιστορία και αξίες.
    Τέλος για να κλείσει αυτή η όμορφη ΤΡΙΛΟΓΙΑ(ΠΊΣΤΗ, ΠΑΤΡΊΔΑ, ΟΙΚΟΓΈΝΕΙΑ)
    επιτέλους να σεβαστούμε και την οικογένεια που ο Θεός μας ευλόγησε τον άνδρα και την γυναίκα, με το αυξανασθε και πλυθηνεσθε, εξάλλου το λέει και η λέξη οικογένεια, ο οίκος γεννά.
    Για πείτε μας λοιπόν ποια «οικογένεια» γεννά οι άνδρες μεταξύ τους ή οι γυναίκες.
    ΘΕΟΣ ΦΥΛΑΞΟΙ.
    ΜΕΤΑΝΟΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΛΆΤΕ ΚΟΝΤΆ ΣΤΟΝ ΘΕΌ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΏ ΜΗΝ ΠΡΑΤΕΤΕ ΤΈΤΟΙΑ ΕΓΚΛΉΜΑΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΆ.
    ΚΎΡΙΕ ΕΛΕΗΣΟΝ, ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΊΜΑΣΤΕ ΜΕ ΘΕΌ ΑΛΗΘΙΝΟ, ΤΙ ΆΛΛΟ ΜΠΟΡΕΊ ΝΑ ΘΈΛΕΙ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ.
    ΚΑΛΉ ΜΕΤΆΝΟΙΑ!!!!

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 13:40 | Χρήστος Νούτσος

    Στο παρόν προσχέδιο, δεν καθορίζεται αυστηρώς πού θα τελούν τον γάμο (Δημαρχείο κλπ). Έτσι, προσβάλλεται το θρησκευτικό συνάισθημα των Ορθοδώξων της Ελλάδος που δεν δέχονται γάμος ομοφυλόφιλων. Αυτό θα πρέπει να διθκρινηστεί/καθοριστεί καλύτερα στο κείμενο.

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 13:35 | Μαρία

    Καὶ βγῆκαν κάτι δικοί μας κυβερνῆτες, Ἕλληνες, σπορὰ τῆς ἑβραιουργιᾶς, ποὺ εἶπαν νὰ μᾶς σβήσουν τὴν ἁγία Πίστη, τὴν Ὀρθοδοξία, διότι ἡ Φραγκιὰ δὲν μᾶς θέλει μὲ τέτοιο ντύμα Ὀρθόδοξον. Καὶ ἐκάθησα καὶ ἔκλαιγα, διὰ τὰ νέα παθήματα. Καὶ ἐπῆγα εἰς τοὺς φίλους μου τοὺς Ἁγίους, ἄναψα καντήλια καὶ λιβάνισα λιβάνι καλὸν Ἁγιορείτικον καὶ σκουπίζοντας τὰ δάκρυά μου τοὺς εἶπα: «Δὲν βλέπετε πού θέλουν νὰ κάνουν τὴν Ἑλλάδα παλιοψάθα; Βοηθεῖστε, διότι μᾶς παίρνουν, αὐτοὶ οἱ μισοέλληνες καὶ ἄθρησκοι, ὅ,τι πολυτίμητον τζιβαϊρικὸν ἔχομεν. Φραγκεμένους μᾶς θέλουν τὰ τσογλάνια τοῦ Τρισκατάρατου Πάπα. Μὴ ἀφήσετε, Ἅγιοί μου, αὐτὰ τὰ γκιντὶ πουλημένα κριγιάτα τῆς τυραγνίας νὰ μασκαρέψουν καὶ νὰ ἀφανίσουν τοὺς Ἕλληνες, κάνοντας περισσότερα κακὰ ἀπὸ αὐτὰ ποὺ καταδέχτηκεν ὁ Τοῦρκος ὡς τίμιος ἐχθρός μας».

    Ιωάννης Μακρυγιάννης

    Ευχομαι ο Θεος να μας στειλει και παλι τετοιους κυβερνητες!
    ειδάλλως παιδαγωγικώς θα έρθουν μεγάλα κακά!

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 13:08 | Αναστασία Μπ

    ΔΙΑΦΩΝΩ ΠΛΗΡΩΣ με το νομοσχέδιο.
    Οποιαδήποτε απαίτηση, που αντίκειται στην ανθρώπινη φύση, δε σημαίνει ότι πρέπει να νομιμοποιείται. Ειδικά όταν το αποτέλεσμα αυτής της νομιμοποίησης θα έχει αντίκτυπο σε παιδιά.Ντροπη και αισχος αντί να στηρίξουν την οικογένεια πάνε να την αφανίσουν

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 13:08 | ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΟΝΤΟΡΟΥΔΑ

    Το να προκρίνεται η πράξη της υιοθεσίας για τη δεύτερη μητέρα που έχει σύμφωνο ήδη με τη βιολογική μητέρα και μεγαλώνουν μαζί το παιδί, ΑΝΤΙ της αναγνώρισης, μετά από συναίνεση της βιολογικής μητέρας, αντιτίθεται τόσο στα δικαιώματα του παιδιού για ένα ασφαλές και γαλήνιο περιβάλλον όσο και του ζευγαριού το οποίο εμφανίζεται άνισο και υπολειπόμενο ως προς τα ετερόφυλα

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 13:03 | Αναστασία

    Διαφωνώ πλήρως με το νομοσχέδιο. Η λέξη γονείς χαρακτηρίζει την μητέρα και τον πατέρα. Αυτό είναι το φυσιολογικό. Ένα παιδί για να μεγαλώσει χρειάζεται μητέρα και πατέρα. Κατανοώ ότι κάποιος μπορεί να έχει διαφορετικές προτιμήσεις αλλά πρέπει να μάθουν ότι οι επιλογές μας έχουν και συνέπειες. Παιδιά μπορούν να δημιουργήσουν ο άντρας με την γυναίκα όχι άνθρωποι του ίδιου φύλου. Αφήστε τα παιδιά να μεγαλώσουν με ανθρώπους και σε οικογένειες φυσιολογικές και υγιείς.

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 13:49 | Βαγγέλης Θ

    Όχι στη διάλυση τής οικογένειας. Όχι η αμαρτία να γίνεται νόμος ( δείτε τι έγινε στα Σόδομα και τα Γόμορρα). Όχι στην χρησιμοποιήση της γυναίκας για παραγωγή παιδιών. Όχι στη παραποίηση της φύσης. Όχι στην διαστρεβλωση της έννοιας μάνα και πατέρας

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 13:27 | Ελενη Μαραβελια

    Ολοι οι πολιτες της Ελλαδας θα πρεπει να μπορουν να συναψουν γαμο με τον ανθρωπο που θελουν ανεξαρτητως φυλου. Επισης με την υιοθεσια θα λυθουν σοβαρα προβληματα που αντιμετωπιζουν οι ομοφυλοι γονεις και η πληρη αναγνωριση και των δυο γονεων των παιδιων τους.

    Παρολα αυτα μενουν μερικες ανισοτητες οπως για παραδειγμα στην περιπτωση δυο γυναικων που εχουν ηδη συμφωνο συμβιωσης και μεγαλωνουν ενα ή και περισσοτερα παιδια απο κοινου, θα επρεπε να μπορουν να κανουν μια εκουσια αναγνωριση του τεκνων της μιας απο την αλλη γυναινα (με την συναινεση αυτης που εχει την γονικη μεριμνα). Ετσι δεν θα χρειαζονταν να μπουν στην χρονοβορα διαδικασι του να υοιθετουσουν παιδια που ηδη τα μεγαλωνουν απο κοινου. Αυτο στα ετεροφυλα ζευγαρια επιτρεπεται.

    Επισης στην περιπτωση που 2 γυναικες παντρεμενες πανε σε μια κλινικη για να κανει η μια απο αυτες εξωσωματικη θα μπορουσαν να υπογραψουν και οι δυο μια συναινεση απο κοινου που να λεει οτι και οι 2 θα ειναι οι γονεις του παιδιου που θα γεννηθει κι ετσι να αναγνωριζονται και οι απο την πρωτη στιγμη. Αυτο γινεται στην Ισπανια κι εξασφαλιζει τα δικαιωματα του παιδιου προς τους 2 γονεις τους απο την στιγμη που γεννιεται. Ετσι αν κατι γινεται και μεχρι να γεννηθει το παιδι το ζευγαρι χωρισει ή υπαρχει ενας θανατος (ακομα και στην γεννα) το παιδι εξακολουθει να θεωρειται παιδι και των δυο.

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 13:49 | Ελενη Μαραβελια

    Ολοι οι πολιτες της Ελλαδας θα πρεπει να μπορουν να συναψουν γαμο με τον ανθρωπο που θελουν ανεξαρτητως φυλου. Επισης με την υιοθεσια θα λυθουν σοβαρα προβληματα που αντιμετωπιζουν οι ομοφυλοι γονεις και η πληρη αναγνωριση και των δυο γονεων των παιδιων τους.

    Παρολα αυτα μενουν μερικες ανισοτητες οπως για παραδειγμα στην περιπτωση δυο γυναικων που εχουν ηδη συμφωνο συμβιωσης και μεγαλωνουν ενα ή και περισσοτερα παιδια απο κοινου, θα επρεπε να μπορουν να κανουν μια εκουσια αναγνωριση του τεκνων της μιας απο την αλλη γυναινα (με την συναινεση αυτης που εχει την γονικη μεριμνα). Ετσι δεν θα χρειαζονταν να μπουν στην χρονοβορα διαδικασι του να υοιθετουσουν παιδια που ηδη τα μεγαλωνουν απο κοινου. Αυτο στα ετεροφυλα ζευγαρια επιτρεπεται.

    Επισης στην περιπτωση που 2 γυναικες παντρεμενες πανε σε μια κλινικη για να κανει η μια απο αυτες εξωσωματικη θα μπορουσαν να υπογραψουν και οι δυο μια συναινεση απο κοινου που να λεει οτι και οι 2 θα ειναι οι γονεις του παιδιου που θα γεννηθει κι ετσι να αναγνωριζονται και οι απο την πρωτη στιγμη. Αυτο γινεται στην Ισπανια κι εξασφαλιζει τα δικαιωματα του παιδιου προς τους 2 γονεις τους απο την στιγμη που γεννιεται. Ετσι αν κατι γινεται και μεχρι να γεννηθει το παιδι το ζευγαρι χωρισει ή υπαρχει ενας θανατος (ακομα και στην γεννα) το παιδι εξακολουθει να θεωρειται παιδι και των δυο.

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 13:07 | ΜΑΡΙΑ ΣΑΛΤΑ

    ΔΙΑΦΩΝΩ ΚΑΘΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑΤΙ ΑΝΤΙΚΕΙΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΤΡΙΑΔΙΚΟΥ ΘΕΟΥ ΜΑΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΠΛΑΣΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΡΣΕΝ ΚΑΙ ΘΥΛΗ.
    ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΕΙ ΓΙΑ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΕΤΟΙΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 13:59 | ΕΥΡΙΔΙΚΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑ

    Διαφωνώ κάθετα με το νομοσχέδιο.Η ελληνική κοινωνία στηρίζει την παραδοσιακή οικογένεια με πατέρα και μητέρα.Ο σεξουαλικός προσανατολισμός κάποιων δεν μας αφορά.Δεν μπορεί μια μειοψηφία να αλλάξει την σύσταση της ελληνικής κοινωνίας και ως Χριστιανοί ορθόδοξοι έχουμε ηθικές αξίες και ιδανικά.Τα βάζετε με την πίστη μας και τον νόμο του θεού. Να περιμένετε και την οργή του για αυτό το τερατούργημα που θέλετε να ψηφίσετε.Η ελληνικη βουλή ειναι για να υπηρετεί τον λαό και όχι το αντίστροφο.

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 13:11 | ΜΑΡΙΑ ΣΑΛΤΑ

    ΔΙΑΦΩΝΩ ΚΑΘΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΚΑΘΩΣ ΑΝΤΙΚΕΙΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΤΡΙΑΔΙΚΟΥ ΘΕΟΥ.
    ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΣΚΕΦΘΗΚΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΝΟΜΟ ΤΗΝ ΑΝΟΜΙΑ.

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 13:06 | Βαγγέλης Θ

    Όχι στο νομοσχέδιο γιατί 1ον χρησιμοποιεί την γυναίκα σαν μηχανή παραγωγής παιδιών. 2ον παραποιείται η φύση
    3ον δεν ρωτάνε το παιδί αν θέλει να ζήσει σε ένα διαφορετικό περιβάλλον 4ον γίνεται νόμος η αμαρτία (Ας σκεφτούμε τι έγινε στα Σόδομα και τα Γόμορρα 5ον αλλοιώνεται οι έννοιες μάνα και πατέρας 5ον είναι αντισυνταγματικό 6ον με αυτόν τρόπο διαλύεται το κύτταρο της Ελληνικής οικογένειας 7ον αυξάνεται η υπογεννητικότητα
    Αυτοί είναι κάποιοι από τους λόγους που ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΝΟΣΧΕΔΙΟ. ΟΧΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΧΙ !!

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 13:15 | Βαγγέλης Θ.

    Όχι στο νομοσχέδιο γιατί 1ον χρησιμοποιεί την γυναίκα σαν μηχανή παραγωγής παιδιών. 2ον παραποιείται η φύση
    3ον δεν ρωτάνε το παιδί αν θέλει να ζήσει σε ένα διαφορετικό περιβάλλον 4ον γίνεται νόμος η αμαρτία (Ας σκεφτούμε τι έγινε στα Σόδομα και τα Γόμορρα 5ον αλλοιώνεται οι έννοιες μάνα και πατέρας 5ον είναι αντισυνταγματικό 6ον με αυτόν τρόπο διαλύεται το κύτταρο της Ελληνικής οικογένειας 7ον αυξάνεται η υπογεννητικότητα
    Αυτοί είναι κάποιοι από τους λόγους που ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΝΟΣΧΕΔΙΟ. ΟΧΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΧΙ !

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 13:36 | Γεώργιος Κόκορας

    Διαφωνώ και εκφράζω την απέχθειά μου προς το νομοσχέδιο των ομοφυλόφιλων ζευγαριών.

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 13:53 | ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΟΝΤΟΡΟΥΔΑ

    Θα πρέπει με τη συναίνεση της βιολογικής μητέρας να αναγνωρίζεται εκούσια και από την άλλη μητέρα το παιδί/ιά αφού υπάρχει σύμφωνο συμβίωσης και μαζί μεγαλώνουν το / τα παιδί / ιά.
    Αλλιώς είναι ψυχοφθόρο , άνισο και αντίθετο προς τα δικαιώματα των παιδιών και του ζεύγους.

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 13:38 | Ιγνατιδης

    ΔΙΑΦΩΝΩ με το νομοσχέδιο.
    Οποιαδήποτε απαίτηση, που αντίκειται στην ανθρώπινη φύση, δε σημαίνει ότι πρέπει να νομιμοποιείται. Ειδικά όταν το αποτέλεσμα αυτής της νομιμοποίησης θα έχει αντίκτυπο σε παιδιά.

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 13:50 | grt2436636

    Ἡ ταυτότητα τοῦ φύλου ὁρίζεται ἀπὸ βιολογικούς παράγοντες,
    τὴν ἀνατομία, τὴ φυσιολογία, τὸ γενετικό αποτύπωμα, τὶς ορμόνες, τοῦ
    ἀτόμου και ὄχι ἀπὸ τὴ σεξουαλικὴ τάση ἢ προσανατολισμό. Δὲν ὁρίζεται
    ἀπὸ ὀρέξεις, ἀπὸ τὸ τὶ νομίζει κανεις γιὰ τὸν ἑαυτό του ἢ ἀπὸ τὸ πῶς νοιώθει,
    ἀλλὰ ἀπὸ τὸ τί τελικὰ εἶναι. Μπορεῖ νὰ νοιώθει ὑγιὴς ἢ πολὺ ἔξυπνος
    ἢ λογικὸς καὶ βέβαια νὰ μὴν εἶναι. Ἡ ταυτότητα ὁρίζεται ἀπὸ ἀντι-κειμενικὰ κριτήρια. Οὔτε ἕνα φυσιολογικὸ ἄτομο μπορεῖ νὰ ἔχει πολλά φύλα, ἐνδεχομένως ἀμοιβαίως ἀντικρουόμενα: βιολογικό,συναισθηματικό, κοινωνικό. Δεν γίνεται ένα παιδί να υιοθετείται από γονείς οι οποίοι δεν έχουν ξεκαθαρίσει τον ψυχολογικό τους κόσμο και την ταυτότητα τους. Ένα παιδί είναι η εικόνα των γονιών του εις το πλείστων, πρέπει να δέχεται ερεθίσματα και από τον άνδρα και από την γυναίκα και να δημιουργήσει τον εαυτό του βασιζόμενος στα διάφορα αυτά ερεθίσματα. Δεν γίνεται να επιτραπεί αυτό και να καταστρέψουμε την ψυχολογία των παιδιών λόγο του εγωισμού μας.

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 13:56 | Ζωή

    Διαφωνώ κάθετα με το νομοσχέδιο.

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 13:53 | ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΟΝΤΟΡΟΥΔΑ

    Τα δικαιώματα των παιδιών είναι ένα εξαιρετικά κρίσιμο σημείο γι’αυτό θα πρέπει να προστεθεί το στοιχείο κατά το οποίο η βιολογική μητέρα με τη συναίνεσή της θα οδηγεί στην εκούσια αναγνώριση του παιδιού και από τη δεύτερη μητέρα, οι οποίες έχουν σύμφωνο συμβίωσης και μεγαλώνουν μαζί το παιδί/ιά. Αλλιώς η προτεινόμενη λύση της υιοθεσίας από τη δεύτερη μητέρα καθίσταται όχι μόνο χρονοβόρα αλλά και άνιση και ψυχοφθόρα και εναντιώνεται στη λογική των δικαιωμάτων ενός ζευγαριού ανεξαρτήτως φύλου.

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 13:17 | Μαίρη

    Ο Θεός να μας φυλάξει απο μια τέτοια καταστροφική απόφαση, απογοήτευση για άλλη μια φορά απο την κυβέρνηση. Ενα μεγάλο ΌΧΙ!! σε τούτο το νομοσχέδιο.

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 13:57 | Stavros

    Με το παρον σχεδιο νομου, οι οικογενειες με γονεις ΛΟΑΤΚΙ+ θα παραμεινουν Β κατηγοριας.

    Δεν προβλεπεται εκουσια αναγνωριση των τεκνων εντος γαμου. Κανενα τεκμηριο γονεικοτητας.

    Ομως ολα τα παιδια εντος γαμου ετεροφυλων ζευγαριων αναγκωριζονται αυτοματα απο το κρατος και απο τους 2 γονεις. Ακομη και αν ενας γονεας δεν ειναι βιολογικος τους (αλλωστε για ποιον υπαρχουν τοσα χρονια οι τραπεζες σπερματος και ωαριων; για τους ομοφυλους;;)

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 12:33 | Διονύσης

    Θεωρώ ότι τα έχει μπερδέψει ο νομοθέτης εδώ..
    Δεν τίθεται καθόλου θέμα ισότητας των πολιτών…
    Ο Γάμος (είτε πολιτικός είτε θρησκευτικός) είναι ένα πανάρχαιο “εργαλείο”
    προκειμένου να κατοχυρωθεί νομικά η αναπαραγωγή του ανθρώπινου είδους…

    Και όπως ένα “εργαλείο” δεν κάνει για όλες τις δουλειές..
    όπως ένα φάρμακο δεν κάνει για όλες τις αρρώστιες ..
    Έτσι και ο Γάμος δεν κάνει για όλες τις δουλειές,
    κάνει μόνο για εταιρόφυλους που μπορούν να αναπαραχθούν.

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 12:25 | Βασιλειάδου Ελένη Νεκταρία

    διαφωνώ κάθετα σας παρακαλούμε πολύ μην το περάσετε για το καλό των παιδιών μας….

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 12:36 | Maria G.

    Το νομοσχέδιο είναι μια σωστή αρχή για την ισότητα όλων των ανθρώπων απέναντι στο νόμο. Το γεγονός του ότι κάποιοι συμπολίτες αντιδρούν στο νομοσχέδιο είναι γιατί τα ψυχολογικά τους θέματα, η αγάπη που δεν εισέπραξαν ως παιδιά και το σύνδρομο της χιονονιφάδας, τους κάνουν να μισούν διάφορες ομάδες ανθρώπων, ώστε να νοιώσουν εκείνοι πιο σημαντικοί.

    Η επιστήμη έχει αποφανθεί και ως προς την εξέλιξη των παιδιών ομόφυλων ζευγαριών και ως προς την αποδοχή της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.

    Δεν μπορούμε να ακολουθούμε τις κραυγές κάποιας μειοψηφίας ανά τον κόσμο, που θέλει να κρατήσει τη χώρα μας σε ρυθμούς υπανάπτυκτης χώρας ώστε με το φόβο να κρατάνε δέσμιους πολίτες της. Πρέπει να αποφασίσουμε αν θα βαδίσουμε με την πρόοδο και τον Ευρωπαϊκό τρόπο ζωής ή με το σκοταδισμό που πάει ενάντια στην ίδια την επιστήμη. Οι απόψεις αυτών των ανθρώπων που δεν έχουν ασχοληθεί με το θέμα, είναι αχρείαστες και επικίνδυνες. Δεν πρέπει να αξιολογούνται. Είναι γεμάτες ψευδές ειδήσεις! Οι επιστήμονες και αυτοί που θα επηρρεαστούν από αυτό το νομοσχέδιο είναι οι καθόλα αρμόδιοι να το αξιολογήσουν. Οι υπόλοιποι έχουν σκοπό να σκορπίσουν μίσος για να ξορκίσουν το μίσος που νοιώθουν στην καρδιά τους. Μπράβο στους πολιτικούς που τολμάνε να στηρίξουν το νομοσχέδιο. Η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αυτών των παιδιών που υπάρχουν από την αρχή του κόσμου, είναι μονόδρομος.

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 12:29 | Αθηνά

    Οχι στο νομοσχεδιο!ουτε για γαμο ουτε για υιοθεσια παιδιων.
    Ορισμος της οικογενειας ειναι πατερας-μητερα. ουτε 2 μαμαδες,ουτε 2 πατεραδες.
    Ειστε στην Ελλαδα σε Ορθοδοξο εθνος με παραδοσιακες αξιες και παραδοσιακη οικογενεια.Η ανωμαλια δεν ειναι φυσιολογικη και ουτε θα περασει ως φυσιολογικο οσο και να προσπαθησετε.
    διακυβεονται αθωες παιδικες ψυχες και η ασφαλεια τους.
    διαφωνω καθετα.

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 12:25 | Ιωάννης

    απαράδεκτο το νέο νομοσχέδιο περί γάμου ομοφυλόφιλων και με ιοθεσια παιδιών και ότι άλλο σε αυτό. Να αποσυρθεί άμεσα !!! και να δικαστών αυτοί που το έβγαλαν διότι πρόκειται για επίσημο βιασμό ανθρωπίνων ψυχών με δόλο!!!!

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 12:52 | Maria Gialama

    Για τις γυναίκες που θα συνάψουν γάμο και έχουν ήδη παιδί, πρέπει να μπορεί να γίνει εκούσια αναγνώριση τέκνου της μιας (και με δική της συναίνεση προφανώς) και από την άλλη.

    Επίσης γυναίκες που θα συνάψουν γάμο και μετά θα πάνε για ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, να υπογράφουν και οι δύο (συναίνεση από κοινού) και το παιδί που θα γεννηθεί να είναι τέκνο και των δύο αυτόματα και να μην αλλάζει. Ουσιαστικά το τεκμήριο παρότητας να μετατραπεί σε τεκμήριο γονεϊκότητας

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 12:08 | Lorena De Haro

    Για τις γυναίκες που θα συνάψουν γάμο και έχουν ήδη παιδί, πρέπει να μπορεί να γίνει εκούσια αναγνώριση τέκνου της μιας (και με δική της συναίνεση προφανώς) και από την άλλη.

    Επίσης γυναίκες που θα συνάψουν γάμο και μετά θα πάνε για ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, να υπογράφουν και οι δύο (συναίνεση από κοινού) και το παιδί που θα γεννηθεί να είναι τέκνο και των δύο αυτόματα και να μην αλλάζει. Ουσιαστικά το τεκμήριο παρότητας να μετατραπεί σε τεκμήριο γονεϊκότητας