ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ζ’ ΕΝΑΡΞΗ ΙΣΧΥΟΣ Άρθρο 13 Έναρξη ισχύος

 

Η ισχύς του παρόντος αρχίζει από τη δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, εκτός αν άλλως ορίζεται σε επιμέρους διατάξεις.

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 10:31 | Μαρία Ε.

    Κανένα παιδί δεν μπορεί να μεγαλώσει φυσιολογικά χωρίς το πρότυπο του πατέρα και της μητέρας. Είμαστε αντίθετοι στο νομοσχέδιο αυτό, που τινάζει στον αέρα τον θεσμό της οικογένειας. Έναν θεσμό πανάρχαιο, που ισχύει σε όλους τους λαούς της γης, ανεξαρτήτως θρησκεύματος και πολιτιστικού επιπέδου, γιατί βασίζεται στη φύση του ανθρώπου. Οτιδήποτε άλλο είναι αφύσικο και επομένως εγκληματικό.

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 10:55 | Αφροδίτη

    Διαφωνω. Καταστρέφετε τα παιδιά μας κ την κοινωνία μας. Το νομοσχέδιο είναι νατκοσχεδιο κ παραβαίνει την έντολη του Θεού. Είναι βλάσφημια κ ντροπή.

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 10:06 | Μάγδα

    Διαφωνώ με το νομοσχέδιο
    Ο κάθε νόμος που ψηφίζεται , πρέπει να προστατεύει το σύνολο της κοινωνίας κ να την προάγει πνευματικά ,κ ηθικά ώστε να υπάρχει πρόοδος , ευημερία κ ομόνοια μεταξύ των πολιτών .
    Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο διχάζει την κοινωνία για μια νέα ηθική κ έρχεται να προσβάλλει αξίες αιώνων χάριν μιας μειοψηφίας συμπολιτών μας.
    Είναι ή δεν είναι βασικό ανθρώπινο δικαίωμα του κάθε ανθρώπου να έχει μια μητέρα κ έναν πατέρα ;;;
    Τα οποία νομικά προβλήματα ορισμένων πολιτών ας λυθούν κ κάποια τροπολογία .
    Ας μη κάνουμε νόμους ,οποιαδήποτε επιθυμία κ δήθεν δικαίωμα .
    Δικαίωμα έχουν κ τα παιδιά μας να μεγαλώνουν με αξίες αιώνιες !
    Καλή φωτιση στους Έλληνες!

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 10:50 | Σοφία Ι.

    Τα παιδιά χρειάζονται και τη γυναίκα, την μητέρα και τον άνδρα, τον πατέρα, για να μεγαλώσουν φυσιολογικά. Είμαι γιατρός και βλέπω πόσα παιδάκια έχουν ψυχολογικά προβλήματα όταν μείνουν ορφανά είτε από πατέρα είτε από μητέρα. Σίγουρα τα παιδιά που θα μεγαλώσουν σε ομόφυλα ζευγάρια θα είναι προβληματικά. Θα θέλατε εσείς να είχατε μεγαλώσει σε τέτοια ζευγάρια??? Κρίμα στο λαό που σας ψήφισε, τον απογοητεύσει!!!!

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 10:45 | ΕΛΙΣΑΒΕΤ

    Δεν συμφωνώ με το νομοσχέδιο.

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 10:35 | Φλώρα Σταμάτη

    Διαφωνώ κάθετα και ξεκάθαρα, αλλα δεν φτάνει μόνο αυτό, εδώ που φτάσαμε. Πονάει η καρδιά των ανθρώπων παρατηρώ – όλων – συμπεριλαμβανομένων και αυτών που τάχα πάει να εξυπηρετήσει το εν λόγω απαράδεκτο νομοσχέδιο. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι το μείζον ζήτημα αυτήν τη στιγμή στην Ελλάδα είναι αυτό…όταν η χώρα υποφέρει από πλήθος προβλημάτων, με την εγκληματικότητα στα ύψη, αυτοκτονιες, βια στα σχολεια, βία παντού, προβληματικη εκπαιδευση, αγέλαστα παιδια ή μαλλον απουσια παιδιών…όταν ταλανίζεται η υπόσταση της χωρας με το δημογραφικο να μην συζητιέται καν… με το μεταναστευτικό να γινεται λαθρομεταναστευτική πολιτικη, με Ελληνες κ ξενους να υποφέρουν… εμείς νομοθετούμε, εδώ και τώρα, για ποιο πρωτεύων θέμα παρακαλώ???
    Ραντεβού, τελευταία, για εξετασεις σε νοσοκομεία, κλείσατε? … Κατά το Μάιο τα πρώτα διαθέσιμα… Η φτώχεια σας διαφεύγει? Μιλάτε για οικονομικες επιτυχίες μόνο. Τι εγκλωβισμός είναι αυτός με τα επιδόματα που μας πετάτε στα μούτρα κάθε τρεις κ λίγο… σαν εξάσκηση να εξαρτιώμαστε από αυτά ή να μην τα διεκδικούμε καν λόγω του κόπου που απαιτούν… Πού είναι το ήθος? Γιατί δεν μας εκπροσωπείτε στις νομοθεσίες σας??? Ποιούς εκπροσωπείτε? Όχι εμάς που σας ψηφίζουμε??? Ποιούς τότε? Δεν έχω εναν γνωστό, συνάδελφο, φίλο ή συγγενη να μην διαφωνεί κάθετα με το εν όψη νομοθέτημα… μάλλον η εξαιρεση θα είμαι… Τι πάτε να διακυβευσετε, ξέρετε? Το μέλλον του γένους μας…του ανθρώπινου γένους…
    Τα παιδιά αξίζουν το καλύτερο, θα συμφωνήσουμε όλοι σε αυτό. Γεννιόμαστε όλοι απο μάνα. Χρειαζόμαστε τον πατέρα μας. Όποια τεχνολογία, από αυτή τη βάση ξεκινά, άντρας και γυναίκα. Όποια συγκυρία μας στερεί αυτούς που μας φέρνουν στη ζωή, γεναίως πορευόμαστε, με κράτος πρόνοιας όμως, που σέβεται θεσμούς και αξίες. Με υγιείς μονάδες ανθρώπων, ηθικών ανθρώπων. Όπως επέζησαν τα ορφανά Ελληνόπουλα των πολέμων και τρανεψαν πολλά από αυτά. Όποιος μας στερεί τα αυτονόητα, αυτά που η φύση ορίζει, θα φέρει το κρίμα στο λαιμό του. Εμείς, Εσείς που μας εκπροσωπειτε, οι λοατκι, ΟΛΟΙ…

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 09:34 | ΙΩΑΝΝΗΣ

    Το νομοσχέδιο είναι απαράδεκτο, είναι νάρκη στα θεμέλια της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ.
    Οι ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ που θα το ψηφίσουν θα πρέπει να ντρέπονται.

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 09:53 | Σβετλάνα

    Διαφωνώ κάθετα με τό νομοσχέδιο!

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 08:32 | Πηνελόπη

    Διαφωνώ με το νομοσχέδιο
    Το σημαντικότερο όλων είναι να μην περάσει ο γάμος, διότι μετά θα κερδίσουν νομικά/δικαστικά, τεκνοθεσίες, υιοθεσίες , παρένθετες μητέρες…! Εξού και η λέξη ομόφυλος έναντι ομοφυλόφιλου αφού έτσι θα μπει στην ίδια κατηγορία νόμων για φυλές και εθνικότητες!(«Η υιοθεσία δεν μπορεί να διαχωριστεί από τον γάμο», λέει η καθηγήτρια που συνέταξε το νομοσχέδιο).
    – Με την ελληνική γλώσσα ενώνοντας λεξεις δημιουργείς συνθετικές. με πολλες συγγενικές έννοιες. Εδω όμως εχουμε δόλο διότι ξαφνικά εκμεταλεύονται το συνθετικό «φυλο» , προκειμένου να εισαχθούν, ενσωματωθούν σε αντιρατσιστικούς νόμους, οπότε μετα θα τους ειναι ευκολάκι να περναν το παραφύσην ως φύσην!Επιπρόσθετα, ξεφορτώνονται ετσι την επισήμανση του λεξικού: «γενετησιος διαστροφη», «πάσχων εξ ομοφυλοφιλίας»
    (αναφέρονται στο λεξικο μετα απο επιστημονικες ερευνες αιώνων) ώστε να μην θεωρειται πλέον ως ψυχική αρρώστεια αλλά φυσιολογικη! … – Υ.Γ:Μια ζωη ¨ομοφυλόφιλος» λέγαμε και ποτέ δεν ακουγόταν το «ομόφυλος».
    Μάνα Πατέρας Παιδί Αυτό όρισε ο Θεός στη φύση

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 07:38 | Πελαγία

    Κάθετα αντίθετα στο νομοσχέδιο που δε σέβεται τη φύση, τη φυσιολογία και τη λειτουργία του ανθρωπίνου σώματος αλλά και τη ψυχοσυναισθηματική υπόσταση του νορμάλ ανθρώπου. Ας αφήσουν κατά μέρος τα κροκοδείλια για τα ορφανά παιδάκια που μεγαλώνουν στα ορφανοτροφεία. Ας τα υιοθετήσουν οι πονόψυχοι βουλευτές μας να τελειώνουμε.

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 03:45 | Φώτης Αστερίου

    Ο Αντώνης Καραμπατζός είναι καθηγητής του αστικού δικαίου στη Νομική Σχολή του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, διδάκτορας του αστικού δικαίου στο πανεπιστήμιο Tubingen της Γερμανίας και με μεταδιδακτορική ειδίκευση στο αγγλοσαξονικό δίκαιο των συμβάσεων στο UCL του Λονδίνου.

    Και δήλωσε τα εξής:

    Προφανώς σε νομικό και συνταγματικό επίπεδο ΔΕΝ μπορούν τα δικαιώματα να μπαίνουν ούτε στο ζύγι πλειοψηφίας- μειοψηφίας, ούτε στο ζύγι βεβαίως των δημοσκοπήσεων.
    Από εκεί και πέρα, προφανώς οι δημοσκοπήσεις λαμβάνονται υπόψη σε πολιτικό επίπεδο προκειμένου να προχωρήσει μια κυβερνητική πρωτοβουλία ή όχι.
    Αλλά σε επίπεδο προστασίας ανθρωπίνων δικαιωμάτων κάτι τέτοιο είναι αδιάφορο.

    Συζήτηση γίνεται επίσης και για τις ηθικές σταθμίσεις που πρέπει να έχει ένας νόμος.
    Και το ερώτημα τελικά είναι τι είναι ηθική σε ένα νόμο και αν μπορεί μια μειοψηφία ή μια πλειοψηφία να ορίζει το ηθικό ή το ανήθικο στη ζωή των ανθρώπων.

    Κατά τη γνώμη μου, αλλά και κατά τη γνώμη των σοβαρότερων και πιο έγκριτων φιλοσόφων του δικαίου διεθνώς, ΔΕΝ μπορεί μια κοινωνική πλειοψηφία να επιβάλει πρότυπα ζωής ως προς τις βασικές βιοτικές επιλογές σε μειοψηφίες ή σε ομάδες ανθρώπων. Δεν μπορεί δηλαδή να υποτάσσονται ως προς τις βασικές τους βιοτικές επιλογές πρόσωπα και κοινωνικές ομάδες στις επιταγές της πλειοψηφίας.

    Αυτό ΔΕΝ γίνεται. Αυτό είναι αντίθετο στην αξία του ανθρώπου.

    Η έγνοια μας για τις μειονότητες είναι κρίσιμο γνώρισμα της ηθικής μας συγκρότησης και μιας γνήσιας φιλελεύθερης δημοκρατίας. Αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε. Δεν έχει σημασία πόσοι είναι οι άνθρωποι αυτοί. Δεν μπορούμε να τους αφήσουμε στο περιθώριο. Δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό, δεν επιτρέπεται από τον νομικό μας πολιτισμό και από την ηθική στάση που έχουμε απέναντι σε πρόσωπα και πράγματα. Αντίστοιχες συζητήσεις έχουν γίνει και για άλλες περιπτώσεις αποκλεισμένων συνανθρώπων μας λ.χ. στις ΗΠΑ με τους περίφημους διαχωρισμούς μεταξύ λευκών και μαύρων και τις μεγάλες αποφάσεις που εκδόθηκαν από το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, όπως η Brown το 1954.

    Έτσι ήρθησαν αυτές οι διακρίσεις. Είναι πολύ επικίνδυνη και ολισθηρή η πλαγιά των διαχωρισμών αυτών ανάμεσα σε δικαιώματα πλειοψηφίας και δικαιώματα μειοψηφιών. Έχουμε υποχρέωση από τον νομικό μας πολιτισμό και την παράδοση της φιλελεύθερης δημοκρατίας να αναγνωρίσουμε όρους ισότιμης διαβίωσης. Θα κερδίσουμε ως κοινωνία με την ισοτιμία και την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Μόνο να κερδίσουμε έχουμε.

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 01:59 | Αθηνά Μπίρδα

    Διαφωνώ απόλυτα με τον νόμο. Προσβάλλει και την πίστη μας και την πατρίδα μας. Αντεθνικός και αντιχριστιανικός. Απορώ ποιοι είναι αυτοί που σας βάζουν να κατεβάσετε τέτοιους νόμους. Πληγώσατε βαθειά τον ελληνικό λαό.

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 01:41 | ΜΑΡΙΑ ΚΥΠΡΑΙΟΥ

    Το νομοσχέδιο είναι απαράδεκτο, αλλά στο θέμα του δικαιώματος της υιοθεσίας παιδιών γίνεται εξωφρενικό.
    Πώς γίνεται από τη μία πλευρά η κυβέρνηση να υπερασπίζεται τα δικαιώματα των ανθρώπων με ιδιαιτερότητες, και από την άλλη να παραβλέπει εντελώς το δικαίωμα κάθε παιδιού να μεγαλώσει σε μια φυσιολογική οικογένεια και να γίνει ισορροπημένος άνθρωπος?

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 00:51 | Νικόλαος Βασιλάκης

    Το νομοσχέδιο είναι λάθος. Ο γάμος, είναι μυστήριο της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας, για να ευλογήσει ο Θεός την οικογένεια που θα δημιουργηθεί και όχι μια υπογραφή. Οι ομοφυλόφιλοι ας κάνουν σύμφωνο συμβίωσης. Η αμαρτία δική τους.
    Γιατί να κάνουν γάμο? Για να μαγαρίσουν το Ιερό αυτό μυστήριο?
    Υπάρχουν μόνο δύο φύλα. Όταν γεννιέται ένα παιδί, ή αγόρι ή κορίτσι λέει ο γιατρός και όχι κάτι άλλο. Τα υπόλοιπα είναι επίκτητες διαστρεβλώσεις των φύλων. Όλοι οι άνθρωποι αμαρτάνουμε, αλλά δεν καυχόμαστε. Αντιθέτως, εξομολογούμαστε με το κεφάλι χαμηλά και καθαρίζουμε την ψυχή μας
    Ο Θεός να δώσει φώτιση στους βουλευτές μας και να το καταψηφίσουν.

  • 28 Ιανουαρίου 2024, 23:45 | Βασιλική Γούδα

    Διαφωνώ πλήρως με όλο το νομοσχέδιο.

  • 28 Ιανουαρίου 2024, 23:00 | Γιάννης

    Η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού διαφωνεί με το νομοσχέδιο αυτό και η βουλή το γνωρίζει.
    Αγαπητοί βουλευτές, σάς παρακαλούμε να ακούτε τον λαό που εκπροσωπείτε και να ψηφίζετε ανάλογα.
    Μην μάς φτύνετε.

  • 28 Ιανουαρίου 2024, 23:40 | Μαγδαληνή

    Διαφωνώ με το νομοσχέδιο στο σύνολό του.

  • 28 Ιανουαρίου 2024, 23:49 | Γούδα Μαρία

    Ο ελληνικός λαός κρατά ακόμα τις αξίες. Μόνον αυτό σκεφθείτε και λάβετέ τον υπόψιν, πριν είναι πολύ, πολύ αργά. Σταματήστε επιτέλους. Αυτό είναι το μείζον θέμα; Τα εθνικά κυριαρχικά μας δικαιώματα τα μελετήσατε τόσο πολύ, όσο αυτά;

  • 28 Ιανουαρίου 2024, 22:28 | Λοης

    Διαφωνώ κάθετα με το περιεχόμενο του νομοσχεδίου.
    Δεν μπορεί να υπάρξει οικογένεια αν δεν υπάρχει μάνα και πατέρας.
    Είναι παρά την φύση… Δεν μπορεί να υπάρχει γάμος μεταξύ δύο ομόφυλλόφιλων ανθρώπων.
    Η συμβίωση αυτή έχει κατοχυρωθεί νομικά. Από κει και πέρα δε χρειάζεται τίποτε άλλο.

  • 28 Ιανουαρίου 2024, 22:13 | ΚΑΝΤΑΡΤΖΗ ΕΥΓΕΝΙΑ

    Δηλωνω την διαφωνία μου απέναντι στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο οι προτιμήσεις του καθενός είναι ιδιωτική υπόθεση ο νόμος της φύσης λέει ρητά άντρας και γυναίκα σύντροφοι και η γυναίκα τίκτει μόνο εύχομαι ο Θεός να τους φωτίσει

  • 28 Ιανουαρίου 2024, 22:26 | Ιωάννα

    Διαφωνώ κάθετα με το νομοσχέδιο. Θέλουμε την ελληνική ορθόδοξη οικογένεια με τη μάνα και τον πατέρα.

  • 28 Ιανουαρίου 2024, 22:45 | ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

    Απλά είναι τα πράγματα…
    Κανένας φυσιολογικός άνθρωπος δεν συμφωνεί με όλα αυτά, θέλουν να διαλύσουν τον θεσμό της οικογένειας, της μητρότητας και της πατρότητας …δεν ξέρω τι να πω…αυτό που ξέρω είναι ότι τον ΣΥΡΙΖΑ τον κατέστρεψε η νέα προεδρία του…κάπως έτσι ο Κυριάκος θα καταστρέψει την ΝΔ με το εν λόγω νομοσχέδιο….

  • 28 Ιανουαρίου 2024, 22:03 | Νίκος Χ

    ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΤΕΤΟΙΟ ΠΡΑΓΜΑ!

  • 28 Ιανουαρίου 2024, 22:07 | Νίκος

    Οικογένεια είναι μπαμπάς μαμά παιδιά. Τίποτα άλλο πέρα από αυτό που έχει ορίσει η φύση δεν είναι φυσιολογικό. Είμαι ΚΑΤΑ αυτού του φρικτού νομοσχεδίου.

  • 28 Ιανουαρίου 2024, 22:32 | Χρυσούλα

    Διαφωνώ κάθετα. Ο καθένας πρέπει να υποστεί τις συνέπειες των επιλογών του. Ούτε δύο άνδρες,ούτε δύο γυναίκες μαζί μπορούν να κάνουν παιδί κι αυτό είναι νόμος της φύσης. Κι εφόσον δεν πιστεύουν στην ορθόδοξη πίστη και την ειρωνεύονται για ποιο λόγο γίνονται τόσες συζητήσεις αν θα βαπτίζει η εκκλησία «τα παιδιά τους» . Η βάπτιση στην ορθόδοξη εκκλησία μας είναι μυστήριο κι όποιος βαπτίζεται ενδύεται τον Χριστό. Κι αυτό προϋποθέτει την πίστη στην Αγία Τριάδα. Και στην τελική σκέφτηκε κανείς ότι και τα παιδιά έχουν δικαιώματα και δεν πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε σαν να είναι άψυχα πλάσματα η σαν κατοικίδια; Μόνο ο Θεός γνωρίζει τι κρύβεται πίσω από όλα αυτά. Όλα τα άλλα προβλήματα τα έλυσαν τα κράτη και οι κυβερνήσεις τους; Προβλήματα που αφορούν το σύνολο των ανθρώπων ;

  • 28 Ιανουαρίου 2024, 21:56 | ΛΑΜΠΡΟΣ ΙΝΤΖΕΣ

    Είναι πολύ σοβαρό ζήτημα και πρέπει να γίνει δημοψήφισμα για να γίνει σεβαστό το λαϊκό αίσθημα.

  • 28 Ιανουαρίου 2024, 21:44 | Ελένη Κυριάκοπουλου

    Διαφωνώ κάθετα με το νομοσχέδιο.
    Δηλώνω υπερήφανα ότι είμαι Χριστιανή Ορθόδοξη μητέρα.

  • 28 Ιανουαρίου 2024, 21:37 | Παυλος

    Δεν ξερω τι σκεφτονταν, τι ακουσαν, ποιων οδηγιες πιθανον θελουν να εφαρμοσουν οι σεβαστοι νομοθετες μας, παντως με το νομοσχεδιο αυτο διαστδιαστρεφεται πληρως η λογικη, η νομικη και η ιδια η βιολογια. Γνωριζουμε πως με το υπαρχον νομικο πλαισιο και με την προβλεψη του συμφωνου συμβιωσης μπορουν ατομα του ιδιου φυλου να μεταβιβασουν σε οποιον θελουν ο,τι υλικο πραγμα, αντικειμενο θελουν. Ποια λοιπον η αναγκη να θεσμοθετηθει ο λεγομενος «γαμος»; Ξεκαθαρα ωστε να μπορει να σταθει νομικα και το ζητημα της υιοθεσιας παιδιων. Με πιο δικαιωμα ομως,με ποια διαστροφη θα στερησετε σε ενα παιδι καθε πιθανοτητα να αναπτυχθει και να μεγαλωσει οπως πρεπει φυσιολογικα, εχοντας διπλα του παντα την μητερα και τον πατερα του; Αντ αυτου νομοθετειτε να αντικατασταθουν αυτοι οι δυο ιεροι ρολοι απο το γονεας 1 και γονεας 2 ή απο 2 «μητερες» και 2″πατερες». Πώς θα θεραπευσετε αληθεια την διαστροφη και την ανωμαλια που θα ενσπειρετε στην αθωα παιδικη ψυχη, οταν θα του προκαλεσετε εκουσια τετοια βλαβη; Βαζεται ουσιαστικα μια βομβα στον πυρηνα της ελληνικης κοινωνιας που ειναι η πατροπαραδοτη ελληνικη οικογενεια, την μανα και την τροφο του εθνους μας,αυτην που μας κληροδοτησαν οι παππουδες και οι πατερες μας. Ποια δημοκρατια επικαλειστε και ποιον λαο υπηρετειτε, οταν νομοθετειτε εναντιον του κοινου, πλειοψηφικου αισθηματος; Οι βουλευτες που θα υπερψηφισετε αυτο το εκτρωμα με τι μουτρα θα αντικρυσετε τους ψηφοφορους σας; Ω ποια πνευματικη και ηθικη καταπτωση για το εθνος μας. Να θελουμε να νομοθετησουμε το παρα φυσιν και την νομικη, βιολογικη και ηθικη διαστροφη. Αν δεν πιστευετε ουτε στον Θεο σκεφτειτε εστω αυτο: Πώς θα σας κρινει ο ιστορικος του μελλοντος και συνολικα η ιστορικη μνημη του λαου μας, οταν με το καλο συνελθουμε;

  • 28 Ιανουαρίου 2024, 21:04 | ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΦΑΜΠΡΙΚΗ

    Διαφωνώ απόλυτα με το νομοσχέδιο που προωθεί η ΝΔ.

  • 28 Ιανουαρίου 2024, 20:17 | Παναγιώτα

    Πρόκειται για νομοσχέδιο που ικανοποιεί ανύπαρκτα δικαιώματα

  • ΔΙΑΦΩΝΩ στο σύνολο του Νομοσχεδίου

    ΑΠΟΣΥΡΑΤΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

    Στηρίξτε την ελληνική οικογένεια την κλασική
    αυτή που σας γέννησε ,στηριξτε την ελληνίδα μάνα, την κάθε μάνα ,
    το καθε πατέρα
    και δωστε ετσι ελπίδα στο ελληνικό εθνος.
    ΜΗ κλεψετε το Δικαίωμα στο Παιδί να φωναξει ΜΑΜΑ & ΜΠΑΜΠΑΣ
    να νοιώσει το δέρμα της μητέρας του, το χάδι της,τη ζέση της αγκαλιάς της
    το βλέμμα & τη δυνατή αγκαλια του πατέρα του.

    ΨΗΦΙΣΤΕ ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
    ΠΙΑ, Μπορείτε….!!

    Με σεβασμό στους γονείς που σας γεννησαν
    στο παιδί σας στα παιδιά όλων μας,
    που οφειλουμε να ζουν σε μια καλύτερη κοινωνία
    Επίκεντρο ο άνθρωπος
    με γνωση σύνεση λογική και λίγη σοφία πια περισσότερη….

  • Η ισχύς του παρόντος αρχίζει από 10 έτη,
    μετά τη δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ,
    για να ωριμάσει και να επανεκτιμηθεί ξανά τότε από την τότε βουλή των Ελλήνων
    πριν εφαρμοστεί το νομοσχέδιο αυτό,
    ως πρωτόγνωρο για τα ελληνικά χρονικά αν πρέπει και πότε να ισχύσει

    (ελπίζουμε να μην ψηφιστεί όχι)

    ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ
    Είναι αναγκαίο αν δεν αποσυρθεί να ψηφιστε κατα Συνειδηση
    ΟΛΟΙ οι βουλευτές
    και ας χαθεί θέση εξουσιας στο υπουργείο ή αλλαχού
    …υπάρχουν και άλλοι Ελληνες να σώσουν την οικογένεια
    την ελληνική και την χώρα να γίνει κράτος

    Ευχαριστούμε για ότι καλές προσπαθειες εκανε ο καθένας σας

    αλλά μη ψηφίζετε και μη σχεδιάζετε λάθος νόμους
    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΑΦΑΙΡΕΣΤΕ Αμεσα τους
    εξαρχής παρα-νόμους παράλογους νομοσχεδια
    εις το ονομα Δικαιωματιστών ψευτο-ελευθεριών και παραγγελιων ανθρωπινων ζωων

    Δεν είναι καλό αυτό το νομοσχεδιο για τι
    Θα διαλύσει την Ελλάδα πλήρως και την ελληνική κοινωνία
    Στηριξτε την ελληνική οικογένεια την υπάρχουσα …την κλασική..
    Ολες τις ελληνικές οικογένειες…στηρίξτε…πια.

    ΕΔΩ είναι ΕΛΛΑΔΑ εχουμε και τα καλά μας…
    υπήρξαμε πριν τις 36 χωρες που περασαν το νομοσχεδιο-εκτρωμα

    ΕΛΛΑΔΑ -ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑ-ΑΙΓΥΠΤΟΣ-ΙΤΑΛΙΑ
    εχουν τεραστιο παναρχαιο πολιτισμό χιλιετίες…

    πρεπει να Αγαπάμε τα παιδιά να τα σεβόμαστε να τα ανατρέφουμε καλά με καλή αγωγή να αγαπαμε και να σεβόμαστε την κάθε γυναίκα
    ως μητέρα και αδερφή μας το καθε ανθρωπο

    αλλα η φυση ειναι φυση κατι αφυσικο και νομο να γινει να φτιάξεις
    παραμένει αφυσικο παραλλαγη, λαθεμένη ,μετάλλαξη,
    αλλα σεβαστή …μη κυριαρχη μη επικρατούσα …όμως
    Η φύση ξερει να αυτοβελτιώνεται ετσι και
    ο ανθρωσπος προσαρμόζεται στο περιβαλλον του
    για να συνεχίσει να υπάρχει… πριν εξαφανιστεί ως είδος..

    Λογική Σύνεση Σεβασμός Μέτρο
    Αξία στην Ανθρωπινη αξια
    Αξία στη ανθρωπινη Ζωή

    Μπάρλα Παναγούλα(Γιούλα) Μπάρλα Ν.
    Ιατρός Ε.Κ.Π.Αθηνών, MD/DR
    Χειρ.Οφθαλμίατρος

    (Μητέρα Ελληνιδα )

  • 28 Ιανουαρίου 2024, 19:34 | Κωνσταντίνος T.

    Διαφωνώ κάθετα και απόλυτα με το νομοσχέδιο.

    Εφόσον η κυβέρνηση το θεωρεί μείζον ζήτημα έναντι άλλων, ας τεθεί επί τάπητος σε διαβούλευση δια του αναφαίρετου δικαιώματός μας που ονομάζεται δημοψήφισμα.

    Ο λαός σας καλεί και είστε υποχρεωμένοι να υπακούσετε.

  • 28 Ιανουαρίου 2024, 19:11 | Μαρία Μέντζου

    Διαφωνώ με το νομοσχέδιο κάθετα και οριζόντια. Καταπατεί το Σύνταγμα, όπως και πολλά άλλα που αποφασίσατε, χωρίς να μας ρωτήσετε, τα τελευταία χρόνια. Είναι παραφύση και αντίθεο, και το Σύνταγμα είναι γραμμένο Στο Όνομα Της Αγίας Τριάδος! Για τα δικαιώματα των παιδιών ποιος ρώτησε; Για την προστασία της δομής της οικογένειας, βασικού κυττάρου της υγειούς κοινωνίας πότε ανησυχήσατε; Και τέλος ξέρουμε καλά, όλοι, ότι ο σκοπός του δεν είναι αυτός που προβάλετε… Γνωρίζουμε… «Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον», και η ιστορία έχει δείξει ότι τίποτα δεν μένει ατιμώρητο, επίσημα ή ανεπίσημα…

  • 28 Ιανουαρίου 2024, 19:34 | Χρήστος

    Το νομοσχέδιο αυτό είναι αντιευαγγελικο.Διαφωνω καθέτως με το νομοσχέδιο

  • 28 Ιανουαρίου 2024, 19:05 | Σταυρούλα

    Δεν συμφωνώ με το νομοσχέδιο. Για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, που μας αφορά όλους, πρέπει να γίνει δημοψήφισμα.

  • 28 Ιανουαρίου 2024, 19:41 | Tlna

    Διαφωνώ κάθετα, τα παιδιά χρειάζονται μητέρα και πατέρα. Δηλαδή κανονική οικογένεια. Ντράπηκε και η ντροπή με το νομοσχέδιο. Να γίνει δημοψήφισμα!

  • 28 Ιανουαρίου 2024, 19:59 | Ιωάννα Μαντά

    γεγονός και μόνο ότι διεξάγετε δημοσκόπηση για το απεχθές αυτό νομοσχέδιο δείχνει πόσο λάθος είστε σαν κυβέρνηση εκλεγμένη απ τον λαό. Είμαι κάθετα εναντίον αυτού του εκτρώματα που θέλετε να πλασάρεται στην ελληνική κοινωνία ως κάτι φυσιολογικό!
    Δεν συναινεί ούτε σε γάμο ούτε στην τεκνοθεσία από ομοφυλόφιλους!!! Η φύση η ίδια έχει προνοήσει να υπάρχουν 2 φύλα για τεκνοποίηση, αρσενικό και θυληκό! Ότι άλλο είναι μη λειτουργικό και ανήθικο!
    Ο καθένας σαφώς μπορεί να κάνει ότι θέλει στην κρεβατοκάμαρα του, αλλά δεν μπορεί να διαλαλεί δημόσια και με πίεση σε εμάς τους ετεροθαλούς ότι είναι φυσιολογικός ο γάμος και η τεκνοθεσία από ομοφυλόφιλα ζευγάρια!

  • 28 Ιανουαρίου 2024, 19:08 | Χρήστος

    Το Νομοσχέδιο αυτό είναι αντιευαγγελικο. Διαφωνώ κάθετα με το νομοσχέδιο.

  • 28 Ιανουαρίου 2024, 18:13 | ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ

    Διαφωνώ κάθετα σε κάθε άρθρο . Ένα μεγάλο όχι. Δεν μπορεί να θεσμοθετηθεί ως νόμος κάτι που είναι παρά φύσιν. Δεν μπορεί να θεσμοθετείται γάμος μεταξύ ανθρώπων του ιδίου φύλου. Γάμος υφίσταται μεταξύ άνδρα και γυναίκας. Ψηφίζοντας κύριοι βουλευτές υπέρ το γάμου των ομοφυλόφιλων, ανοίγετε αυτόματα και την πόρτα για την υιοθέτηση παιδιών από αυτούς τους ανθρώπους. Γιατί αν δεν το θεσμοθετήσετε εσείς , αυτά τα άτομα θα προστρέξουν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων και εκεί φυσικά θα κερδίσουν. Θα ανοίξετε την κερκόπορτα , γιατί εσείς θα ισχυριστείτε ότι δεν ψηφίσατε κάτι τέτοιο παρά μόνο τον γάμο των ομοφυλόφιλων. Αν είναι να θεσμοθετήσετε και την κτηνοβασία ή την πολυγαμία ή ο,τιδήποτε ανώμαλο και διαστροφικό, ή καθετί παραφύσιν όπως τον γάμο των ανθρώπων με αντικείμενα. Γιατί δε θεσμοθετείτε και την νεκροφιλία; Και οι νεκρόφιλοι θα σας πουν ότι έχουν δικαιώματα.. Μα έχουμε τρελαθεί εντελώς; Τα αφύσικα τα λέμε φυσιολογικά; Και πώς εγγυάστε ότι τα παιδιά θα είναι ασφαλή και υγιή και σωματικά και ψυχικά σε μια τέτοια οικογένεια; Σκεφτήκατε ότι μπορεί να ανοίγετε διάπλατα την πόρτα για τους παιδόφιλους; Όχι και πάλι όχι. Αλλά ούτε δημοψήφισμα δέχεστε να διεξαχθεί. Ο ελληνικός λαός όμως κύριοι βουλευτές δεν θα το δεχτεί ποτέ. Έχετε θεσμοθετήσει το σύμφωνο συμβίωσης που καθορίζει τα νομικά πλαίσια που μπορούν να κινηθούν. Δε μου λέτε. Η πλειοψηφία θα προσαρμόζεται και θα κάνει ό,τι θέλει η μειοψηφία; Σε ποιο δημοκρατικό πολίτευμα γίνεται αυτό; Σε κανένα. Παρά μόνο αν επιβληθεί από την ολιγαρχία ή τη μοναρχία. Και όπως και να το κάνουμε πρέπει αυτοί οι άνθρωποι να καταλάβουν ότι εφόσον κάνανε αυτή την επιλογή για τη ζωή τους, θα υποστούν και τις συνέπειες των επιλογών τους. Δηλαδή δε θα έχουν παιδιά αφού ένας άντρας δεν μπορεί να τεκνοποιήσει με άνδρα, ούτε μια γυναίκα με μια άλλη. Είναι ενάντια στο νόμο της φύσης. Αυτές οι αμερικανιές που έχουν ¨κάψει¨ τη χώρα μας να μείνουν εκτός Ελλάδος που είναι ένα Ορθόδοξο χριστιανικό κράτος ( ακόμα…). Δε θα επιβάλλουν στο σύνολο τα διεστραμμένα θέλω τους.

  • 28 Ιανουαρίου 2024, 18:06 | Aisia Pera

    Απόσυρση του νομοσχεδίου στο σύνολό του. Προώθηση κινήτρων γάμου ετεροφυλόφιλων Ελλήνων-Ελληνίδων και αύξηση στο επίδομα τέκνων απο το 1ο παιδί.

  • 28 Ιανουαρίου 2024, 18:55 | ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ

    Διαφωνώ κάθετα. Ένα μεγάλο όχι. Δεν μπορεί να θεσμοθετηθεί ως νόμος κάτι που είναι παρά φύσιν. Δεν μπορεί να θεσμοθετείται γάμος μεταξύ ανθρώπων του ιδίου φύλου. Γάμος υφίσταται μεταξύ άνδρα και γυναίκας. Ψηφίζοντας κύριοι βουλευτές υπέρ το γάμου των ομοφυλόφιλων, ανοίγετε αυτόματα και την πόρτα για την υιοθέτηση παιδιών από αυτούς τους ανθρώπους. Γιατί αν δεν το θεσμοθετήσετε εσείς , αυτά τα άτομα θα προστρέξουν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων και εκεί φυσικά θα κερδίσουν. Θα ανοίξετε την κερκόπορτα , γιατί εσείς θα ισχυριστείτε ότι δεν ψηφίσατε κάτι τέτοιο παρά μόνο τον γάμο των ομοφυλόφιλων. Αν είναι να θεσμοθετήσετε και την κτηνοβασία ή την πολυγαμία ή ο,τιδήποτε ανώμαλο και διαστροφικό. Και πώς εγγυάστε ότι τα παιδιά θα είναι ασφαλή και υγιή και σωματικά και ψυχικά σε μια τέτοια οικογένεια; Σκεφτήκατε ότι μπορεί να ανοίγετε διάπλατα την πόρτα για τους παιδόφιλους; Όχι και πάλι όχι. Αλλά ούτε δημοψήφισμα δέχεστε να διαξαχθεί. Ο ελληνικός λαός όμως κύριοι βουλευτές δεν θα το δεχτεί ποτέ. Έχετε θεσμοθετήσει το σύμφωνο συμβίωσης που καθορίζει τα νομικά πλαίσια που μπορούν να κινηθούν. Δε μου λέτε. Η πλειοψηφία θα προσαρμόζεται και θα κάνει ό,τι θέλει η μειοψηφία; Σε ποιο δημοκρατικό πολίτευμα γίνεται αυτό; Σε κανένα. Και όπως και να το κάνουμε πρέπει αυτοί οι άνθρωποι να καταλάβουν ότι εφόσον κάνανε αυτή την επιλογή για τη ζωή τους, θα υποστούν και τις συνέπειες των επιλογών τους. Δηλαδή δε θα έχουν παιδιά αφού ένας άντρας δεν μπορεί να τεκνοποιήσει με άνδρα, ούτε μια γυναίκα με μια άλλη. Είναι ενάντια στο νόμο της φύσης. Να αποσυρθεί στο σύνολό του.

  • 28 Ιανουαρίου 2024, 17:50 | Δημήτρης Μπελντέκος

    Διαφωνώ απόλυτα με αυτό το σχέδιο νόμου, το οποίο έχει ως σκοπό τη διαστροφή της έννοιας του γάμου. Τούτο το νομοσχέδιο όχι μόνο επιχειρεί να νομιμοποιήσει ηθικά και να δώσει θεσμική υπόσταση στην ομοφυλοφιλική σχέση (η οποία για τη χριστιανική πίστη αποτελεί βδελυρή αμαρτία), αλλά αντίκειται και στους νόμους της ίδια της φύσης καθώς η σαρκική σχέση μεταξύ ομοφυλοφίλων αποτελεί παρά φύση κατάσταση και δεν μπορεί να οδηγήσει σε τεκνοποιία. Ο θεσμός του γάμου όμως αποτελεί τη νόμιμη γενετήσια ένωση μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας με σκοπό τη δημιουργία οικογένειας. Επομένως το νομοσχέδιο αυτό: α) είναι αντίθετο με το νόμο του Θεού και κατά συνέπεια καθιστά Θεομάχους όσους από τους βουλευτές το ψηφίσουν ή δεν το εμποδίσουν και όσους από τους πολίτες το αποδέχονται… β) έρχεται σε αντίθεση με την ίδια τη φύση, καθώς με πρόσχημα την ισότητα στα δικαιώματα, θα ανοίξει το δρόμο για τη διεκδίκηση υιοθεσίας παιδιών από τα ζευγάρια των ομοφυλοφίλων (και όχι ομοφύλων όπως λανθασμένα λέγεται, γιατί ομόφυλοι δεν είναι μόνο αυτοί που ανήκουν στο ίδιο φύλο αλλά και αυτοί που ανήκουν στην ίδια φυλή). Με λίγα λόγια, το νομοσχέδιο αυτό θα λειτουργήσει ως Δούρειος Ίππος για να αποκτήσουν οι ομοφυλόφιλοι «σύζυγοι» παιδιά είτε με δικαστικές αποφάσεις είτε και με μελλοντικό νόμο (σε συνέχεια «καταδίκης» της χώρας μας από τα ευρωπαϊκά δικαστήρια για τη μη τήρηση ίσων δικαιωμάτων σε ετεροφυλόφιλους και ομοφυλόφιλους συζύγους), δηλαδή θα λάβουν οι ομοφυλόφιλοι με νόμο ότι δεν τους δίνει η ίδια η φύση… Το ερώτημα γι’ αυτούς που κόπτονται για τα ίσα δικαιώματα είναι να μας πουν πώς θα προστατευτεί το δικαίωμα των παιδιών να μεγαλώνουν φυσιολογικά με πατέρα και μητέρα και όχι με γονέα 1 και 2. Κατά συνέπεια μιλάμε για ένα νομοσχέδιο αντίθεο, συνεπώς και αντισυνταγματικό (αφού στο Σύνταγμα υπάρχει η επίκληση «Eις τo όνομα της Αγίας και Ομοουσίου και Αδιαιρέτου Tριάδoς»), παράνομο (αφού θίγει τα δικαιώματα των παιδιών), που αποτελεί βόμβα στα θεμέλια της κοινωνίας. Θα πρέπει οι βουλευτές να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, να σκεφτούν καλά την ευθύνη τους απέναντι στην κοινωνία και όσοι έχουν φόβο Θεού ή έστω σεβασμό στη φυσιολογικότητα να καταψηφίσουν το νομοσχέδιο και όχι απλά να απέχουν. Οι δε πολίτες θα πρέπει με κάθε τρόπο να δηλώσουμε – εκφράσουμε την απόλυτη αντίθεσή μας σε αυτό.

  • 28 Ιανουαρίου 2024, 17:12 | κυριακή

    Δεν νομίζω ότι ένας τέτοιος νόμος, θά λύσει αυτός τα προβλήματα των ομοφυλοφίλων, μάλλον θα τα μπερδέψει περισσότερο.

  • 28 Ιανουαρίου 2024, 17:34 | Αθανάσιος

    Δεν συμφωνώ για κανένα λόγο με το νομοσχέδιο

  • 28 Ιανουαρίου 2024, 17:32 | Κύρκος

    Διαφωνώ

  • 28 Ιανουαρίου 2024, 16:54 | Πασχαλιά Κ.

    Διαφωνώ με το νομoσχέδιο.
    Να αποσυρθεί στο σύνολό του.

  • 28 Ιανουαρίου 2024, 16:23 | ΝΙΚΟσ Μ.

    Διαφωνώ απόλυτα με το νομοσχέδιο που προωθεί η ΝΔ.
    Ζητώ να αποσυρθεί.
    Στηρίξτε την φυσιολογική οικογένεια και δώστε επιπλέον κίνητρα για τεκνοποίηση των οικογενειών αυτών.
    Μεγάλωσα (λόγω θανάτου) χωρίς μητέρα και γνωρίζω από πρώτο χέρι την απουσία της. Οποιοσδήποτε άντρας ΠΟΤΕ δεν θα καλύψει το ρόλο της ΜΑΝΑΣ.

  • 28 Ιανουαρίου 2024, 16:27 | Αθηνά Α.

    Διαφωνώ κάθετα!

  • 28 Ιανουαρίου 2024, 16:12 | Φώτης Αστερίου

    Παράδοξο είναι το ότι οι ομοφυλόφιλοι (κι οι φιλικοί προς το ν/σ ετεροφυλόφιλοι) καλούνται να απαντούν σε (κακόβουλες) ερωτήσεις συνεχώς.

    Μερικοί/ές συνεχίζουν να θεωρούν ότι τα θρησκευτικά πιστεύω τους πρέπει να αφορούν και όλους τους άλλους (και κυρίως τις μειονότητες), μια εντελώς αντιδημοκρατική λογική!

    Ο κόσμος προχωρά μπροστά και κάποιοι/ες εδώ μέσα συνεχίζουν με απαίτηση να ισχύσουν κανόνες, που θα είχαν εφαρμογή μόνο στην περίπτωση θεοκρατικών καθεστώτων. Η Ελλάδα ΔΕΝ είναι κι ούτε θα γίνει θεοκρατία!

    Συμφωνώ και με την επισήμανση άλλου σχολιαστή ότι τα ενδιαφέροντα για τυχόν νομοτεχνικές βελτιώσεις στο νομοσχέδιο καλό θα ήταν να αναδεικνύονται και να μην χάνονται ανάμεσα στις (συνήθως) εντελώς αναιτιολόγητες κραυγές του «όχι» (ούτε ο αγαπημένος σας δικτάτορας Μεταξάς δεν άρθρωσε τέτοιο «όχι» βρε παιδιά, κόψτε κάτι, τόση αντίσταση στους «νεοταξίτες κατακτητές» θα σας πέσει βαριά στο τέλος).