ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «Ισότητα στον πολιτικό γάμο, τροποποίηση του Αστικού Κώδικα και άλλες διατάξεις» ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α’ ΣΚΟΠΟΣ – ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ Άρθρο 1 Σκοπός

 

Ο παρών νόμος αποσκοπεί στη διασφάλιση της αρχής της ισότητας, μέσω της επέκτασης της δυνατότητας σύναψης γάμου και σε πρόσωπα του ιδίου φύλου και στην ενίσχυση της προστασίας από διακρίσεις, προς την κατεύθυνση της υλοποίησης της Εθνικής Στρατηγικής για την Ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ+.

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 22:55 | Ευαγγελία Μ.

    Διαφωνώ κάθετα με αυτό το νομοσχέδιο που σκοπό έχει να νομιμοποιήσει τα πάρα φύσιν. Το νομοσχέδιο αυτό προσβάλει την Ορθόδοξη Χριστιανική Πίστη, την Ελληνική Οικογένεια, την Πατριδα. Υπερασπιζομαστε το δικαίωμα μας ως Έλληνες στο φυσιολογικό και στις χριστιανικές αξίες αυτού του τόπου.
    Όπως και στα Σόδομα και Γόμορρα και την καταστροφή του Νώε όπου επικρατούσαν τα παραφυσιν αμαρτήματα εάν αυτό το νομοσχέδιο ψηφιστεί θα επισύρει την οργή του Θεού επάνω στην Ελλάδα καθώς έχουν προφητεύσει πολλοί Άγιοι. Ο Θεός να μας λυπηθει. Καλή μετάνοια σε όλους μας. ΟΧΙ σε αυτό το νομοσχέδιο. Κύριε Ιησού Χριστέ,ελέησον ημάς! Υπεραγία Θεοτόκε σώσον ημάς!

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 22:45 | Ιωάννης Ζάχος

    Διαφωνώ κάθετα.

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 22:48 | Αναστασία

    ΔΙΑΦΩΝΏ ΚΆΘΕΤΑ με το κατάπτυστο νομοσχέδιο περί τεκνοθεσια.
    Το οτι δεν μπορείς να κάνεις παιδιά, δεν είναι επειδή ο λαός ή η κυβερνηση δεν σας δίνει το δικαίωμα!
    η ίδια η ΦΥΣΗ – το φυσικό είναι έτσι!
    Βιαζετε την φύση γιατι απλά έτσι το θέλετε και επειδή πιστεύετε ότι οι ερωτικές επιλογες του καθενός (που αποτελουν ξεκάθαρα δικαίωμα ολων) πρέπει να αποκτήσουν ΚΙ ΑΛΛΑ δικαιώματα και μάλιστα πάνω σε παιδιά..τα οποία δεν μπορείτε να αποκτήσετε ΦΥΣΙΚΆ σε ΚΑΜΊΑ ΠΕΡΊΠΤΩΣΗ.
    Ο καθένας στο κρεβάτι του να κάνει ότι θέλει! Υπάρχει ελευθερία! Δικαίωμα του καθενός είναι να επιλέγει τον σύντροφο του, δεν χρειάζεται να «τεκνοθετειτε» με τον Α ή Β τρόπο για να προσπαθήσετε να πείσετε ΕΣΑΣ πρώτα και ύστερα τον υπόλοιπο κόσμο ότι είναι ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ! Φυσιολογικό Όπως ορίζει η φύση και που καμιά έπιστημη δεν κατάφερε να την καταργησει…

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 22:22 | Δημήτρης

    Για γυναίκες που έχουν υπογράψει σύμφωνο συμβίωσης πριν γεννηθούν τα παιδιά (ως απόδειξη ότι έχουν γεννηθεί μέσα στα πλαίσια της οικογένειας οπότε είχαν δυο γονείς από την πρώτη στιγμή) ΠΡΕΠΕΙ να μπορεί να γίνει εκούσια αναγνώριση τέκνου/τέκνων της μιας (και με δική της συναίνεση προφανώς) και από την άλλη. Είναι ήδη παιδιά και των δυο εξ’αρχής αφού μαζί τα μεγαλώνουν. Εκούσια αναγνώριση πρέπει να γίνει και όχι να χρειάζεται υιοθεσία.

    Είναι πολύ σημαντική η ίδρυση συγγένειας.

    Επίσης για γυναίκες που θα συνάψουν γάμο να μπορούν να προχωρούν μετά σε ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, και εφόσον συναινούν και οι δυο τους, το παιδί που θα γεννιέται να αναγνωρίζεται αυτομάτως ως δικό τους.

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 22:03 | Μαρίνα

    Δεν μπορούμε να πηγαίνουμε κόντρα στη φύση! Διαφωνω κάθετα με το νομοσχεδιο… Κρίμα στα παιδιά που θα μεγαλώσουν με τετοιους ανθρώπους.

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 22:02 | Βαγγέλης

    Διαφωνώ κάθετα!

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 22:56 | Δημητριος

    Διαφωνώ σε όλα με το νομοσχέδιο.

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 22:07 | Μαρία Μ.

    Διαφωνώ με το παρόν νομοσχέδιο περί γάμου και τεκνοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια γιατί είναι εναντίον των νόμων της Φύσης.

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 22:54 | Vassi

    Για γυναίκες που έχουν υπογράψει σύμφωνο συμβίωσης πριν γεννηθούν τα παιδιά (ως απόδειξη ότι έχουν γεννηθεί μέσα στα πλαίσια της οικογένειας οπότε είχαν δυο γονείς από την πρώτη στιγμή) ΠΡΕΠΕΙ να μπορεί να γίνει εκούσια αναγνώριση τέκνου/τέκνων της μιας (και με δική της συναίνεση προφανώς) και από την άλλη. Είναι ήδη παιδιά και των δυο εξ’αρχής αφού μαζί τα μεγαλώνουν. Εκούσια αναγνώριση πρέπει να γίνει και όχι να χρειάζεται υιοθεσία. Είναι πολύ σημαντική η ίδρυση συγγένειας. Επίσης για γυναίκες που θα συνάψουν γάμο να μπορούν να προχωρούν μετά σε ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, και εφόσον συναινούν και οι δυο τους, το παιδί που θα γεννιέται να αναγνωρίζεται αυτομάτως ως δικό τους.

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 22:15 | Κωνσταντίνος

    Ξεκάθαρα ΟΧΙ στο νομοσχέδιο. Κανονικά θα έπρεπε να ερωτηθεί ο λαός με δημοψήφισμα, που είναι ότι πιο δημοκρατικό υπάρχει.

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 22:35 | Δήμητρα γκρεζιου

    Διαφωνώ απόλυτα.σεβομαστε τους ομοφυλόφιλους ως ανθρωπουςαλλα ας σεβαστούν κι αυτοι τα βασικά χριστιανικά θεμέλια της χώρας μας Η οικογένεια που ευλογεί ο Θεός αποτελείται από άνδρα και γυναίκα.θα έπρεπε να μας απασχολεί η υπογεννητικότητα.οχι στο νομοσχέδιο που θέλει να νομιμοποιήσει το παρά φύσιν.ειναι έκτρωμα,προσβάλλει τα ιερά και τα όσια,μας ρίχνει πιο κάτω και από τα ζώα.εξυπηρετει μια μειονότητα.εχουν άλλωστε το σύμφωνο συμβίωσης.τι τους φταίνε τα αθώα παιδάκια από τα οποία θέλουν να διαγράψουν και το όνομα και τη λέξη και το πρόσωπο της μάνας μόνο και μόνο για να ικανοποιήσουν τον εγωισμό τους.επειτα το νομοσχέδιο αντίκειται στο Σύνταγμα.

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 22:26 | Κωνσταντίνος

    Είμαι αντίθετος με τον γάμο των ομοφυλόφιλων… ΕΙΜΑΙ ΕΝΤΩΛΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΥΙΟΘΕΣΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΜΟΦΥΛΌΦΙΛΟΥΣ…. ΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΤΟΥΣ ΖΩΗ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΦΤΑΙΝΕ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΡΡΩΣΤΕΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΜΕ ΟΠΟΙΟΝ ΟΠΟΙΑ ΘΕΛΟΥΝ ΟΧΙ ΜΑ ΟΧΙ ΜΑ ΟΧΙ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ …. ΟΧΙ ….. ΜΑΚΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ….!!

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 22:08 | Κωνσταντίνος

    ΟΧΙ ΣΤΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
    ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΣΡΣΗ του νομοσχεδίου «Ισότητα στον πολιτικό γάμο, τροποποίηση του Αστικού Κώδικα και άλλες διατάξεις» για τους παρακάτω AYTONOHTOYΣ λόγους:
    Η απαγόρευση σύναψης γάμου για τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια δεν συνιστά άνιση μεταχείριση που αντιβαίνει στο άρθρο 4 παρ. 1 του Συντάγματος (για την ισότητα), διότι εάν ο εθνικός νομοθέτης επεκτείνει το δικαίωμα του γάμου και στα πρόσωπα του ιδίου φύλου θα νομοθετήσει «παρά φύσιν», ανατρέποντας τον πυρήνα της έννοιας του γάμου, ο οποίος νοείται αποκλειστικά μεταξύ ανδρός και γυναικός (σύμφωνα με τον αρχαίο και αναλλοίωτο ορισμό του Ρωμαίου νομοδιδάσκαλου Μοδεστίνου). Τούτο αποτελεί τόσο βαθιά εδραιωμένη πεποίθηση μεταξύ των ανθρώπων όλων των λαών, φυλών και θρησκειών.
    Η έλλειψη της διαφοράς φύλου καθιστά τον γάμο αυτοδικαίως ανυπόστατο και συνακόλουθα εκτός συνταγματικής προστασίας.
    Τα ευρωπαϊκά κράτη δεν υποχρεούνται να νομοθετήσουν το δικαίωμα γάμου και υιοθεσίας στα πρόσωπα του ιδίου φύλου, καθώς αυτό έγκειται στην διακριτική ευχέρεια του εθνικού νομοθέτη και μόνο. Δεν πηγάζει άμεση ή έμμεση ανάγκη συμμόρφωσης στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Άρα γιατί τόση μανία όταν η πάνω από το 90% της κοινωνίας δεν το θέλει;
    Από τις 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης 11 δηλ. Βουλγαρία, Κροατία, Κύπρος, Ρουμανία, Τσεχία, Σλοβακία, Ουγγαρία, Λετονία, Λιθουανία, Ιταλία και Πολωνία δεν έχουν προχωρήσει σε τροποποίηση του εσωτερικού τους δικαίου, νομοθετώντας τον γάμο και την υιοθεσία υπέρ των ομοφυλόφιλων ζευγαριών και δεν έχουν υποστεί καμία κύρωση από την Ε.Ε.
    Στον ορισμό του γάμου, η προϋπόθεση της διαφοράς φύλου είναι τόσο αυτονόητη και βαθιά ριζωμένη στην συνείδηση των ανθρώπων και αντανακλά τις ηθικές και κοινωνικές αξίες και παραδόσεις όχι μόνου του ελληνικού λαού, αλλά και ολόκληρης της ανθρωπότητας, που λογίζεται ως πανανθρώπινο κεκτημένο.
    Με την αναγνώριση του δικαιώματος γάμου και υιοθεσίας στα ομοφυλόφιλα ζευγάρια, ανοίγει η κερκόπορτα της θεσμικής αναγνώρισης, ως γάμου, και άλλων απαράδεκτων μορφών συμβίωσης, όπως η πολυπρόσωπη-πολυσυντροφική σχέση (που ήδη έχει εμφανιστεί στις Η.Π.Α. στην Δυτική Ευρώπη και αλλού), αλλά κάθε άλλης διεστραμμένης ηθικής παρεκτροπής. Υπάρχουν μεμονωμένες περιπτώσεις (αλλά υφίστανται) στις Η.Π.Α., στην Γερμανία και στην Ισπανία ετεροθαλών αδελφών που συμβιώνουν ως ζευγάρι και διεκδικούν να αναγνωριστεί η συμβίωσή τους, ως γάμος.
    Είναι εμφανής ο σκοπός της gay κουλτούρας που αφορά στην εξάλειψη από την συλλογική μνήμη των ανθρώπων της παρουσίας της πατροπαράδοτης οικογένειας και η διακωμώδηση του πατρικού και μητρικού ρόλου. Αυτό οδηγεί στην συντριβή των θεμελιωδών ανθρώπινων δικαιωμάτων των ετεροφυλόφιλων κάτω από το βάρος της πολιτικά και οικονομικά πανίσχυρης ΛΟΑΤΚΙ ιδεολογίας και των εκπροσώπων της, οι οποίοι μόλις καταστούν κοινωνικά κυρίαρχοι, θα πατάξουν χωρίς οίκτο κάθε αντίθετη φωνή.
    Αρκετά με τα διατροφικά νομοθετήματά σας! Έχετε περάσει προ πολλού τα εσκεμμένα. Το κάθε νομοθέτημα που περνάτε είναι χειρότερο από το προηγούμενο και μετατρέπουν την κοινωνία σε ζούγκλα. Η ελληνική κοινωνία χρειάζεται τις αξίες και τα πρότυπα των προγόνων της που πολέμησαν υπέρ Πίστως και Πατρίδας και αντί να νομοθετείτε για να τα διατηρήσετε όπως ορίζει το Σύνταγμα, κάνετε το ακριβώς αντίθετο.

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 22:01 | ΠΑΝΤΟΥΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

    Είμαι ΚΑΘΕΤΑ αντίθετος στον «γάμο» ομοφυλοφίλων και την υιοθεσία παιδιών από τέτοια ζευγάρια καθότι, πρώτα και κύρια, παραβιάζει βάναυσα το θεμελιώδες δικαίωμα των παιδιών να μεγαλώσουν με μητέρα και πατέρα.
    Η γνώμη μου αυτή βασίζεται στους εξής λόγους: Α) Θα είναι η χαριστική βολή σε μία παρακμάζουσα Ελλάδα που αφανίζεται δημογραφικώς με ταχύτατους ρυθμούς, ήδη από το 2011. Από τότε και μέχρι σήμερα οι θάνατοι, σταθερά και αυξανόμενα, ξεπερνούν τις γεννήσεις. Μάλιστα το 2023 είχαμε τις λιγότερες γεννήσεις των τελευταίων 90 ετών. Β) Σε κάθε εποχή και σε κάθε πολιτισμό, η ομοφυλοφιλία αποτελούσε ένα φαινόμενο περιθωριακό, παρακμιακό και παντελώς καταδικαστέο. Ηδη από την αρχαία Ελλάδα, είναι γνωστή η αυστηρότατη νομοθεσία των Αθηνών και της Σπάρτης (πόλεις- πρότυπα για όλες τις υπόλοιπες ελληνικές πόλεις) η οποία στερούσε όλα τα πολιτικά δικαιώματα στους κιναίδους. Τους απαγόρευαν να ψηφίζουν, να καταλαμβάνουν δημόσιο αξίωμα, να παρίστανται ως μάρτυρες σε δίκη και -επί ποινή θανάτου- να πλησιάζουν σε χώρους όπου σύχναζαν νέοι(π.χ. παλέστρες). Γ) Η ομοφυλοφιλία έρχεται σε πλήρη αντίθεση με κάθε νόμο της Φύσεως(όπου η έλξη αρσενικού- θηλυκού είναι η μόνη που εξασφαλίζει την διαιώνιση των ειδών και την διατήρηση της ζωής), της Ηθικής( όπου ο γάμος ανδρός-γυναικός, η τεκνογονία και η δημιουργία οικογένειας αποτελεί τον θεμέλιο λίθο της ύπαρξης και αρμονικής λειτουργίας ενός κοινωνικού συνόλου) και της Επιστήμης. Ειδικά στο επιστημονικό πεδίο, πρέπει να ειπωθεί ότι η επίσημη ψυχιατρική επιστήμη, όπως εκφραζόταν από την Αμερικανική Ψυχιατρική Ένωση(ΑΡΑ), είχε διαρκώς (και μέχρι την 14η Δεκεμβρίου 1973) κατεταγμένη την ομοφυλοφιλία στο «διαγνωστικό και στατιστικό εγχειρίδιο για τις ψυχικές διαταραχές».Μόνον μετά από μία πολυετή εκστρατεία τρομοκράτησης των ψυχιάτρων από οργανώσεις ομοφυλοφίλων ακτιβιστών, κατάφεραν να υποχρεώσουν μιά μικρή μειοψηφία φοβισμένων συνέδρων της ΑΡΑ να αφαιρέσουν την ομοφυλοφιλία από τον κατάλογο των ψυχικών διαταραχών. Χωρίς καμία επιστημονική έρευνα και τεκμηρίωση αλλά με ωμή πολιτική παρέμβαση, όπως υπερηφανευόταν η διάσημη ομοφυλόφιλη ακτιβίστρια της δεκαετίας του ’70, Barbara Gittings. Δ) Για πρώτη φορά στην ελληνική Ιστορία, τα τελευταία 20 χρόνια γίνεται μία ακατάπαυστη άνωθεν προσπάθεια χειραγώγησης της κοινής γνώμης και βίαιης επιβολής της ομοφυλοφιλίας σε κάθε έκφανση του δημόσιου βίου. Ουδέποτε αποτέλεσε αίτημα του ελληνικού λαού που μαστίζεται από πολλά δεινά, μάλιστα το θέμα του γάμου και της υιοθεσίας έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την ορθόδοξη πίστη, τα ήθη, τις παραδόσεις και την Ιστορία του Γένους μας.
    Σταματήστε αυτήν την παραφροσύνη και αφήστε τον καθένα να επιλέξει τον τρόπο που θέλει να ζήσει. Δεν είναι δυνατόν η σεξουαλική ιδιαιτερότητα μερικών να αποτελέσει αντικείμενο δημόσιας πολιτικής συζήτησης, πολλώ δε μάλλον αιτία υποχρεωτικής ευθυγράμμισης και υπόκλισης όλου του ελληνικού λαού στις απαιτήσεις του 2% του κοινωνικού συνόλου.

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 22:00 | eleni

    ειστε ανωμαλοι και αισχροι θα μας βρειτε μπροστα σας και ευχομαι να ανοιξουν οι ουρανοι και ο ΤΡΙΑΔΙΚΟΣ Θεος να σας ανταποδωσει αυτα που αξιζουν στην ανωμαλια σας σας. το ευαγγελιο δεν διαστρεβλωνεται και ειναι ξεκαθαρο ως προς την αμαρτια που διαπρατετε. ΝΤΡΑΠΗΚΕ ΚΑΙ ΟΙ ΝΤΡΟΠΗ

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 22:58 | Στέφανος Κουμαρόπουλοςσ

    Διαφωνώ, ο γάμος και η οικογένεια δεν αφορά τους ομόφυλους. Είναι θεσμοί και υπερβαίνουν τα πρόσωπα, τα κόμματα και το χρόνο. Οι ομόφυλοι ας περιοριστούν στο Σύμφωνο Συμβίωσης. Άλλωστε οι ίδιοι έλεγαν, μέχρι πριν λίγο καιρό, ότι ο γάμος και η οικογένεια είναι αναχρονιστικοί θεσμοί και δεν τους αφορούν. Ας το πράξουν λοιπόν.

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 22:36 | Μαρία

    Διαφωνώ με το νομοσχέδιο. Δεν θέλω να υπάρχει τέτοιο νομοσχέδιο στη χώρα μου.

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 22:18 | Nikki

    Καιρός ήταν! Αν και ελλιπής ο νόμος, είναι επιτακτικός! Αυτά που ελπίζουμε να συμπεριλάβει είναι τα ακόλουθα:

    Για γυναίκες που έχουν υπογράψει σύμφωνο συμβίωσης πριν γεννηθούν τα παιδιά (ως απόδειξη ότι έχουν γεννηθεί μέσα στα πλαίσια της οικογένειας οπότε είχαν δυο γονείς από την πρώτη στιγμή) ΠΡΕΠΕΙ να μπορεί να γίνει εκούσια αναγνώριση τέκνου/τέκνων της μιας (και με δική της συναίνεση προφανώς) και από την άλλη. Είναι ήδη παιδιά και των δυο εξ’αρχής αφού μαζί τα μεγαλώνουν. Εκούσια αναγνώριση πρέπει να γίνει και όχι να χρειάζεται υιοθεσία. Γιατί να πρέπει οι ίδιοι οι γονείς να υιοθετούν τα παιδιά τους;

    Είναι πολύ σημαντική η ίδρυση συγγένειας.

    Επίσης για γυναίκες που θα συνάψουν γάμο να μπορούν να προχωρούν μετά σε ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, και εφόσον συναινούν και οι δυο τους, το παιδί που θα γεννιέται να αναγνωρίζεται αυτομάτως ως δικό τους.

    Δεν αφαιρεί τίποτα από κανέναν αυτός ο νόμος, μόνο διορθώνει λάθη και ελλείψεις του παρελθόντος. Αμήν!

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 22:05 | Νίκος Παπαγεωργίου

    ΔΙΑΦΩΝΩ κάθετα με την εν λόγω Πρόταση Νόμου, διότι προσβάλλει την φυσιολογία του ανθρώπου. Τα ομοφυλόφιλα ζεύγη δεν δύνανται εκ φύσεως να τεκνοποιήσουν με τις ιδιόρρυθμες ερωτικές τους συνευρέσεις που αντιστρατεύονται κάθε φυσικό νόμο. Ως εκ τούτου δεν δύναται η συμβίωσή τους να αναγνωριστεί ως ΓΑΜΟΣ, αφού ο σκοπός του γάμου είναι η διαιώνιση του είδους. Επειδή όμως η ιδιόρρυθμη «ΤΕΚΝΟΘΕΣΙΑ» είναι ο ΑΠΩΤΕΡΟΣ ΣΚΟΠΟΣ του ΝΟΜΟΥ, οφείλουμε να απορρίψουμε και τον δήθεν «ΓΑΜΟ»!!!!
    Πρέπει λοιπόν να απορριφθεί, διότι δεν θα είναι μακριά η στιγμή που κάθε είδους ανωμαλία και διαστροφή θα διεκδικεί αναγνώριση «φυσιολογικότητας», όπως είναι οι ΚΤΗΝΟΒΑΤΕΣ και λοιπές σεξουαλικές διαστροφές, αλλά και ό,τι άλλο ήθελε προκύψει στο μέλλον και που σήμερα καλώς απορρίπτεται ως αφύσικο ή επικίνδυνο!!
    Αντιτασσόμαστε με όλη τη δύναμή μας!!!

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 22:48 | Δήμητρα

    Για γυναίκες που έχουν υπογράψει σύμφωνο συμβίωσης πριν από τη γέννηση των παιδιών (ως απόδειξη ότι γεννήθηκαν μέσα στην οικογένεια άρα είχαν δύο γονείς από την πρώτη στιγμή) ΠΡΕΠΕΙ να είναι δυνατή η οικειοθελή αναγνώριση του παιδιού/των παιδιών του (και με τη δική της συγκατάθεση προφανώς ) από την άλλη πλευρά. Είναι ήδη και τα δύο παιδιά από την αρχή μιας και τα μεγαλώνουν μαζί. Θα πρέπει να γίνει εθελοντική αναγνώριση και να μην απαιτείται υιοθεσία.
    eMail (Υποχρεωτικό) (Δεν Δημοσιεύεται)
    Είναι πολύ σημαντικό να εδραιωθεί η συγγένεια.

    Επίσης για τις γυναίκες που θα συνάψουν γάμο να μπορούν να προχωρήσουν σε ιατρικά υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, και εφόσον συναινέσουν και οι δύο, το παιδί που θα γεννηθεί θα αναγνωρίζεται αυτόματα ως δικό τους.

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 22:48 | Μπαρούτας Κωνσταντίνος

    Είναι ντροπή αυτό που θέλετε να περάσετε.
    Πάτε να κάνετε το ανώμαλο φυσιολογικό και δεν σας νοιάζει καθόλου.
    Ντροπή σας!

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 22:33 | Γιώργος Σταυρουλακης

    Διαφωνώ με το νομοσχέδιο.

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 22:39 | Νίκος ΚΑΛΟΓΙΆΝΝΗΣ

    Διαφωνώ στο συγκεκριμένο σχέδιο νόμου. Οικογένεια και γάμος σημαίνει ένωση δύο ανθρώπων και συγκεκριμένα άντρας γυναίκα με σκοπό την απόκτηση τεκων. Οτιδήποτε άλλο είναι μη αποδεκτό. Εξάλλου υπάρχει το σύμφωνο συμβίωσης δε χρειάζεται ούτε γάμος ομόφυλων ζευγαριών ούτε εννοείται η υιοθεσία παιδιών.

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 22:01 | ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ

    ΦΥΣΙΚΆ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΝΩ ΜΕ ΓΆΜΟ ΚΑΙ ΤΕΚΝΟΘΕΣΙΑ ΤΩΝ ΟΜΟΦΥΛΌΦΙΛΩΝ, ΜΑΖΊ Η ΟΙΚΟΓΈΝΕΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΥΡΥΤΕΡΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΜΟΥ. ΑΛΛΆΞΤΕ ΡΟΤΑ ΘΑ ΠΈΣΟΥΜΕ ΣΕ ΞΕΡΑ…. ΔΕΝ ΈΧΕΤΕ ΔΙΚΑΊΩΜΑ ΝΑ ΠΕΡΝΕΤΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ.

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 22:48 | Γεώργιος Σχοινάς

    Διαφωνώ απολύτως. Υποβιβάζεται αξιακά ο θεσμός του γάμου. Το νομοσχέδιο αποσκοπεί ξεκάθαρα σε τεκνοθεσία, καθώς οποιαδήποτε άλλη νομική ανάγκη μπορεί να επιλυθεί με στο πλαίσιο ενός σύμφωνου συμβίωσης. Και την τεκνοθεσια από ομοφυλα ζευγάρια δεν την επιθυμεί η πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας.

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 22:02 | Αικατερίνη Παπαδογιάννη

    Διαφωνώ κάθετα με τη νομιμοποίηση της διαστροφής. Δεν αποδέχομαι την κουλτούρα της παρακμής της Ελληνικής κοινωνίας.Η πλύση εγκεφάλου που δεχόμαστε από τα μέσα μαζικής αποχαυνωσης που θέλουν να μας κάνουν να πιστέψουμε ότι αυτό είναι φυσιολογικό να το αποδεχτούμε δεν μπορεί να περάσει. Θέλουν να ποτίσουμε τα παιδιά μας στο στον πολιτιστικό κατήφορο της κοινωνίας μας. Για αρχή πρέπει να αποδεχτούμε τους ομοφυλόφιλους μετά τους κτηνοβατες μετά τους παιδεραστές και αργότερα αυτούς που ακροτηριαζονται γιατί νοιώθουν κουτσοί η τυφλοί.
    Η πρόταση μου είναι ότι όσοι θέλουν να παντρευτούν η να υιοθετήσουν παιδιά μπορούν να πάνε στις υπόλοιπες 36που το έχουν αποδεχτεί.

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 22:31 | Flora

    Εκούσια αναγνώριση τέκνου/τέκνων για γυναίκες που έχουν υπογράψει σύμφωνο συμβίωσης πριν γεννηθούν τα παιδιά.

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 22:24 | Παναγιώτης

    *Συμφωνώ με την αναγνώριση του πολιτικού γάμου ομοφυλοφίλων, διότι θεωρώ ότι όλοι οι άνθρωποι, ανεξαρτήτως σεξουαλικού προσανατολισμού, έχουν το δικαίωμα να απολαύσουν τα ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις. Ο πολιτικός γάμος είναι ένα σύμφωνο που αναγνωρίζει και επικυρώνει την ένωση δύο ατόμων, ανεξαρτήτως φύλου.

    *Διαφωνώ με την αναγνώριση του θρησκευτικού γάμου ομοφυλοφίλων, διότι ο θρησκευτικός γάμος είναι μια θρησκευτική τελετή που διέπεται από τις αρχές της εκάστοτε θρησκείας. Πολλές θρησκείες δεν αναγνωρίζουν τον γάμο μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου, επομένως η αναγνώριση του θρησκευτικού γάμου ομοφυλοφίλων θα ήταν αντίθετη με τις αρχές αυτών των θρησκειών.

    *Διαφωνώ με την υιοθεσία τέκνων από ομόφυλα ζευγάρια, διότι θεωρώ ότι τα παιδιά έχουν το δικαίωμα να μεγαλώσουν με έναν πατέρα και μια μητέρα. Η υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια μπορεί να μπερδέψει τα παιδιά και να τους δυσκολέψει να αναπτυχθούν φυσιολογικά. Ωστόσο, πιστεύω ότι είναι σημαντικό να διεξαχθούν έρευνες για να διερευνηθούν οι επιπτώσεις της υιοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια στα παιδιά, προκειμένου να ληφθούν τεκμηριωμένες αποφάσεις σχετικά με το θέμα αυτό.

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 22:39 | Β. Χ

    Διαφωνώ.

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 22:31 | Βασίλειος Τζανάκης

    Διαφωνώ κάθετα! Είναι απίστευτο λάθος! Η φύση ορίζει αλλιώς, δεν μπορείτε να αλλάξετε το φυσικό.

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 22:22 | Μαρία Μ.

    Διαφωνώ απόλυτα με αυτό το νομοσχέδιο. Τα ανθρώπινα πάθη, με τη βοήθεια των νόμων δεν γίνονται δικαιώματα.

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 22:19 | Α.Σ.

    Διαφωνώ

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 22:15 | Στέφανος Παναγόπουλος

    Όταν οι ίδιοι που δημιουργούν το πρόβλημα και την αδικία λόγω των διεστραμμένων τους επιλογών, παρουσιάζονται ως αυτοί που θα δώσουν λύση, τότε προφανώς θα προσπαθούν να πείσουν τους πάντες ότι τίποτα απ’ όσα φυσικά και λογικά υπήρχαν και υπάρχουν δεν είναι σωστά κατασκευασμένο και λειτουργικό, ή ότι υπάρχουν σοβαρά προβλήματα που απαιτούν επιτακτικές λύσεις δακρύβρεχτοι.

    Δεν έχει νόημα να τοποθετηθεί οποιοσδήποτε έστω και προσπαθώντας να αναιρέσει τις λογικές ανθρώπων που γνωρίζουν ότι απλώς θέλουν να επιβάλλουν τη διαστροφή τους, διότι πολύ απλά και η φύση τούς πάει κόντρα, και οι δηλώσεις των ίδιων των ανθρώπων που ακολουθούν αυτές τις επιθυμίες τους είναι αντίθετες.

    Οι ΛΟΑΤΚΙ εξ αρχής τηρούν την αρχή της διακρίσεως με το να βροντοφωνάζουν σε κάθε ευκαιρία ότι είναι διαφορετικοί από τους υπόλοιπους. Άρα προς τι η προσπάθεια καταργήσεως των διακρίσεων τη στιγμή που γίνεται γι’ αυτούς που θέλουν να είναι διακριτοί από τους υπόλοιπους; Αντιθέτως θα έπρεπε να θεσμοθετείται η αρχή της διακρίσεως και με διακριτούς νόμους τελείως για τους μεν και τους δε.

    Εφόσον υπάρχει τέτοια σύγχυση στην πρωταρχική βάση του όλου εγχειρήματος, ουδέν όφελος έχει η περαιτέρω συζήτηση· μάλλον θόρυβος γίνεται.

    Διαφωνούμε. Μακάρι να λυπηθούν τους εαυτούς τους και να μην ακολουθήσουν την οδό του αφανισμού έως τέλους.

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 22:25 | Δημήτρης Κωνσταντινόπουλος

    Για γυναίκες που έχουν υπογράψει σύμφωνο συμβίωσης πριν γεννηθούν τα παιδιά (ως απόδειξη ότι έχουν γεννηθεί μέσα στα πλαίσια της οικογένειας οπότε είχαν δυο γονείς από την πρώτη στιγμή) ΠΡΕΠΕΙ να μπορεί να γίνει εκούσια αναγνώριση τέκνου/τέκνων της μιας (και με δική της συναίνεση προφανώς) και από την άλλη. Είναι ήδη παιδιά και των δυο εξ’αρχής αφού μαζί τα μεγαλώνουν. Εκούσια αναγνώριση πρέπει να γίνει και όχι να χρειάζεται υιοθεσία.

    Είναι πολύ σημαντική η ίδρυση συγγένειας.

    Επίσης για γυναίκες που θα συνάψουν γάμο να μπορούν να προχωρούν μετά σε ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, και εφόσον συναινούν και οι δυο τους, το παιδί που θα γεννιέται να αναγνωρίζεται αυτομάτως ως δικό τους.

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 22:09 | Διονύσιος ΤΣΟΥΛΗΣ

    Διαφωνώ…..

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 22:07 | Ευγενία

    ΔΙΑΦΩΝΏ.
    Δεν υπάρχει λογική συνέχεια σε αυτό. Από τη στιγμή που δεν μπορούν να τεκνοποιησουν μόνοι τους, σημαίνει πολλά.
    Και επιτέλους να κοπάσει όλη αυτή η βαβούρα από τους ομοφυλόφιλους. Αν ήταν το φυσιολογικο και είχαν δίκιο δε θα προσπαθούσαν να μας πείσουν τόσο έντονα.
    Και επιπλέον, ας αφήσουν να μιλήσουν και οι άνθρωποι με την αντίθετη γνώμη (αυτοί που διαφωνούν).

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 22:47 | Ρένα

    Όχι διαφωνώ κάθετα

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 22:29 | ΣΟΦΙΑ

    Συμφωνώ με το νομοσχέδιο. Κάποιες παρατηρήσεις:
    1) γυναίκες που θα συνάψουν γάμο και έχουν ήδη παιδί, πρέπει να μπορεί να γίνει εκούσια αναγνώριση τέκνου της μιας (και με δική της συναίνεση προφανώς) και από την άλλη.
    2) γυναίκες που θα συνάψουν γάμο και μετά θα πάνε για ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, να υπογράφουν και οι δύο (συναίνεση από κοινού) και το παιδί που θα γεννηθεί να είναι τέκνο και των δύο αυτόματα (να αλλάξει το τεκμήριο πατρότητας σε γονεϊκότητας)
    Στο άρθρο 12: να αλλάζει το όνομα των τρανς προσώπων στα έγγραφα των παιδιών τους, τουλάχιστον των ανήλικων.

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 22:21 | Σοφία

    Συμφωνώ απόλυτα.Καιρός ήταν αν και θα έπρεπε να γίνουν μερικές διορθώσεις σε ότι αφορά τα ήδη υπάρχοντα παιδιά τα οποία θα πρέπει αυτόματα να αναγνωρίζονται και όχι να υιοθετούνται από τον ίδιο το γονιό.

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 22:28 | Αλεξάνδρα

    Για γυναίκες που έχουν υπογράψει σύμφωνο συμβίωσης πριν γεννηθούν τα παιδιά (ως απόδειξη ότι έχουν γεννηθεί μέσα στα πλαίσια της οικογένειας οπότε είχαν δυο γονείς από την πρώτη στιγμή) ΠΡΕΠΕΙ να μπορεί να γίνει εκούσια αναγνώριση τέκνου/τέκνων της μιας (και με δική της συναίνεση προφανώς) και από την άλλη. Είναι ήδη παιδιά και των δυο εξ’αρχής αφού μαζί τα μεγαλώνουν. Εκούσια αναγνώριση πρέπει να γίνει και όχι να χρειάζεται υιοθεσία.

    Είναι πολύ σημαντική η ίδρυση συγγένειας.

    Επίσης για γυναίκες που θα συνάψουν γάμο να μπορούν να προχωρούν μετά σε ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, και εφόσον συναινούν και οι δυο τους, το παιδί που θα γεννιέται να αναγνωρίζεται αυτομάτως ως δικό τους.

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 22:15 | Βασίλειος Μ.

    Συντασσόμενος με την Ορθόδοξη Εκκλησία μας, διαφωνὠ με το νομοσχέδιο, διότι είναι αντίθετο με το Νόμο του Θεού, προσβάλλει την ελληνική οικογένεια και θα έχει δυσάρεστες συνἐπειες στο τεράστιο δημογραφικό μας πρόβλημα.
    Ό,τι νόμο και να ψηφίσετε 2 άντρες ή 2 γυναίκες δεν αποτελούν οικογένεια. Ο Θεός ευλόγησε τον γάμο της γυναίκας και του άντρα.

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 22:00 | Αγορίτσα Καραγεώργου

    Για γυναίκες που έχουν υπογράψει σύμφωνο συμβίωσης πριν γεννηθούν τα παιδιά (ως απόδειξη ότι έχουν γεννηθεί μέσα στα πλαίσια της οικογένειας οπότε είχαν δυο γονείς από την πρώτη στιγμή) ΠΡΕΠΕΙ να μπορεί να γίνει εκούσια αναγνώριση τέκνου/τέκνων της μιας (και με δική της συναίνεση προφανώς) και από την άλλη. Είναι ήδη παιδιά και των δυο εξ’αρχής αφού μαζί τα μεγαλώνουν. Εκούσια αναγνώριση πρέπει να γίνει και όχι να χρειάζεται υιοθεσία.

    Είναι πολύ σημαντική η ίδρυση συγγένειας.

    Επίσης για γυναίκες που θα συνάψουν γάμο να μπορούν να προχωρούν μετά σε ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, και εφόσον συναινούν και οι δυο τους, το παιδί που θα γεννιέται να αναγνωρίζεται αυτομάτως ως δικό τους.

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 22:28 | Γεωργία Τ

    Διαφωνώ εξ΄ολοκλήρου με το νομοσχέδιο το οποίο προωθεί τα σχέδια της νέας τάξης πραγμάτων και σκοπό έχει να διαλύσει τον ιερό θεσμό της οικογένειας και να δημιουργήσει ανώμαλα παιδιά. Δε γίνεται το παρά φύσιν να παρουσιάζεται ως φυσιολογικό. Τα παιδιά έχουν έμφυτη ανάγκη και δικαίωμα να μεγαλώνουν με άνδρα πατέρα και γυναίκα μητέρα. Δεν αποτελεί πρόοδο το νομοσχέδιο αυτό, αντίθετα οι καταστροφικές συνέπειές του θα αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο.

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 22:29 | ΓΑΠ

    Διαφωνώ επί της αρχής και επί της ουσίας του υπό διαβούλευση και ψήφιση Νομοσχεδίου, διότι εδράζεται απί σαθρής ηθικής, βιολογικής και νομικής βάσης και θα προκαλέσει βαρύτατα πλήγματα στην ψυχή των παιδιών, που, χωρίς την θέλησή τους, θα υποστούν τις συνέπειες.
    ΓΑΠ

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 22:45 | ΚΓ

    ΔΙΑΦΩΝΏ ΚΑΘΕΤΑ. ΕΙΝΑΙ Έκτρωμα.

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 22:43 | Πανωραια Καραλάγα

    Διαφωνώ κάθετα με το νομοσχέδιο.

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 22:49 | ΕΛΕΝΗ

    ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΙΝΑΙ ΕΚ ΔΙΑ ΜΕΤΡΟΥ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΖΩΑ ΕΧΟΥΝ ΜΗΤΕΡΑ ΚΑΙ ΠΑΤΕΡΑ.ΕΠΙΣΗΣ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ , ΝΟΜΙΖΩ ΒΑΡΥΝΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΓΩΙΣΜΟ ΚΑΠΟΙΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΝΑ ΘΕΩΡΟΥΝ ΤΗ ΔΙΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥΣ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ. ΑΣ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΤΑ ΣΟΔΟΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΓΟΜΟΡΡΑ. ΠΑΝΤΩΣ Η ΝΕΚΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΝΕΚΡΑ ΩΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ. ΑΠΕΦΕΥΧΟΜΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ…

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 22:07 | Rene

    Απαράδεκτοι διαφωνώ κάθετα με το νομοσχέδιο αυτό 2

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 22:53 | Dina

    Διαφωνώ με το νομοσχέδιο αυτό απόλυτα είναι ότι χειρότερο υπάρχει

  • 29 Ιανουαρίου 2024, 22:42 | Κωνσταντίνα

    Διαφωνώ με το νομοσχέδιο. Ο γάμος υφίσταται μόνο μεταξύ άνδρα και γυναίκας. Οτιδήποτε άλλο είναι αντίθετο με τον φυσικό νόμο.