ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «Ισότητα στον πολιτικό γάμο, τροποποίηση του Αστικού Κώδικα και άλλες διατάξεις» ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α’ ΣΚΟΠΟΣ – ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ Άρθρο 1 Σκοπός

 

Ο παρών νόμος αποσκοπεί στη διασφάλιση της αρχής της ισότητας, μέσω της επέκτασης της δυνατότητας σύναψης γάμου και σε πρόσωπα του ιδίου φύλου και στην ενίσχυση της προστασίας από διακρίσεις, προς την κατεύθυνση της υλοποίησης της Εθνικής Στρατηγικής για την Ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ+.

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 00:42 | Πάρης

    Επιτέλους, αν και οι ακριβείς , βαθύτεροι λόγοι αυτής της νομοθετικής πρωτοβουλίας δεν σχετίζονται με την αλληλεγγύη ορος τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, γίνεται ένα μεγάλο βήμα με πρωτοβουλία της εξουσίας για την εξομάλυνση των ανισοτήτων και του στιγματισμού που αυτή η αγράμματη, θρησκόληπτη και αμαθής κοινωνία ακόμα ανέχεται. Είναι επιπλέον θετικό που η τεκνοθεσία θα είναι πλέον διαθέσιμη στα ομόφυλα ζευγάρια, καταρρίπτοντας την προσπάθεια τρομοκρατίας από την ορθόδοξη εκκλησία της κοινής γνώμης. Δεν υπάρχουν φυσιολογικοί και μη φυσιολογικοί άνθρωποι. Άλλωστε, η αναπαραγωγή των ανθρώπων μπορεί να συνεχιστεί με πολλούς τρόπους. Τι υπέροχο θα είναι ένα όμοφυλο ζευγάρι γυναικών να κάνει παιδί χιαστί με ένα όμοφυλο ζευγάρι ανδρών, και το παιδί να έχει και νομικά δύο ομοφύλους γονείς και βιολογικά δύο ετερόφυλους, που όλοι θα το μεγαλώνουν με ενδιαφέρον και φροντίδα. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να έχει το παιδί μόνο δύο γονείς ή κηδεμόνες, η να είναι απαραίτητα διαφορετικών φύλων. Συμφωνώ απόλυτα με το νομοσχέδιο, αν και θα έπρεπε να είναι πιο αναλυτικό και λεπτομερές στην καταδίκη των διακρίσεω, καθώς και πιο ευέλικτο σε θέματα παρένθετης μητρότητας. Μετά το κύμα κοινωνικής απελευθέρωσης του 1981 και την εκκοσμίκευση των δελτίων ταυτότητας το 2000 , ένα τρίτο μεταρρυθμιστικό κύμα κορυφώνεται τώρα, πάρα τις ρατσιστικές και σεξιστικές παρεμβάσεις τψν ορθοδόξων ιερέων.

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 00:49 | Μαρία

    Το σύμφωνο συμβίωσης παρέχει σε ζευγάρια του ιδίου φύλου όλα τα δικαιώματα και τις δυνατότητες του γάμου με κύρια εξαίρεση τη δυνατότητα απόκτησης παιδιών με υιοθεσία ή παρένθετη κύηση. Το σύνθημα της «ισότητας στον γάμο» αποβλέπει σε ένα στόχο, στην απόκτηση παιδιών από «ομόφυλα ζευγάρια».
    Προωθείται η κατάργηση της πατρότητας και της μητρότητας και η μετατροπή τους σε ουδέτερη γονεϊκότητα, η εξαφάνιση των ρόλων των δύο φύλων μέσα στην οικογένεια και θέτει πάνω από τα συμφέροντα των μελλοντικών παιδιών τις σεξουαλικές επιλογές των ομοφυλόφιλων ενηλίκων. Με βάση το νομοσχέδιο, ομοφυλόφιλοι μονογονείς θα μπορούν να επιβάλουν στο παιδί τους τον σύντροφό τους ως «πατέρα 2» ή ως «μητέρα 2».
    Η νομοθετική αυτή πρωτοβουλία καταδικάζει μελλοντικά παιδιά να μεγαλώσουν χωρίς πατέρα ή μητέρα σε ένα περιβάλλον σύγχυσης των γονεϊκών ρόλων.Τα παιδιά αυτά συχνά δεν θα έχουν δυνατότητα γνωριμίας με τον άλλο βιολογικό γονέα τους. Δεν θα έχουν επίσης το προσωπικό βίωμα της παρουσίας του άλλου φύλου (αντίθετου των «ομόφυλων γονέων» τους) μέσα σε μία ετερόφυλη σχέση. Τα παιδιά με πατέρες 1 και 2 ή με μητέρες 1 και 2 θα είναι τα θύματα ενός αφύσικου μηχανισμού τεκνοθεσίας.
    Για τους παραπάνω και όχι μόνο λόγους διαφωνώ πλήρως με το προτεινόμενο νομοσχέδιο.

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 00:37 | ΣοφίαΧ

    Με όλον τον σεβασμό θα παραθέσω σύντομα (όσο μπορώ) για το τεράστιας κ κρίσιμης σημασίας θέμα του νομοσχεδίου, τα εξής..
    -Η οικογένεια είναι κύτταρο της κοινωνίας μέσα στην οποία καλλιεργούνται τα μέλη της: οι σύζυγοι κ τα τέκνα. Απαραίτητη προϋπόθεση,η τήρηση των ηθικών αρχών-που «κατασκευάστηκαν» ή απλά»διατυπώθηκαν» από ανθρώπους,είναι ωστόσο απόλυτα εναρμονισμένοι κ εμπνέονται από τη φύση.Κάθε παραβίαση λοιπόν κάποιας ηθικής αρχής παράλληλα παραβιάζει κ όρους της φύσης. Όμοια,κάθε αλλοίωση μιας φυσικής/φυσιολογικής κατάστασης παραβιάζει τις ηθικές αρχές. Κ κάθε παραβίαση της ηθικής καταστρατηγεί τη φυσική υπόσταση του ανθρώπου. Εν προκειμένω,ο γάμος κ η οικογένεια δεν είναι δικαίωμα αλλά θεσμοί. Θεσμοί που για ν έχουν υπόσταση ως θεσμοί οφείλουν οι προσερχόμενοι με ελεύθερη βούληση να ακολουθήσουν κ την αλυσίδα μιας νομοτέλειας που υπάρχει για να διασφαλίζει την αξία της ένωσης,της κοινωνίας αυτής που ένας από τους σκοπούς/ευλογημένα αποτελέσματα είναι κ η παιδοποιΐα (φιλοτεκνειν&καλλιτεκνείν).
    Προκειμένου να επιτευχθούν οι σκοποί της θείας ένωσης του γάμου(που η Ορθόδοξη Χριστιανική Πίστη τον έχει ανάγει σε Ι.Μυστήριο κ προτύπωση της ένωσης του Υιου του Θεού κ Υιού του Ανθρώπου ως Νυμφίου με την ανθρώπινη ψυχή) οι σύζυγοι οφείλουν να έχουν φυσιολογία κ ψυχολογία ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ.Ο ένας ολοκληρώνεται μέσα από τον άλλον κ πλέον αποτελούν ψυχή κ σώματι έναν,μία νέα υπόσταση,τη συζυγία στα πλαίσια της οποίας θα γεννηθούν κ αναπτυχθούν νέοι άνθρωποι στον κόσμο. Όπως προκύπτει από τους προηγούμενους συλλογισμούς αλλά κ από τους βιολογικούς παράγοντες καθορισμού του φύλου (καρυώτυπος,ανατομία,φυσιολογία,βιογενετική διαφορετικότητα,αρχή συμπληρωματικότητας) η ταυτότητα του φύλου (άνδρας,γυναίκα) ΔΕΝ είναι επιλέξιμη.Είναι δεδομένη. Αυτονόητο πως η αρχή της ζωής κ η ανθρώπινη ύπαρξη στηρίζεται στην ΕΤΕΡΟΦΥΛΙΚΟΤΗΤΑ. Οτιδήποτε λοιπόν αποδυναμώνει τη διάκριση των δύο φύλων είναι προσβολή της ζωής κ της ανθρώπινης υπόστασης.
    -Ακόμη,σε περίπτωση που παιδιά μεγαλώνουν στο νεοφανές μοντέλο οικογένειας που προωθείται από το σύστημα προκαλούνται ζητήματα δυσχερέστερα κ πιο δυσεπίλυτα από αυτό της ορφάνιας. Αυτό γιατί η «ορφάνια»τους στέρησε τον πατέρα ή την μητέρα ή κ τους δύο.Στην προηγούμενη κατάσταση τα τέκνα αυτά δε βιώνουν μόνο τη στέρηση του ενός ή κ των δύο γονέων αλλά βιώνουν κ μία κατάσταση σύγχυσης αφού έχουν πατέρα αντί για μητέρα κ μητέρα αντί για πατέρα. Ποτέ ιστορικά κ πουθενά στους πολιτισμούς η ομοφυλοφιλική συμβίωση δεν αναφέρεται ως ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ. -Επιπλέον,γενάται κ το ζήτημα της υποτίμησης της γυναίκας ως παιδοποιητικής/κυοφορητικής μηχανής πια δια της παρένθετης μητρότητας.Η γυναίκα αυτή βάσει του «συμβολαίου εργασίας» της δεν έχει δικαιώματα πάνω στο παιδί που έφερε 9 μήνες μέσα της, τράφηκε από το αίμα της κ αναπτύχθηκε ακούγοντας τους παλμούς της δικής της καρδιάς.
    -Ο γάμος-ένωση άνδρα κ γυναίκας-προστατεύεται από το Σύνταγμα της χώρας.

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 00:55 | Χαράλαμπος Π.

    Δεν συμφωνώ με το νομοσχέδιο.

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 00:18 | Γρηγόριος Κ.

    Διαφωνώ κάθετα με το νόμο έκτρωμα που θέλει η κυβέρνηση να περάσει, πως γίνεται ένα νομοθετημα να πηγαίνει ενάντια στους νόμους της φύσης?
    Η γονιμοποίηση είναι αναφαίρετο φυσικό νομοθετημα όπου δύο φύλα αντίθετα μπορούν να την υλοποιήσουν! Πως μπορούμε να μιλάμε για τεκνοθεσια σε «ζευγαρια» όπου η ίδια η φύση ανατομικά και μονο δεν τους έχει δώσει αυτό το δικαιωμα?
    ΚΑΘΕΤΟ ΟΧΙ

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 00:38 | Ειρήνη Μακρή

    ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΈΔΙΟ
    Ο ΘΕΌΣ ΕΥΛΟΓΗΣΕ ΤΟΝ ΓΑΜΟ ΤΟΥ ΑΝΔΡΑ Κ ΤΗΣ ΓΥΝΑΊΚΑΣ
    ΕΠΟΙΗΣΕ ΑΡΡΕΝ Κ ΘΗΛΥ

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 00:23 | Φίλιππος

    Διαφωνώ πλήρως με το νομοσχέδιο,όλοι οι άνθρωποι και άνδρες και γυναίκες έχουν καρδιά, πνεύμονες, στομάχι (κα)εκεί που διαφέρουν είναι στο αναπαραγωγικό άρα μέσα σε ένα γάμο μόνο άνδρας και γυναίκα μπορούν να αναπαράγουν τέκνα και ο Πανάγιος Ιησούς καταδικάζει την αρσενοκοιτία. Άρα πρέπει να υπακούμε σε αυτό που λέει ο Ιησούς και όλοι με μετάνοια να κληρονομήσουμε την ουράνια Βασιλεία Του

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 00:29 | Δημήτρης

    Είμαι υπέρ του νομοσχεδίου. Πιστεύω πως είναι δικαίωμα του κάθε πολίτη να έχει τη δυνατότητα να αποκτήσει
    Τέκνο/ τέκνα ανεξάρτητα από την σεξουαλικη του ταυτότητα. Ο τρόπος με τον
    Οποίον κάποιο συμπολίτης μας επιλέξει να αποκτήσει ένα παιδι δεν μπορεί και δεν
    Πρέπει να διαφέρει από τους υπόλοιπους συμπολίτες τους. Είναι αναφέρεται δικαίωμα
    Του καθένα από εμάς να είμαστε ίσοι απέναντι στο νόμο όπως είμαστε και στις υποχρεώσεις μας.
    Από τη στιγμή που είμαστε πολίτες αυτής της χώρας δε μπορούμε και δεν πρέπει να
    Να επιτρέπουμε καμία διάκριση. Δημοκρατία για μένα σημάνει να έχουμε όλοι τα ίδια
    Δικαιώματα χωρίς καμία διάκριση. Ένα οραματιστής καινοτόμος πρωθυπουργός έχει υποχρέωση
    Να προασπίζεται των δικαιωμάτων των πολιτών της χώρας και να τους οδηγεί σε ένα
    Μέλλον ελεύθερο απο προκαταλήψεις και αδικίες. Όλοι οι άνθρωποι που θέλουν να γίνουν γονείς
    Πρέπει να έχουν πρόσβαση χωρίς διακρίσεις.

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 00:57 | Νίκος Α

    Διαφωνώ με το παρόν, λόγω ελλιπών στοιχείων.

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 00:11 | Βασίλης

    Διαφωνώ πλήρως με το νομοσχέδιο!

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 00:27 | Μυρσίνη

    Το νομοσχέδιο βάλλει ευθέως κατά της έννοιας της μητρότητας και της πατρότητας.Προτού το ψηφίσετε, φροντίστε πρώτα να διαγράψετε παντελώς από την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά τα μεγάλα καλλιτεχνικά έργα που υμνούν τη μητρότητα. Ή μήπως έχετε ήδη ξεκινήσει να το κάνετε;;
    Η πολιτεία, αν θέλει, μπορεί να κατοχυρώσει τα έννομα συμφέροντα των ομοφυλόφιλων ζευγαριών διευρύνοντας τα πλαίσια του πολιτικού γάμου και του συμφώνου συμβίωσης. Τα υπόλοιπα είναι εκ του πονηρού.

  • 30 Ιανουαρίου 2024, 23:11 | Πηνελόπη

    Διαφωνούμε ριζικά.
    Ο γάμος εδώ και αιώνες είναι αποδεκτός ,συντελείται και ευλογείται μόνο μεταξύ ανδρός και γυναικός.Γάμος μεταξύ ομοφυλόφιλων δεν νοείται.
    Είναι αδιανόητο ένα νομοσχέδιο να υπόσχεται πως χαρίζει ισότητα όταν ευνοεί και στηρίζει το παρά φύσιν,τορπιλίζει τον ιερό θεσμό της οικογένειας,ανατρέπει τα πρότυπα, προκαλεί σύγχυση και ταραχή στην κοινωνία και ανοίγει τον δρόμο για την απαράδεκτη τεκνογονία από άτομα του ίδιου φύλου στα οποία η Πάνσοφη Φύση δεν το επιτρέπει!!!Μην το επιτρέψετε ούτε εσείς!!!Μην δημιουργήσετε θύματα όπως παιδιά που θα τους στερήσετε το αρχέγονο δικαίωμα τους να έχουν μάνα και πατέρα !!!
    Γιατί θύματα θα είναι οι παρένθετες»μητέρες»… θύματα θα είναι τα παιδιά που θα τους στερηθεί η ΜΑΝΑ… θύμα θα είναι και το κάθε άλλο παιδί στο οποίο θα συντελέσετε με την ανατροπή των προτύπων να του προκληθεί σύγχυση ταυτότητος με αυτονόητα θλιβερά

  • 30 Ιανουαρίου 2024, 23:57 | Μίνα Μ.

    Διαφωνώ κάθετα με το νομοσχέδιο.

  • 30 Ιανουαρίου 2024, 23:05 | ΔΗΜΗΤΡΑ

    Διαφωνώ πλήρως με το νομοσχέδιο,

    Είναι πασίγνωστο ότι η διαιώνιση της ανθρωπότητας έχει στηριχθεί στην ύπαρξη
    ΔΥΟ ΦΥΛΩΝ και στην ένωσή τους.
    Κανείς πολιτισμός ή θρησκεία δεν θεσμοθέτησε τη συμβίωση των ομοφυλοφίλων ως γάμο.
    Το παρά φύσιν δεν καθίσταται κατά φύσιν με νομικές διατάξεις.

  • 30 Ιανουαρίου 2024, 23:34 | Γιώργος Χ

    Δε συμφωνώ.

  • 30 Ιανουαρίου 2024, 23:43 | Ανθη

    ΔΙΑΦΩΝΩ κάθετα με το επικείμενο νομοσχέδιο. Είναι ενάντια στην ανθρώπινη φύση, τη βιολογία του ανθρώπινου οργανισμού, την πνευματική, ψυχική και κοινωνική ανάπτυξη του ανθρώπου.

  • 30 Ιανουαρίου 2024, 23:20 | Μαρία

    Δεν συμφωνώ με το νομοσχέδιο

  • 30 Ιανουαρίου 2024, 23:39 | Ελπίδα

    Διαφωνώ.

  • 30 Ιανουαρίου 2024, 23:58 | Eirini

    Κατανοώ ότι η αλλαγή μπορεί να προκαλέσει ανησυχία, αλλά είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι η βασική αρχή πίσω από την ανατροφή παιδιών είναι η αγάπη και η φροντίδα που μπορεί να προσφέρει μια οικογένεια, ανεξάρτητα από το αν αυτή αποτελείται από ομόφυλο ή ετερόφυλο ζευγάρι. Διεθνείς έρευνες και μελέτες έχουν δείξει ότι τα παιδιά που μεγαλώνουν σε οικογένειες με ομόφυλους γονείς είναι εξίσου χαρούμενα και υγιή με εκείνα που μεγαλώνουν σε ετερόφυλες οικογένειες.

    Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, η ισότητα και η προστασία των δικαιωμάτων κάθε ατόμου, ανεξάρτητα από τη σεξουαλική του ταυτότητα, είναι θεμελιώδεις αρχές. Τα δικαιώματα των παιδιών, επίσης, προστατεύονται ανεξάρτητα από τον τύπο της οικογενειακής τους μονάδας. Η ευημερία των παιδιών δεν εξαρτάται από τη σεξουαλική προτίμηση των γονέων, αλλά από το περιβάλλον αγάπης, σταθερότητας και υποστήριξης που τους παρέχεται.

    Ενθαρρύνω τον διάλογο και την ανοιχτή συζήτηση, με σεβασμό στις διαφορετικές απόψεις, αλλά και με βάση τα δεδομένα και τις θεμελιώδεις αρχές της ισότητας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Ας εργαστούμε μαζί για μια κοινωνία που υποστηρίζει κάθε μορφή οικογένειας και προωθεί την ευημερία όλων των παιδιών.

    Το μίσος είναι ο τρόπος των αδύναμων, των αμαθών, των δογματικών.

    NAI

  • 30 Ιανουαρίου 2024, 23:43 | Κωστας Κ

    Καιρός ήταν να προχωρήσουμε με αυτό το θέμα. Γονέας δεν γίνεσαι επειδή έχεις βιολογική σχέση με ένα άλλο πλάσμα. Γονέας γίνεσαι επειδή προσφέρεις απλόχερα αγαπη, στήριξη και ασφάλεια σε ένα άλλο πλάσμα. Αυτό δεν το ορίζει το φύλο σου, εάν έχεις βιολογική σχέση με ένα παιδι η εάν είναι υιοθετημένο, ουτε ορίζεται από το εάν έχεις μια μονογονεικη, ομοφυλη η ετεροφυλη οικογένεια. Πρέπει να ξεπεράσουμε τις ιδεοληψίες και τις ρατσιστικές αντιλήψεις και να γίνουμε πιο ανεκτικοι και καλοί με τους συνανθρώπους μας. Ευχαριστώ

  • 30 Ιανουαρίου 2024, 23:36 | ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΧΑΤΖ

    ΔΙΑΦΩΝΩ ΠΛΗΡΩΣ… ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΕ ΤΑ ΗΔΗ ΠΟΛΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΜΟΡΦΗ ΤΗΣ (ΠΑΤΕΡΑΣ, ΜΗΤΕΡΑ, ΠΑΙΔΙΑ),ΟΧΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΕΛΕΙΩΣ…

  • 30 Ιανουαρίου 2024, 23:19 | Χασομέρη Κωνσταντίνα

    ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΈΔΙΟ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΤΕΙ

  • 30 Ιανουαρίου 2024, 23:27 | ΙΩΑΝΝΗΣ Β.

    Το υπό κατάθεση νομοσχέδιο είναι το χειρότερο στην ιστορία του ελληνικού κράτους απαράδεκτο και αντισυνταγματικό.
    Δεν μπορεί σε μια παρά φύση διαστροφή να γίνεται λόγος για ισότητα και ανθρώπινα δικαιώματα.
    Ο γάμος είναι η ένωση άνδρα με γυναίκα και τίποτε άλλο, τελεία και παύλα.

  • 30 Ιανουαρίου 2024, 23:48 | Καλή Π

    Εκφράζω τη λύπη μου προς την Ελληνική Πολιτεία για το επίμαχο νομοσχέδιο που προωθεί. Είναι προφανές ότι βάλλεται η ελληνική οικογένεια με την οποία είναι συνυφασμένο το Ελληνικό Έθνος.

  • 30 Ιανουαρίου 2024, 23:14 | Βασιλικη

    ΟΧΙ..ΔΙΑΦΩΝΩ ΚΑΘΕΤΑ

  • 30 Ιανουαρίου 2024, 23:59 | Μίνα Μ.

    Διαφωνώ πλήρως με το νομοσχέδιο.

  • 30 Ιανουαρίου 2024, 23:53 | Ιωάννα Δ.

    Διαφωνώ. Λυπηθείτε τα παιδιά!

  • 30 Ιανουαρίου 2024, 23:51 | ΒΑΣΙΛΙΚΗ Β.

    Διαφωνώ πλήρως με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο.

  • 30 Ιανουαρίου 2024, 23:50 | DimPap

    Διαφωνώ πλήρως με όλο το νομοσχέδιο!

  • 30 Ιανουαρίου 2024, 23:37 | ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΧΑΤΖ

    ΔΙΑΦΩΝΩ ΠΛΗΡΩΣ… ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΕ ΤΑ ΗΔΗ ΠΟΛΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΜΟΡΦΗ ΤΗΣ, ΟΧΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΤΕΛΕΙΩΣ.

  • 30 Ιανουαρίου 2024, 23:30 | ΔΗΜΗΤΡΑ

    Διαφωνώ με το νομοσχέδιο,

    Είναι πασίγνωστο ότι η διαιώνιση της ανθρωπότητας έχει στηριχθεί στην ύπαρξη
    ΔΥΟ ΦΥΛΩΝ και στην ένωσή τους.

    * Κανείς πολιτισμός ή θρησκεία
    δεν θεσμοθέτησε τη συμβίωση των ομοφυλοφίλων ως γάμο.

    * Το παρά φύσιν δεν καθίσταται κατά φύσιν με νομικές διατάξεις.

  • 30 Ιανουαρίου 2024, 23:07 | Βικυ

    ΟΧΙ..ΔΙΑΦΩΝΩ ΚΑΘΕΤΑ!!

  • 30 Ιανουαρίου 2024, 23:50 | Αθανασία Καραχούντρη

    Προσβάλλει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, αρνείται το δώρο της δημιουργίας. Ο Θεός έπλασε άντρα και γυναίκα και ευλόγησε τη σύζευξη αυτών των δύο.

  • 30 Ιανουαρίου 2024, 23:31 | ΜΑΡΙΑ Ξ.

    Διαφωνώ ριζικά και κάθετα για όλους τους λόγους. Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο προσβάλλει το Σύνταγμά μας και πλήττει ανεπανόρθωτα τον θεσμό της οικογένειας και την ηθική μας. Η ευθύνη σας είναι τεράστια γιατί αυτό που πρόκειται να αποφασίσετε αφορά τα παιδιά και κατά συνέπεια την αυριανή ελληνική κοινωνία. Έχετε χρέος να τα προστατεύσετε.

  • 30 Ιανουαρίου 2024, 23:17 | Αθανάσιος

    Οι νόμοι υπάρχουν για να υπηρετούν τους θεσμούς.
    Ποιον θεσμό εξυπηρετεί το νομοσχέδιο;
    Έχουν γίνει μελέτες μακροχρόνια ώστε να αποδείξουμε εάν τα παιδιά ομοφυλόφιλων γονέων δεν έχουν στην ενηλικίωση ψυχολογικά προβλήματα;
    Χωρίς πείρα πώς ανατρέπουμε εν μια νυκτί τη πατροπαράδοτη μορφή της οικογένειας; εδώ ήδη το νομοσχέδιο για την δυσφορία φύλλου ανατρέπεται σε ευρωπαϊκές χώρες. Εμείς χωρίς έρευνα προχωράμε τόσο βιαστικά;
    Διαφωνώ με την εν λόγω Πρόταση Νόμου, διότι προσβάλλει την φυσιολογία του ανθρώπου και κατ΄ επέκταση τον Δημιουργό του. Τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια δεν δύνανται εκ φύσεως να τεκνοποιήσουν και ως εκ τούτου δεν μπορεί η συμβίωσή τους να αναγνωριστεί ως ΓΑΜΟΣ, καθότι ο δεύτερος σκοπός του γάμου είναι η διαιώνιση του είδους. Στο υπάρχων σύμφωνο συμβίωσης δύναται με κατάλληλη νομική ρύθμιση να αντιμετωπισθούν οι μεμονωμένες περιπτώσεις παιδιών που συμβιώνουν με ομοφυλόφιλα ζευγάρια.

  • 30 Ιανουαρίου 2024, 23:19 | Δήμητρα

    Διαφωνώ με το νομοσχέδιο!

  • 30 Ιανουαρίου 2024, 23:57 | Κορωναίος Αντώνης

    Διαφωνώ επί της αρχής του νόμος, πεδίου. Μπορούν τα πάντα να καλυφθούν στο σύμφωνο συμβίωσης. Τα δε δικαιώματα του παιδιού των ομοφυλόφιλων γονέων, κατοχυρονωνται με μια συμβολαιογραφικη πράξη. Δεν μπορεί να γίνεται κανονικότατα κάθε μορφής οικογένεια όταν μάλιστα δεν εμπίπτει καν στις βασικές αρχές οικογενειακό δικαίου. Πολλές χώρες της Ε. Ε. δεν το έχουν αποδεχθεί ως νόμο, δεν μας υποχρεώνει κανείς. Λυπάμαι που αυτή η κυβέρνηση θέλει με οποιαδήποτε πίεση προς τους πολίτες να περάσει απόψεις. Μέγιστο λάθος σαν κίνηση της. Κάθετα διαφωνώ.

  • 30 Ιανουαρίου 2024, 23:39 | Ελπιδα

    Δεν συμφωνώ… Μάλλον διαφωνώ κάθετα με την υιοθεσία παιδιών και γενικά διαφωνώ με το νομοσχέδιο.

  • 30 Ιανουαρίου 2024, 23:32 | Χριστίνα Κ.

    Όπως είχε πει ο κύριος Καπουτζίδης σε συνέντευξη του σχετικά με το θέμα: «Η ερώτηση «είμαι υπέρ ή κατά» δεν είναι σωστή. Η σωστή απάντηση είναι να γυρίσει κάποιος και να σου πει ότι «εγώ δεν έχω τη δύναμη να στερήσω ή να απονείμω δικαιώματα σε συμπολίτες μου». Αυτή είναι η δημοκρατία. Είναι το πολίτευμα όπου όλοι οι πολίτες είναι ίσοι. Αν κάποιοι πολίτες αισθάνονται ότι έχουν τη δύναμη να το κάνουν αυτό, υπάρχει πρόβλημα. Κάτι δεν έχουν καταλάβει σωστά αν αισθάνονται ότι κάποιοι συμπολίτες τους είναι κατώτεροι».

    Ισονομία είναι, λοιπόν, το ζητούμενο σε μια ευνομούμενη και δημοκρατική κοινωνία. Η ύπαρξη διακρίσεων και συνακόλουθα ο διαχωρισμός των πολιτών σε α’ και β’ κατηγορίας, μόνο κακό κάνει στην κοινωνία μας. Ένας ακόμη λόγος για να φαγωνόμαστε!

  • 30 Ιανουαρίου 2024, 23:18 | Ιωάννα

    Δεν συμφωνώ με το νομοσχέδιο. Το σύμφωνο συμβίωσης καλύπτει τη νομιμότητα που επιθυμούν οι άνθρωποι αυτοί. Ο γάμος και η απόκτηση τέκνων με φυσιολογικό τρόπο ή με υιοθεσία αφορά αποκλειστικά και μόνο οικογένειες με πατέρα και μητέρα. Δεν υπάρχει άλλου είδους γάμος.

  • 30 Ιανουαρίου 2024, 23:52 | Ιωάννα

    Αίσχος! Το νομοσχέδιο είναι ύβρις κατά του Θεού!

  • 30 Ιανουαρίου 2024, 23:19 | ΙΩΑΝΝΑ Ε.

    Διαφωνώ πλήρως με όλο το νομοσχέδιο.

  • 30 Ιανουαρίου 2024, 23:48 | Σπυρίδων-Γεδεών

    Όχι μόνο διαφωνώ με το νομοσχέδιο, αλλά απορώ για το πώς τολμάτε να πάτε αντίθετα με τη βούληση της πλειοψηφίας του λαού, η οποία αντιτίθεται στο νομοσχέδιο, και βιάζετε αναίσχυντα και καταπατάτε έτσι τη Δημοκρατία μας…

  • 30 Ιανουαρίου 2024, 23:37 | Τάσος

    άντε καλή μας ελευθέρια. με το καλό να περάσει.
    Χαρά στον Έλληνα που ελληνοξεχνά
    και στο Σικάγο μέσα ζει στη λευτεριά
    εκείνος που δεν ξέρει και δεν αγαπά
    και στην Αθήνα μέσα ζει στη ξενιτιά

  • 30 Ιανουαρίου 2024, 23:35 | Ελενη

    ΟΧΙ ΓΑΜΟΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ ΚΑΙ ΤΕΚΝΟΘΕΣΙΑΣ ΕΠΙ ΑΥΤΩΝ . ΟΧΙ ΕΞΩΣΩΜΑΤΙΚΕΣ . ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΙΟΘΕΣΙΑ ΑΠΟ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ .

  • 30 Ιανουαρίου 2024, 23:48 | ΜΑΡΙΑ ΚΟΡΔΕΛΟΥΛΗ

    Αδελφοί μου, εσείς που αυτοαποκαλείστε «ομοφυλόφιλοι», σας γράφω με συμπόνοια, ως εμπαθής άνθρωπος κι εγώ…
    Τρέξτε στην αγκαλιά της Μητέρας μας Εκκλησίας, καθρεφτιστείτε στην Εικόνα Του Χριστού και πιστέψτε πως είστε «εικόνες Του» και όχι «ομοφυλόφιλοι»…
    Ο Θεός «αγάπη εστί» και «πάντα εν σοφία εποίησε», έτσι και τα σώματά σας…
    Γι’ αυτό, αντιδρώ σε αυτό το πολυπόθητο μεν για εσάς, καταστροφικό δε και για αθώα ανυπεράσπιστα παιδιά, νομοσχέδιο!!!
    Εύχομαι το παρακάτω Δοξαστικό της Κυριακής του Ασώτου, να μιλήσει στις καρδιές σας περισσότερο από τα φτωχά, αν και καρδιακά, λόγια μου:
    «Πάτερ ἀγαθέ, ἐμακρύνθην ἀπὸ σοῦ μὴ ἐγκαταλίπῃς με, μηδὲ ἀχρεῖον δείξῃς τῆς βασιλείας σου· ὁ ἐχθρὸς ὁ παμπόνηρος ἐγύμνωσέ με, καὶ ᾖρέ μου τὸν πλοῦτον· τῆς ψυχῆς τὰ χαρίσματα ἀσώτως διεσκόρπισα, ἀναστὰς οὖν, ἐπιστρέψας πρὸς σὲ ἐκβοῶ· Ποίησόν με ὡς ἕνα τῶν μισθίων σου, ὁ δι’ ἐμὲ ἐν Σταυρῷ τὰς ἀχράντους σου χεῖρας ἁπλώσας, ἵνα τοῦ δεινοῦ θηρὸς ἀφαρπάσῃς με, καὶ τὴν πρώτην καταστολὴν ἐπενδύσῃς με, ὡς μόνος πολυέλεος».
    Καλή μετάνοια σε όλους μας…

  • 30 Ιανουαρίου 2024, 23:00 | Λιάπης Θανάσης

    όχι στη διακωμώδηση της ανθρώπινης φύσης. Εκατοντάδες εκατομμύρια χρόνια η ζωή εξελίχθηκε βασισμένη αρσενικό κ θυλικο.Σκοπος της σεξουαλικότητας του ανθρώπου είναι η ένωση του άνδρα κ της γυναίκας με αλληλοσεβασμό με αγάπη κ στόχο την ευτεκνια.Ο ίδιος ο Χριστός διέκρινε τα φύλα κ ευλόγησε την ένωση άνδρα γυναίκας.Οχι στο παρά φύσιν.

  • 30 Ιανουαρίου 2024, 23:49 | Νίκος

    Το νομοσχέδιο αυτό αν και ελλιπές, καθώς δεν περιλαμβάνει την διαδικασία απόκτησης παιδιών με παρένθετη μητέρα για τα ομόφυλα ζευγάρια, κινείται προς την σωστή κατεύθυνση για την απονομή των ίσων δικαιωμάτων σε όλα τα άτομα. Αξίζει να σημειωθεί ό,τι χρειάζεται να ληφθούν υπόψιν και οι πολυσυντροφικές οικογένειες!

  • 30 Ιανουαρίου 2024, 23:53 | Χριστίνα

    Θα ήθελα να εκφράσω την διαφωνία μου στο νομοσχέδιο του γάμου ομοφύλων και της τεκνοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια. Οι συμπολίτες μας που έχουν ομόφυλη σχέση, είναι νομικά πλήρως καλυμμένοι με το σύμφωνο συμβίωσης. Γιατί άραγε επιμένουν στον γάμο; Ο γάμος έχει οριστεί ως ένωση ετερόφυλων προσώπων σε όλους τους πολιτισμούς, εποχές και θρησκείες. Αποτελεί θεμελιώδη πυλώνα του πολιτισμού μας και προστατεύεται από το Σύνταγμα.
    Το αίτημα της τεκνοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια, είναι απαράδεκτο να αντιμετωπίζεται από την Πολιτεία με προχειρότητα και συναισθηματισμούς.
    Κλείνοντας,επισημαίνω ότι κανένας νόμος δεν μπορεί να καταργήσει τους νόμους της Φύσης. Η Φύση δεν καταργείται.
    Και όταν η Φύση παραβιάζεται, τότε τιμωρεί…

  • 30 Ιανουαρίου 2024, 23:45 | ΕΥΓΕΝΙΑ Χ.

    Διαφωνώ πλήρως με όλο το νομοσχέδιο.