ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β’ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΣΤΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣΤΗΣ ΣΥΝΑΨΗΣ ΓΑΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΩΝΥΜΟ – ΛΗΞΙΑΡΧΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Άρθρο 3 Σύναψη γάμου από πρόσωπα του ιδίου φύλου – Τροποποίηση παρ. 1 άρθρου 1350 Αστικού Κώδικα

 

Στην παρ. 1 του άρθρου 1350 του Αστικού Κώδικα, περί των όρων σύναψης γάμου, προστίθεται νέο, πρώτο, εδάφιο, και η παρ. 1 διαμορφώνεται ως εξής:

«Άρθρο 1350
Όροι για τη σύναψη γάμου

Ο γάμος συνάπτεται μεταξύ δύο προσώπων διαφορετικού ή ίδιου φύλου. Για τη σύναψη γάμου απαιτείται συμφωνία των μελλονύμφων. Οι σχετικές δηλώσεις γίνονται αυτοπροσώπως και χωρίς αίρεση ή προθεσμία.».

  • 27 Ιανουαρίου 2024, 01:18 | Παπαπανταζή Σμαράγδα

    Ο Θεός άρσεν και θήλυ έκανε το ανθρώπινο γένος κι έτσι το ευλόγησε και πορεύθηκε μέχρι σήμερα.Το πώς διαλέγει ο καθένας να αυτοπροσδιορίζεται δεν τον καθιστά ξεχωριστό φύλο.
    Όσον αφορά την τεκνοθεσία από ομοφυλόφιλους, η δεύτερη πιο ιερή λέξη μετά το όνομα του Θεού είναι εκείνη της μάνας. Είναι εγκληματικό να στερηθεί ένα παιδί με τέτοια νομοσχέδια το δικαίωμα να έχει μητέρα, προκειμένου να ικανοποιηθούν τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων κηδεμόνων του.

  • 27 Ιανουαρίου 2024, 01:29 | Φαιδρα

    ΝΑΙ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ! Με το συμφωνω συμβιωσης να καλυφθειτε εσεις! Κανενας Θεος δεν διδαξε στους ανθρωπους μισος προς τον συνανθρωπο. Δεν ζουμε πλεον στο μεσαιωνα. Αφηστε τους ανθρωπους να αγαπησουν. Μη φυσιολογικο ειναι το μισος σας προς τους ανθρωπους, οχι οι ομοφυλες οικογενειες.

  • 27 Ιανουαρίου 2024, 00:40 | Κωσταντίνος Παντελίδης

    Mε το σύμφωνο συμβίωσης καλύπτονται οι ομοφυλόφιλοι..Είμαι κατά της υιοθεσίας παιδιών από ομοφυλόφιλα ζευγάρια.Τα παιδιά πρέπει να μεγαλώνουν σε οικογένεια με την μητέρα που τα γέννησε και τον πατέρα.Ειναι έγκλημα αυτό το νομοσχέδιο…σταματήστε αυτό το νομοσχέδιο έκτρωμα..!!!!

  • 27 Ιανουαρίου 2024, 00:09 | Αλέξανδρος Παπαγεωργίου

    Όχι στο αισχρότατο και εγκληματικό νομοσχέδιο. Οι χαρακτηρισμοί αυτοί του αρμόζουν διότι προσβάλλει τον ίδιο τον φυσικό νόμο. Προσβάλλει την ιερότητα του γάμου. Προσβάλει τα παιδιά αυτού του τόπου και όλης της Γης τα οποία γεννήθηκαν από Μάνα και Πατέρα και μόνο έτσι. Είναι επίσης αφορμή και πηγαίο αίτιο για πολλά ακόμα εγκλήματα όπως φερεπείν το εμπόριο «μήτρας/ών», η έξαρση και η νομιμοποίηση της παιδεραστίας, η έξαρση σε ψυχ.προβληματα προσωπικότητας και άκρατη σεξουαλική ζωή (και τα δύο είναι φυσικό επακόλουθο με ολέθριες συνέπειες για τον πάσχων αλλά και τους οικείους του πράγμα που οι ψυχίατροι γνωρίζουν πολύ καλά και για αυτό έχουν τεράστια ευθύνη να μιλήσουν αντιτασσόμενοι σε αυτό και κάθε παρόμοιο νομοσχέδιο). Τα τελευταία προβλήματα και άλλα παρόμοια τα μαρτυρούν και -κατά πλειοψηφία- παιδιά που μεγάλωσαν σε τέτοιο περιβάλλον. Η λίστα δεν τελειώνει… Τέλος θεωρώ πως ακόμα και εκ των συνανθρώπων μας που έχουν επιλέξει ομόφυλες σεξ.προτιμησεις, ελάχιστοι εξ αυτών έχουν τέτοιες διώξεις και απαιτήσεις. Ας αντιδράσουμε όπως μπορεί ο καθένας αλλιώς το μέλλον μοιάζει ζοφερότατο. Ο Θεός να βάλει το χέρι Του.

  • 27 Ιανουαρίου 2024, 00:20 | Λαϊνα Αθηνά

    Όχι στο νομοσχέδιο έκτρωμα.. Προσβάλλει τον ιερό θεσμό της οικογένειας & την πίστη μας!!
    Προσέξτε έρχεται οργή Θεού..καλή φώτιση!!

  • 27 Ιανουαρίου 2024, 00:33 | Νικήτας Αποστόλου

    Ο νόμος πρέπει να αποσκοπεί στην κατά το δυνατόν ποιο αρμονική συμβίωση των προσώπων που κατοικούν στην Επικράτεια κάθε συγκεκριμένης χώρας.
    Η αρμονία στην κοινή συμβίωση μας επιτυγχάνεται με τον σεβασμό των αξιών που διαχρονικά έχουν διαμορφωθεί και είναι αποδεκτές από την κοινωνία.
    Η οικογένεια ως έννοια από αρχαιοτάτων χρόνων μέχρι σήμερα νοήται και γίνεται αποδεκτή ως συμβίωση ανδρός και γυναικός και των τέκνων τους. Ο γάμος ομοίως νοείται ως επισημοποίηση (δήλωση προς τα άλλα μέλη της κοινωνίας) της εφ΄όρου ζωής κοινής συμβίωσης ανδρός και γυναικός και με στόχο την δημιουργία τέκνων.
    Η αλλαγή των εννοιολογικών στοιχείων των εννοιών του γάμου και της οικογένειας και η θεσμοθέτηση του προτεινομένου νομοσχεδίου αποτελεί απορρίθμιση της ομαλής λειτουργίας της κοινωνίας μας. Εφ΄όσον με το υφιστάμενο νομικό καθεστώς υπάρχει η δυνατότητα κοινής συμβίωσης ατόμων του ίδιου φίλου , με την σύναψη σύμφώνου συμβίωσης ουδείς στερείται του δικαιώματός του να ζεί όπως επιθυμεί. Άλλο όμως το ατομικό δικαίωμα και άλλο ο θεσμός. Οι κοινωνίες εδράζονται σε θεσμούς που έχουν διαμορφωθεί επί μακρό χρονικό διάστημα και εν προκειμένω ο γάμος και η οικογένεια είναι θεσμοί που διαμορφώθηκαν και υφίστανται αναλύωτοι επί χιλιετιρίδες. Κοινωνίες στις οποίες καταλείονται θεμελιώδεις θεσμοί μοιραία οδηγούνται σε διάλυση και καταστρέφονται.

  • 26 Ιανουαρίου 2024, 23:53 | Τόνια

    Συμφωνώ με το νομοσχέδιο-ίσες ευκαιρίες για οικογένεια ,συντροφικότητα,δικαιώματα των παιδιών των ομόφυλων ζευγαριών.Τα παιδιά αυτά υπάρχουν και οφείλουμε να τα προστατεύουμε και να τους παρέχουμε ό,τι είναι αυτονόητο και δεδομένο:δύο γονείς που έχουν τα ίδια ακριβώς δικαιώματα!

  • 26 Ιανουαρίου 2024, 23:17 | Γιάννης

    Απαράδεκτο..όχι όχι σε ολα

  • 26 Ιανουαρίου 2024, 23:51 | Γιώργος

    Το σύμφωνο συμβίωσης είναι αρκετό. Ο γάμος και η υιοθεσία είναι εντελώς απαράδεκτα και ενάντια στην φύση. Το σπουδαιότερο ζήτημα είναι τα δικαιώματα των παιδιών και όχι τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων εναντίον των παιδιών.

  • 26 Ιανουαρίου 2024, 23:27 | Παπαθωμας Μηνας

    εφοσων δεν πιστευετε ορθοδοξα στον Τριαδικο Θεο ειναι περιτο να μιλησουμε για
    αμαρτια για τα οσα αποφασιζετε για εμας χωρις εμας.

    Ευχομαι απο καρδιας να σας Φωτισει Ο Παναγαθος Τριαδικος Θεος μας να σταματισε τε ολο αυτο το κακο που κανετε στις ψυχες σας και στις ψυχες των συνανθρωπων μας….ιδιετερως τα αθωα παιδια μας.

    Αλλαξτε ροτα….παμε στα βραχια….

  • 26 Ιανουαρίου 2024, 23:25 | Αλεξης

    Όχι. Ήδη οι ομοφυλόφιλοι καλύπτονται από το συμφωνο συμβίωσης. Ολο αυτό γίνεται για την τεκνοθεσια. Όχι και πάλι οχι

  • 26 Ιανουαρίου 2024, 23:27 | Ιερόθεος

    Φυσικά και δεν συμφωνώ! Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο είναι εντελώς κατάπτυστο, εκτός της αλήθειας της Ορθοδοξίας μας. Στην Ορθόδοξη Ελλάδα μας δεν υπάρχει γονέας 1 και γονέας 2 αλλά μόνο ΜΗΤΈΡΑ και ΠΑΤΕΡΑΣ!!! Όλα τα άλλα είναι εντελώς αφύσικα και ανώμαλα πράγματα. Οδηγός μας είναι το Άγιο Ευαγγέλιο του Αγίου Τριαδικού Θεού μας. Τελεία και παύλα. Κύριε Ιησού Χριστέ Ελέησον ημάς. Υπεραγία Θεοτόκε σώσων υμάς. Σας ευχαριστώ.

  • 26 Ιανουαρίου 2024, 22:37 | Μαρία Ευτυχίδου

    Όχι στο νομοσχέδιο..!! Δεν συμφωνώ με τον γάμο των ομοφυλόφιλων. Θέλουμε μια ορθόδοξη Ελλάδα.Τα παιδιά χρειάζονται πατέρα και μητέρα ..!!

  • 26 Ιανουαρίου 2024, 22:14 | ΙΩΑΝΝΗΣ

    Το νομοσχέδιο είναι απαράδεκτο, ανήθικο, προσβλητικό και αντιχριστιανικό. Αλλά από μια τέτοια αντίχριστη κυβέρνηση τι να περιμένουμε.

  • 26 Ιανουαρίου 2024, 22:26 | ΚΟΣΜΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ

    Από το 2015 το σύμφωνο συμβίωσης παρέχει σε ζευγάρια του ιδίου φύλου όλα τα δικαιώματα και τις δυνατότητες του γάμου με κύρια εξαίρεση τη δυνατότητα απόκτησης παιδιών με υιοθεσία ή παρένθετη κύηση. Το σύνθημα της «ισότητας στον γάμο» αποβλέπει σε ένα στόχο, στην απόκτηση παιδιών από «ομόφυλα ζευγάρια».
    Ανακοινώθηκε ότι θα επιτρέπεται ο «ομόφυλος γάμος» και η «ομόφυλη γονεϊκότητα» μέσω υιοθεσίας και (με διάφορες διόδους) μέσω παρένθετης κύησης. Οι εμπνευστές του νομοσχεδίου και οι συνευδοκούντες σε αυτό προωθούν την κατάργηση της πατρότητας και της μητρότητας και τη μετατροπή τους σε ουδέτερη γονεϊκότητα, την εξαφάνιση των ρόλων των δύο φύλων μέσα στην οικογένεια και θέτουν πάνω από τα συμφέροντα των μελλοντικών παιδιών τις σεξουαλικές επιλογές των ομοφυλόφιλων ενηλίκων. Με βάση το νομοσχέδιο, ομοφυλόφιλοι μονογονείς θα μπορούν να επιβάλουν στο παιδί τους τον σύντροφό τους ως «πατέρα 2» ή ως «μητέρα 2».
    Η νομοθετική αυτή πρωτοβουλία καταδικάζει μελλοντικά παιδιά να μεγαλώσουν χωρίς πατέρα ή μητέρα σε ένα περιβάλλον σύγχυσης των γονεϊκών ρόλων. Ο πατέρας και η μητέρα, ο μπαμπάς και η μαμά, είναι η καταστατική προϋπόθεση της κοινωνίας. Όχι ο μπαμπάς -μπαμπάς, ή η μαμά -μαμά ή ο γονέας 1- γονέας 2. Επειδή σ αυτά τα σχήματα, διαμορφώνει το παιδί μια τόσο θολή εικόνα εαυτού που μετά δεν θα μπορεί να ανταπεξέλθει στις ορμικές του επιθυμίες και στην ίδια την κοινωνικότητά του. Η μονογονεϊκή οικογένεια είναι διαφορετική περίπτωση. Προκαλεί στέρηση του ενός γονέα, αλλά όχι σύγχυση των ρόλων των γονέων. Αντίθετα, η ομοφυλοφιλική συμβίωση προξενεί και τα δύο. Επιπλέον, τα παιδιά αυτά συχνά δεν θα έχουν δυνατότητα γνωριμίας με τον άλλο βιολογικό γονέα τους. Δεν θα έχουν επίσης το προσωπικό βίωμα της παρουσίας του άλλου φύλου (αντίθετου των «ομόφυλων γονέων» τους) μέσα σε μία ετερόφυλη σχέση. Τα παιδιά με πατέρες 1 και 2 ή με μητέρες 1 και 2 (ή και παραπάνω) θα είναι τα θύματα ενός αφύσικου μηχανισμού τεκνοθεσιών.

  • 26 Ιανουαρίου 2024, 22:41 | Εμμανουήλ Μπαρουλάκης

    Γάμος είναι η ένωση δύο γαμετών διαφορετικού βιολογικού φύλου. Τα φύλλα είναι δύο και είναι το άρρεν και το θήλυ. Δεν μπορεί να υπάρξει γάμος μεταξύ δύο γαμετών του ίδιου φύλου διότι αυτό δεν θα ήταν οικογένεια που οικογένεια είναι οίκος και γένος. Με τον γάμο δύο ομόφυλων γαμετών θα υπάρχει οίκος αλλά δεν θα υπάρχει γένος. Είμαι κάθετα αντίθετος με την δια νόμου μελλοντική εξαφάνιση του γένους.

  • 26 Ιανουαρίου 2024, 22:49 | Μιχαλης

    ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ

  • 26 Ιανουαρίου 2024, 21:14 | Γαβριήλ

    Απογοήτευση και κατάντια για τη Χώρα και το κυβερνών κόμμα. Αυτό δεν υπήρχε στις προεκλογικές δηλώσεις-υποσχέσεις του κόμματος. Ντροπή! Οι ψηφοφόροι εξαπατήθηκαν! Το σύμφωνο συμβίωσης μια χαρά ίσα δικαιώματα σας δίνει με τους φυσιολογικούς έγγαμος. Τι θέλετε και τον τίτλο, έγγαμοι; Τέλος, όπως πολλοί νομικοί αναλυτές έχουν επισημάνει αυτό θα τους δίνει δικαίωμα, δια της πλαγίας οδού να υιοθετούν και παιδιά. Σε τι περιβάλλον θα μεγαλώσουν αυτά τα παιδιά;; Τόσα φυσιολογικά ζευγάρια περιμένουν χρόνια και περνάνε από 1000 κύματα για να υιοθετήσουν. Απλοποιήστε τις διαδικασίες (όχι τους ελέγχους) για τα φυσιολογικά ζευγάρια αν δήθεν νοιάζεστε για αυτά τα παιδιά.

  • 26 Ιανουαρίου 2024, 21:23 | Φώτης

    Όχι.

  • 26 Ιανουαρίου 2024, 21:12 | Ευλαμπία Μυρωνίδου

    Είναι απαράδεκτο εσείς που ορκιστηκατε στο όνομα Της Αγίας Τριάδας να προωθείτε αυτό το νομοσχέδιο. Είστε υπόλογοι πρωτίστως Στον Θεο, δευτερευόντως στον Ελληνικό λαό και κυρίως στα παιδιά μας τα οποία θέλετε να πάρα-μορφωσετε σε όλα τα επίπεδα. Μην μας υποτιματε!

  • 26 Ιανουαρίου 2024, 21:18 | Στεφανία

    Ισότητα για όλους. Είναι η ώρα η Ελλάδα να προχωρήσει και να μην στερεί πλέον βασικά δικαιώματα στους LGBTQ συμπολίτες μας και στα παιδιά τους. Να σταθουμε όλοι δίπλα στον αγώνα τους για τα αυτονόητα, κόντρα στον φονταμενταλισμό.

  • 26 Ιανουαρίου 2024, 21:09 | Λεωνίδας Θ

    Ναι στο νομοσχέδιο, καθότι το Σύμφωνο συμβίωσης έχει υποβιβαστεί τόσο, που το συνάπτουν πλέον Δημόσιοι Υπάλληλοι ΧΩΡΙΣ ΚΑΝ να συμβιώνουν (δεν υφίσταται ΚΑΝ η υποχρέωση της συμβίωσης για να συναφθεί το Σύμφωνο… ο ναι κι όμως) προκειμένου να παίρνουν μόρια για ευμενείς αποσπάσεις , μεταθέσεις κλπ.
    Ας ελπίσουμε πως τα ανθρώπινα δικαιώματα, η λογική, η επιστήμη. & η αγάπη για τον πλησίον που δίδαξε ο Χριστός, θα υπερισχύσουν, του μίσους, της διαίρεσης και κακίας που διαδίδει πολλά χρόνια τώρα η εκκλησία της Ελλάδος.
    Οι τεκνοθεσίες ήδη γίνονται. Τα ζευγάρια ιδίου φύλου που θέλουν να μεγαλώσουν παιδιά, ήδη τα έχουν ή βρίσκονται σε διαδικασία απόκτησης ανεξαρτήτως αυτού του νομοσχεδίου. Η αλλαγή που έρχεται είναι μόνο η αναγνώριση αυτών των παιδιών και από τα 2 μέλη του ζευγαριού. Προσθέτει δηλαδή επίσημα νομικές ευθύνες και υποχρεώσεις και στο 2ο μέλος που μέχρι τώρα δεν είχε και θέλει να τις έχει.

  • 26 Ιανουαρίου 2024, 21:54 | ΜΑΡΙΑ Π.

    Σε αυτό τον κόσμο που ήρθαμε όλοι μας, είτε το θέλουμε είτε όχι, υπάρχει ένας αναπόφευκτος διαχωρισμός με βάση την πίστη μας.
    Είτε είμαστε πιστοί στον Ιησού Χριστό τον Σωτήρα μας, επομένως ο Νόμος Του και το θέλημά Του είναι και δικό μας, είτε ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ.
    Δεν υπάρχει καμία μέση οδός.
    Ούτε μπορούμε να παίζουμε και να συμπεριφερόμαστε διπλωματικά.
    Η ομοφυλοφιλία είναι μία παρά φύσιν κατάσταση.
    Ο Χριστός μας καλεί ΝΑ ΑΝΕΒΟΥΜΕ από το κατα φύσιν στο ΥΠΕΡ ΦΥΣΙΝ στην κατά χάριν θέωση στην αιωνιότητα.
    Αν εμείς πέσουμε στο παρά φύσιν αυτό είναι ακύρωση του σκοπού της ζωής μας και ΑΠΟΚΟΠΗ ΑΠ ΤΟΝ ΘΕΟ.
    Όταν ένα υποτιθέμενο χριστιανικό κράτος νομοθετεί «γάμο» ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ (και ΟΧΙ «ΟΜΟΦΥΛΩΝ» που σημαίνει «ίδιας φυλής»), ΕΝΑΝΤΙΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΘΕΟ.
    Και αυτό θα έχει τεράστιες πνευματικές επιπτώσεις σε όλους μας γιατί εκτός των άλλων διαπράτουμε ιεροσυλία εφόσον διασύρεται η υψηλή σημασία του Γαμου που είναι η Ένωση του Νυμφίου Χριστού με την Νύμφη Του την Εκκλησία το Σώμα των σεσωσμένων (Απ. Παύλος).
    Και τι να πούμε για τα παιδιά?
    Αυτά ποιος τα ρώτησε? Δεν εχουν αυτά δικαιώματα??
    Σε πόση σύγχυση του ίδιου του κόσμου και της Τάξης που όρισε ο Θεός θα μεγαλώσουν?
    Επιπλέον πως είναι δυνατόν να μιλούν για Βάπτιση όταν ο Νηπιοβαπτισμός επιτράπηκε ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΗΠΙΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ που θα τα κατηχήσουν στα ορθά δόγματα?
    Δεν θα βρεθεί κανείς να σκεφτεί έστω με βάση την κοινή λογική, και να αφήσει το πρόσχημα του φτηνού δικαιωματισμού, πριν οδηγηθούμε όλοι στην καταστροφή?
    Και τους ίδιους τους ομοφυλόφιλους δεν τους βοηθούν αυτά τα νομοσχέδια αλλά τους καταστρέφουν οριστικά γιατί δεν έχουν πλέον έναυσμα και κίνητρο να ψαχτούν εσωτερικά και να προσπαθήσουν συν Θεώ να αλλάξουν.Θα θεωρήσουν και αυτοί ότι βαδίζουν στον ορθό δρόμο.

    ΚΑΝΩ ΕΚΚΛΗΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ
    ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΤΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΝΟΣΙΟΥΡΓΗΜΑ.

    ΑΥΤΟ ΘΑ ΑΡΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ «ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ Ο ΟΙΚΟΣ ΜΑΣ ΕΡΗΜΟΣ».
    ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΑΡΧΗ ΤΗΣ ΟΛΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΜΑΣ.

    ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙ-ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΩΝ ΝΟΜΟΘΕΤΗΜΑΤΩΝ ΜΗΠΩΣ ΠΕΡΙΣΩΣΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΥΣΜΟΙΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.

  • 26 Ιανουαρίου 2024, 21:27 | ΓΕΩΡΓΙΟΣ

    Απαράδεκτο, όχι σε όλα…

  • 26 Ιανουαρίου 2024, 20:41 | Φωτεινή

    Οχι στο επαίσχυντο νομοσχέδιο!

  • 26 Ιανουαρίου 2024, 20:56 | Ειρήνη

    Όχι στο γάμο και την τεκνοθεσια των ομοφυλόφιλων ζευγαριών.μεγιστη αμαρτια βλασφημία Στον Δημιουργό και διαστροφή κατά του ανθρώπινου γένους!

  • 26 Ιανουαρίου 2024, 20:05 | ΤΡ. Κ. ΜΠ.

    Εφόσον καμιά επιχειρηματολογία δεν μπορεί να σας πείσει να αλλάξετε στάση και γνώμη και προοπτική, εφόσον έχετε και το μαχαίρι και το πεπόνι, αισθάνομαι ότι ως ενσυνείδητος και ευσυνείδητος Έλληνας Πολίτης, και επειδή διαθέτετε κατ΄επιλογή και «αλά καρτ» την ενσυναίσθηση που επικαλείστε, όταν βολεύει τα δικαιώματα συγκεκριμένων ατόμων ή ομάδων, δυσκολεύοντας παράλληλα εκατομμύρια Έλληνες (ορθόδοξους χριστιανούς, καθολικούς χριστιανούς, μουσουλμάνους και κάθε άνθρωπο που έχει πίστη στη δύναμη της φύσης), η μόνη κίνηση που μπορώ να κάνω την στιγμή αυτή της σύντομης διαβούλευσης του παρά φύση νόμου και επικίνδυνου για μεγάλους και μικρούς Νόμου σας, να διατυπώσω την απόλυτη εναντίωσή μου και να κάνω μία έσχατη έκκληση να μην προχωρήσετε σε αυτήν την παρέκκλιση από το φυσικό και το ηθικό δίκαιο.

  • 26 Ιανουαρίου 2024, 19:09 | Κωνσταντίνος

    Διαφωνώ με τον γάμο ομόφυλων … Αντιχριστιανικό.. Η ομοφυλλοφιλια είναι αμαρτία και γι αυτό το λόγο δεν πρέπει να το κάνουνε νόμο . Οφείλουμε σαν χριστιανοί ορθοδοξία να νομοθετούνται νόμοι που είναι ευάρεστοι στον Κύριο μας , Ιησού Χριστό !

  • 26 Ιανουαρίου 2024, 19:48 | ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΦΩΤΕΙΝΟΣ

    Είναι πολύ μεγάλη αμαρτία η ομοφυλοφυλία. Θυμίζω αυτά που γράφω ο απόστολος Παύλος στην Προς Κορινθίους επιστολή. «Μη πλανάσθαι ούτε πόρνοι, ούτε μοιχοι, ούτε μαλακοί, ούτε αρσενοκοιται, ούτε πλεονέκται, ούτε κλέπται βασιλείαν Θεού ου κληρονομήσουσι» Θα ερμηνεύσω δύο λέξεις για να γίνει κατανοητό το κείμενο, αρσενοκοίτης είναι ο ενεργητικος ομοφυλόφιλος ενώ μαλακός είναι ο παθητικός ομοφυλόφιλος. Όπως γράφει ο απόστολος Παύλος οι «μαλακοί» και οι «αρσενοκοίται» δεν θα κληρονομήσουν την Βασιλεία του θεού. Προσοχή λοιπόν.

  • 26 Ιανουαρίου 2024, 19:08 | Φώτης Αστερίου

    Οι «απειλές» περί καταψήφισης των βουλετών/βουλευτριών, που θα υπερψηφίσουν το παρόν νομοσχέδιο ποιον/α τρομάζουν;!;

    Αν δεν τους ψηφίσουν οι (υπερ)συντηρητικοί, θα τους στηρίξουμε εμείς οι προοδευτικοί, για να ξαναεκλεγούν.

    Το ΚΕΝΤΡΟ είναι ο πολιτικά κυρίαρχος χώρος στην Ελλάδα!

  • 26 Ιανουαρίου 2024, 19:04 | Μαρία Αργυρίου

    Άλλη μεγάλη σαχλαμάρα το ‘επιχείρημα’ περί σαρίας, μα αυτό ακριβώς πάμε να αποφύγουμε με αυτό το ν/σ, τη θεοκρατία ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ τύπου!

  • 26 Ιανουαρίου 2024, 19:18 | ΣΤΑΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

    Οχι στον παράλογο και επαίσχυντο νόμο. Ο γάμος θέλει Άρσεν και θήλυ . Αν δεν σας διδάσκει κάτι το ιερό ευαγγέλιο που μάλλον αγνοείτε κύριε πρωθυπουργέ και οι λοιποί της κυβέρνησης και όσοι υπόλοιποι της βουλής θέλετε να ψηφίσετε αυτο το νομοσχέδιο, τότε ας σας διδάξουν τα ζώα. Σε όλο το ζωικό βασίλειο ζευγαρώνουν και μεγαλώνουν τα παιδιά τους το αρσενικό και το θυλικό και ζουν στο κατα φύσην. Πουθενά δεν θα δείτε άλογα (χωρίς λογική) ζώα του ίδιου φύλου να προσπαθούν να ζευγαρώσουν. Πόσο μάλλον αυτό μπορεί να δείχνει λογικό στον λογικό άνθρωπο . Όσο για τα ορφανά παιδάκια και όχι μόνο που βρίσκονται σε ιδρύματα, αν νοιάζεστε πραγματικά τότε απλοποιήστε τις διαδικασίες υιοθεσίας ώστε να αποκτήσουν τα ετερόφυλα άτεκνα ζευγάρια το παιδάκι τους. Αλλο είναι το υπάρχει ένα λάθος δίπλα μου και άλλο το να το νομιμοποιήσω.
    Να μην ψηφιστεί ποτέ τέτοιος νόμος, άνομος, παράνομος, αντισυνταγματικός βάση του Άρθρου 21 του Συντάγματος.
    Αν τον ψηφίσετε και όποιος τον ψηφίσει δεν θα δει την ψήφο μας στον αιώνα τον άπαντα.

  • 26 Ιανουαρίου 2024, 19:06 | Μαρια Γεωργίου

    Διαφωνούμε με το νέο νομοσχέδιο , το οποίο είναι αντισυνταγματικό , προσβάλλοντας ευθέως τον ιερό θεσμό του γάμου , την παραδοσιακή οικογένεια, την ορθόδοξη πίστη μας και το έθνος μας. Η Ελλάδα μας που φθίνει κ μαστίζεται από την υπογεννητικότητα , θα έπρεπε να βοηθηθεί από την κυβέρνηση να αναστηθεί, με την ενθάρρυνση των Ελλήνων να κάνουν οικογένειες και παιδιά. Επιπλέον , η τεκνοθεσία που συμπεριλαμβάνεται στο νομοσχέδιο , είναι αντίθετη με τα δικαιώματα των παιδιών , τα οποία δεν θα ερωτηθούν ποτέ εάν θέλουν να υιοθετηθούν από ένα ομοφυλόφιλο ζευγάρι και με αυτόν τον τρόπο να στερηθούν μητέρα και πατέρα.

  • 26 Ιανουαρίου 2024, 18:53 | Δημήτρης

    Σκεφτείτε τα δικαιώματα αυτών των παιδιών, λυπηθείτε τα, σεβαστείτε τον νόμο του Θεού και αποσύρετε το εν λόγω νομοσχέδιο!!!!! Ο Θεός να σας σας φωτίσει να το αποσύρετε εγκαίρως!!!!

  • 26 Ιανουαρίου 2024, 18:46 | Μιχ-αηλ

    Όχι βεβαίως στην τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια.
    Θα προτιμούσα την διενέργεια δημοψηφίσματος να ερωτηθεί ο Ελληνικός λαός για όλο αυτό.
    Επίσης θα προτιμούσα να δοθούν τα παιδιά που φιλοξενούνται αυτή τη στιγμή σε ιδρύματα, σε ζευγάρια που περιμένουν καρτερικά 3 και 4 χρόνια για ένα παιδί μια απάντηση… και στο τέλος παίρνουν ένα ξερό όχι.

    Υγ.: θα ψηφιστεί… μην κοροιδευόμαστε… τότε θα τα πούμε στις εκλογές…
    Υγ.2: το επόμενο νομοσχέδιο θα είναι η κτηνοβασία??? θα είναι η πολυγαμία??? η σαρία???

  • 26 Ιανουαρίου 2024, 17:43 | Μαρίνα

    Είμαι υπέρ του γάμου των ομοφυλόφιλων ζευγαριών. Ναι στην υιοθεσία από ομοφυλόφιλα ζευγάρια. Έχω πολλούς φίλους ομοφυλόφιλους, που είναι εξαιρετικά άτομα. Ναι στα αυτονόητα!!

  • 26 Ιανουαρίου 2024, 17:42 | Λάμπρος Σιμάτος

    Έχουν θαυμάσια διατυπωθεί, οι εύλογες αντιρρήσεις περί του επικείμενου Νομοσχεδίου, από πολλούς. Τι άλλο να προσθέσουμε; Η δε Ιεραρχία, όπως τονίζει ο Δρ. Νομικός παρ’ Αρείω πάγω, κ. Αναστ. Βαβούσκος, επέλεξε όχι να αντιπαρατεθεί στα ανήκουστα επιχειρήματα των κυβερνώντων, αλλά τον εύκολο δρόμο, απλά της παράθεσης των δικών μας επιχειρημάτων, επί των δικών μας θέσεων (Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει).

  • 26 Ιανουαρίου 2024, 16:29 | ΓΑΒΡΙΕΛΛΑ ΑΣΠΡΑΚΗ

    Ο γάμος είναι κοινωνική κατασκευή. Δικαιούνται όλοι οι άνθρωποι, χωρίς διακρίσεις να μπορούν, εφόσον θέλουν να παντρευτούν.

  • 26 Ιανουαρίου 2024, 16:47 | Μαρία Αργυρίου

    «Κανείς δε γεννήθηκε με μίσος. Δε γεννιέσαι μ’ αυτό, το μαθαίνεις. Το διδάσκεσαι. Στο σπίτι, στο σχολείο, στην τηλεόραση. Υπάρχει παντού, κρυμμένο και στα πιο αθώα πράγματα. Σε ένα ανέκδοτο που θα πει κάποιος φίλος σε μια παρέα, σε χαλαρές συζητήσεις που θα ακούσεις σε μια ψυχαγωγική εκπομπή με συνεντεύξεις η με κους κους. Κανείς δεν το αποκαλεί μίσος. Το λένε πλάκα, άποψη, ειλικρίνεια, ελευθερία λόγου, βρίσκουν διάφορα όμορφα ονόματα για να μην το αποκαλέσουν μίσος. Και στο διδάσκουν. Όπως το έχουν διδαχτεί κι αυτοί. Και υπάρχει παντού. Σιγοβράζει. Και ξεσπά. Άλλοτε γίνεται μια βρισιά που θα ακούσεις στο δρόμο, άλλοτε μια ζωγραφιά που θα βρεις στην πόρτα σου, και σε κάποιες περιπτώσεις, γίνεται και σφαίρα. Προσπαθώ συνεχώς να το εντοπίσω και να το βγάλω απ’ τη ζωή μου. Και μαζί, και όλους αυτούς τους ανθρώπους που είναι πρόθυμοι να το διδάξουν, άθελα τους ή και ηθελημένα!».

    Δεν τα γράφω εγώ, αλλά ένας υπέροχος ηθοποιός/σεναριογράφος κι άνθρωπος και δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω 100% μαζί του!

  • 26 Ιανουαρίου 2024, 16:19 | Κομνηνός

    Ένα μεγάλο ΌΧΙ στους γάμους και στις τεκνοθεσιες των ομοφυλόφιλων. Δεν γίνεται το παρά φύσιν να το μετατρεπουμε σε εκ φύσεως για να καλύψουν κάποιοι το είναι τους, επειδή νιώθουν μειονεκτικά λόγο της διαφορετικότητας τους με πρόσχημα το καλό των παιδιών. Ο καθένας μπορεί να κάνει ότι θέλει στην κρεβατοκάμαρα του αλλά αυτά τα άτομα έχουν ξεφύγει από αυτό και πρέπει οι φυσιολογικοί άνθρωποι που τα έχουμε καλά με τον εαυτό μας και την φύση μας να γνωρίζουμε τις προτιμήσεις τους.το Διεθνές Δικαστήριο Ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχει αποφανθεί ήδη δύο φορές ΌΧΙ μια το 2010 και μια το 2017 σε αυτό το θέμα. Άλλο το να υπάρχει μια γενετική ανωμαλία και να προκύψει άτομο άρρεν με θηλυπρεπή χαρακτηριστικά ή θυλην με αρρενωπά χαρακτηριστικά και άλλο αυτή η άθλια μόδα από άτομα που εχθρεύονται την ίδια τους την φύση. Υπάρχουν έρευνες που μαρτυρούν το ποσοστο αυτών των ατόμων που παρακολουθούνται από κάποιον ψυχίατρο ή ψυχολόγο και προς θεού να μην στοχοποιήσουμε όλους όσους παρακολουθούνται από ψυχίατρο – ψυχολόγο. Ας αφήσουμε ήσυχα τα παιδιά και την φύση να λειτουργήσει χωρίς να επεμβαίνουμε. Υπάρχουν τα σύμφωνα συμβίωσης και άλλες συμβολαιογραφικές πράξεις που τους καλύπτουν σε νομικά σε πολλά θέματα. Το ότι δεν νιώθουν καλά με τον εαυτό τους και οδηγήθηκαν σε κάποιες επιλογές δεν χρειάζεται να βγάζουν τόση κακία και να θέλουν να χαλάσουν όλο τον κόσμο. Οι πολιτικοί αυτής της χώρας εδώ και πολλά χρόνια προσπαθούν να σπάσουν τους δεσμούς αυτού του έθνους, αυτά που ενώνουν έναν λαό το Πατρίς Θρησκεία Οικογένεια δεν είναι τυχαίο χωρίς αυτά υπάρχει μόνο ο ατομικισμός. Σε αντίθεση με άλλες χώρες που κάνουν τα αδύνατα δυνατά ώστε να ενώσουν τους πολίτες της χώρας τους ανεξάρτητα από πού και πώς βρήκαν στην χώρα. Η πολιτεία έχει χρέος να ενώνει τους πολίτες της με σαφή και ξεκάθαρο τρόπο και να μην υποκύπτει σε κάθε αίτημα.

  • 26 Ιανουαρίου 2024, 16:52 | Μαρία Αργυρίου

    Η καταδίκη του ρατσιστικού λόγου είναι ο πραγματικός θρίαμβος της ελευθερίας του λόγου.
    Γιατί ο κακοποιητικός και ρατσιστικός λόγος σκοπό έχει την φίμωση των μειονοτήτων και την εξαφάνισή τους από την δημόσια σφαίρα.

    Δεν τα γράφω εγώ, αλλά ένας υπέροχος άνθρωπος, η πρώην πρόεδρος του ΣΥΔ, που δυστυχώς έφυγε πρόωρα από κοντά μας.

  • 26 Ιανουαρίου 2024, 16:08 | Κωνσταντίνα Τ.

    Το άρθρο είναι λάθος. Ο γάμος γίνεται ΜΟΝΟ μεταξύ άνδρα και γυναίκας. Υπήρξε νομοθέτης για αυτό και είναι ο Θεός.

  • 26 Ιανουαρίου 2024, 15:30 | Dora

    Οχι στο νομοσχέδιο για τον γάμο και την τεκνοθεσία …το σύμφωνο συμβίωσης καλύπτει δικαιώματα ….

  • 26 Ιανουαρίου 2024, 15:16 | Καλλιόπη Βελησσαρίου

    Ο Θεός εποίησε τον άντρα και την γυναίκα. Τρίτο φύλο δεν υπάρχει . Ασθένειες πολλές υπάρχουν και όχι όλες θεραπευσιμες.Οχι λοιπόν δεν υπάρχει λόγος για τροποποιήσεις του γάμου αλλά και καμια συζήτηση περί γάμου μεταξύ ίδιου φύλου.Τα παιδιά να το αφήσουν ήσυχα οι άρρωστοι.

  • 26 Ιανουαρίου 2024, 15:33 | Απλος Πολιτης

    Οχι σε ολα! Δεν εχει κορεσμο προσπαθεια σας να τα ισοπεδωσετε ολα!

  • 26 Ιανουαρίου 2024, 15:48 | ΣΚ

    LGBTQIA+ άτομα υπήρχαμε, υπάρχουμε, και θα υπάρχουμε. Ίσα δικαιώματα σε όλα και εκπαίδευση μπας κ προχωρήσουμε…!

  • 26 Ιανουαρίου 2024, 14:31 | Καγκελίδου Άννα Μαρία

    ΟΧΙ σε όλα!!! Και γνωρίζουμε όλοι το γιατί!
    Δεν θα εξηγούμε τα αυτονόητα!
    Χάσαμε πολύτιμο χρόνο, ξυπνήστε!
    Έχουμε πιο σοβαρά και επείγοντα θέματα-προβλήματα να λύσουμε!!!!

  • 26 Ιανουαρίου 2024, 14:21 | Ιωάννης Λίτινας

    ΟΧΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕ 95% ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΝΑ ΝΟΜΟΘΕΤΗΘΕΙ ΝΟΜΟΣ ΚΑΤ’ΕΞΟΧΗΝ ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ ΣΤΗΝ ΗΘΙΚΗ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ ΚΑΙ ΘΕΟΜΙΣΗΤΟΣ! ΡΩΤΗΣΑΤΕ ΤΟΝ ΛΑΟ; ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΜΕΤΑ ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΟΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ, ΟΤΙ ΑΝ ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΘΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΘΑ ΕΠΕΛΘΕΙ Η ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΥΠΑΙΤΙΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΣΥΝΕΠΡΑΞΑΝ ΣΕ ΑΥΤΟ. ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΟΙ ΣΙΩΠΩΝΤΕΣ!

  • 26 Ιανουαρίου 2024, 14:35 | ΠΑΝΤΕΛΗΣ Ι. ΗΣΑΪΟΓΛΟΥ

    Η ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΘΑΝΑΣΙΜΗ ΑΜΑΡΤΙΑ. ΜΕ ΑΠΛΗ ΜΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΦΥΣΗ ΣΧΕΣΗ. ΚΑΜΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕ «ΓΑΜΟ» ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ. ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΜΗΤΕΡΑ ΚΑΙ ΠΑΤΕΡΑ. ΑΝΔΡΑ ΑΝΔΡΑ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΑ ΓΥΝΑΙΚΑ

  • 26 Ιανουαρίου 2024, 14:23 | ΝΙΚΟΛΑΟΣ

    ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΟΥ ΟΡΟΥ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ
    Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ
    ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ
    Σαν παλαιός κομμουνιστής θέλω να ενημερώσω τούς σημερινούς «αριστερούς» (οι περισσότεροι είναι μούφα) ότι κάποτε η διάλυση των ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ-ΠΑΤΡΙΔΩΝ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ήταν προνόμιο των σοσιαλιστικών και κομμουνιστικών κομμάτων.
    Οπως οι χριστιανοί έχουν την ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ , οι σοσιαλκομμουνιστές έχουν ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ των Μάρξ-Εγκελς.
    Εκεί , ο Μάρξ στίς σελίδες 16,17 , 18 ζητά την κατάργηση ΠΑΤΡΙΔΩΝ-ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ.
    Εν τάχει εξηγούμε ότι ο Μάρξ αναλύει όλες τις ανθρώπινες σχέσεις , θεσμούς , αξίες , παραδόσεις κλπ υπο το πρίσμα της εκμετάλευσης ανθρώπου από άνθρωπο , παραγωγικών μέσων και παραγωγικών σχέσεων.
    Στίς σελίδες 16 και 17 προτείνει την διάλυση του γάμου θεσμοθετώντας την ΚΟΙΝΟΚΤΗΜΟΣΥΝΗ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ με το απλό σκεπτικό ότι <>.κλπ. και το έχετε κάνει στην πράξη.
    Θρησκεία
    φιλοσοφία
    ηθικη
    πολιτική κλπ
    Τά βλέπει σαν ιδέες της άρχουσας τάξης και στα πλαίσια της πάλης των τάξεων τα καταργεί όλα για να διαλυθεί έτσι και ότι αφορά την άρχουσα τάξη.
    ΣΗΜΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΗΠΑ σαν εμπροσθοφυλακή και επιβάλλουν στίς χώρες την διάλυση των ΠΑΤΡΙΔΩΝ-ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ.
    Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ.
    Δέν σας προβληματίζει εσάς των αριστερών που μια (κατ’ εσάς) καπιταλιστική χώρα προωθεί όλες τις απαιτήσεις της Νέας Τάξης-Εποχής δηλαδή μετανάστευση-μπαστάρδεμα λαών – ομοφυλοφιλία , γάμους ομοφ/φιλων , Συμφωνία Πρεσπών και επίσης η Ε.Ε. προωθεί μαζί με τις ΗΠΑ όλα τα ανωτέρω που ισοπεδώνουν τα έθνη , τις θρησκείες και την οικογένεια ;
    Πώς είναι δυνατόν ο Μάρξ που προτείνει διάλυση ΠΑΤΡΙΔΩΝ-ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ να υιοθετείτε από ΗΠΑ και Ε.Ε. ;
    Πώς είναι δυνατόν η Νέα Τάξη να τοποθετεί ως αιχμή του δόρατος σε κάθε χώρα τα αριστερά κόμματα για να αμβλυθεί κάθε έννοια της ΠΑΤΡΙΔΑΣ-ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ και ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ;
    Δέν σας προβληματίζει εσάς τους αριστερούς η σύμπλευση που έχετε με την καπιταλιστική Αμερική ;
    Βέβαια οι ΗΠΑ δεν είναι απλά καπιταλιστική αλλά προωθεί την Νέα Τάξη με την οποία και εσείς έχετε ταυτιστεί !
    Οτιδήποτε αφορά την οικογένεια-θρησκεία-πατρίδα η αριστερά στην Ελλάδα το υποστηρίζει μαζί με τίς ηγεσίες μεγάλων «καπιταλιστικών» κρατών που πολιτικά προωθούν την Νέα Τάξη πραγμάτων.
    Καί ο μέν Μάρξ ήθελε να σβύσει τα πάντα (να κάνει delete) στά αστικά κατάλοιπα και εγκέφαλο του καθενός γιά να χτίσει εκεί τον ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΑΝΘΡΩΠΟ.
    Εσείς τι θέλετε και συμπλέετε με την Νέα Τάξη;
    Προφανώς η Νέα Τάξη δεν θα εγκαθιδρύσει κομμουνισμό καταστρέφοντας τα πάντα , αλλά την ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ που αυτή θέλει και εσείς και εμείς θα είμαστε οι παγκόσμιοι ηλίθιοι δούλοι της.
    Η Νέα Τάξη σας θυμίζει λιγάκι στην αρχή της (της διαλύσεως των πάντων) τον Μάρξ και σας χρησιμοποιεί ως χρήσιμους ηλίθιους γιά να σας κάνει στό τέλος εσάς και εμάς χρήσιμους δούλους !