ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «Ισότητα στον πολιτικό γάμο, τροποποίηση του Αστικού Κώδικα και άλλες διατάξεις» ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α’ ΣΚΟΠΟΣ – ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ Άρθρο 1 Σκοπός

 

Ο παρών νόμος αποσκοπεί στη διασφάλιση της αρχής της ισότητας, μέσω της επέκτασης της δυνατότητας σύναψης γάμου και σε πρόσωπα του ιδίου φύλου και στην ενίσχυση της προστασίας από διακρίσεις, προς την κατεύθυνση της υλοποίησης της Εθνικής Στρατηγικής για την Ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ+.

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 17:27 | Παρασκευή

    Διαφωνώ με το νομοσχέδιο.Είναι αντίθετο με τον νόμο του Θεού, προσβάλλει την κορωνίδα της δημιουργίας, τον άνθρωπο. Υπονομεύει τα υγιή θεμέλια της ελληνικής κοινωνιας. Καταπατά το αρθρο 21 του συντάγματος για την προστασία της μητροτητας, της οικογενειας και των παιδιών. Τα παιδιά πρέπει να μεγαλώνουν μέσα σε φυσιολογικές οικογένειες, με υγιή πρότυπα και την αναντικαταστατη μητρική φροντίδα. Το νομοσχέδιο είναι επαισχυντο και αντίθετο με τις παραδοσιακές αξίες του ελληνικού έθνους. Ο γάμος είναι ιερό μυστηριο ιερό της ορθόδοξου Εκκλησίας και δεν θα πρέπει να συγχέεται με τίποτα άλλο.

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 17:15 | Αντωνιος

    Φέρνετε ένα απαράδεκτο νομοσχέδιο προς ψήφιση με τρόπους που παραπλανούν την κοινή γνώμη και μάλιστα για μια πολύ μικρή ομάδα πολιτών που άλλωστε έχουν κατοχυρωμένα δικαιώματα με το άλλο άθλιο σύμφωνο συμβίωσης.
    Προσπαθώ να καταλάβω το ακριβώς έχετε στο μυαλό σας να επιτύχετε προσπαθώντας να περάσετε τόσο τον γάμο μεταξύ ομοφυλοφίλων όσο και την τεκνοθεσία.
    Βέβαια δεν θέλει πολύ μυαλό η απάντηση.
    Επίσης βγάλτε επιτέλους αυτό το + δίπλα από το ΛΟΑΤΚΙ γιατί χαζοί δεν είμαστε, θα ανοίξετε νέους δικαιωματισμούς στο άμεσο μέλλον.
    Μην τολμήσετε μετά την ψήφιση αυτού του ανοσιουργήματος να ζητήσετε την ψήφο των ΕΛΛΗΝΩΝ πολιτών.

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 17:01 | Mariana

    Η νομιμοποίηση του αποκλεινοντος δημιουργεί νέα προβλήματα και δεν επιλύει τα υπάρχοντα.
    Είναι προφανές ότι δεν ενδιαφέρεστε για το κοινό καλό, αλλά για την καταστροφή κάθε αρχής, βάσης και αξίας που μπορεί να στηρίξει τον άνθρωπο και να τον καθιστά μαχόμενο και ελεύθερο ον.
    Προφανώς δεν επιθυμείτε κάτι τέτοιο διότι δεν σας ενδιαφέρει η Ελλάδα και οι πολίτες της χώρας που διοικείτε.Έχετε αντιμετωπίσει τις χιλιάδες παθογένειες και ελλείψεις του υπάρχοντος συστήματος και έμεινε μόνο η μέριμνα για τα παιδιά των Λοατκι, τα οποία στην τελική παρανόμως μέχρι τώρα απέκτησαν. Δεν είναι αυθαίρετα ακίνητα τα παιδιά για να τα νομιμοποιούμε με έναν νόμο.
    Μια ανήθικη ηγεσία δεν μπορεί να διανοηθεί την ανηθικότητα μιας τέτοιας πράξης. Ή μηπως μπορεί και σε αυτό ακριβώς σκοπεύει;;
    Η νομιμοποίηση αυτή δεν θα καταστήσει και αποδεκτή την πράξη.
    Αλλά ασφαλώς θα επιτρέψει και νόμιμα πια την προώθηση της Λοατκι ατζέντας στα σχολεία και την διδασκαλία της «προοδευτικής» σύγχρονης στρατευμένης στα συμφέροντα σας «επιστήμης» ότι τα φύλα δεν είναι δύο.
    Ξέρετε πολύ καλά τι κάνετε!!!
    Αιώνες ιστορίας έχουν δείξει πως αν θέλεις να διαλύσεις έναν λαό χτυπα την ταυτότητα του ή αν θέλεις να προοδεύσει πραγματικά ενθάρρυνε, καλλιέργησε την ταυτότητα του. Αν θέλεις δε να διαλύσεις έναν άνθρωπο και τον έχεις ελεγχόμενο χτύπα την ταυτότητα φύλου του. Να μην ξέρει ποιος είναι άρα και για τι να αγωνιστεί!!!
    Δεν σας νοιάζουν οι Λοατκι, που τόσο βάναυσα χρησιμοποιείτε, αλλά τα παιδιά, οι μελλοντικές γενιές να μην έχουν ξεκάθαρη θέση, να μην έχουν ξεκάθαρη φύση, να είναι μεταιωροι και κατευθυνόμενοι δούλοι σας.
    Η λέξη ντροπή είναι ντροπή να χρησιμοποιείται για επιχειρήματα τόσο χαμηλού επιπέδου σαν τα επιχειρήματα που χρησιμοποιείτε!! Άρχοντες της χώρας με επιχειρήματα νηπιαγωγείου!!
    Διαλύετε κάθε δομή και αξία της χώρας μας βουτηγμένοι στον ναρκισσιστικό σας βαυκαλισμο!!
    Σε όλες τις παραπάνω χώρες που αναφέρεστε υπάρχει αύξηση πρώιμων σεξουαλικών εμπειριών, εκτρώσεων, αποκλεινοντων σεξουαλικών πειραματισμών τραυματικών για την μετέπειτα πορεία των εφήβων. Αυτά γιατί δεν τα ερευνατε; Έχετε ελλειπή στοιχεία, πως προβαίνετε σε τέτοια πράξη;;; Προφανώς γιατί δεν σας νοιάζει.

    Το ομόφυλο ζευγάρι του εξωτερικού που χρησιμοποιούσαν τα παιδιά τους για πορνογραφικό υλικό ;; Ο πρόεδρος των Λοατκι χώρας του εξωτερικού που κατηγορείτε για τον ίδιο λόγο;Αυτά γιατί δεν τα δημοσιοποιειτε;

    Με τι κριτήρια θα κρίνει ο κοινωνικός λειτουργός το ομόφυλο
    ζευγάρι που ζητά υιοθεσία, όταν η ηθική βάλλεται αυτόματα εφόσον μιλάμε για ένα σχήμα μη φυσιολογικό;; Με βάση τον πλούτο τους;

    Ως όργανο σωματικό, ο πρωκτός,έχει κατασκευαστεί για την αφόδευση. Γνωρίζετε τι τραγικά προβλήματα στο έντερο αντιμετωπίζουν πολλοι ομοφυλόφιλοι συμπολίτες μας;; Πως θα εξηγηθεί αυτό στο παιδί τους;
    Ο κόλπος έχει κατασκευαστεί να υποδέχεται το ανδρικό μόριο και να γεννά παιδιά και όχι να υφίσταται υποκατάστατα ικανοποίησης που πολύ φιλευθερα προωθήθηκαν για χρόνια στα πλαίσια της σεξουαλικής ‘απελευθέρωσης». Δεν απελευθερώνει η κατάπτωση του ήθους και τα πρωτόγονα ένστικτα, αλλά η καλλιέργεια του ήθους, των απόλυτων και διαχρονικών αξιών και ο σεβασμός των πανανθρώπινων υπαρξιακών δεδομένων. Μάλλον σας ενοχλεί να υπάρχουν σταθερές βάσεις…

    Τα σύγχρονα «δικαιώματα» είναι η βιτρίνα της υποκρισίας σας!!!

    Καταπατούνται παράφορα παντού ( σε πολέμους που στηρίζετε, στις απόλυτες ελλείψεις κάθε είδους για ανθρώπους με αναπηρία, στην Κιβωτό, στην έλλειψη ασφάλειας, στα Τέμπη, στις πυρκαγιές των δασών..). Και τώρα σας πήρε ο πόνος για τα ελάχιστα αυτά παιδιά, για τα οποία μάλιστα υπάρχει μέριμνα.

    Επειδή κάτι συμβαίνει δεν σημαίνει ότι είναι νορμάλ.

    Νομιμοποιήστε λοιπόν και το αλκοόλ στους εφήβους, το κάπνισμα από παιδιά ( σίγουρα θα υπάρχουν τόσα παιδιά που καπνιζουν όσο και οικογένειες Λοατκι που έχουν παιδι), τα ναρκωτικά, αφού συμβαίνουν κατά κόρον, την παιδεραστία ( αυτήν κατά κάποιο τρόπο την ανεχεστε και νομικά: ελεύθερος ο γνωστός κατάδικος, άγνωστοι ακόμη οι πολιτικοί που εμπλέκονται στην λίστα κυκλώματος παιδεραστιας- μπορεί και να μας κυβερνάνε κιόλας; Ποιός ξέρει… Γιατί δεν δημοσιοποιούνται ονόματα να προστατεύονται παιδιά;;; Στην περίπτωση αυτή δεν κινδυνεύουν;;).

    Δικηγόροι που ρώτησα μου επιβεβαίωσαν ότι δεν ισχύει αυτό, που με την επίκληση στο συναίσθημα χρησιμοποιούν ως επιχείρημα τα παπαγαλάκια σας στην TV, για το ότι το παιδί θα πάει σε ίδρυμα αν πάθει κάτι ο βιολογικός γονιός. Όλα ρυθμίζονται με συμβολαιογραφικές πράξεις!! Άλλωστε συγγενείς άλλους δεν θα έχει το παιδάκι;Τόσα παιδάκια που έχασαν τους γονείς τους κατέληξαν σε ιδρύματα;;
    Να η αυτόματη και ανυπέρβλητη αξία των δύο φύλων, δύο γονείς, δύο συγγενικά περιβάλλοντα.

    Κι επίσης γιατί δεν διατάσσεται έλεγχος για τα ιδρύματα στην χώρα;;;
    Αν είναι τόσο επικίνδυνα γιατί διαβιούν εκεί παιδιά;;;
    Άλλη μια αντίφαση της ηγεσίας που νοιάζεται τόσο για τα δικαιώματα των παιδιών!!!!

    Η κοινωνία μας σέβεται τις επιλογές κάθε ανθρώπου. Έχουμε φίλους, συγγενείς που ταλαιπωρήθηκαν και ταλαιπωρούνται ίσως ακόμη με την κρίση στην ταυτότητα φύλου τους. Δεν είναι εύκολη εμπειρία, είναι διαβρωτική και τραυματική. Γι’αυτό και δεν βγαίνουν να μιλήσουν… Ακόμη κι αν διαφωνούν με το όλο νομοθέτημα.
    Κινήματα ομοφυλόφιλων στην Αμερική τάσσονται ενάντια, σύλλογοι τρανσέξουαλ μιλάνε για την καταστροφική επίδραση στις ψυχές των παιδιών όταν εκτίθενται σε πληροφορίες που αφορούν διατροφικές πτυχές της νύχτας!!! Κι εσείς όλα αυτά τα βλέπετε φυσιολογικά και θέλετε να τα διδάξετε και στα παιδιά μας!!!
    Μήπως κανονίζετε τίποτα businesses κλινικών αλλαγής φύλου στην Ελλάδα;;
    Δεν θα πέσω από τα σύννεφα… Δεν θα μείνουμε ασφαλώς στον γάμο. Μετά έρχεται η απαγόρευση μεταστροφής, η αλλαγή φύλου σε παιδιά ( εδώ υπάρχουν τραγικές μαρτυρίες νέων εφήβων που υπέστησαν αυτήν την κακοποίηση και διαλύθηκε η ζωή τους), Ο τρανσέξουαλισμος σαν κάτι φυσιολογικό κι αυτό, και όλα μια χαρά!!!!
    Μια υπέροχη προοδευτική κοινωνία έρμαιο σε σεξουαλικές ορέξεις κάθε είδους, απόλυτα φυσιολογικές όλες, αφού το είπαν στην τηλεόραση και αφού συμβαίνει γύρω μας.

    Για τα δικά μου δικαιώματα ως ανθρώπου με φυσιολογικές προτιμήσεις; Που βάλλονται μες την παράνοια της προοδευτικότητας; Εγω νιώθω πως τα παιδιά μου απειλούνται από αυτήν την λελαπα πανσεξουαλικόποίησης των πάντων. Τώρα και στο σχολείο!! Να μαθαίνουν το κοινωνικό φύλο λες και τα απασχόλησε ποτέ!!!
    Αντί να υπάρχει σε κάθε σχολείο ψυχολόγος και κοινωνικός λειτουργός ώστε όποιος νιώθει κάποια διαφοροποίηση στις προτιμήσεις του και έχει προβληματισμούς να απευθύνεται, να ενημερώνεται και να στηρίζεται με σεβασμό και κράτημα, προμοταρεται η κοινότητα Λοατκι στα ελληνικά σχολεία, και στην κοινωνία προβάλεται ότι όλοι είμαστε ενδυναμει ομοφυλόφιλοι!!! Όχι!!
    Σεβασμός δεν σημαίνει κατάργηση της πραγματικότητας. Αποδοχή δεν σημαίνει κατάργηση της αιώνιας λογικής. Επειδή δεν συμφωνώ με το νομοσχέδιο αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχω χώρο για ανθρώπους με ιδιαιτερότητες ούτε ότι θα τους πετάξω πέτρες!! Άλλη καραμέλα: όποιος διαφωνεί είναι ομοφοβικός!!! Λες και τόσα χρόνια δεν ζούμε μαζί, λες και τόσα χρόνια αλλάζουμε πεζοδρόμιο όταν συναντούμε ομοφυλόφιλους!!

    Εσείς στοχοποιειτε ανθρώπους λόγω των προτιμήσεων τους, εσείς διχάζετε ξανά την κοινωνία, εσείς προσπαθείτε να απαξιωσετε τις ρίζες μας και τις αξίες του Ελληνισμού, που είτε σας αρέσει είτε όχι οικοδομήθηκε πάνω στην πίστη στον Θεό και διαπλασθηκε και συνεχίζει να διαπλαθετε μέσα από αυτήν.
    Λες και τα παιδιά μας δεν έχουν αξίες, δεν έχουν γονείς, δεν έχουν ιστορία και παράδοση. Εσάς περιμέναμε τόσα χρόνια να φροντίσετε γι’αυτό!
    Όταν όμως σκοπίμως τα χτυπάτε όλα στον βωμό της παγκοσμιας «προόδου» τότε και τα σχολεία μετατρέπονται σε τηλεοπτικά κανάλια, που προωθούν την εκάστοτε ατζέντα σας ( κοινωνικό φυλο, κλιματική αλλαγή, πανδημίες και άλλα που έρχονται…).

    Και άλλοτε χτυπήθηκε η ανθρωπότητα… και με τον ίδιο τρόπο που επιβίωσε τότε θα ξαναεπιβιωσει. Δόξα τω Θεώ!

    Σίγουρα δεν είστε εσείς αυτοί που θα σώσουν την χώρα μας, αφού δεν νοιάζεστε καν για την κοινή γνώμη!!
    Απορώ αν θα διαβάσει κανείς υπεύθυνος αυτό το κείμενο ή αν θα νοιαστει για το περιεχόμενο του.
    Η κοινή γνώμη όμως υπάρχει και είναι ενεργή…

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 17:00 | Κλεονίκη Αραπάκη

    Θεσμοθετιυμεω έτσι η μεγαλύτερη διάκριση που υπάρχει για ένα παιδί. Και τα δύο φύλα είναι απαραίτητα ως αναφορά σε ένα παιδί που μεγαλώνει κ εξελίσσεται.ειναι άλλο να αποκλείουμε από τη ζωή του μεγαλώνοντας να ζει κ με τα δύο φύλα, μητέρα, πατέρα, εξ αρχής κ άλλο κατ εξαίρεση να συμβαίνει από άλλους λόγους στην πορεία. Από την αρχή την ύπαρξης του ανθρώπου υπήρχε πάντα στην οικογένεια και το αρσενικό κ το θηλυκό φύλο. Δεν είμαστε εμείς οι έξυπνοι τώρα να διορθώσουμε όλη την ανθρωπότητα πριν από μας… Το μόνο γνώριμο σε ένα παιδί όταν έρχεται σε αυτόν τον κόσμο είναι η φωνή κ ο χτύπος της καρδιάς της μητέρας του. Του το στερούμε εμείς, γιατί;! Η μητρότητα δεν είναι προς πώληση κ προς οικομομη εκμετάλλευση. Εκεί θα καταλήξει.
    ΔΙΑΦΩΝΩ ΚΑΘΕΤΑ. Δεν υπάρχει κανένας σοβαρός ανθρωπιστικός αλτρουιστικος λόγος να αλλάξουμε αυτό το προηγούμενο. Θα διαταραχθεί η προσωπικότητα οποιουδήποτε παιδιού βρεθεί σε αυτή την οικογένεια όση «αγάπη» νομίζουμε ότι θα δώσουμε. Είναι ελάχιστες οι περιπτώσεις που δεν καλύπτονται με ασφαλή τρόπο από το σύμφωνο συμβίωσης και να είναιεξαιρέσεις. Αυτό Το σχέδιο νόμου αν ψηφιστεί θα διαταράξει χωρίς λόγο την οικογενειακή Ειρήνη, την ψυχική υγεία κ την ευτυχισμένη ξένοιαστη εξέλιξη των παιδιών σε ισορροπημένους, σταθερούς, ψυχικά υγιείς ενήλικες. Είναι καταστροφικό για την παιδική ψυχή.

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 17:58 | Ελπινίκη

    Δεν συμφωνώ με τον γάμο των ομοφυλόφιλων

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 17:25 | Ιωσήφ

    Διαφωνώ στη νομοθέτηση του γάμου των ομοφυλοφυλων. Δεν υφίσταται γάμος ανθρώπων ίδιου φύλου από απαρχής Κόσμου. Τα επιχειρήματα περί ανάγκης απομάκρυνσης από τον (τάχα) σκοταδισμό, οπισθοδρομισμο, κοκ και ότι αλλά κράτη του δυτικού κόσμου νομοθετησαν τον γάμο ομοφυλοφυλων είναι πολύ όμορφες δικαιολογίες. Θα μπορούσε το Κράτος να θεσμοθετησει καλύτερα το σύμφωνο συμβίωσης χωρίς όμως (προφανώς) την υιοθεσία.

    Δεν γίνεται τα «πάρα φύσιν» να τα παρουσιάζουμε ως «κατά φύσιν»!!

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 17:01 | Αλτίνα

    Διαφωνώ. Υπάρχει το Σύμφωνο Συμβίωσης που καλύπτει αυτό το ζήτημα.

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 17:58 | Μαρία

    Διαφωνώ κάθετα, απαράδεκτο όσοι το ψηφίσουν να τεθούν εκτός εκκλησίας. Είναι ενάντια στην ανθρώπινη φύση και το Ευαγγέλιο

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 17:14 | Χρυσούλα

    Ισότητα και ισονομία,ισα δικαιώματα για όλους τους πολίτες ανεξαρτήτως φύλου. Για την προστασία των παιδιών θα πρέπει να αναπτυχθουν τα αντανακλαστικά των υπηρεσιών αλλά και της κοινωνίας και δεν εξαρτάται από τη δομή της οικογένειας αλλά τα παιδιά ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΝΤΑΙ και ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ από όλους μας ανεξαρτήτως σεξουαλικού προσανατολισμού!!!!!

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 17:32 | ΦΑΝΗ

    ΔΙΑΦΩΝΩ.
    ΚΑΘΕ ΠΑΙΔΙ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΕ ΜΙΑ ΜΗΤΕΡΑ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΠΑΤΕΡΑ.
    ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΑΥΤΟ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΘΕΣΜΟ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ,ΤΟ ΚΥΤΤΑΡΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΑΣ.

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 17:20 | Χριστόφορος

    Διαφωνώ με την ψήφιση του νομοσχεδίου.

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 17:23 | Αναστασια

    Διαφωνώ με την ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου. Το σύμφωνο συμβίωσης παρέχει τα ίδια νομικά δικαιώματα, ωστόσο εάν υπάρχουν νομικά κενά, τα οποία προσωπικά δεν γνωρίζω για να τοποθετηθώ, ανάμεσα στο γάμο και το σύμφωνο συμβίωσης τότε ναι θα πρέπει αυτού του είδους η νομική και πολιτειακή πρακτικά δέσμευση, να είναι κοινή ανεξαρτήτως σεξουαλικού προσανατολισμού. Το θέμα ωστόσο της οικογένειας, υιοθεσίας, τεκνοθεσίας μέσω παρένθετης κτλ θα πρέπει να διασφαλιστεί, όπως προβλέπεται όχι από τους νομούς, αλλά από τη φύση του είδους μας. Ακόμη και εάν ένα παιδί για οποιαδήποτε λόγο μεγαλώνει οχι με τον πατέρα και την μητέρα του, υπάρχουν νομικές προβλέψεις που μπορούν να καλύψουν την επιμέλεια ενός ανηλίκου σε περίπτωση που κάτι συμβεί στον γονέα του. Μπορεί οι καιροί να αλλάζουν αλλά ο ορισμός και ο πυρήνας της οικογένειας δεν μπορεί να αλλάξει ο,τι νόμους και εάν ψηφίσει ένα κράτος. Τα παιδιά δεν είναι προϊόν παραγγελίας ούτε θα πρέπει να «αγοράζονται» για να καλύψουν κάποιο προσωπικό μας κενό. Παράλληλα η ψήφιση ενός τέτοιου νομοσχεδίου θα υποστηρίξει έμμεσα την δημιουργία παράνομων παρένθετων κυήσεων και νέας μορφής εμπορίου ασθενέστερων οικονομικά γυναικών.

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 17:21 | Αργυρώ

    Όποιος αποφασίζει να συζήσει με κάποιον άλλον, είτε ετεροφυλόφιλος είτε ομοφυλόφιλος, μπορεί να κάνει χρήση του θεσμοθετημένου σύμφωνου συμβίωσης ή και να το επεκτείνει με μια ακόμα νομική/συμβολαιογραφική πράξη, όπως επιθυμεί. Ο γάμος δεν του προσφέρει τίποτα περισσότερο, απλά ευτελίζει τον θεμελιακό για την κοινωνία θεσμό του γάμου, ο οποίος αναφέρεται αποκλειστικά και μόνο στην ένωση ανδρός και γυναικός.

    Η πρόσβαση των ομοφυλόφιλων στην υιοθεσία/τεκνοθεσία βάζει σε κίνδυνο το συμφέρον του παιδιού, παραβιάζοντας το δικαίωμα του να μεγαλώσει δίπλα σε μία μητέρα και έναν πατέρα. Οι περιπτώσεις των παιδιών που μεγαλώνουν διαφορετικά σήμερα, λόγω απουσίας ενός από τους 2 γονείς, δεν είναι περιπτώσεις προς μίμηση, αλλά αποτελούν δυσχερείς καταστάσεις για την ανατροφή του παιδιού.

    Το επιχείρημα της Κυβέρνησης ότι προσπαθούν να εξομοιώσουν τα δικαιώματα των παιδιών των ομοφυλόφιλων με τα υπόλοιπα παιδιά είναι επίσης παραπλανητικό, αφού οι περιπτώσεις παιδιών που μεγαλώνουν με ομοφυλόφιλους γονείς είναι ελάχιστες. Τα παιδιά αυτά πρέπει να αντιμετωπίζονται, όπως και τα παιδιά των μονογονεϊκών οικογενειών ή τα παιδιά που μεγαλώνουν από ανάδοχους γονείς, οι οποίοι δεν είναι οι βιολογικοί τους. Φυσιολογικά δηλαδή και με αγάπη, περισσότερη ακόμα και από τα υπόλοιπα παιδιά, αφού γνωρίζουμε ότι η κατάσταση στην οποία βρέθηκαν δεν είναι αυτό που θα ήθελαν. Αυτό που πραγματικά θα ήθελαν είναι να μεγαλώσουν μέσα στην αγκαλιά της βιολογικής τους μητέρας και του βιολογικού τους πατέρα.

    Στην περίπτωση της παρένθετης τεκνογονίας εγκυμονείται ο κίνδυνος να δημιουργηθεί μία «βιομηχανία» δημιουργίας παιδιών, πράγμα εντελώς απαράδεκτο. Ούτε οι άνθρωποι είναι εμπορεύματα προς διακίνηση, ούτε οι γυναίκες είναι μηχανές παραγωγής παιδιών. Η πιθανή εκμετάλλευση τους από επιτήδειους και η εμπορευματοποίηση του σώματος τους και των παιδιών τους, οδηγεί στα σκοτεινά χρόνια των σκλαβοπάζαρων και στην οπισθοδρομική αντικειμενοποίηση των ανθρώπων.

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 17:48 | Χρήστος

    Απαράδεκτο νομοσχέδιο

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 17:06 | Φραντζεσκα

    Ο σκοπός διασφάλισης της αρχής της ισότητας στο γάμο όπως ορίζεται είναι παραπλανητικός, καθώς τα νομικά δικαιώματα του ζευγαριου διασφαλιζονται από το σύμφωνο συμβίωσης.Προκειται ξεκάθαρα για τη δυνατότητα καθιέρωσης μιας άλλης μορφής οικογένειας που θα κλονισει τη δομημένη κοινωνία αιώνων.

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 17:36 | Σέργιος

    Συμφωνώ απολύτως με την αυτονόητη ισότητα απέναντι στα δικαιώματα, από τη στιγμή που τα ομοφυλόφιλα άτομα έχουν ίσες υποχρεώσεις με τα ετεροφυλόφιλα στην πολιτεία. Η αγάπη και η νομική κατοχύρωση του δικαιώματος επισφράγισης αυτής είναι υπεράνω θρησκειών και αντιπαλοτητων, πολιτικών ή άλλων. Μόνο ένας μικροψυχος άνθρωπος που δεν έχει αγάπη στη ζωή του θα μπορούσε να έχει πρώτον πεποίθηση ότι του πέφτει λόγος και δεύτερον πρόβλημα με το πώς θα ευτυχήσει ο δίπλα του, άγνωστος σε αυτόν, με τρόπο κατά τον οποίο είναι προφανές ότι δεν επηρεάζεται η δική του ευτυχία. Επιτέλους ας έρθουμε στο 2024, κι όσα άτομα δε μπορούν, θα πρέπει να τα σύρει λίγο η πολιτεία κι οι νόμοι. Έτσι γινόταν πάντα στην ιστορία.

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 17:29 | Ιωαννίδου Μυρσίνη

    Διαφωνώ κάθετα με το άθεο νομοσχέδιο που θέλετε να περάσετε γιατί τα παιδιά μιμούνται τους γονείς και πρέπει να μεγαλώνουν σε ένα υγιές περιβάλλον που αποτελείτε από μια μητέρα και έναν πατέρα.

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 17:37 | Κιτσος Σπύρος

    Διαφωνω με το νομοσχέδιο για λογους αρχης.

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 17:00 | Αγγελική

    Απαράδεκτο νομοσχέδιο! Πρέπει να αντιδράσουμε όλοι, αλλιώς θα πέσουν οι συνέπειες στα κεφάλια μας και στων παιδιών μας.

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 17:50 | Βασιλης

    Διαφωνώ με την αλλαγή των πραγμάτων. Ο καθένας ας κάνει ότι θέλει στην προσωπική του ζωή, αλλά γιατί πρέπει να υποχρεώσουμε αυτά τα μελλοντικά παιδάκια να απολογούνται για τις προτιμήσεις των γονιών του;

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 17:29 | ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

    Ελλιπές έως «απαράδεκτο» το σχέδιο νόμου αφού:
    α. δεν λαμβάνει υπόψιν του δικαιώματα των υπόλοιπων μελών της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας παρά μόνο των ομόφυλων «ανδρών» & «γυναικών».
    Τα τρανς , οι/τα «non binary sexuality» και λοιπ@ δεν έχουν ίσα δικαιώματα ; Τα παιδιά τους αν μείνουν ορφανά από το έναν εκ των δύο θα πάνε στο ορφανοτροφείο ;; Μείζονος σημασίας ζήτημα για το οποίο καμμία ευαισθησία δεν έδειξε η κυβέρνηση
    β. δεν το απασχολεί το δικαίωμα του παιδιού να γνωρίζει και τους δύο φυσικούς γονείς του
    γ. θεσμοθετεί-από την «πίσω πόρτα» , αναγνωρίζοντας την παρανομία: τις γυναίκες -εκκολαπτικές μηχανές, εξευτελίζοντας έτσι την ανθρώπινη ύπαρξη και ανοίγοντας την πόρτα στην ευγονική. Εκεί όπου το ομόφυλο ζευγάρι θα «παραγγέλνει» τα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να έχει ο «πατέρας» δότης σπέρματος ή η «μάνα» ενοικιάστρια μήτρας.

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 17:19 | ΝΙΚΟΛΙΤΣΑ ΜΠΕΝΟΥ

    ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ, ΣΤΟ ΦΥΣΙΚΟ.
    ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΥΝΑΙΚΑ Κ ΑΝΤΡΑΣ, ΑΡΣΕΝΙΚΟ Κ ΘΗΛΥΚΟ, ΠΑΤΕΡΑΣ Κ ΜΗΤΕΡΑ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΟΝΕΑΣ Α’ Κ ΓΟΝΕΑΣ Β’.

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 17:43 | Παϊσίου Γεωργία

    Διαφωνώ κάθετα!

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 17:37 | ΡΜ

    Η κυβέρνηση για λόγους τους οποίους η ίδια μόνο γνωρίζει αποφάσισε να δημιουργήσει ζήτημα περί όνου σκιάς, το οποίο άλλωστε επιλύεται αν αναγνώσει και ερμηνεύσει τον Αστικό κώδικα που ορίζει όσους προσέρχονται να συνάψουν γάμο ως μελλονύμφους χωρίς να προσδιορίζει το φύλο τους. Ο πολιτικός γάμος είναι ήδη θεσπισμένος και για ζευγάρια του ίδιου φύλου. Επομένως, το επίδικο είναι η υιοθεσία και η απόκτηση παιδιών, πράγμα που καθιστά ύποπτη τη σπουδή των νομοθετούντων.

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 17:33 | Φ. Α.

    Χαίρομαι που επιτέλους παραχωρείται ένα αυτονόητο δικαίωμα, όπως το είχε ήδη και η πλειοψηφία των πολιτών αυτής της χώρας. Αυτό δε σημαίνει ότι επηρεάζεται κάπως η οικογένεια με ετερόφυλους γονείς όπως την έχουμε συνηθίσει, αλλά ότι αναγνωρίζεται μια ακόμη μερίδα οικογενειών που ήδη υπάρχουν ή πρόκειται να υπάρξουν.
    Ελπιζω στην υπερψήφιση αυτού του σχεδίου νόμου ως ένα βήμα μπροστά για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 17:34 | Γεωργία

    Διαφωνώ εντελώς. Πιστεύω ότι η οικογένεια χρειάζεται πατέρα και μητέρα. Δεν μπορούμε να πάμε κόντρα στους νομούς της φύσης. Ο καθένας ας κάνει ότι θέλει σε προσωπικό επίπεδο.

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 17:25 | Κυριακή

    Η τεκνοθεσία από τα ομόφυλα ζευγάρια θεωρώ ότι εγκυμονεί κινδύνους. Το παιδί πρέπει να μεγαλώνει στο φυσικό περιβάλλον από το οποίο προήλθε να βλέπει τον πατέρα και τη μητέρα, άντρα και γυναίκα, να αναπτύσσει πρότυπα. Διαφορετικά ερχόμαστε σε αντίθεση με την φύση. Το ότι έχει νομοθετηθεί σε πολλές χώρες δεν μας εφησυχάζει γιατί είναι πολύ νωρίς για τις κοινωνικές και ψυχολογικές συνέπειες που θα υπάρξουν για τα παιδιά που θα μεγαλώσουν σε ένα άλλο μοντέλο οικογένειας. Ξεπέρασε ο πολιτισμένος άνθρωπος τα όρια του με τη φύση και έχουμε σήμερα την κλιματική αλλαγή, που το συνειδητοποιήσαμε όταν είναι δυστυχώς πολύ αργά.

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 17:57 | Αλέξανδρος

    Γάμος θα πει οικογένεια. Η λέξη Οικογένεια αποτελείτε από τον οίκο δηλαδή τα τούβλα και τις πέτρες και το γένος το αρσενικό και το θηλυκό.. Ο γάμος είναι η σύνδεση δύο γαμετών του άντρα και της γυναίκας. Μπορουν δύο άντρες ή δύο γυναίκες να συνδεθούν? Το είδατε πουθενά στην κοινωνία να συμβαίνει? Υπάρχει στην φύση, στα ζώα ?
    Είναι αφύσικο. Μπορούν να κάνουν τον οίκο αλλά όχι το γένος άρα δεν φτιάχνουν οικογένεια.. θα χάσουν οι λέξεις την ορθότητα τους

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 17:10 | Αγγελική

    Εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο δεν γνωρίζουν ποτέ τη μάνα τους ή τον πατέρα τους κι όταν το μαθαίνουμε, λέμε «κρίμα».
    Εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο γίνονται εμπόρευμα κι όταν το μαθαίνουμε, λέμε «κρίμα».
    Εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο δε θηλάζουν κι όταν το μαθαίνουν οι ψυχολόγοι κι οι γιατροί όλου του κόσμου, λένε «κρίμα».

    Τώρα όλα αυτά τα νομοθετούμε και τα λέμε «πρόοδο» για να ικανοποιηθούν τα πάθη ορισμένων που κανονικά δε χρειάζονται νόμους αλλά ψυχίατρους. ΚΡΙΜΑ

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 17:01 | Χαρά

    Διαφωνώ με το νομοσχέδιο. Πάει αντίθετα στο νόμο του Θεού. Σεβαστείτε τα παιδιά που θα μεγαλώσουν μέσα σε αυτές τις οικογένειες…

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 17:46 | Ιωάννης Τσαλμπουρης

    Διαφωνώ κάθετα .

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 17:28 | Αναστασιος ΚΟΣΜΑΤΟΣ

    Το νομοσχέδιο στερείται τα ακόλουθα :
    1. Επιστημονική έρευνα κ έκθεση ως προς τις επιπτώσεις των παιδιών κ της σύγχυσης που μπορεί να επιφέρει στα παιδιά . Ένα παιδί πχ ομόφυλου ζευγαριού που δεν θέλει να είναι ομοφυλόφιλος τι ψυχολογική εσωτερική πίεση θα υποστεί κ τι μπέρδεμα θα νιώθει .
    2. Κοινωνική έρευνα ως προς τις επιπτώσεις στην κοινωνία
    3. Έρευνα και καταγραφή τυχόν προβλημάτων που έχουν αναδειχθεί από εφαρμογή στα 30 / 195 κράτη παγκοσμίως που εφαρμόζεται παρόμοιος νόμος
    4. Έρευνα και πραγματική καταγραφή των προβλημάτων που όντως αντιμετωπίζουν παιδιά ομοφυλοφίλων ζευγαριών που ζουν στην Ελλάδα και πως μπορεί τα προβλήματα αυτά να λυθούν για τα υφιστάμενης
    5. Όλες τις αλλαγές που θα πρέπει να γίνουν στο γενικότερο νομικό πλαίσιο υιοθεσίας που σήμερα αναφέρεται μόνο σε ετερόφυλα ζευγάρια καθώς και τι θα ισχύει σε περίπτωση διαζυγίου ομοφυλοφίλων ζευγαριών . Ποια κριτήρια θα ισχύουν για αυτόν που θα έχει την επιμέλεια κ.ο.κ
    6. Πως θα αντιμετωπίζονται προβλήματα συναγωνισμού για υιοθεσία ; Για ένα παιδί πχ δείχνουν 2 ζευγάρια ενδιαφέρον κ το ομοφυλόφιλο η το ετερόφυλο ζευγάρι έχει μεγαλύτερη οικονομική άνεση . Τι κριτήριο θα υπερισχύει κλπ
    7. Ποινικό πλαίσιο για περιπτώσεις κακοποίησης παιδιού από τον ένα η άλλο ομοφυλόφιλο γονιό ;;;

    Κανονικά σε ένα τόσο σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα θα έπρεπε το υπουργείο αντί να σπεύδει να φέρει ένα ν/σ για να επαίρεται μετά ότι έκανε μεταρρύθμιση , να προχωρούσε σιγά σιγά κ να αξιολογεί τις επιπτώσεις των αλλαγών .
    Σίγουρα πρέπει να λυθεί το προβλημα των παιδιών ομοφυλοφίλων ζευγαριών αλλά άλλο τόσο θα πρέπει να λυθεί κ το προβλημα του κοινωνικού αποκλεισμού πχ των ΑΜΕΑ λόγω προσβασιμότητας κλπ

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 17:01 | Χριστόδουλος Μολύβας

    Η διαφορά φύλου είναι θεμελιώδης προϋπόθεση τέλεσης γάμου στο Δίκαιό μας. Η έλλειψη διαφοράς φύλου καθιστά τον γάμο ανυπόστατο και αντισυνταγματικό.
    Είναι παραπλανητικός και ψευδής ο δήθεν διαχωρισμός «ναι στον γάμο – όχι στις υιοθεσίες» που επιχειρήθηκε επικοινωνιακά. Η τυχόν επέκταση του θεσμού του γάμου σε ομοφυλοφίλους, τους αναγνωρίζει ταυτόχρονα και το δικαίωμα υιοθεσίας, όπως πλέον έκδηλα αναφέρει και το νομοσχέδιο προς διαβούλευση.
    Είναι ψευδής η παραβίαση δήθεν της αρχής της ισότητας, επειδή δεν αναγνωρίζεται γάμος ομοφυλοφίλων. Η αρχή της ισότητας εφαρμόζεται σε πρόσωπα υπό τις ίδιες συνθήκες, δηλαδή άνδρας και γυναίκα. Εν προκειμένω πρόκειται για πρόσωπα που βρίσκονται κάτω από διαφορετικές συνθήκες, δηλαδή άτομα του ιδίου φύλου.
    Δεν μας υποχρεώνει το δίκαιο της ΕΕ να ενσωματώσουμε τις αλλοδαπές έννομες τάξεις, οι οποίες αναγνωρίζουν το γάμο μεταξύ ομoφυλοφίλων ζευγαριών. Αποτελεί καθαρά νομοθετική επιλογή της χώρας μας.
    Το υγιές πρότυπο των ρόλων πατέρα και μητέρας και σχέσεων άνδρα και γυναίκας είναι απαραίτητο για την ομαλή ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών
    Το δίκαιό μας διαθέτει εναλλακτικούς μηχανισμούς προστασίας του τέκνου σε περίπτωση που αποβιώσει ο φυσικός γονέας. Δεν υπάρχει κενό στη νομοθεσία όπως ψευδώς ισχυρίζεται η κυβέρνηση.

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 17:55 | Ιωαννίδου Ελένη

    Διαφωνώ κάθετα.Συμφωνα με τους νόμους της Βιολογίας και του ανθρώπινου σώματος τα φύλα είναι δύο.Οποιαδηποτε παρέκκλιση είναι κατά τη γνώμη μου είτε κοινωνικά δημιουργούμενη,είτε αποτέλεσμα τραυματικών εμπειριών του παρελθόντος, είτε λάθος της φύσης που όμως το επέτρεψε ο Θεός για να αγωνιστεί ο άνθρωπος αυτός.Ειναι ο σταυρός του και πρέπει να αγωνιστεί με αξιοπρέπεια γι’αυτό.Βεβαια καταδικάζω ξεκάθαρα οποιαδήποτε ρατσιστική διαφοροποίηση ενάντια σε τέτοιους ανθρώπους γιατί οι επιλογές του καθενός είναι προσωπικές και έχουν να λογοδοτήσουν γιαυτες μόνο στον Θεό.Σεβομαστε το κάθε πλάσμα σε αυτόν τον πλανήτη σαν δημιούργημα του Θεού πολύ περισσότερο έναν άνθρωπο και εκτιμούμε την αξιοπρέπεια του.Αυτο όμως δεν σημαίνει ότι οι προσωπικές του επιλογές πρέπει να περάσουν στην ευαίσθητη ψυχή ενός παιδιού.Ενα παιδί πρέπει να μεγαλώνει σε ένα ισορροπημένο οικογενειακό περιβάλλον.Αυτο κατά τη γνώμη μου είναι περιβάλλω με μητέρα και πατέρα.-

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 17:48 | Ελισάβετ

    Διαφωνώ κάθετα!!!

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 17:39 | Ελένη

    Οχι

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 17:21 | A. M.

    Διαφωνώ

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 17:21 | Δήμητρα

    Διαφωνώ

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 17:44 | Αναστασία Β.

    ΔΙΚΤΥΟ για τα Δικαιώματα του Παιδιού: «Σχετικά με το ζήτημα του πολιτικού γάμου και της τεκνοθεσίας παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια που έχει προκύψει με αφορμή το σχέδιο νόμου με τίτλο : «Ισότητα στον πολιτικό γάμο, τροποποίηση του Αστικού Κώδικα και άλλες διατάξεις», που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση, το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού (Δίκτυο) επιφυλάσσεται να τοποθετηθεί αναλυτικά.

    Σε κάθε περίπτωση όμως, και επί της αρχής, το Δίκτυο, με γνώμονα πρωτίστως την προάσπιση των δικαιωμάτων και του βέλτιστου συμφέροντος των παιδιών, αλλά και τις αρχές της ισότητας (που πηγάζει από το ελληνικό Σύνταγμα), της μη διάκρισης, της ίσης μεταχείρισης και της ίσης ελευθερίας, τάσσεται υπέρ της θεσμοθέτησης του γάμου ομόφυλων ζευγαριών, καθώς και της απόκτησης τέκνων από αυτά μέσω τεκνοθεσίας ή/και παρένθετης μητρότητας.

    Η δυνατότητα τέλεσης πολιτικού γάμου μεταξύ των ομόφυλων ζευγαριών στην πράξη θα άρει τη διάκριση που υπάρχει τη στιγμή αυτή λόγω φύλου και θα παρέχει ίδια πρόσβαση, ίση μεταχείριση και ελευθερία σε όλους τους Έλληνες πολίτες στο γάμο. Με τον τρόπο αυτό δηλαδή θα δοθεί η δυνατότητα στο ομόφυλο ζεύγος σε από κοινού τεκνοθεσία ενός παιδιού ή τεκνοθεσία από τον ένα σύζυγο του παιδιού που ήδη έχει ο σύζυγός του ή η σύζυγός της.

    Περαιτέρω, θα πρέπει να σημειωθεί ότι στα άρθρα 7 και 8 της Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού προβλέπεται το δικαίωμα του παιδιού στην ιθαγένεια και την ταυτότητά του, το δικαίωμα να γνωρίζει τους γονείς του και να ανατρέφεται από αυτούς. Ένα παιδί που έχει τεκνοθετηθεί ή αποκτηθεί μέσω παρένθετης μητρότητας, δεν απολαμβάνει τα δικαιώματα του αυτά στην Ελλάδα, καθώς δεν αναγνωρίζεται ο γάμος των γονέων του. Με τη νομοθέτηση του γάμου στα ομόφυλα ζευγάρια, η Ελληνική Πολιτεία θα σταματήσει να στερεί νομικά από ένα παιδί που ζει μέσα σε μια οικογένεια με δύο μητέρες ή δύο πατέρες τον ένα του γονέα.

    Τόσο η Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, όσο και η νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, αλλά και το Ελληνικό Σύνταγμα επιβάλλουν την νομική προστασία της οικογένειας, η οποία αποτελεί ένα εμπειρικό γεγονός και εξαρτάται πρωτίστως από την αγάπη, την κοινωνικό-συναισθηματική σύνδεση των μελών που την αποτελούν, καθώς και την παροχή φροντίδας και ασφαλούς περιβάλλοντος και όχι απαραίτητα από βιολογικούς ή γενετικούς παράγοντες, όπως για παράδειγμα παιδιά που έχουν τεκνοθετηθεί και τα οποία συνδέονται με τους θετούς γονείς και έχουν αποκοπεί νομικά από τους βιολογικούς γονείς. Τη βιωμένη αυτή εμπειρία των παιδιών πρέπει να προστατεύει ο νόμος στο πλαίσιο του θεμελιώδους δικαιώματος στην προστασία του βέλτιστου συμφέροντός και της οικογενειακής τους ζωής με την απόλαυση της φροντίδας από τους δύο πραγματικούς τους γονείς, χωρίς τον οποιοδήποτε νομικό αποκλεισμό.

    Όσον αφορά ειδικότερα την τεκνοθεσία, στο προοίμιο της Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού αναφέρεται: «το παιδί για την πληρέστερη ανάπτυξη της προσωπικότητας του, πρέπει να μεγαλώνει μέσα στο οικογενειακό περιβάλλον, σ’ ένα κλίμα ευτυχίας, αγάπης και κατανόησης». Στο πλαίσιο αυτό το βέλτιστο συμφέρον του παιδιού είναι η ανατροφή και η ανάπτυξη της προσωπικότητας του σε μια οικογένεια που θα του παρέχει αγάπη, φροντίδα και προστασία, δηλαδή σημασία έχει η ουσία της σχέσης και των δεσμών που θα αναπτυχθούν μέσα στην οικογένεια και όχι ο τύπος και η μορφή της οικογένειας.

    Άλλωστε, λαμβάνοντας υπόψη την ανάγκη αποϊδρυματοποίησης και αποκοπής χιλιάδων παιδιών από τον παρωχημένο θεσμό των ιδρυμάτων, η τοποθέτησή τους σε οικογένειες που θα τους παράσχουν την απαιτούμενη αγάπη και φροντίδα καθίσταται ακόμη πιο επιτακτική.

    Οι οικογένειες αυτές προφανώς χρειάζεται να πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις και κριτήρια που θα διασφαλίζουν το συμφέρον και την ευημερία του παιδιού και την υγιή του ανάπτυξη σε ένα κατάλληλο οικογενειακό περιβάλλον, μπορούν όμως να αποτελούνται από ετερόφυλα ή και ομόφυλα ζευγάρια καθώς τα επιστημονικά δεδομένα αποδεικνύουν πως τα παιδιά που διαβιούν με ομόφυλα ζευγάρια, διαβιούν το ίδιο καλά όπως και τα παιδιά με ετερόφυλα ζευγάρια, καταρρίπτοντας τις όποιες αντίθετες θεωρίες που επιχειρούν να δαιμονοποιήσουν και να στιγματίσουν τα ομόφυλα ζευγάρια.»

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 17:25 | ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

    Δε χρειάζονται επιχειρήματα να σας πείσουμε για το αυτονόητο.Προφανώς γνωρίζετε.Γνωρίζουμε κι εμείς.Δυστυχώς για εσάς ο Θεός έχει τον τρόπο του και θα βάλει τέλος σ’ αυτά, όταν κρίνει.Αν λάβουμε υπόψιν τις εξελίξεις
    παγκοσμίως , δε θα μείνει αδρανής η κοινωνία , γιατί ό,τι κάνετε είναι ενάντια στον ΘΕΟ , στη Φύση , στον άνθρωπο.

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 17:18 | Κώστας

    Διαφωνώ.

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 17:11 | Νίκος

    Το νομοσχέδιο δεν έχει να κάνει με δήθεν δικαιώματα, αφού ήδη τα αστικά δικαιώματα έχουν αποδοθεί με το σύμφωνο συμβίωσης. Σκοπός του είναι ξεκάθαρα η έμμεση απόκτηση ευχέρειας υιοθεσίας. Λυπηρό που η αυτή εκστρατεία ψευδοδικαιωματισμού συνδέεται σαφώς και με τη βιομηχανία γενετικής μηχανικής, και την κατά παραγγελία δημιουργίας ανθρώπων με την «ενοικίαση» μήτρας από φτωχές γυναίκες. Τα δικαιώματα των παιδιών που θα γεννηθούν και των φυσικών μητέρων πάνε στην άκρη. Και δε δημοσιεύονται έρευνες για το αν αναπτύσσονται σωστά τα παιδιά σε ομόφυλες οικογένειες, ενώ υπάρχουν εδώ και δεκαετίες στην Αμερική και αλλού. Γιατί αυτό; Όπως και να έχει, αυτή είναι μια ακόμη διαβούλευση με προδιαγεγραμμένο το αποτέλεσμα, μια κοροιδία.

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 16:45 | Ελεάννα

    Χωρίς θρησκευτικούς περιορισμούς και με κριτήριο μόνο το καλό του ψυχισμού των παιδιών διαφωνώ με την τεκνοθεσία απο ομοφυλόφιλα ζευγάρια. Δεν διαφωνώ οτι μπορεί να είναι άριστοι ως πολίτες αλλά και ως γονείς. Δεν πιστεύω οτι διαφέρουν ούτε νοητικά ούτε ψυχικά απο τους ετεροφυλόφιλους. Στην περίπτωση όμως που το παιδί μεγαλώνοντας αναρωτηθεί ποιος/που είναι ο δεύτερος γονιός μου που συνέβαλλε στην δημιουργία μου τότε ποια θα είναι η απάντηση; Τον πληρώσαμε για να σε κάνουμε; Δεν ακούγετε και πολύ αθώο κάτι τέτοιο.. Όσον αφορά την υιοθεσία παιδιών από ιδρύματα νομίζω οτι αυτά θα έχουν ήδη πολλά να διαχειριστούν σε ψυχολογικό επίπεδο ώστε να έχουν εν ακόμα «ιδιαίτερο» πεδίο να αντιμετωπίσουν. Ο καθένας είναι και πρέπει να είναι ελεύθερος στις επιλογές που αφορούν την ζωή του και μόνον. Όταν όμως αφορούν τρίτους και δη παιδιά τα πράγματα είναι διαφορετικά.

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 16:54 | ΜΑΡΙΑ ΖΑΚΚΑ

    ΣΗΜΕΙΩΝΩ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ:
    – Υποβιβασμός της γυναίκας σε κλωσσομηχανή!
    – Εμπορευματοποίηση παρένθετης μητρότητας-εκμετάλλευση ευάλωτων οικονομικά γυναικών, που θα καταλήξει σε ένα νέο είδος πορνείας και νόμιμο εμπόριο λευκής σαρκός και γυναικών και παιδιών.
    – Η γονεϊκότητα δεν είναι δικαίωμα, είναι δυνατότητα. Όταν χαρακτηριστεί ως δικαίωμα, αυτομάτως βάζετε τα αμφισβητούμενα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ ( τα οποία η Δημοκρατία μας έχει δυνατότητα να τα κατοχυρώσει χωρίς γάμο) απέναντι στα συνταγματικώς κατοχυρωμένα δικαιώματα των παιδιών. Κρίνετε πρώτα ποια ομάδα είναι πιο ευάλωτη και πιο ανυπεράσπιστη και έπειτα αποφασίστε.
    – Θα ζημιωθεί το Ελληνικό κράτος. Ανοίγει ο δρόμος για πολύ περισσότερους εικονικούς γάμους που θα έχουν σκοπό την νομιμοποίηση παράνομων μεταναστών, ασφάλιση αυτών δια βίου, συντάξεις χηρείας, όλα πληρωμένα από εμάς.
    – Τα παιδιά χρειάζονται γονείς, μάνα και πατέρα!
    Η ζωή, με τις απρόβλεπτες στροφές της, μπορεί να τους τους στερήσει. Αυτό είναι η εξαίρεση, όχι ο κανόνας! Κι εσείς θέλετε να νομοθετήσετε την εξαίρεση! Παιδιά με έλλειψη γονιού από την ώρα της γέννησής τους! Παιδιά με κρίση ταυτότητας από την ώρα της γέννησής τους: Ποιος με γέννησε; Γιατί με γέννησε; Είμαι προϊόν εμπορίου; Πόσο πληρώθηκε η μάνα μου για να με κάνει και να με αποχωριστεί
    ΜΗΝ ΤΟ ΨΗΦΙΣΕΤΕ…ΘΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΑ…ΚΑΙ ΔΕ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΛΕΦΤΑ

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 16:38 | ΕΛΕΝΗ ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗ

    ΔΙΑΦΩΝΩ ΣΕ ΑΠΟΛΥΤΟ ΒΑΘΜΟ ΜΕ ΤΟΝ ΓΑΜΟ ΤΩΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΥΛΩΝ-κι οχι…ομοφυλων!!!!,οπως λανθασμενα τους αποκαλουν- ΟΠΩΣ ΜΟΥ ΥΠΑΓΟΡΕΥΕΙ Η ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΜΟΥ ΩΣ ΕΛΛΗΝΙΔΑΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΚΑΙ ΜΗΤΕΡΑΣ.

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 16:50 | ΒΑΣΙΛΕΊΑ

    Διαφωνώ ο γάμος είναι μεταξύ γυναικών και ανδρών..

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 16:52 | Kostas Nemtzas

    Η υιοθεσία από έναν γονέα νομιμοποιήθηκε στην Ελλάδα το 1946. Γιατί άραγε; Μήπως επειδή υπήρχαν χιλιάδες ορφανά από τον πόλεμο και δεν επαρκούσαν τα ζευγάρια; Σήμερα που η αναλογία είναι 20 ζευγάρια ετεροφυλόφιλων εν αναμονή για 1 παιδί σε ίδρυμα, γιατί να δίδονται παιδιά σε εργένηδες/ισσες και σε gay;
    Υπάρχουν ήδη πολλοί ακατάλληλοι γονείς ετερόφυλων ζευγαριών ας μην προσθέσουμε και άλλους και ας μην κάνουμε πειραματόζωα τα παιδιά επειδή δεν ψηφίζουν στο όνομα των δικαιωματιστών.

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 16:50 | Σ.Κ.

    Κάποτε θα `ρθουν να σου πουν
    πως σε πιστεύουν, σ’ αγαπούν
    και πώς σε θένε

    Έχε το νου σου στο παιδί,
    κλείσε την πόρτα με κλειδί
    ψέματα λένε.

    Κάποτε θα `ρθουν γνωστικοί,
    λογάδες και γραμματικοί
    για να σε πείσουν.

    Έχε το νου σου στο παιδί
    κλείσε την πόρτα με κλειδί,
    θα σε πουλήσουν.

    Και όταν θα `ρθουν οι καιροί
    που θα `χει σβήσει το κερί
    στην καταιγίδα.

    Υπερασπίσου το παιδί
    γιατί αν γλιτώσει το παιδί
    υπάρχει ελπίδα.

    Προφητικά λόγια ενός τρελού που ήταν πιο γνωστικός από όλους μας… Ήρθε η εποχή του Κρόνου που τρώει τα παιδιά του…

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 16:38 | Ι.Μ. Αγ. Στεφάνου Μετεώρων

    Το νομοσχέδιο έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τα χρηστά ήθη και τις αιώνιες αξίες του Ελληνισμού. Αντίκειται στο Ιερό Ευαγγέλιο και την διδασκαλία των αγίων Πατέρων. Είναι αντιχριστιανικό, ξένο προς την Παράδοσή μας. Είναι σφόδρα αντεθνικό. Η Πολιτεία πριν νομοθετήσει πρέπει να αφουγκράζεται τις ιδέες και απόψεις της κοινής γνώμης και να σέβεται την μακρόχρονη παράδοση των θεσμίων της πατρίδας μας. Η οικογένεια, διαχρονικά, αποτελείται από τους δυο γονείς, τον πατέρα και τη μητέρα, και τα τυχόν παιδιά τους. Το Νομοσχέδιο πρέπει να αποσυρθεί. Ας μην ξεχνούμε ότι οι πνευματικοί νόμοι λειτουργούν για όλους.

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 16:32 | ANDREADIS GEORGIOS

    Είμαι κατά του νομοσχεδίου.Διαφωνώ απόλυτα. Ξεκάθαρη παραβίαση του δημοκρατικού πολιτεύματος και του συντάγματος, με επιβολή των «θέλω» μιας ελάχιστης μειονότητας έναντι, θεσμών όπως η πραγματική – φυσιολογική δομή της οικογένειας. Απλά ντροπή !